Ads



30 Νοεμβρίου 2009

Όλο το παρασκήνιο, από την πτώση της Ν.Δ. έως σήμερα

Γράφει ο Παναγιώτης Θ. Τουμάσης

Τις τελευταίες μέρες της Νέας Δημοκρατίας ως κυβέρνηση, κάπως έτσι θα σκέφτηκε η πλευρά του Κώστα Καραμανλή:

α) Τα πράγματα στην οικονομία έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Σύντομα θα αποκαλυφθούν τα πραγματικά στοιχεία και η Κομισιόν θ’ αντιδράσει έντονα προκαλώντας ταυτόχρονα μεγάλους τριγμούς στο Κόμμα.

β) Αν δεν γίνουν εκλογές τώρα, η ήττα θα είναι πολύ πιο βαριά λίγους μήνες αργότερα και άλλωστε το πέρας της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας μαζί με τη δεδηλωμένη θέση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι θα ρίξει την τωρινή κυβέρνηση, δεν αφήνει περιθώρια ολιγωρίας.

γ) Αν η Ν.Δ. ηττηθεί στις πρόωρες εκλογές, τότε ο νυν αρχηγός του Κόμματος θα παραιτηθεί και στη θέση του θα ανέβει, ύστερα από τη σύγκληση ενός σικέ συνεδρίου, η Ντόρα Μπακογιάννη.

δ) Η Ντόρα Μπακογιάννη, ως αρχηγός πλέον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα προτείνει τον Κώστα Καραμανλή για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. (Οι δηλώσεις περί στήριξης του Παπούλια θα πάψουν να ισχύουν για λόγους ανωτέρας βίας, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του ανώτατου άρχοντα).

ε) Το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό για όλους: Ο Κώστας Καραμανλής, Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου, Πρωθυπουργός. Η Ντόρα Μπακογιάννη, Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Λογαριάσανε όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Και ξενοδόχος, ο Αντώνης Σαμαράς.

Ιδού, λοιπόν, γιατί ο Κώστας Καραμανλής παρουσιάστηκε ιδιαίτερα άκεφος και ολιγόλογος στις δηλώσεις του εξερχόμενος απ’ το εκλογικό κέντρο της Ραφήνας, όπου ψήφισε ασφαλώς την Ντόρα Μπακογιάννη. Και ιδού γιατί δυο-τρεις μέρες νωρίτερα, κάλεσε εσπευσμένα στο γραφείο του τον έγκριτο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Για να τού εκφράσει τον δήθεν φόβο του πως, εάν εκλεγεί ο Αντώνης Σαμαράς, θα τεθούν σε κίνδυνο τα εθνικά μας θέματα!

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, παρόλη την τεράστια πείρα του, «μάσησε». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εν γένει στη συνέχεια στάση του, με αποκορύφωμα τις άκρως πιεστικές ερωτήσεις που απηύθηνε το ίδιο ή το επόμενο βράδυ στο δελτίο του, στον Σαμαρικό βουλευτή Μαρκόπουλο. Αλλά, η καλοπροαίρετη πλην πλανημένη προσπάθειά του έπεσε στο κενό. Διότι, όπως γρήγορα φάνηκε, είχαν γνώση οι φύλακες.

Ο λαός, δηλαδή…

Οπωσδήποτε, δεν καταλογίζουμε σε καμία περίπτωση δόλο στον Νίκο Χατζηνικολάου. Το αντίθετο μάλιστα, τού καταλογίζουμε ζήλο, ο οποίος ζήλος όμως, λόγω του υπέρμετρου χαρακτήρα του, τον οδήγησε σε αντίθετες ατραπούς. Πολύ σύντομα, θα καταλάβει - αν δεν κατάλαβε ήδη - πως το γαλάζιο εκλογικό σώμα έπραξε άριστα όχι μόνο για την παράταξή του, μα και για την Ελλάδα ολόκληρη.
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Παραμένουμε στις επάλξεις


Αν και πριν από λίγες ημέρες επικράτησε η άποψη ότι θα έπρεπε να αναστείλουμε τη λειτουργία μας για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, εντούτοις με τα δικά σας email και την υποστήριξη που μάς δείξατε σήμερα, αποφασίσαμε να παραμείνουμε στις επάλξεις. Όσο για την απόφαση (= εσωτερική ανάγκη) του διαχειριστή του blog, Παναγιώτη Τουμάση να γράψει ένα μυθιστόρημα - ξεκίνησε ήδη και αν ολοκληρωθεί θα είναι το δεύτερο δικό του - αυτό μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα.

Συνεπώς, καλώς ήρθατε και πάλι κοντά μας. Η επικοινωνία με τον κόσμο - ειδικά όταν έχεις κάτι πραγματικά αληθινό και ανθρώπινο να μοιραστείς μαζί του - είναι θεού δώρο. Η ελεύθερη έκφραση πάνω στα πολιτικά θέματα, το πάντα καλοπροαίρετο χιούμορ, η γραπτή (και όχι μόνο) παράθεση των απόψεών σου, είναι και ανθρώπινη και αληθινή, με την προϋπόθεση πως δεν υποκρύπτει άλλου είδους ...βλέψεις. Και να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι είμαστε καθαροί απέναντί σας.

(Χε, χε, σκεφτόμαστε να ιδρύσουμε νέο Κόμμα...).

Με αγάπη,

Παναγιώτης Τουμάσης

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Καλορίζικο! Το νέο μας header έχει ήδη αναρτηθεί!

Καλορίζικο! Σήμερα το γιορτάζουμε. Και ανοίγουμε νοερά σαμπάνιες με όλους εσάς που μάς στηρίζετε! Επιτέλους, μια νέα μέρα ξημέρωσε για τα πολιτικά μας πράγματα. Δεν είναι μόνο καλό για την Νέα Δημοκρατία. Είναι καλό για τη Δημοκρατία.

Ας πούμε αντίο στα "τζάκια". Είμαστε ελεύθεροι πολίτες και επιλέγουμε το καλύτερο. Και θέλουμε να έχουμε λόγο και ενεργή συμμετοχή σε όλα τα κόμματα και να συνδιαλεγόμαστε με όλους τους πολιτικούς. Τι θα πει εγώ είμαι δεξιός; Εγώ είμαι αριστερός; Κεντρώος; Συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους πολιτικούς που έχουν ελληνική καρδιά και αγωνίζονται γι' αυτόν τον τόπο. Είμαστε όλα κι όλα δέκα εκατομμύρια άνθρωποι. Αλίμονο αν είμαστε χωρισμένοι.

Καλορίζικο το νέο header. Η Ντόρα λείπει! Μόνο σε μινιατούρα, οι πιο παρατηρητικοί θα δείτε τη "Ντόρα τη μικρή εξερευνήτρια" απ' το γνωστό παραμύθι κινουμένων σχεδίων για παιδιά. Την έχει ρίξει στον κάδο ένας γελαστός (σκίτσο) Αντώνης Σαμαράς. Ο Γιώργος στα αριστερά, μαζί με τον Κάρολο Παπούλια, σκεπτικοί! Δεξιά η Παπαρήγα τραβάει το παλούκι της μαζί με τον... Τσίπρα! Και κάτω με σηκωμένα τα χέρια ο Καρατζαφέρης!

Τρέλα, τρέλα!...
Ευχαριστούμε που είστε εδώ!

Πολιτική Σάτιρα!
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Είναι αργά για δάκρυα, Ντόρα


Υπενθύμιση: Σε μια ώρα αλλάζουμε header! Είναι ήδη έτοιμο το καινούργιο και εντυπωσιακότατο! Στις 18:00 όλοι εδώ!

Είναι αργά για δάκρυα, Ντόρα,
όσα κι αν έχεις, ρίξ’ τα τώρα!
Τα πιο θλιμμένα αμέσως βγάλε,
τα κροκοδείλια στο φινάλε!

Γέμισαν δάκρυα τα σοκάκια
κι οι ψηφοφόροι, τα κοράκια,
σκύβουνε για να τα μαζέψουν
κι απέ τα οπίσθια να σού στρέψουν!

Ω, πλούσιοι θα ’ν’ όσοι τα δάκρυα
που χύνεις, κρύψουν σε μιαν άκρια!
Αύριο θα βγουν να τα πουλήσουν
λέγοντας, υπουργός πως ήσουν!

Πως ήσουν υπουργός θα λένε
και θα καμώνονται πως κλαίνε!
Θα φτιάχνουν χάντρες και κολιέδες,
για τους ιππότες και τις λαίδες!

Καμάρι εσύ του Μητσοτάκη,
θα κόψεις το χαμογελάκι
και στον απόηχο της κάλπης,
θα φύγεις διακοπές στις Άλπεις!

Πολ Σάτιρος

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Έχουμε μαστόρους σήμερα!

oures-gia-na-psifisoun


Έχουμε μαστόρους σήμερα - δεν κάνουμε πλάκα! Οι αρχικές μας προβλέψεις, ότι η Ντόρα θα επικρατήσει, πήγαν περίπατο! Και μαζί, ψηφίσαμε κι εμείς! Ψηφίσαμε Αντώνη Σαμαρά. Ήταν ένα ρεύμα ψυχής που δεν μπορούσες να τ' αποφύγεις. Πράγματι, ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας επαναστάτησε. Πράγματι, ήταν καιρός να αποτινάξουμε την αλαζονεία από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι, έχουμε μαστόρους εδώ στο Πολιτική Σάτιρα!, και μέχρι το απόγευμα στην μετωπίδα θα φιγουράρει καινούργιο header! Θα πετάξουμε τη μουσούδα της Ντόρας πανηγυρικά! Λοιπόν, συντονιστείτε όλοι στις 18:00 μ.μ. Εκείνη την ώρα, θ' αλλάξει η μετωπίδα μας! Νέα εικόνα, με τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου πρώτες μούρες! Αν έχετε προτάσεις, τις περιμένουμε στο email. Πείτε μας εσείς πώς φαντάζεστε το νέο μας header! Εμείς, ακούμε τη βάση!

Πολιτική Σάτιρα!

Υ.Γ.: Στη φωτογραφία δείτε πόσο μεγάλη ουρά είχε σχηματιστεί έξω από το εκλογικό κέντρο της Ν.Δ. στο Μαρούσι (κτίριο Δημαρχείου), λίγη ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες. Π.Σ.!


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

23 Νοεμβρίου 2009

Πριν της Ν.Δ. τις εκλογές


Η Ντόρα και ο Σαμαράς,
ο Σαμαράς κι η Ντόρα,
γνήσια τέκνα της φθοράς,
ω, τι τραβάνε τώρα!

Πριν της Νου-Δου τις εκλογές,
οι δυο τους, μετά λύπης,
θα υποβληθούν στο εμβόλιο,
κατά της νέας γρίπης!

Όποιος αντέξει από τους δυο,
με δίχως παρενέργειες,
θα βγει στο κόμμα-ρημαδιό,
να κάνει τις ενέργειες!

Ο Σαμαράς θα ’ναι γοργός,
η Ντόρα θα ’χει μπρίο,
ο Αβραμόπουλος λαγός
κι ο Ψωμιάδης, κρύο!

Μπρρρ!... Ποιηματάρα, ε;


Πολ Σάτιρος

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Κυν δεινός!


Κυν δεινός! Δηλαδή, "φοβερός σκύλος"! Εξ ου και βγήκε η λέξη "κίνδυνος". Κοιτάξτε τι έγραψε, μόλις πριν από λίγο το http://fimotro.blogspot.com/! Το έχουμε σε φωτογραφία αυτό που έγραψε γιατί βαριόμαστε να το γράψουμε και μη νομίζετε ότι τα έχουμε γραμμένα αυτά που γράφουνε! Διότι, λέιντιζ εντ τζέντλεμεν, η γραφίδα του Φίμοτρο.μπλογκσποτ.κομ είναι φοβερή και τρομερή και οι άνθρωποι εκεί δεν πιάνονται, δεν παίζονται, δεν όλα!...

Ωραία... Συνεχίζω το παραλήρημ... εεε το βαρυσήμαντο άρθρο μου. Πού ήμασταν; Α, ναι. Κυν δεινός, φίλες και φίλοι. Ακούγεται Εβραίος ("ευρέως" στη δημοτική) ότι οι μπλογκεράδες είναι βαλτοί! Ναι, αν έχετε το θεό σας! Αλλά κι άθρησκοι αν είσαστε, πάλι εγώ σάς τη λέω! Οι μπλογκεράδες φτιάχνουν μπλογκ για να πάρουν διαφήμιση! Πω, πω, ρε τι ακούν τ' αυτιά μας! Πού δίνουν διαφημίσεις ωρέ Φίμωτρο, να πάου να πάρου κι εγώ;

Κυν δεινός, για την Ελλάδα, που την αρμέγουμε σαν αγελάδα. Κι άμα δεν βγει ο Σαμαράς, θα γίνει της νοικοκυράς! Κι άμα θα βγει η Ντόρα, θ' αναστενάξει η χώρα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρεύμα κι ο ηλεκτρολόγος πρέπει να προσέχει ιδιαιτέρως. Κυν δεινός, κυρ ηλεκτρολόγε. Αλήθεια, τι θα ψηφίσετε; Εχμ, φιλοσοφικό ερώτημα. Μη βαράτε!

Πολ Σάτιρος (Χικ εστ βίρους)

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

18 Νοεμβρίου 2009

Τελικά, υπάρχουν ακόμα ήρωες

mikis-dilosi1


Υ.Γ.: Καημένε Παπαδόπουλε, που είσαι να καμαρώσεις την σπορά σου; Μίκης Θεοδωράκης


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

16 Νοεμβρίου 2009

Ο Σπηλιωτόπουλος στηρίζει Ντόρα

spiliotopoulos-dora


Ο Σπηλιωτόπουλος στηρίζει Ντόρα,
ποιος ξέρει τι θα γίνει τώρα;
Όλα για όλα παίζονται,
όμως αυτοί δεν παίζονται!

Αντί να βρουν πού οφείλεται η ήττα,
βρίζει ο Μανώλης τον Νικήτα,
κάνει ο Σουφλιάς, πα-πα, την πάπια
κι η Παπακώσταινα την κάποια!

Όμως η Ντόρα θα νικήσει,
ο Έβερτ διότι έχει μιλήσει.
Και για να λέω τα σύκα-σύκα,
μονάχα η Ντόρα έχει τη γλύκα!

Πολ Ντορο-σάτιρος

(και αύριο Πολ Σαμαρο-σάτιρος)


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

15 Νοεμβρίου 2009

Σκάκι αλα Ν.Δ.



Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Γεννιέται ένας έρωτας μεγάλος

VimaandAnthimos animated


Εδώ γεννιέται ένας έρωτας μεγάλος! Έτσι δεν λέει το συμπαθές άσμα της Άντζελας; Συνέβη προ ολίγου εν Θεσσαλονίκη, κυρίες και κύριοι, όταν ο από άμβωνος ομιλών Άνθιμος, το μπουμπούνησε: "Γράφει ο δημοσιογράφος του Βήματος ότι εγώ είμαι εθνικιστής! Εγώ αγαπώ την Ελλάδα, αλλά δεν είμαι εθνικιστής με την κακή έννοια, την οποία μού προσάπτουν"...

Πρόσθεσε επίσης, ότι αγαπά το Βήμα ως εφημερίδα και την τιμά. Τον εν λόγω δημοσιογράφο όμως, τον καταδικάζει. Ακούς εκεί, τώρα, τι πάει και γράφει ο άνθρωπος! Φτου, κύριέ μου, φτου εν τω στόμαχί μου - εεε, στόματί μου θέλαμε να πούμε.

Εν κατακλείδι, δεν θα κρίνουμε εμείς τα λεγόμενα ένθεν, ούτε τα γραφόμενα κείθεν. Δεν μας νοιάζει εμάς, μήτε τη μέρα μας θα χαλάσουμε, μήτε θα παραλείψουμε να αγοράσουμε την Real News μας! Χε, χε! Ωστόσο, θα ρωτήσουμε με το γνωστό αθώο μας ύφος: Είναι εθνικιστής ο Άνθιμος;

Μπααααα... Σωπάτε, καλέ!...

Πολ Σάτιρος

Υ.Γ.: Βήμα vs. Real News, σημειώσατε διπλό!... Ή μάλλον, επειδή έγιναν έτσι τα πράγματα σήμερα, σκέφτομαι να αγοράσω και τις δύο εφημερίδες! Γεια. Πάω περίφτεροοο!... Π.Σ. (Πολ Σάτιρος κι όχι Πυροσβεστικό Σώμα, ε;).


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Καληνύχτααα!...

Half awake half asleep


Ο εφέντης του blog, σάς εύχεται καληνύχτα και όνειρα γλυκούλια-γλυκούλια! Αύριο θα σάς διηγηθώ τα όνειρά μου, έμμετρα! Όταν δεήσω και ξυπνήσω, βεβαίως-βεβαίως!

Ποιητής Εκ Τουπροχείρου
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

14 Νοεμβρίου 2009

Τρώνε στην Ε.Ρ.Τ.

radio inflates anim


Τρώνε στην Ε.Ρ.Τ, τρώνε στην Ε.ΡΑ.
παχαίνουνε με τον αέρα!
Προχτές, φαρδύνανε τις πόρτες,
κάτι μαστόροι, κάτι μόρτες,
που δε θα πληρωθούν ποτές,
γιατί τα τρών’ οι διευθυντές!
Οι διευθυντές, οι διευθυντάδες,
με μερσεντές σαν αφεντάδες,
με πούρα Αβάνας στη μια τσέπη
κι όλα του υπάλληλου τα πρέπει…
Έχουν μια δεκαριά συμβούλους
και μια πεντακοσάρα δούλους,
κάνουν τον κόκορα στις κότες,
στους Αθηναίους και στους Βολιώτες!
Εμείς πληρώνουμε βεβαίως,
δια μέσου της Δ.Ε.Η, βιαίως!
Γράφει: «Κρατήσεις για την Ε.Ρ.Τ.»,
αχ, Οδυσσέα, γιε του Λαέρτ’!
Αχ, πολυμήχανε Οδυσσέα,
πάν’ να σού φάν’ όλα τα σέα,
όλα τα σέα και τα μέα,
να καταλήξεις στους Α.Μ.Ε.Α.!

Πολ Σάτιρος
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

13 Νοεμβρίου 2009

Πέθανε η Αλίκη Καραμανλή


"Πέθανε προ μιας ώρας περίπου, η Αλίκη Καραμανλή, μητέρα του Κώστα Καραμανλή", ανακοίνωσε από την πρωινή του εκπομπή ο Γιώργος Αυτιάς, που πάει για δήμαρχος, τρομάρα του. (Τέτοια μόρφωση, τέτοιο λέγειν, τέτοια φάτσα).

Αυτά για τον Αυτιά, αλλά για την καημένη την Αλίκη Καραμανλή έχουμε να πούμε τούτο: Την επομένη των εκλογών, όπου έχασε με συντριπτική διαφορά ο γιος της, εισήχθη στο νοσοκομείο με καρδιακό πρόβλημα και ίσως κι εγκεφαλικό. Να ήταν από τη στενοχώρια της ή να πρόκειται για σύμπτωση; Κανένας δεν ξέρει...

Εκείνο που ξέρω όμως εγώ, είναι ότι τα πολλά πλούτη δε δημιουργούν κορεσμό ποτέ. Το αντίθετο μάλιστα! Δημιουργούν "αχορτασιά"! Βουλημία για περισσότερα. Δεν τής αρκούσε πιθανόν της μακαρίτισσας ό,τι ως τώρα πέτυχε ο Κώστας της. Ήθελε κι άλλα - γι' αυτό στενοχωρήθηκε...

Να δείτε που κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τον μπαμπά της Ντόρας, σε περίπτωση που η κοράκλα του δεν κερδίσει το Σαμαρά. Θα φύγει σαν πουλάκι. Αχ, ευαίσθητοι, ακόρεστοι άνθρωποι. Κι έξω, στο κρύο, κάποιος δεν έχει ούτε να φτιάξει ένα δόντι που τον πονάει. Κάποιος βγάζει πιστωτική κάρτα, μόνο και μόνο για να μην υπάρχουν μέρες του μήνα που να ψάχνει στα καρότσια των σούπερ-μάρκετ για ένα ευρώ. Και μόλις το βρίσκει πηγαίνει να πάρει λίγο ψωμί ή αβγά για να περάσουν οι μέρες, ώσπου να ξαναπληρωθεί τον γελοίο μισθό του, το γελοίο βοήθημά του, τα γελοία όλα!

Ας πάνε στο καλό! Δε χορταίνουν αυτοί! Σιγά μην κλάψω... Η δική μου η μάνα τρέμει μην αρρωστήσει και "τι θα κάνουμε τότε";;; Όλο αυτό μονολογεί και λέει. Η άλλη στενοχωρήθηκε. Μωρέ, κι εγώ στενοχωρήθηκα.

Αιωνία της η μνήμη.

Πολ Σάτιρος

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

11 Νοεμβρίου 2009

Όμορφή μου Μπακογιάννη

Mpakogianni fat-thin animation

Όμορφή μου Μπακογιάννη,
σε κοιτάζω στο ταβάνι,
να χαμογελάς θλιμμένα,
οϊμένα, οϊμένα!

Βγαίνεις μες από την πάχνη
και κρεμιέσαι σαν αράχνη,
κάτι για να πεις στ’ αυτί μου,
τρισαλί μου, τρισαλί μου!

Σού ’δωσε ο Δημήτρης λύπη
(κιτρινίσαν έξω οι τύποι)
ή φοβάσαι τον Αντώνη,
που ψηλώνει, που ψηλώνει;

Δυσκολεύεσαι, το ξέρω
κι έχεις τον μπαμπά σου γέρο
και το δόλιο τον Κυριάκο,
του μποξ σάκο, του μποξ σάκο!

Όμορφή μου Μπακογιάννη,
αλαλάζουν σαν Ινδιάνοι,
το παλεύουν, μα στο τέλος,
τρώνε βέλος, τρώνε βέλος!

Πολ Σάτιρος
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

10 Νοεμβρίου 2009

Οι παπάδες αφηνιάζουν

priest1

Οι παπάδες αφηνιάζουν,
που κοράκια μαύρα μοιάζουν,
βγαίνουνε στις λεωφόρους,
για να μην πληρώσουν φόρους!

Όμως, ό,τι και να κάνουν,
από ’δώ και μπρος θα χάνουν,
ώσπου βαθμηδόν θ’ αλλάξει,
και της φύσης τους η τάξη!

Μαγαζάκι: «Ο Άγιος Τάδε»,
«η τιμιότης κείται ενθάδε»,
μέσω των δικαστηρίων,
θα βοηθάνε τον πλησίον!

Θα συντάσσουν τιμολόγια,
σ’ άμβωνες και αναλόγια,
και θα πάψουν, επιτέλους,
να μάς κάνουν τους αγγέλους!

Πολ Σάτιρος
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

9 Νοεμβρίου 2009

Τα Τείχη πέφτουν

Wall Anniversary


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

20 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου


Πέρασαν ήδη είκοσι χρόνια από την πτώση του Τείχους, που χώριζε την Ανατολική από τη Δυτική Γερμανία. "Κύριε Γκορμπατσόφ, γκρεμίστε αυτή τη ντροπή", είχε φωνάξει ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Ρόναλντ Ρέιγκαν, σε μια ομιλία του ακριβώς μπροστά απ' το Τείχος, λίγο καιρό πριν αυτό πέσει... Επρόκειτο για μια σχεδόν ειρηνική πτώση. Παρακολουθούσα τότε το γερμανικό κανάλι SAT3 που έδειχνε τον κόσμο συγκεντρωμένο και στις δύο μεριές, να κατακλύζει τους δρόμους γύρω, τα ξέφωτα...

Όλα ξεκίνησαν με το γκρέμισμα ενός ορθογώνιου τεμαχίου από το σκληρό, παγερό, αιματοβαμμένο ντουβάρι. Συμβολικά, αυτή την στιγμή, ο Λεχ Βαλέσα κάνει το ίδιο, που έκανε και τότε!!! Βάλτε το CNN, να το παρακολουθήσετε ζωντανά. Τότε με κομμένη την ανάσα εγώ, έλεγα πως από στιγμή σε στιγμή θα πέσει η πρώτη τουφεκιά και θα έχουμε νεκρούς... Δεν έγινε όμως! Δεν έπεσε καμιά τουφεκιά...



Παναγιώτης Θ. Τουμάσης


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

6 Νοεμβρίου 2009

Πα, πα, πα...


Πα, πα, πα, αχ, πα, πα, πα, αχ, αχ, πα, πα, αχ, αχ, αχ, πα, αχ, αχ, αχ, αχ......
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Ντόρα - Αντώνης, σημειώσατε άσο

Γράφει ο Παναγιώτης Θ. Τουμάσης

«Σαν ήμουνα κι εγώ μικρό παιδί», αναφέρει ένα χιουμοριστικό τραγούδι του Χάρρυ Κλυνν – κι έτσι, μ’ αυτή τη φράση, θα ξεκινήσω το άρθρο μου, σήμερα. Όταν, λοιπόν, ήμουν μικρό παιδί, είχα την τάση να κάνω πολλά αστεία. Και να μιλώ συχνά, «εκεί που δε με σπέρνανε». «Αμετροέπεια» είναι η σωστή λέξη για τη δεύτερη παιδική μου ιδιότητα· ενώ για την πρώτη, «σαχλαμπούρδα»! (Μην την ψάχνετε στο λεξικό· δεν υπάρχει).

Πριν από λίγο καιρό, έχοντας φτάσει πλέον αισίως τα σαράντα και εφτά χρόνια μου, σε μια βάφτιση – παρότι αποφεύγω τις εκκλησίες των χριστιανών, πήγα – συνάντησα έναν θείο μου, τον οποίο από παιδί είχα να δω. «Τι κάνεις, Τάκη μου;» με ρώτησε. (Τάκη με φωνάζανε). «Καλά είμαι θείε μου», απάντησα. Κι αργότερα, εκεί που αστειευόμουν σ’ ένα πηγαδάκι με συγγενείς, δίχως να έχει ακούσει καν τι λέγαμε, πλησίασε κοντά και είπε: «Ε, ο Τάκης θα την πει τη σαχλαμάρα του· δεν μπορεί»!...

Δύσκολο, δύσκολο ν’ αποσείσεις την «ουρά», άμα σού την κολλήσουνε!

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι «αποστάτης». Τελεία και παύλα. Ο κακομοίρης ο γιος του κυρ-Γιάννη Βαρβιτσιώτη, ο συμπαθέστατος Μιλτιάδης, επίσης σέρνει ουρά – για τη σημαία. Εντάξει, κάποτε σφάλανε. Μα πάνε χρόνια… Αμ, η Ντόρα; «Αμαρτίες γονέων παιδεύουσιν τέκνα». Και καλά να πούμε «παιδεύουσιν» με την έννοια του «εκπαιδεύουσιν». Τότε, «άμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες» και θα σήμαινε πως γίνονται καλύτερα τα παιδιά απ’ τους γονείς τους. Έλα όμως που το «παιδεύουσιν» σημαίνει με τη σύγχρονη έννοια παιδεύουσιν; Κι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γνωστό τοις πάσι, δεν ήταν άγιος.

Όθεν κι ο Θεός (με την έννοια της ακατάληπτης δύναμης που διέπει τον κόσμο), τον αφήνει να ζει, ώστε κάποια επιτέλους στιγμή να μεταμεληθεί και να κλάψει. Μάς δώρισε καινούργιον εχθρό, εκεί που δεν είχαμε. Οι Ματσεντόνες (Σκοπιανοί), θα μπορούσαν απ’ την αρχή να είχαν τακτοποιηθεί και προς δικό τους, αλλά και προς δικό μας συμφέρον. Και να είμαστε αχώριστοι φίλοι και συνεργάτες. Υποτίμησε, υπερεκτίμησε, αγνόησε, το έμπλεξε με κάθε λογής μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ώσπου, για ιδέστε η κατάληξη: Ένας μεγαλοπρεπής, εντελώς ανόητος, αστήρικτος και τα λοιπά, ογκόλιθος…

Δεν καταπίνεται!

Θα μού πείτε: Τα παιδιά τι φταίνε; Ο Αντώνης Σαμαράς, δεν θα μοιάσει του θείου του, του Γιώργου Σαμαρά, που έκανε τα μύρια όσα ρουσφέτια για να εκλέγεται. Μήτε θα επαναλάβει τα παλιά του λάθη κι ορμέμφυτα. Έχει όλα τα εχέγγυα, τις καλές προοπτικές να φέρει νέον αέρα. Η Ντόρα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη, επίσης! Αν και, ειδικά αυτή, έχει να παλέψει με την πατροπαράδοτη δημαγωγία. Μέσα στο σπίτι της βρίσκεται. Και δεν είναι πια καιρός για δημαγωγούς στη χώρα μας. Ο λαός ωρίμασε θαυμαστά! Έχει ώτα κι ακούει. Μήτε παρασύρεται από άνετες συμπεριφορές, εκλαμπρότατες συνεντεύξεις, debates και μεγαλοστομίες. Ακούει τον Άνθρωπο.

Είναι, λοιπόν, χρήσιμο, η Ντόρα να ωριμάσει περισσότερο. Διότι θα εκλεγεί… Είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα εκλεγεί, και μάλιστα με όποια διαδικασία. Ο Αντώνης θα περιμένει. Κι αν αντέξει, θα γίνει – θυμηθήτε με – στο μέλλον το σωσίβιο, η σωτήρια λέμβος των γαλάζιων-μπλε ναυαγών… Τώρα είναι νωρίς γι’ αυτόν, πολύ νωρίς ακόμα. Η Ντόρα παρουσιάζεται πιο ώριμη. Το Υπουργείο των Εξωτερικών, τής έδωσε πράγματα που δε φανταζόταν. Έκανε καλό έργο εκεί… Και μέσα της, μα και για τη χώρα. Θα διορθώσει κάποτε άραγε και το λάθος του μπαμπά της; Θα βρει μια λύση που να σέβεται την οντότητα των Σκοπιανών συνανθρώπων μας και ταυτόχρονα να προωθεί άριστα τις εθνικές μας θέσεις και να αποκαθιστά την πραγματική ιστορική αλήθεια;

Πλέον, όχι ως Υπουργός Εξωτερικών. Ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Του σημαντικού τούτου θεσμού της Δημοκρατίας δυτικού-προεδρευομένου τύπου που έχουμε. Αλλά έστω κι ανάπηρη η εν λόγω Δημοκρατία, είναι Δημοκρατία! Κι οφείλουμε να την τηρούμε ως κόρη οφθαλμού (έως της ειρηνικής εφαρμογής του καλύτερου - που υπάρχει και με την εξέλιξη της τεχνολογίας βελτιώνεται περαιτέρω κι αναμένει την ώρα του). Αλλιώς, homo hominis lupus για την ταλαιπωρημένη ελληνική πραγματικότητα…

Ο Αντώνης Σαμαράς αποδεικνύεται θύμα της πάλαι ποτέ παρορμητικής στάσης του… Ο δε τρίτος των υποψηφίων, ο νομάρχης Ψωμιάδης, αποτελεί πιστό αντίγραφο των ψηφοφόρων του. Η κοινωνία μας καθρεφτίζεται στους εκλεγμένους της, όπως οι ωκεανοί στον ουρανό μας.
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

4 Νοεμβρίου 2009

Περάστε, ψηφίστε, σας φακελώσαμε!


Κι εμείς σας φασκελώσαμε, αν εσείς μας φακελώσατε. Χε, χε!

Πότε Ντόρα, πότε Αντώνης,
πότε ο Τούρκος Ομέρ Βρυώνης,
πότε Βούδας, πότε Κούδας
και νομάρχης της αρκούδας!

Πρόεδρο στο μπλε το κόμμα,
θέλουν ένα τέλειο σώμα,
δίμετρο και ντελικάτο,
για να μην τους πάρει κάτω!

Αλλ’, εκ των υποψηφίων,
πόσοι βρίσκονται πλησίον,
έχουν όλα τα εχέγγυα
κι είναι πρόσωπα φερέγγυα;

Ένας λέγεται «αποστάτης»
(πήγε κόντρα στον μπαμπά της),
άλλος λέγεται Ζορό,
διότι πράττει σαν μωρό.

Κι έτσι, μένει μόνο η Ντόρα,
την στηρίζει κι ο Έβερτ τώρα,
έχει αύρα, έχει φόρα,
έχει όλα τα κονφόρα!



Πολ Σάτιρος


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

3 Νοεμβρίου 2009

Ο Έβερτ, η Κόρη, και ο Άσκημος

Evert-Mpakogianni animation

Με τον Έβερτ στο πλευρό της,
η επαρμένη η Μπακογιάννη,
αγωνίζεται γενναία,
τον Αντώνη να ξεκάνει!

Από τη μεριά του, ο Αντώνης,
μ’ ένα βλέμμα σαν το λύκο,
τρέχει ανήσυχος ολούθε,
κάτσε-κάτσε, σήκω-σήκω!

Μα ποιοι στέργουν στο ναυάγιο,
να γινούν καπεταναίοι;
Σαν ποντίκια θα το σκάσουν,
όσο ακόμα είναι νέοι!

Γρήγορα θα καταλάβουν,
πως αρρώστησε το πράμα
και θα ψάχνουν άλλο κόμμα
να τούς κάνει τη ρεκλάμα!

Πολ Σάτιρος
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B