Ads



19 Απριλίου 2014

Άφησαν τους συνταξιούχους χωρίς λεφτά


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Θα τους βρείτε στην Πύλο, στα Γιάννενα, στην Κρήτη, όπου μπορείτε να φανταστείτε, να προσκυνούν εικόνες, ν’ ακολουθούνε πομπές. Δικαιούνται, θα πείτε, να ξεσκάσουν λίγο· δουλεύουν σκληρά για να μας σώσουν· να βγάλουν τη χώρα από την κρίση· τέτοια κι άλλα πολλά.

Ωστόσο, τους συνταξιούχους καθόλου δεν τους νοιαστήκανε. Παρόλες τις υποσχέσεις του Ροβέρτου Σπυρόπουλου στον Αντένα, ότι: «Θα καταβληθεί μέρος των συντάξεων την Μ. Τετάρτη». Και σπεύσαμε εμείς, και το Fimotro, και το Enikos, κι ένα τσούρμο άλλες ιστοσελίδες να το ανακοινώσουμε διαδικτυακά. Άλλοι με χαρά, άλλοι με κορώνες αποκλειστικότητας, άλλοι αναφέροντας την πηγή (Παπαδάκης) κι άλλοι – σαν και μας – με έντονο προβληματισμό για τη συνέχεια.

Διότι, αν πληρώνονταν τώρα οι συνταξιούχοι, μετά τι θα κάνανε; Τα λιγοστά λεφτουδάκια δεν φτάνουν πουθενά! Όμως…

Όμως, ΔΕΝ πληρώθηκαν… Ίσως και γι’ αυτό δεν πληρώθηκαν. Για να μην ξεμείνουν στη συνέχεια. Άρα, καλό τούς κάνουνε, ε; Τους σώζουν από την ανέχεια, ε; Φροντίζουν, πριν από κείνους, για κείνους, ε; Βρε, ου να χαθούν με τα μούτρα τους!... Οι συνταξιούχοι αδυνατούν φέτος να κάνουν Πάσχα. Και, εντάξει, όσοι έχουν παιδιά, εγγόνια, οικείους που τους στηρίζουν. Οι υπόλοιποι;

Καλά είναι τα κόκκινα αβγά, καλοί οι στρατώνες και τα τσουγκρίσματα, καλά τα τσουρέκια και τα φαγώσιμα. Αλλά, όταν σιωπηλά, σκυφτά, μες στο σκοτάδι, τρως ψωμί ξερό και χόρτα το βράδυ της Ανάστασης, γ…μησέ τα, Αντώνη, Βαγγέλη, Γιωργάκη, Αλέξη και γενικώς.

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B