Ads



21 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ 7 ΚΑΥΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

Ζητούν αλλαγές σε φορολογικό, ασφαλιστικό, εργασιακά και εκπλήρωση των προαπαιτούμενων


Από την Κυριακάτικη Realnews

Στενεύουν τα πολιτικά και χρονικά περιθώρια της κυβέρνησης, καθώς καλείται από την τρόικα να κλείσει επτά καυτά θέματα άμεσα, προκειμένου να αποκτήσει, εφόσον η επικείμενη αξιολόγηση από τους εκπροσώπους των δανειστών είναι θετική, τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης για την ελάφρυνση του χρέους. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των δανειστών, πριν καν πατήσουν το πόδι τους στην Αθήνα (αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας), υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι οι αποφάσεις από την ελληνική πλευρά πρέπει να ληφθούν «εδώ και τώρα» και εντός του Οκτωβρίου να υπάρξει ο εφαρμοστικός νόμος στις επτά καυτές διαρθρωτικές αλλαγές.

Υπό αυτή την πίεση, το οικονομικό επιτελείο πρέπει να δείξει απτά – και όχι θεωρητικά – αποτελέσματα στο μέτωπο της φοροδιαφυγής. Η Τρόικα διαμηνύει ότι δεν έχει γίνει τίποτα με τη λίστα Λαγκάρντ, ούτε με τη λίστα όσων έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό από το 2009 και μετά.

Ομαδικές απολύσεις

Το δεύτερο θέμα είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ασφαλιστικό, ενώ την ατζέντα συμπληρώνουν οι τομές που απαιτούνται στα εργασιακά, με αιχμή τις ομαδικές απολύσεις και την αλλαγή των κανόνων που διέπουν την κήρυξη απεργιών αλλά και τη λειτουργία των συνδικάτων. Ακολουθεί το κρίσιμο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, όπου η τρόικα επιμένει στην άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από 1ης Ιανουαρίου 2015 για όσους δεν πληρώνουν. Τεράστιο πρόβλημα εντοπίζουν οι δανειστές και στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ απέτυχε. Στο μέτωπο της ενέργειας, η τρόικα ζητεί από την κυβέρνηση να νομοθετήσει ότι δεν θα υπάρξουν νομικά και άλλα προβλήματα με την πώληση της «μικρής» ΔΕΗ. Τέλος, ζητεί δεσμεύσεις για την ψήφιση των νόμων για τα δάση και τον αιγιαλό, που εκκρεμούν εδώ και μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στη Realnews που κυκλοφορεί…

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B