Ads



27 Σεπτεμβρίου 2009

Μια σοβαρή ανάλυση του σχεδίου 100 ημερών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τα στοιχεία προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στη διεύθυνση: http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/bb0d1e5d-57af-41bf-abcb-b6cc366ec3e6. Πηγαίνετε να τα δείτε γρήγορα, γιατί μετά από την ανάλυση που κάνουμε, θα σπεύσουν να τα μαζέψουν...

Το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αναφέρεται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

Το πρώτο μέτρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. λέει: Στήριξη του εισοδήματος για λόγους κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.

(Η γνώμη μας: Για να στηριχτεί το εισόδημα, πρέπει να δοθούν αυξήσεις στους μισθωτούς - και στον δημόσιο, και στον ιδιωτικό τομέα - καθώς επίσης να ακριβύνουν τα είδη που διατίθενται στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν τους εν λόγω μισθωτούς. Είναι δηλαδή σαν το οικοσύστημα γάτες-ποντίκια. Όταν τα ποντίκια αυξάνονται σε αριθμό, αυξάνονται και οι γάτες, διότι βρίσκουν τροφή. Όταν μειώνονται επειδή έγιναν τροφή των γατών, και οι γάτες λιγοστεύουν. Καταλάβατε τι συμβαίνει; Θα πηγαίνουμε να ψωνίσουμε και θα πληρώνουμε πιο ακριβά τα προϊόντα, επειδή η επιχείρηση θα απασχολεί μισθωτούς στους οποίους έχει κάνει αύξηση στο μισθό. Φαύλος κύκλος... Τέλος, δεν αναφέρεται πουθενά πώς θα στηριχτούν τα εισοδήματα άλλων κατηγοριών επαγγελμάτων, πέραν των μισθωτών. Π.χ., οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή οι αγρότες. Τι δηλαδή; Θα πάει ο Παπανδρέου να οργώσει, να τρυγήσει; Ή θα τούς επιτρέψει να πουλούν ακριβότερα τα προϊόντα τους, επεκτείνοντας ηλιθίως τον άνω φαύλο κύκλο;).

Το δεύτερο μέτρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., λέει: Αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

(Η γνώμη μας: Αν η αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο ώστε να αναθερμάνει σε πρακτικό βαθμό την αγορά, τότε πέστε μου ποιος θα επενδύσει στο Δημόσιο του Παπανδρέου; Και γιατί ο σοβαρός επενδυτής να περιμένει τον Πανανδρέου να βγει κυβέρνηση, για να επενδύσει; Είναι τόσο πιο ευνοϊκό γι' αυτόν το σοσιαλιστικό μοντέλο, που δεν έκανε επενδύσεις νωρίτερα, με το καπιταλιστικό; Δηλαδή, ο επενδυτής θα εμπιστευτεί την νέα κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. περισσότερο από την παλιά; Μα, μήπως τότε η νέα κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα πρέπει να "χαϊδέψει" τον επενδυτή αυτόν με καπιταλιστικά χάδια και φιλιά; Άλλος φαύλος κύκλος εδώ, Γιωργάκηηη!).

Το τρίτο μέτρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., λέει: Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προγράμματα κοινωνικής εργασίας.

(Η γνώμη μας: Απ' ό,τι διαφαίνεται, η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν προστάτεψε την απασχόληση. Και πράγματι, ίσως έχει δίκιο η πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ., καθώς η Πετραλιά γυρίζει άντερα! (Κοκορέτσι έχει κάνει το στομάχι μας). Αλλά θα 'ρθεί ο Βενιζέλος να τα φτιάξει καλύτερα, ε; Ας πούμε πως ναι... Επίσης, θα αυξηθούν τα επιδόματα στους ανέργους. Κι αυτό είναι πολύ καλό, με την επισήμανση πάντως ότι πολλοί θα τα επιδιώξουν, και επίσης πολλοί - μπορεί και όλοι - θα τα εξαντλήσουν μέχρι κεραίας, μην πηγαίνοντας νωρίτερα να βρουν άλλη εργασία. Γιατί, κορόιδα θα είναι να βρουν άλλη εργασία, αν το επίδομα ανεργίας αντιστοιχεί σε έναν μισθό; Επίσης, η κοινωνική εργασία τι θα είναι; Δουλειές με προοπτική ή δουλειές-ξεγελάστρες που θα περάσουν τα χρόνια και κάποτε όσοι τις κάνουν θα βρεθούν στο δρόμο; Όμως, για να είμαστε δίκαιοι, αυτά τα μέτρα δεν είναι κακά... Αλλά αναρωτιόμαστε: Δεν μπορούσε η Ν.Δ. να τα εφαρμόσει τόσον καιρό ή μήπως δεν ήταν δυνατόν να εφαρμοστούν εξαιτίας εξωγενών παραγόντων, π.χ. της οικονομικής κρίσης; Ξέρετε, αυτό που λέει ο Καραμανλής, ότι περνάμε την κρίση ηπιότερα από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., είναι αλήθεια και δεν το αμφισβήτησε πουθενά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Για ψάξτε το, λίγο...).

Το τέταρτο μέτρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., λέει: Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου.

(Η γνώμη μας: Όλοι θα έχετε δει χυμένο υδράργυρο, από θερμόμετρο που έσπασε. Πιάστε τον αν μπορείτε, και τότε θα πιάσετε και τη φοροδιαφυγή. Βρε φωστήρες, αν πιάσετε τους φοροφυγάδες, τότε θα αδρανήσουν πολλοί άνθρωποι και θα προτιμήσουν να ενισχύονται από τα πλούσια ταμεία ανεργίας που θα κάνετε, αντί να δουλεύουν με ελάχιστο κέρδος ή ακόμα-ακόμα και με ζημιά. Δεν ξέρετε ότι ένα μαγαζί που "δεν βγαίνει", πουλά στη ζούλα ακριβότερα και έτσι επιβιώνει; Θα το αναγκάσετε εσείς να πουλά σωστά; Πάει, το κλείσατε! Αυτό δεν το μάθατε ποτέ, ε;).

Συμπέρασμα: Αν η Ν.Δ. είχε διώξει και τον Τραγάκη, θα την ψηφίζαμε και με τα δυο μας χέρια.

Παναγιώτης Θ. Τουμάσης

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

26 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Γιωργάκης και η Κατάσσα

Sexy

Μια φορά κι έναν καιρό, την αποκαλούμενη από τους παλαιοντολόγους Προεκλογική Εποχή, ήταν ο Γιωργάκης, υποψήφιος Γενικός Δερβέναγας σε μια υπερβολικά μακρινή χώρα… Ο Γιωργάκης αυτός, λοιπόν που λέτε, είχε μια φοβερή ερωτική εμμονή! Και η συγκεκριμένη ερωτική του εμμονή είχε να κάνει με την Κατάσσα, την υπερόμορφη σύζυγο του Κωστάκη, τότε Γενικού Δερβέναγα και μέλλοντα από σπόντα Προέδρου της Χοντροκρατίας.

Ο Γιωργάκης δεν είχε ακριβώς ερωτευτεί την Κατάσσα – και πώς άλλωστε θα τολμούσε να την ερωτευτεί, αφού η Παπάντα (η δικιά του) θα τού καρατομούσε Σύριζα το κατιτίς του – αλλά να, δεν μπορούσε να ησυχάσει με τίποτα, αν δεν έχωνε τη μουσούδα του στα επίμαχά της. «Βρε πώς θα τα καταφέρω, βρε πώς θα τα καταφέρω;», πιάνει, μια και δυο και εξομολογείται το μέγα πάθος του στο τσιπρίδι του εν γένει πολιτικού σκηνικού, το οποίο άκουγε στο συμπαθές όνομα: Τσιπρίδης.

«Πω, πω, ρε μάγκα μου»! Έκανε εμβρόντητος ο Τσιπρίδης. «Τι είναι τούτο εδώ που μού λες; Θέλεις να κάνεις (μπιπ…) στην Κατάσσα; Τι θα πει ο γενναίος μας Κωστάκης»;

«Είχα μια σκασίλα τι θα πει ο γενναίος μας Κωστάκης»! Απάντησε ο Γιωργάκης. «Εγώ αυτό έβαλα στο μυαλό μου κι αν δε βρεθεί κάποιος τρόπος να το πραγματοποιήσω, θα πεθάνω»!...

«Χμ»... Σκέφτηκε ύπουλα και πολύ υστερόβουλα ο Τσιπρίδης. «Ίσως μπορώ να σε βοηθήσω… Αλλά, αν σε βοηθήσω και σού βρω έναν τρόπο για να καταλύσεις δια της σης μουσούδης εις τα οέο της Κατάσσας, εσύ ποιο αντάλλαγμα θα μού προσφέρεις»;

«Θα σού δώσω μερίδιο από την καινούργια Κυβέρνηση την οποίαν ετοιμάζομαι να εξαπολύσω», έταξε με την αδρεναλίνη του στα ύψη ο Γιωργάκης.

«Πολύ ωραία», συμφώνησε ο Τσιπρίδης, «περίμενε και θα σε ειδοποιήσω»!

Την επόμενη μέρα, τα ξημερώματα, ο Τσιπρίδης οδήγησε τη μεγάλου κυβισμού μηχανή του στην Ελαφήνα (προάστιο της πρωτεύουσας Σκαθήνας) και μόλις έφτασε έξω απ’ την επίμαχη βίλλα, αναρριχήθηκε με σκοινί στα ενδότερα του εξουσιαστικού ζεύγους, το οποίο – τι άλλο να έκανε; – ροχάλιζε μακαρίως. Σ’ ένα παραδίπλα ανάκλιντρο διέκρινε αμέσως την μέγεθος έχουσα βράκα του Γενικού Δερβέναγα και σ’ ένα χρυσό σκαμπό εκεί στο πλάι, το ελάχιστο στρινγκάκι της Κατάσσας. Έβγαλε αθόρυβα τη φαγουρόσκονη, που είχε προμηθευτεί σχεδόν τζάμπα από φουκαριάρη αλγερινό έμπορο, και πασπάλισε προσεκτικά το στρινγκάκι, με τρόπο ώστε να πιάσει ολοκληρωτικά την ασήμαντη πρωτογενή, εχμ, επιφάνεια. Κατόπιν, το έσκασε από τη βίλλα ολοταχώς. Βρρρρμ!... Βρρρμ!...

Όταν η Κατάσσα ξύπνησε και φόρεσε το στρινγκάκι της, την έπιασε αμέσως μια φαγούρα χωρίς προηγούμενο! «Αχού, τι έπαθα η καψερήηη»! Χράτσα και χρούτσα, ξυνότανε και με τα δέκα της νύχια. Κάποια στιγμή το πράγμα έφτασε σε απελπισία. Ο Κωστάκης, μη αντέχοντας άλλο να βλέπει το βασανιστήριο αυτό, φώναξε πανικόβλητος το τσιπρίδι του εν γένει πολιτικού σκηνικού, διότι διέθετε μηχανή μεγάλου κυβισμού και αν χρειαζόταν να τρέξει θα πήγαινε σφαίρα. (Ειλικρινά, πιστέψτε μας, εκείνη την παρωχημένη Προεκλογική Εποχή, αν είχες μηχανή ήσουν άρχοντας)!

Το τσιπρίδι, ο Τσιπρίδης δηλαδή, έφτασε φουσέκι επιτόπου – ορισμένοι μάλιστα αναλυτές διατυπώνουν την άποψη πως γύρισε απ’ το δρόμο, καθώς δεν είχε προλάβει καν να φτάσει στην «εκ περισσού εξορία του», ένθα το παλάτι του Σφύριζα βρισκόταν. Ο Τσιπρίδης έσκυψε συμπονετικά πάνω στην κατατσουγμένη Κατάσσα και διέγνωσε πως δε χρειάζεται γιατρός για την περίπτωση, παρά μόνο ένα «ειδικό σάλιο», το οποίο θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα. Το «ειδικό σάλιο» – είπε ο Τσιπρίδης – το διέθετε μόνο ένας άνθρωπος, ο κατοικοεδρεύων στο παπάντρο Γιωργάκης και έτσι ο Κωστάκης, προς μεγάλη του στενοχώρια, έδωσε τελικά τη συγκατάθεσή του να τον καλέσουν στην Ελαφήνα και με το σάλιο του να θεραπεύσει την Κατάσσα του…

Ο Τσιπρίδης, στο μεταξύ, επισκέφτηκε ξανά τον γέρο αλγερινό έμπορο και αγόρασε σε χιλιαπλάσια τιμή το αντίδοτο! (Για να το δώσουμε πιο λιανά να το καταλάβετε, η φαγουρόσκονη έκανε μόλις δύο ευρώ, ενώ το αντίδοτο σε πολύ μικρότερο φακελάκι κόστισε δυο χιλιάδες ευρώ)! Και στη συνέχεια, έδωσε το αντίδοτο στον Γιωργάκη να το πιει, ώστε το σάλιο του πράγματι να κάνει και τη θεραπευτική δουλειά, πέραν των …άλλων.

Εν τέλει, ο Γιωργάκης βρέθηκε μέσα στη γαλάζια κρεββατοκάμαρα, ολομόναχος με την Κατάσσα και για τέσσερις συναπτές ώρες – τόσο ήταν το χρονικό διάστημα που όρισε ο Τσιπρίδης – με τη γλώσσα του δούλευε ακάματα πάνω στο υπέροχο (μπιπ…) της Κατάσσας! Όταν τελείωσε, με το καλό, έφυγε και πήγε στο σπίτι του, όπου βρήκε να τον περιμένει ο Τσιπρίδης, ο οποίος μ’ ένα πονηρό χαμογελάκι τον ρώτησε αν όλα πήγαν κατ’ ευχήν…

«Τέλεια, Τσιπρίδη μου, τέλεια»! Φώναξε ξαναμμένος ο Γιωργάκης.

«Χαίρομαι! Και τώρα, φυσικά, θα κανονίσουμε την αμοιβή μου. Λοιπόν, θέλω το Υπερουργείο Ελιτισμού, το Υποουργείο Εσωρούχων και την Πρωτοκαθεδρία της Ζουρλής»...

Αλλά και στην Προεκλογική Εποχή, όπως και σήμερα άλλωστε, οι άνθρωποι δεν αποδεικνύονται πάντα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Και πολύ περισσότερο όταν έχουν ήδη επωφεληθεί. Έτσι, όταν ύστερα από λίγο καιρό ο Γιωργάκης ψηφίστηκε από τη χάβρα των λαουδαίων ως νέος Γενικός Δερβέναγας, «ξέχασε» τι είχε τάξει. Και έδιωξε τον Τσιπρίδη απ’ το αναβαθμισμένο του πλέον παπάντρο, λέγοντάς του πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί μαζί του στον αιώνα τον άπαντα.

«Πίσω έχει η αχλάδα την ουράααα»... Έκανε τραγουδιστά ο Τσιπρίδης φεύγοντας. Και το βράδυ, πήρε την υπόλοιπη φαγουρόσκονη και την έριξε μέσα στη φαρδιά κυλότα της Παπάντας...

Το ηθικό δίδαγμα; Να πληρώνετε πάντοτε τα χρέη σας!...

Πολ Σάτιρος

(Διασκευή από το καταπληκτικό ευθυμογράφημα του Τζίμη Πανούση: "Ο ευνούχος και η βασίλισσα").


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

24 Σεπτεμβρίου 2009

Μέσα στα μάτια σου, γλυκέ μου Κώστα


Μέσα στα μάτια σου, γλυκέ μου Κώστα,
βλέπω μια απόφαση που λέει: «Δώστα!
Δώστα στον άλλονε τα μεγαλεία,
του κράτους τα κλειδιά και τα βιβλία»!

Όμως, αγάπη μου, Κώστα, Κωστάκη,
δεν πάει στον άλλονε το συνολάκι!
Φορείς μακρύ βρακί, φαρδύ σακάκι
και παντελόνι με κοντό μπατζάκι!

Τι θ’ απογίνουμε σ’ αυτή τη χώρα,
δίχως Τραγάκη, Πετραλιά και Ντόρα;
Και στις Ειδήσεις ποιος, α, ποιος θα βγαίνει,
να ξεκαρδίζονται κι οι πεθαμένοι;

Κώστα, Κωστάκη μου, Καραμανλή μου,
χωρίς εσέν’ αλί και τρισαλί μου!
Θα βγω στην παραλία της Περγάμου,
με πράσινο κασκόλ και την κυρά μου!
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Του τα 'παν του ανθρώπου (τους)


Καλόοο, από το http://fimotro.blogspot.com

Τού τα 'παν, τού τα 'παν, τού τα 'παν του ανθρώπου,
να κάτσει, να κάτσει, να κάτσει επιτόπου.
Ν' ακούει, ν' ακούει τον Σεραφείμ Κοτρώτσο,
που θέλει να πιάσει τον μέγα Λιάτσο κώτσο!

Τι τάπα, τι τάπα, ρίξαν του κατασκόπου,
Κοτρώτσος και Λιάτσος, άνευ μεγάλου κόπου.
Και φάγαν τον άμπακο χωρίς κανείς ν' ακούει,
κι ο fimotro-μάγκας φωνάζει κούι-κούι!...

Με τις υγείες σας, εκεί στο Φίμωτρο. Την επόμενη φορά κανονίστε ν' ακούτε!!!

Πολ Σάτιρος
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Ομιλία Παπανδρέου στα κινέζικα


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

23 Σεπτεμβρίου 2009

Περί κράτους, περί δήμου...

Ο στρατιώτης πολεμά με το στομάχι
κι ο Καραμανλής με όλα του τα πάχη!
Έχει εκτόπισμα σαν πλοίο του Αγουδήμου
και βαθειά φωνή σαν την Ελένη Δήμου!

(Οι κριτικοί, όταν γράψαμε το παραπάνω τετράστιχο, αποφάνθηκαν: Χμμ, λόγια του μεγάλου Ναπολέοντα στον πρώτο στίχο, χμμ, παχύς ο Καραμανλής; Πού ακούστηκε; χμμ, τα πλοία του Αγουδήμου κατάσχονται όλα, χμμ, η Ελένη Δήμου είναι για τα μπάζα)...

Στήνουν σκιάχτρα στα χωράφια οι ξωμάχοι
κι είν' ο Παπανδρέου σκιάχτρο μες στη μάχη!
Τον κοιτάζει η Μαργαρίτα, λέει: "Παιδί μου,
τι όλο γράφεις, γράφεις σαν τον Νίκο Δήμου";

(Οι κριτικοί εδώ είπαν: Χμμ, πού θυμήθηκες τους ξωμάχους; Έχουμε να τους ακούσουμε από το Δημοτικό, χμμ, σκιάχτρο ο Παπανδρέου; Μα ποιοι τον στήσανε; χμμ, η Μαργαρίτα δεν λέγεται έτσι, μα Margaret, χμμ, ο Νίκος Δήμου ναι, είναι μέγας συγγραφέας)...

Στη χτεσινοβραδινή τους κόντρα, εν τάχει,
τούτοι εδώ οι κακοβαλμένοι μονομάχοι,
είπαν για όλα: Περί κράτους, περί δήμου,
μα ξεχάσανε τ' αρνιά του γερο-Δήμου!

(Οι κριτικοί στην τελευταία στροφή πάθανε κάτι!... Χμμ, εν τάχει είναι ποιητικότατη φράση, χμμ, το κακοβαλμένοι έπρεπε να είναι καλοβλαμμένοι, χμμ, τα εν κράτει, τα εν δήμω, μη εν τάχει, μη εν οίκω, και χμμ, ποιος τον χ...ζει το γερο-Δήμο, που εγέρασε μωρές παιδιά;)...

Πολ Σάτιρος (Έχουμε πλουραλισμό σε αυτό το blog)
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Δυο περήφανοι γονείς

AndreasMargarita (animation)

Ανδρέας Παπανδρέου και Μαργαρίτα Παπανδρέου: Δυο περήφανοι γονείς!

Αλήθεια τι θα σκεφτόταν χτες το βράδυ ο Ανδρέας Παπανδρέου, αν ήταν εδώ κοντά μας; Θα καμάρωνε για το γιόκα του; Πάντως εμείς πληροφορηθήκαμε ότι από εκεί ψηλά στα συννεφάκια, συνεχώς μούτζωνε προς τα κάτω! Η δε Μαργαρίτα στο Καστρί, είχε βάλει λαδάκι και νερό σ' ένα ποτήρι και όλη την ώρα ξεμάτιαζε τον κανακάρη της!

- Φτου σου, αγόρι μου! Σύνελθε!... Έλεγε η Μαργαρίτα. Και,
- Φτου σου, ρε! Με ρεζίλεψες!... Υποτονθόριζε, ως ψυχή πλέον, ο Ανδρέας. Αν βρισκόταν ακόμα στη γη, θα τού ξερίζωνε τ' αυτιά το δίχως άλλο! Άλλωστε σαν λαγάνες είναι ήδη, από παλιότερα ξεριζώματα!

Πρόταση: Κάντε κλικ παρακάτω, να διαβάσετε λίγη ποίηση και να στανιάρετε! Φιλάκια!...


XrysaFtera (animation)


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

22 Σεπτεμβρίου 2009

Η αλήθεια μιας τηλεμαχίας...

Φίλες και Φίλοι μου,

Οι λίγοι εσείς που τιμάτε την προσπάθειά μου και θα επισκεφτείτε τούτο το blog, νομίζω ότι δεν έχετε καμία όρεξη την παρούσα στιγμή για να διαβάσετε είτε χιουμοριστικό ποίημα είτε άλλου είδους ευφυολόγημα... Αντίθετα, έχετε την απαίτηση να σάς μιλήσω μέσα από την καρδιά μου - και αυτό θα κάνω...

Η δεύτερη τηλεμαχία ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Στην ουσία, όποιες ελπίδες διατηρούσα ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί μια σημαντική πολιτική οντότητα στον τόπο, μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό... Διευκρινίζω ωστόσο, ότι υπάρχει η πιθανότητα απλά να μην έχει ρητορική ικανότητα ο εν λόγω πολιτικός και στην πράξη να αποδειχτεί χρυσάφι. Αλλά, μια τέτοια πιθανότητα, μού φαίνεται απόψε, εξαιρετικά μικρή...

Ναι, μελαγχόλησα, επειδή δεν μπορώ να ψηφίσω με όλη μου την καρδιά τον κ. Κώστα Καραμανλή. Είναι ήδη έξι χρόνια που η Ελλάδα βασανίστηκε από δυσβάσταχτα πράγματα - και ασφαλώς είναι δυσβάσταχτη η διαφθορά των κρατούντων και η αργή, απολπιστικά αργή, και εν τέλει όχι ολοσχερής, αντιμετώπιση των σκανδάλων - καθώς επίσης για εμένα και την οικογένειά μου υπήρξε έλειψη κρατικής μέριμνας στις ξεχωριστές δυσκολίες που μάς προέκυψαν...

Σκεφτείτε επιπροσθέτως ότι, πέρα από εμένα, στην ευρύτερη οικογένειά μου υπάρχουν οικογένειες που ούτε η σύζυγος ούτε ο σύζυγος πληρώνονται από τη δουλειά τους, επί μήνες τώρα... Κάποιοι με παιδιά, κάποιοι ως ζευγάρι που σκοπεύει να αποκτήσει παιδιά... Πώς θα ζήσουν; Πώς ζούνε; Αλλά κι εγώ με τα προσωπικά μου θέματα και την ζωτική μου ανάγκη να εργαστώ, να φτιάξω οικογένεια... Ένας άντρας 47 χρονών γεμάτος δίψα για προσφορά και επιτυχία...

Δεν μερίμνησε δυστυχώς το κράτος για περιπτώσεις σαν τις παραπάνω, αλλά και για άλλες διαφορετικές περιπτώσεις που δεν μπορώ να ξέρω...

Η τηλεμαχία των δύο κορυφαίων πολιτικών μας αργηγών, ανέδειξε αδιαμφισβήτητο νικητή... (Παρόλο που μπορεί τα διάφορα blogs, έντυπα, τηλεοράσεις, να επιδοθούν στη συνέχεια σε εκτενή πλύση εγκεφάλου του κόσμου). Και εγώ, που έχω βιώσει βαθύτατα μες στην ψυχή μου την "άρνηση του κράτους", ήρθα εν τούτοις να σκεφτώ ότι θέλω έναν υπεύθυνο άνθρωπο να κυβερνήσει τη χώρα μου. Και, αν και δεν έχω δικά μου παιδιά, όταν μίλησε για το μέλλον των παιδιών μας, έκρουσε μια ευαίσθητη χορδή μέσα και στη δική μου καρδιά...

Φίλες και Φίλοι μου, δεν ξέρω ειλικρινά τι να κάνω. Και, χωρίς κανένα ίχνος υστεροβουλίας, μού έρχεται κάτι στο μυαλό: Σας καλώ να ψηφίσετε στο ερώτημα που απευθύνω στο sidebar του blog αυτού, το οποίο βρίσκεται στα δεξιά σας. Και προσωπικά θέλω να ψηφίσω αυτό που θα αναδειχτεί πρώτο σε αυτό το ερωτηματολόγιο. Αυτό θα κάνω... Για να ψηφίσετε, απλά επιλέξτε με το ποντίκι του υπολογιστή σας την κουκίδα που κρίνετε σωστότερη και μετά πατήστε το Vote.

Δεν θα πω άλλα. Μην περιμένετε από εμένα αναλύσεις των εφημερίδων. Είμαι ένας απλός άνθρωπος σαν και σας. Κάνω χιούμορ εντελώς καλοπροαίρετα και τους χτυπώ όλους. Είναι μόνο χιούμορ. Όμως η ζωή θέλει υπευθυνότητα και απόψε εγώ ήθελα να μιλήσω στους έναν-δυο-τρεις όλους κι όλους συναθρώπους μας, που θα με τιμήσετε να επισκεφτείτε το blog...

Ευχαριστώ για το χρόνο σας,


Παναγιώτης Θ. Τουμάσης
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

21 Σεπτεμβρίου 2009

Μπήκαμε στα άδυτα της Ν.Δ. (Αποκλειστικό)

Helicopter1

Αποκλειστικό!!! Μπήκαμε στα ενδότερα της Νέας Δημοκρατίας! Ο συνεργάτης μας, Ιωάννης Ψηφοκάπηλος κατέβηκε σήμερα το πρωί με το ελικόπτερο του Blog μας, στην ταράτσα του κρυφού κτιρίου, ένθα ο κ. Κώστας Καραμανλής κρύβεται από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Και κρύβεται ο κ. Κώστας Καραμανλής, διότι ο εν λόγω αντίζηλός του, είπε γι’ αυτόν: «We will smoke him out», φράση γνωστή των αμερικανών μελισσοκόμων, οι οποίοι καπνίζουν τις μέλισσες για να εγκαταλείψουν την κυψέλη, προκειμένου κατόπιν να συλλεχτεί το νοστιμότατο αμερικανικό μέλι. (Φημολογείται ότι ο πρώτος μελισσοκόμος που είπε τη συγκεκριμένη φράση ονομαζόταν Μπους, δηλαδή Θάμνος, και απευθυνόταν προς τις μέλισσες Σαντάμ, ένα εκλιπόν είδος το οποίο εξόχως παρεπιδημούσε εις Ανατολάς).

Λοιπόν, μια Αποκάλυψη τώρα: Σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννου Ψηφοκάπηλου, στην Κυψέλη βρίσκεται το μυστικό καταφύγιο του νυν πρωθυπουργού και αυριανού απορρίμματος! (Εεε, συγνώμη, «απορήματος» θέλαμε να πούμε, που σημαίνει «απορίας άξιον»). Εκεί, στην Κυψέλη, ο κ. Κώστας Καραμανλής γεννά το μέλι του κι έχει κάνει τη χώρα τρύπια σαν κερήθρα και ήρθαν και τη γλείφουνε μέχρι κεραίας, λαθρομετανάστες μαύροι, άσπροι, κίτρινοι, και άλλα εμπριμέ! Αφήστε δε, και το τεράστιο χρέος μας προς τους ευρωπαίους εταίρους μας! Είμαστε υποτελείς χωρίς πόλεμο! Πληρώνουμε κεφαλικούς φόρους στην Ευρωενωσάρα μας! Ε-έ-ένωσις, Α.Ε.Κ.άρα ολέ! (Ο υπογράφων το άρθρο τούτο, συνεργάτης μας Ιωάννης Ψηφοκάπηλος είναι ενωσίτης οπαδός, απ’ τον καιρό του Φάντρονκ, με Στεργιούδα και Χρηστίδη στα γκολπόστ).

Ο Καραμανλής καθόταν κατάχαμα σε μια κουρελού και γύρω του οι μακιγιέζ τού βάφανε τα μάτια, το λαιμό, το πρόσωπο. Μια από δαύτες, πασπάτευε τη χοντρή κοιλιά του, αναζητώντας τρόπους να τον κάνει να μη μοιάζει με Βούδας. Τουλάχιστον όχι πολύ. Σ’ έναν τοίχο υπήρχε κολλημένη μια φωτογραφία του δημοσιογράφου κ. Πρετεντέρη, με τη λεζάντα: «Η μαγεία Καραμανλή». Μερικές ροχάλες, νωπές ακόμα, κατρακυλούσαν αργά στο τζάμι του κάδρου, απ’ την κορυφή προς τα κάτω. Πληροφορηθήκαμε από το υπηρετικό προσωπικό, πως οι ροχάλες ήταν του ίδιου του πρωθυπουργού και τις αμόλησε όταν ο κ. Πρετεντέρης έγραψε στο κυριακάτικο φύλλο του, ότι «η μαγεία Καραμανλή έχει χαθεί πια». Στη συνέχεια, γίναμε μάρτυρες ενός βίντεο, που τράβηξε ο πρωθυπουργός απ’ την κρυψώνα του και εντός ολίγου θα προβαλλόταν και στο διαδίκτυο.

«Οι κακοί Πασοκικανοί», έλεγε στο βίντεο ο κ. Κώστας Καραμανλής, «νομίζουν πως ξεμπερδέψανε με μας, τους καλούς Νουδικανούς! Αμ, κούνια που τους κούναγε!... Θα γκρεμίσουμε τον Βενιζέλειο Πύργο, θα ξηλώσουμε το Παπάντρο τους (= το άντρο τους), θα τους στείλουμε πεσκέσι στον Μαχμούτ Αχμαντίν, που κατοικοεδρεύει στο Τζαντ!... Θα τους τα κόψουμε όλα, να μην έχουν ούτε τάσα! (Τάσα = πιατάκια). Και θα λένε: “Να, τάσα μου, ξανά να σ’ είχα, και θα σε έντυνα στην τρίχα”!... Τέτοια θα κάνουμε, τέτοια θα πράξουμε, κι όσοι δικοί μας πέσουν στον αγώνα, θα πάνε σβουριχτοί στον Παράδεισο Αμαρουσίου»!...

Ξαφνικά, κι ενώ έλεγε τα παραπάνω ο πρωθυπουργός, το αετίσιο βλέμμα του, έπεσε στον συνεργάτη μας Ιωάννη Ψηφοκάπηλο. «Τι θες εδώ, Ψηφοκάπηλε;», ρώτησε με αγριάδα! «Σας ζοχαδιάζω, ε;», απάντησε ειρωνικά ο Ψηφοκάπηλος και κατόπιν, άρπαξε το σκοινί με το οποίο είχε νωρίτερα κατέβει και σαν αίλουρος αναρριχήθηκε πίσω στο ελικόπτερο του Blog μας. Ο πιλότος πτέραρχος Φτερόπουλος σανίδωσε το γκάζι και μέσω σελήνης επιστρέψαμε, για να σάς περιγράψουμε με το Σι και με το Νίγμα όλα τα καθέκαστα! Αυτά προς το παρόν! Και, πού είστε μωράκια μου; Το βράδυ, στην τηλεμαχία, θα γίνει μεγαλύτερος χαμόοος!...

Helicopter2

Ιωάννης Ψηφοκάπηλος του Ιορδάνη και της Μαγδαληνής


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Τη χώρα μας την όμορφη

Λυρικό ποίημα που συνοδεύεται από μια καλλίγραμμη άρπα (άρπα τη και φάτη, εεε κεφάτη), δύο αυλούς του Πάνα και μια πάνα μπεϊμπιλίνο.

Τη χώρα μας την όμορφη, τη χαμηλοβλεπούσα,
την ντύνει η Δύση με χρυσά κι η Ανατολή με λούσα!
Τής φέρνει ο Πούτιν αγωγούς από τη Σιβηρία,
κι ο Ομπάμα απ' την Αλάσκα του, τής τάζει μεγαλεία!
Χαρούμενος ο Έλληνας καινούργιος μας ηγέτης,
λέει ότι "τέτοιες προσφορές δεν είχ' η Ελλάς ποτέ της"!
Μα ενώ προσμένει αθάνατο να μείνει τ' όνομά του,
κοιτάζει το λογαριασμό και κράζει τη μαμά του!...

Πολ Σάτιρος
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

20 Σεπτεμβρίου 2009

Περί Αγωγού και άλλων αερίων


Έρχονται οι Ρώσοι και φέρνουν τον Αγωγό φυσικού αερίου. Χτυπούν την πόρτα του Καστριού κι ανοίγει ο Παπανδρέου. Ο διάλογος είναι αυθεντικός:

- Ντόμπρε βιέτζερ! Φέραμε τον Αγωγό!
- Ναι, ε; Και πού θα τον τοποθετήσετε; Εδώ;
- Νιέτ!… Στην Αλεξανδρούπολη!
- Τέλεια! Τέλεια! Κι η άλλη άκρη του;
- Μπουργκάς! Οέο!
- Καλά, εντάξει… Ακουμπήστε μας τον, λιγάκι και θα δούμε…
- Σπασίμπα!

Οι Ρώσοι φεύγουν κι ανηφορίζουν προς Αλεξανδρούπολη μ’ όλα τους τα εργαλεία και ο Γιώργος Παπανδρέου φωνάζει τη μαμά του για να τού πει τη γνώμη της:

Γιώργος: Είναι ακριβός ο Αγωγός, μάδερ! Εγώ τον θέλω τζάμπα!
Μαργαρίτα: Του Ομπάμα είναι πιο φτηνός! Να πάνε στα τσακίδια!
Γιώργος: Κι άμα θυμώσει ο Βλαντιμίρ;
Μαργαρίτα: Τον άνθρακα φοβάσαι;
Γιώργος: Ω, γες! Φοβάμαι και αυτόν, φοβάμαι και τη βότκα!...

Η Μαργαρίτα, ανύσυχη, σηκώνει το ακουστικό του τηλεφώνου και σχηματίζει έναν αριθμό… Το τηλέφωνο καλεί. Ντριν, ντριιιν…

- Πρόντο!
- Αλό, Συλβίνο!... Κόμε στάι;
- Μπένε, μπένε, κάρα Μαργκαρίτα!... Περκέ τελεφονάρε κουί;
- Τελεφονάρε, γιατί εσύ γνωρίζεις τον Πούτιν. Πες μου, είναι επικίνδυνο άτομο;
- Ουουου! Πολύυυ!... Αφού να σκεφτείς, κάρα Μαργκαρίτα μου, μού έφαγε όλες τις γκόμενες, σε μια νύχτααα!
- Ναι, ε; Κακά μαντάτα ακούω, μίο αμίκο! Αλλά, για πες μου… Με τον άνθρακα τρέχει τίποτα;
- Άνθρακες ο θησαυρός, Μαργκαρίτα μία!... Οι κακοί κατάσκοποι πήγαν και πέσανε μόνοι τους στο, εεε, υλικό…
- Υλικό;
- Και να σκεφτείς, ήθελα να μού φύλαγε ένα σκονάκι για την Καλφάνια!...
- Πω, πω, τι σπάταλος!...
- Σπάταλος και μονοφαγάς!...
- Καλώς. Γκράτσιε, Συλβίνο μου, αυτό ήθελα!
- Εμ, τι άλλο να ήθελες; Πρέγκο! Μπόνα σέρα…

Η Μαργαρίτα κλείνει το τηλέφωνο και στρέφεται προς το Γιώργο:

Μαργαρίτα: Άνθρακες ο θησαυρός, μάι μπόι! Το είπε ο Συλβίνος!
Γιώργος: Ναι, αλλά για τη βότκα; Δε ρώτησες για τη βότκα…

Η Μαργαρίτα ξανασηκώνει το ακουστικό και τηλεφωνεί αμέσως στον Σαρκοζί:

- Μπον σουάρ, μον αμί Σαρκοζί!
- Μπον σουάρ, Μαργκαρί, Μαργκαρό, Μαγιοπούλα!
- Για πες μου φίλε Σαρκοζί, κι άντρα της σέξι Κάρλας, τι σχέση έχει ο Βλαντιμίρ με την Σμιρνόφ τη βότκα;
- Α, ο Βλαντιμίρ με τη Σμιρνόφ τα έχουνε τσουγκρίσει!... Όμως με τη Στολίσναγια τα πάνε σούπερ φίνα!
- Πώς σούπερ φίνα δηλαδή; Σαν εσένα με την Κάρλα;
- Βεβαίως, αφού να σκεφτείς Μαργκαρό μου, η Στολίσναγια τον έστειλε μια μέρα στο νοσοκομείο!
- Τον καημενούλη…
- Χρειάστηκε να τού βάλουν έναν ολόκληρο Αγωγό στο στόμα για να αναπνεύσει!
- Άντε… Ποιον Αγωγό; Μήπως τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη;
- Ναι, ναι! Πώς το βρήκες, βρε σαΐνι; Όλη τη νύχτα χτες με ρώταγε η Κάρλα και δε θυμόμουν να τής πω!...
- Α, να τής πεις. Μα, γιατί σε ρώταγε;
- Αχ, με ρώταγε, διότι κάτι τέτοιο επιζητούσε…
- Σαρκοζίιι! Πρόσεχε το στόμα σου!... Θα σού βάλω πιπέρι!
- Τρε μπιεν! Θέλεις τίποτα άλλο μον Μαργκαρό;
- Νο, νο, μπον νουί μον αμούρ!...
- Μ’ έκαψες με το μον αμούρ, Μαργκαρό! Τώρα η Κάρλα θα μού κάνει σκηνές…

Ο Σαρκοζί κλείνει βιαστικά το τηλέφωνο ενώ ένα ολόκληρο σερβίτσιο ακούγεται να σπάει στο βάθος…

Μαργαρίτα: Αγόρι μου, Ομπάμα και ξερό ψωμί! Το πράγμα με τους Ρώσους βρωμάει…
Γιώργος: Και τι θα πούμε στο λαό;
Μαργαρίτα: Θα τού πούμε, «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά»!
Γιώργος: Μα, δεξιά πέφτει η Ρωσία στο Χάρτη!
Μαργαρίτα: Κι εμείς θα πάμε αριστερά! Ε, γουστάρεις;
Γιώργος: Ο αγώνας τώρα, συνεχίζεται!...

(Συνεχίζεται)

Πολ Σάτιρος

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Με τον σύμβουλο του Ομπάμα, ο Γιωργάκης!


Όλοι του Ομπάμα οι σύμβουλοι,
στέκονται στο πλευρό σου,
να βγεις εσύ πρωθυπουργός,
Γιωργάκη Παπανδρέου!

Διαβάσαμε στο Fimotro,
το ρεπορτάζ ετούτο
κι ευθύς το αναπαράγουμε
με φόβο και με δέος!

Μάλλον οι Αμερικανοί,
θέλουν να καταργήσεις
τους ρωσικούς τους αγωγούς
του φυσικού αερίου!

Με το αζημίωτο φυσικά,
γιατί θα δώσουν και όπλα,
να φοβηθούνε στην Τουρκιά,
να μη μας προκαλούνε!

Όπως και να ’χει, δυστυχώς,
με σένανε Γιωργάκη,
πάντοτε θα εξαρτιόμαστε,
απ’ τις «καλές δυνάμεις».

Πολ Σάτιρος

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

19 Σεπτεμβρίου 2009

Το ιστολόγιό μας τιμά τον κ. Μιλτιάδη Έβερτ

Ο μεγαλύτερος ίσως, εν ζωή πολιτικός της πατρίδας μας, ο κ. Μιλτιάδης Έβερτ, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί να βρίσκεται το όνομά του στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Ν.Δ. Μάλιστα, παρακάλεσε να τοποθετηθεί τελευταίος - δωδέκατος - στη λίστα αυτή, θέση που ως γνωστό είναι μη εκλόγιμη...

Ο κ. Έβερτ χαίρει ευρείας εκτίμησης και αγάπης, αφενός για το κοινωνικό του έργο ως υπουργός, αλλά και τις σημαντικές παρεμβάσεις του σαν αρχηγός και βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (εκκλησιαστικό, παιδεία, κρίση στα Ίμια κ.λπ.). Λειτούργησε δε, ουκ ολίγες φορές, καταλυτικά στα εσωκομματικά ζητήματα της παράταξής του...

Το ιστολόγιό μας τιμά και σέβεται τον κ. Μιλτιάδη Έβερτ ως ζωντανό θρύλο, και τον συγκαταλέγουμε μεταξύ των μεγάλων παγκόσμιων πολιτικών μας του παρελθόντος: Μελίνα Μερκούρη, Κωνσταντίνο Καραμανλή, Παύλο Βασιλιά των Ελλήνων... (Πριν μας κατακρίνετε για τις επιλογές, παρακαλούμε να ανατρέξετε με προσοχή στην Ιστορία μας).

Παναγιώτης Θ. Τουμάσης

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Κατερίνα Αυγουστάκη - New Day

Η Κατερίνα Αυγουστάκη, θα μας εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Ευρο-βιζιόν, το σωτήριον έτος 2010.
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Εκλογές, εκλογές, και σε ποιον να πούμε yes;



Βροχές, καταιγίδες, ολόμαυρες νύχτες,
κανείς δεν κοιμάται, στους δρόμους ξενύχτες,
ρολόγια χτυπάνε, ρετάρουν οι δείχτες,
στην τόση πρεμούρα τις έγνοιες σου πνίχτες!

Η μέρα της Κρίσης δικαίων κι αδίκων,
των άρρενων τέκνων, των άκληρων οίκων,
επέπεσε σ’ όσους δεν ήταν προσήκον,
Μπερνάρντο Σαλβιάτι, Κοσμάς των Μεδίκων!

Ο κόσμος δεν ξέρει τι τού ξημερώνει,
με Βόλβο, Φολκσβάγκεν, Μερσέντες και Πόνυ,
σε σπίτια, σε βίλες, καλύβες στη σκόνη,
σε τρώγλες, σε κήπους για να καμαρώνει!

Ψηφίζω, ψηφίζεις, ψηφίζει: το ρήμα,
το ρήμα το κλίνω και μοιάζω με βλήμα,
με βλήμα και μ' ούφο κι αιώνιο θύμα,
του κάθε μακάκα, που βγαίνει στο βήμα!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Εκλογείς και υποψήφιοι

Θερμές ευχαριστίες στον υποστηρικτή και φίλο μας κ. Μάνο Τσιλιμίδη, ο οποίος μάς έστειλε το παρακάτω πολύ επίκαιρο (!) στις μέρες μας ποίημα, μαζί με πολλά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον μεγάλο σατιρικό ποιητή Γεώργιο Σουρή.

politics_gif

Ανοίγει ένα κι άλλο βουλευτικό παλάτι,
και τόσων δεσποινίδων χεράκια τρυφερά
την λερωμένη σφίγγουν χερούκλα του χωριάτη,
και στο χαλί πατούνε ποδάρια βρομερά.
Μην κάθεσθε απ΄ έξω, στη σάλα μας ορίστε,
μη στέκεσθε ολόρθος, στον καναπέ καθίστε.

Τι κάνει ο κουμπάρος; ρωτούνε στα σαλόνια,
μα έξαφνα τους λένε οι φίλοι του χωριάτες
πως ο πτωχός κουμπάρος εδώ και τρία χρόνια
τον ύπνον των δικαίων στα μνήματα κοιμάται.
Καλέ αλήθεια λέτε πως πέθαν΄ ο καημένος;
Μα τι χρυσός κουμπάρος, και νάναι πεθαμένος!

Τι κάνει η κουμπάρα; ο ψυχογιός τι κάνει;
κι ο Κωνσταντής ο βλάμης δουλεύει με το κάρρο;
― Αμμί κι αυτός ο μαύρος κοντεύει ν' αποθάνει,
και γρήγορα θα πάει να εύρει τον κουμπάρο!
― Μωρέ κι αυτός πεθαίνει; μου έρχεται να σκάσω...
ακούς εκεί δυο ψήφους εις το χωριό να χάσω!

Οι υποψήφιοί μας με τόση προθυμία
για μας τους εκλογείς τους φροντίζουνε να μάθουν·
πω! πω! και αν ερχόταν καμιά επιδημία,
τι συμφορά μεγάλη ηθέλανε να πάθουν!
Να χάσουν τόσους ψήφους σε τούτη τη στιγμή;
τι θάνατος για τούτους και πόσοι στεναγμοί!

Φθάνει να είσαι μόνο δημότης περασμένος,
και αν πεθάνεις δίχως κανένας να σε κλάψει,
ο υποψήφιός σου θα κλάψει ο καημένος,
και μια νεκρολογία ίσως για σένα γράψει.
Και τι τιμή μεγάλη και ύψος μεγαλείου
τα δάκρυα να έχεις ενός υποψηφίου!

Ω εκλογείς δημόται, αν θέλετε τωόντι
μεγάλη να ιδείτε την κλασική σας γη,
μη σας πονέσει τώρα ούτ' ένα μόνο δόντι
προτού να τελειώσει η νέα εκλογή.
Φορέσετε φανέλλες και μάλλινα τσουράπια,
και τρώγετε ακόμη και του σιδήρου χάπια.

Με γούνες και ταμπάρα στους δρόμους περπατείτε,
για τη ζωή σας τώρα μεγάλη προσοχή,
σόμπες, φωτιές στα σπίτια ωσότου να καείτε,
μακριά από το κρύο, τη λάσπη, τη βροχή.
Φαγί, κρασί και γλέντι, αυτά τα τρία μόνο,
και ο Μπουρδούσης τώρα αξίζει ένα θρόνο.

Και άμα βασιλέψει της εκλογής η μέρα,
και δούμε τους καινούργιους αντιπροσώπους, τότε
πηγαίνετε, αν θέτε, στα Θυμαράκια πέρα,
ν' αναπαυθείτε λίγο, καλοί μου συνδημόται.
Ούτε λεπτό πια ένα θ' αξίζει η ζωή σας,
και ούτε θα σας κλαίει ο νέος βουλευτής σας.

Στους τάφους σας μονάχα η δόξα θα κατέβει,
τις νίκες μας να ψάλλει, την Πούντα και την Πόλη,
και γύρω σας μαρούλια και σκόρδα θα φυτεύει,
να τρώτε κάπου κάπου σ' αυτό το περιβόλι.
Και ίσως σας τρομάξει καμιά φορά στο μνήμα
ο λόγος του Δε Κάστρου απ' της βουλής το βήμα.-

Γ. Σουρής (1853 - 1919)

(Από το περιοδικό "Μη χάνεσαι", τόμος 2, αριθμός 229 (1881), σ. 5.)
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

18 Σεπτεμβρίου 2009

Για όλους έχει η Ν.Δ.!...

Το βίντεο το βρήκαμε στο πάντα αποκαλυπτικό ιστολόγιο "Φίμωτρο" http://fimotro.blogspot.com/ με τίτλο: "Η... εναλλακτική Ν.Δ.!"


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

17 Σεπτεμβρίου 2009

Πάρτε το επίδομα, για να σάς κάνει κούκου!


Είναι γνωστό πως, στις μέρες μας, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, σε πολλούς άνεργους άντρες δεν κάνει πια κούκου - με άλλα λόγια, δεν το λέει η περδικούλα τους!... Κουρελιασμένοι ψυχικά οι καημενούληδες, σέρνονται εδώ κι εκεί αναζητώντας μάταια επαγγελματική αποκατάσταση και αντί για ρόπαλο και λεοντή - σύμβολα διαχρονικά της ανδρικής ρώμης -, φέρουν μόλις ένα φύλλο συκής στα επίμαχα σημεία τους. Όμως ένα πράγμα τούς λέμε. Ότι, όχι, δεν πρέπει να απελπίζονται!... Ούτε να χάνουν το κουράγιο τους! Διότι υπάρχει, και μάλιστα από το 2003, η ενδεδειγμένη γι' αυτούς συνταγή: Χωρίς άλλη χρονοτριβή, ας σπεύσουν τώρα, να κάνουν μια αίτηση στον Ο.Α.Ε.Δ. της γειτονιάς τους, προκειμένου να τούς χορηγηθεί, κατόπιν φυσικά εμπεριστατωμένων γραφειοκρατικών διαδικασιών και λεπτομερειών αφαντάστων, το σωτήριο επίδομα των μακροχρονίως ανέργων!

Του επιδόματος αυτού, η σοφή προκήρυξη χρονολογείται από το έτος 2003 ως είπομεν, και θα τη βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού, υπό τον σύνδεσμο: http://www.oaed.gr/Pages/SN_83.pg.

Αναφέρει στο ξεκίνημά του τα εξής, το εν λόγω εκείνο υπερενδιαφέρον κείμενο:

"Με το άρθρο 27 του Ν.3016/2002 καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης επιδόματος στους μακροχρόνια άνεργους με δαπάνη που θα καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατ’ εξουσιοδότηση του παραπάνω Νόμου εκδόθηκε η υπ’αριθμ. 31092/4.7.03 ΚΥΑ και η υπ’ αριθμ. 31217/8.4.03 ΚΥΑ η οποία δημοσιεύτηκε στις 14/4/03.Η χορήγηση του ανωτέρω επιδόματος έγινε προκείμενου να υποβοηθηθεί η ένταξη των μακροχρονίως ανέργων στην αγορά εργασίας, να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τους, να προληφθεί η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός και να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή".

Φίλοι μας, εσείς οι ανωνύμως ενδιαφερόμενοι και οι θαυμάζοντες την πρόνοια τούτου του κράτους που το πατούμε και μας πατεί, δεν θα παρατηρήσατε ασφαλώς εις το ανωτέρω απόσπασμα ότι έως την σήμερον ημέραν, μήτε κατά διάνοιαν έχει αναπροσαρμοστεί το χορηγούμενο ιλιγγιώδες ποσόν των διακοσίων ευρώ (#200,00#). Και δεν θα το παρατηρήσατε, επειδή δεν αναγράφεται εδώ, αλλά παρακάτω στο κείμενο και θα το δείτε μόνο αν επισκεφθείτε την προαναφερθείσα διεύθυνση στο διαδίκτυο! Χε, χε, εμείς εδώ κάνουμε άθλια προπαγάνδα, κι έτσι δεν το αναφέραμε - σε αντίθεση πάντα με τα εξαίρετα κρατικά μας κανάλια, τα οποία τα λένε όλα, τρα-λα-ρα, τρα-λα-ρο, και βρίσκουν φίνο τον καιρό!...

Διακόσια ευρώ!... Διακοσια ευρώ!... Οέο!!!

Πάρτε διακόσια για να σάς κάνει κούκου μέχρι τα εκατό!... Το λύσατε το πρόβλημά σας, μια κι έξω... Στη φωτογραφία επάνω είστε εσείς, περήφανοι πλέον και αποκαταστημένοι, και στη φωτοτυπία κάτω είμαι εγώ - τρόπον τινά -, ο γράφων και ξεγράφων, ο φυσών και ξεφυσών και αμαρτία εξομολογουμένη, αμαρτία εστίν!...


Πολ Σάτιρος

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

15 Σεπτεμβρίου 2009

Σκανδαλάκι-σκανδαλάκι, για τα σένα το 'χτισα

Είναι λίγο παλιό το ποιηματάκι (από το περασμένο Πάσχα), αλλά το θεωρήσαμε χρήσιμο για να ξαναθυμηθούμε τα εχμ, σκανδαλάκια...

Είχε ένα βάρος στο σταυρό,
μ' εκειά τα "δομημένα",
στον Τσιτουρίδη τα 'ριξε
και πήγαν ξεχασμένα!

Μετά, το βάρος έγινε
πανύψηλη λαμπάδα,
με τους μισθούς των golden boys
και τη ζαχοπουλιάδα!

Λαμπάδα ήταν και φούσκωσε,
με την κοιλιάν εγκύου,
μόλις ο Εφραίμ κατέφθασεν,
εκ του Βατοπεδίου!

Συμπαρασύροντας ομού,
Ριρή και Βουλγαράκη,
που κάναν κόλπα ζόρικα,
στην πλάτη του κοσμάκη!

Τώρα, για δέστε τι έπαθε,
με τον Αριστοτέλη
κι ούτε ν' αγιάσει δεν μπορεί,
παρόλο που το θέλει!

Τούτο, το βάρος το στερνό,
τον έχει γονατίσει
κι ο Γιώργος ετοιμάζεται
να 'ρθεί να κυβερνήσει!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

14 Σεπτεμβρίου 2009

Μηχανορραφίες


Ο Βενιζέλος λούφαξε, δε βγαίνει στα κανάλια
και για τη θέση του υπουργού τού τρέχουνε τα σάλια!

Κάνει μετάνοιες και σταυρούς, το πράγμα να στραβώσει
κι άμα στραβώσει, στο σταυρό το Γιώργο να σταυρώσει!

Η Ντόρα στον Καραμανλή φέρνει μια μπλε γραβάτα
και στου Παπούλια την αυλή, αφήνει αυτός μια γάτα!

Όταν ανέβει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ξανά στην εξουσία,
θα ’χει την τσέπη κηπουρού, μα την καρδιά πλουσία!
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Είδηση της τελευταίας στιγμής

Σήμερα το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος της Υπερορθόδοξης Εκκλησίας, κ. Ιερόδουλος, επισκέφτηκε διαδοχικά στα εκλογικά τους κέντρα, τους κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να τούς θέσει υπόψη ότι, όποιος εκ των δύο λάβει την εντολή του λαού, θα ενισχυθεί μετά τις εκλογές, από την Εκκλησία του, με το ποσό των διακοσίων δις ευρώ!

Το παραπάνω ποσό είναι πολύ σημαντικό διότι θα συμβάλει στη σχεδόν ολική απόσβεση των χρεών της χώρας μας, έναντι των ευρωπαίων εταίρων μας. Παρόλα αυτά, ο κ. Ιερόδουλος, ούτε στην Ρηγίλλης, αλλά ούτε και στη Χαριλάου Τρικούπη, προέβη σε δηλώσεις. Εκ των εκπροσώπων τύπου των δύο κομμάτων, ο κ. Κουμουτσάκος αρκέστηκε μόνο να πει: "Οψόμεθα", ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου: "Προκοψόμεθα".

Το μεν "οψόμεθα", σημαίνει ότι, "εφόσον δεν θα εκλεγούμε εμείς, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι", το δε "προκοψόμεθα" ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως: Κατά Ευάγγελον, "θα φάμε καλά", κατά Γιωργάκην, "πονηρός ο μπαγάσας". Τούτο το τελευταίο παίρνει νόημα και υφή, αν αναλογιστούμε πως, έτσι κι αλλιώς, ο Γιωργάκης λογαριάζει να βγάλει από τη μύτη ξύγκι του αγαπητού κ. Ιερόδουλου.

Και θα τον κάνει άγιο με το ζόρι! Βοήθειά μας!....

Animated Jesus 0


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Πανικός στην κρεβατοκάμαρα!

Το σπαρταριστό βίντεο το λάβαμε από τον κ. Νίκο Μπατσικανή


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

13 Σεπτεμβρίου 2009

Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου-Ασεμπίγιο


«Πριν από λίγες ημέρες πήρα τηλέφωνο τον κ. Ασεμπίγιο, τον αναμορφωτή της Βαρκελώνης. Τού είπα λοιπόν του ανθρώπου ότι, ο ελληνικός λαός είναι πολύ πιθανό να μού δώσει την εντολή να κυβερνήσω τη χώρα και παρακάλεσα αν γίνεται να αναμορφώσει τη Θεσσαλονίκη, καθώς και άλλες πόλεις της χώρας μας. Αυτός απάντησε ότι, ναι, μπορεί να το κάνει αυτό, και μάλιστα έδωσε και χρονοδιάγραμμα εργασιών».

Γιώργος Α. Παπανδρέου (από τη σημερινή συνέντευξή του στη Δ.Ε.Θ.)

Με την ευκαιρία που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στην κουβέντα που είχε με τον κ. Γ. Α. Ασεμπίγιο, εμείς ανατρέξαμε στο πλούσιο αρχείο μας, και παραθέτουμε αυτούσια την εν λόγω τηλεφωνική συνομιλία:

Ασεμπίγιο: Οουμπρόοοιςςς!

Παπανδρέου: Εγώ! Εγώ είμαι κύριε Ασεμπίγιο μου! Τι μού κάνετε;

Ασεμπίγιο: Ιδώ ήμουνε, ίβοσκα το γελάδ’, στη φάρμα μ’ παρέξω απ’ τη Βαρκελών’! Τι χαμπάρια, Γιωργή μ’; Τι σ’ κάν’ η Άντα σ’;

Παπανδρέου: Καλά είναι η Άντα μου. Καλά, καλά… Ξέρετε, για τη Θεσσαλονίκη μας, πήρα να σάς ρωτήσω…

Ασεμπίγιο: Ωχ, ωχ! Τι ήπαθε η Θεσσαλονίκ’, ωρέ Γιωργή μ’; Μήνα κανας λιμός* την πλάκουσε, έτσι που τς έσφιξ’ το ζουνάρι ου άλλος; (*λιμός = πείνα φοβερή, λόγω παγώματος μισθών και συντάξεων).

Παπανδρέου: Όχι, όχι, κύριε Ασεμπίγιο μου! Δεν την πλάκωσε κανένας λοιμός*! Απλά, σκέφτηκα να την αναμορφώσουμε λίγο… (*λοιμός = αρρώστια που προκαλείται από την πράσινη ακρίδα).

Ασεμπίγιο: Ααα, ουουουου, είπα κι ιγώ!... Αυτό μόνο, δηλαδής;

Παπανδρέου: Ε, να!... Να αναμορφώσουμε πρώτα τη συμπρωτεύουσα και στη συνέχεια να κάνουμε ένα πρόχειρο ρετούς στην Αθήνα. Αλλά μέχρις εκεί! Το κράτος δεν έχει και πολλά λεφτά για ξόδεμα…

Ασεμπίγιο: Αμ, καταλαβαίνου! Πώς δεν καταλαβαίνου; Η πράσιν’ ακρίδ’* χάνει ποτές; Δε χάνει!... (*πράσινη ακρίδα = στην ισπανική αργκό σημαίνει «έμπορος»).

Παπανδρέου: Έχετε δίκιο, χα, χα! Κι εμείς το λέμε εδώ στην Ελλάδα: «Ο έμπορος δε χάνει ποτέ»! Τώρα, για να επανέλθουμε στο θέμα μας, κύριε Ασεμπίγιο μου… Πόσο πηγαίνει το μαλλί*; (*μαλλί = νια-νια).

Ασεμπίγιο: Ίνα και ίνα κάνουν δύγιο. Δύγιο και δύγιο κάνουν τε-σερά, σεράαα! Whatever will be, will beeee… Βάλ’ και το πουρμπουάααρ μου με τόκ’ και μετά θα σού ’ρθει φτηνά, ωρέ! Πολύ φτηνά! Βγες εσύ πρώτα κι ιγώ ίμ’ ιδώ!... Α, για στέκα, στέκα! Χτυπάει το κινητό μ’! Ο ξάδερφός μ’ ο Καλατράβας είν’! Στέκα να το σηκώσ’»!

Παπανδρέου: Σας αφήνω τότε, κύριε Ασεμπίγιο μου… Ευχαριστώ θερμά για τη μελέτη και οσονούπω θα σάς το αναθέσουμε το έργο.

Ασεμπίγιο: Αμήν! Να λιγδώσ’ λίγο και το άντερ’ όμας! (Και έκλεισε το τηλέφωνο).

Πολ Σάτιρος

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

12 Σεπτεμβρίου 2009

Socialiste compania (Για να θυμούνται μερικοί-μερικοί)


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Τι Μαλαισία, τι Μαλεσίνα

fisher (animation)

Είδανε στη Μαλαισία,
τον Γιωργάκη τον "μεσσία",
μ' ένα πράσινο ταγάρι,
που δεν είχε μέσα ψάρι!

Είδαν και στη Μαλεσίνα,
τον Κωστάκη τον κηφήνα,
μ' ένα γαλανό καλάθι,
που 'χε μέσα μόνο λάθη!

Είδανε την Παπαρήγα,
κάπου στον βορρά, στη Ρίγα,
μ' ένα κόκκινο σουτιέν
και τις ρέγγες να την κλαιν!

Είδανε και τον Αλέξη,
με τους βλάκες που 'χει μπλέξει,
να πηγαίνουν αγκαζέ,
στην Αιόλου για μεζέ!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Φόβος και τρόμος!!!


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Φύτεψα ένα μεγάλο δέντρο

Φύτεψα ένα μεγάλο δέντρο,
έξω απ’ το εκλογικό το κέντρο,
ένα μεγάλο δέντρο, oh yes,
στις τελευταίες εκλογές.

(Ρεφρέν)
Το δέντρο δεν μεγάλωσε
και παρακάτω σκάλωσε!

Φύτεψα μια πορτοκαλιά,
στου Παπανδρέου τα σκαλιά,
την πάτησε ο Ευάγγελος
κι η δόλια γίνηκε άγγελος.

(Ρεφρέν)
Τα πορτοκάλια λιώσε μου,
πορτοκαλάδα δώσε μου.

Φύτεψα μια μηλιά με μήλα,
μπρος στου Καραμανλή τη βίλλα,
πριν φάω κομπόστα δυο φορές,
ήρθαν καινούργιες εκλογές.

(Ρεφρέν)
Πότε θα φύγεις, Κώστα μου,
να φάω την κομπόστα μου;

Πολ Σάτιρος
Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

11 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Δώστα Χαραμανλή στο Blog μας


Παραθέτουμε κατωτέρω τη συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Δώστα Χαραμανλή στο Blog μας, η οποία δια-δραματίστηκε μόλις πριν από λίγο:

Ερώτηση: Αγαπημένε μας, κύριε Χαραμανλή, πείτε μας για τα μεγάλα εθνικά μας θέματα…

Απάντηση: Εξαιρετικέ κύριε Σάτυρέ μου, να σάς απαντήσω…

Ερώτηση: Εεε, συγνώμη που διακόπτω, κύριε Χαραμανλή μου, αλλά το όνομά μου δεν προφέρεται με ύψιλον, δηλαδή δεν είναι Σάτυρε αλλά Σάτιρε. Θερμοπαρακαλώ να το διορθώσετε αυτό.

Απάντηση: Ωχ, ζητώ σεμνά και ταπεινά συγνώμη που σας αποκάλεσα Σάτυρο, λατρεμένε μου δημοσιο-τάφε. Διορθώνω αμέσως: σάτιρε, σάτιρε, σάτιρε…

Ερώτηση: Και με κεφαλαίο, αν θέλετε…

Απάντηση: Ναι, ναι! Σάτιρε, Σάτιρε, Σάτιρε… Είστε ευχαριστημένος τώρα; Ας προχωρήσουμε παρακάτω. Ποια είναι η επόμενη ερώτηση;

Ερώτηση: Η επόμενη ερώτηση, κύριε Δώστα Χαραμανλή, είναι αν όταν γίνει πρωθυπουργός ο κύριος Παπαγιός Τουαντρέα, θ’ αλλάξουμε τα πετρέλαια, εεε συγνώμη τα φυσικά αέρια, της Ρωσίας;

Απάντηση: Αχ, Μαργαρίτα, αμερικανοπούλα… Αχ, Μαργαρίτα Μαργαρώ!

Ερώτηση: Μα… Τι κάνετε εκεί; Τραγουδάτε;

Απάντηση: Εμ τι θα θέλατε να κάνω; Να κλαίω; Έχετε άλλη ερώτηση, κύριε Σάτιρέ μου, ή μπορώ να πάω κατευθείαν για σουβλάκια;

Ερώτηση: Μια μόνο ερωτησούλα ακόμη… Δεν θα πονέσει…

Απάντηση: Είμαι όλος στομάχ… εεε, αυτιά!

Ερώτηση: Τα Σκόπια, κύριε πρωθυπουργέ μας, θα ονομαστούν τελικά Μακεδονία; Η Τουρκία θα σταματήσει τις προκλήσεις πάνω απ’ τα αγαθονήσια και τα αγγελονήσια μας; Η οικονομία θα ανακάμψει με την αιματηρή οικονομία που προτείνετε ή με έξυπνα ανοίγματα και νέες δυνατότητες; Πώς το κόβετε το πράγμα;

Απάντηση: Κύριε Σάτιρε, το ξεκαθαρίζω μια κι έξω. Κι αν θέλετε είναι κι ένα προσωπικό Στοίχημα για μένα: Λαέ, σφίξε κι άλλο το ζωνάρι…

Απάντηση: Τελειώσαμε, κύριε πρωθυπουργέ… Πού πηγαίνετε τώρα; Στο πρακτορείο στοιχημάτων ή στο σουβλατζίδικο;

ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ!

Πολ Σάτιρος

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Προσευχή της Μονής των Blue


Κώστα Καραμανλή ημών,
ο εν τοις βουλευτικοίς εδράνοις,
ψηφισθήτω το όνομά σου,
ελθέτω η νέα θητεία σου,
χορτασθήτω η κοιλιά σου,
ως εν τη Βουλή και επί τάπητος.

Τους μισθούς και τας συντάξεις ημών
πάγωσον ημίν σήμερον
και άφες ημίν τας δόσεις
ως και ημείς πληρώνωμεν της Μιχαλούς
και μη εισενέγκης ημάς εις πλουτισμόν,
αλλά ρύσαι ημάς από του Παπανδρέου.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Κώστας Σημίτης, το 3000 μ.Χ.


Το λιτό κι απέριττο μνημείο δέσποζε επιβλητικό στη μέση του τοπίου. Ο Τρον Τουμάσης, απόγονός μου τριακόσιες γενιές μετά από μένα στο μέλλον, έσκυψε ευλαβικά κι απόθεσε στα πόδια του αγάλματος την πρασινάδα. Ίσιωσε μετά με τα χέρια του προσεχτικά την πράσινη κορδέλα, ώστε να διακλαδίζεται αλαφρά πάνω στην πράσινη ζελατίνα της πράσινης πρασινάδας! Έτος τρεις χιλιάδες μετά Χριστό κι η σωτήρια τέταρτη χιλιετία δοκίμαζε ξετσίπωτα τα πρώτα της σουλάτσα στις Ενωμένες Πολιτείες της Ουάσιγκτον, οι οποίες εχτός απ’ ολάκερη την Αμερική, είχαν απορροφήσει πλέον μέσα στα σπλάχνα τους, Ευρώπη και Ρωσία.

Ο Τρον Τουμάσης, άρτι αποφοιτήσας και βαστώντας ακόμα το μασούρι-πτυχίο της σχολής ανωτάτης ρομποτικής – τρομάρα του! – κάτω απ’ την αμασκάλη (δεν είχε προλάβει να το βάλει εκεί που ξέρετε), με την περάτωση της σεμνής τελετής επιβιβάστηκε στο υπεραυτόματο αεριωθούμενο αερόχημά του, μάρκας Σίμενς, και κατάφτασε φουριόζος στο Βλακοπέδιο του Διαβολικού Όρους, ένθα το ηρώο κειτόταν. Ήθελε, όσο τίποτα στον κόσμο, ν’ αποτίσει φόρο τιμής στον αθάνατο ηγέτη μιας άλλης Ελλάδας, χίλια χρόνια πριν απ’ αυτόν:

Στον Κώστα Σημίτη!

Τα λιβάνια απ’ τις αγιαστούρες ευωδιάζανε γύρωθέ του, οι διάχυτες στον αγέρα ψαλμουδιές πεντέξι ρασοφόρων σ’ ένα πεζούλι, οι οποίοι παράλληλα χαζεύανε τα στριγνκάκια των τουριστριών οι οποίες τρέχανε για βουτιές στην παρακείμενη λίμνη (που ήταν λιμνοθάλασσα αλλά δε γ@μιέται!), κι ο γοερός θρήνος ενός πιστού και πολύ συχνού στα μέρη εκεί προσκηνητή, του Θοδωρή Ουσσόπουλου, τον συνεπαίρνανε… Ο Τρον, δίχως να το καταλάβει, έπιασε τον εαυτό του να μιλά στο πανύψηλο άγαλμα. Με το βλέμμα του να σκαμπανεβάζει, σαν πρύμνα μαούνας, απ’ τα σπυριά στη μούρη μέχρι το τίμπερλαντ πατούμενο – μια διαδρομή ατελεύτητη, ένα κι εξήντα περίπου – έλεγε στο άγαλμα συγκλονισμένος:

«Σημίτη μου, Σημίτη μου,
μού το ’κλεισες το σπίτι μου,
μού το ’κανες μαρτύριο,
με το χρηματιστήριο»…

Ολοφυρόμενος ο Τρον Τουμάσης, γιατί κατά πώς φαίνεται θυμήθηκε ξαφνικά κείνη τη στιγμή εμένα τον γράφοντα και δυστυχή προ-προ-προπάππο του, χαμήλωσε τα μουσκεμένα του μάτια ατενίζοντας, διαμέσου θαμπάδας, αδήρητα κι ασκαρδαμυκτί την εγχάραχτη επιγραφή, στη βάση του μνημείου. Μέριασε με το δάχτυλό του ένα λεπτό στρώμα shit, τα οποία κρύβανε με σιχασιά τους ανάγλυφους χαραχτήρες και διάβασε μεγαλόφωνα:

«Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς»…

Οι ρασοφόροι, παραδίπλα, αναπήδησαν στ’ άκουσμα της φράσης τούτης κι ο πιο θεοφοβούμενος γέμισε μια αγιαστούρα με άφθονο κάρβουνο και κοντοζύγωσε σγαρδαλεύοντας με θυμό τα γένια του, να γυρέψει το λόγο: «Είπε κάτι ο αδελφός»; Γκάριξε με την υπόκωφη και μπάσα τελετουργική φωνή του.

«Εχμ, όχι! Δεν είπα τίποτα εγώ», απάντησε συνεσταλμένα ο απόγονός μου Τρον Τουμάσης. «Απλά, να! Εδώ, το γράφει καθαρά»!

«Σκατά»! Βρυχήθηκε κάτω απ’ τα μουστάκια του ο κακόγερος, ευθύς σαν ανάγνωσε το γραφτό.

«Πες το ψέματα», συμφώνησε ο Τρον. Και πρόσθεσε σιβυλλικά: «Κι όποιος ανακατεύεται με τα σκατά…».

Ο τερατόμορφος κακόγερος δεν τού ’κανε το χατίρι να συνεχίσει το γνωμικό. Σαν αφηνιασμένο αγρίμι, όρθωσε την αγιαστούρα του στον ουρανό και λιβάνησε τρεις φορές για εκφοβισμό. Γκλιν-γκλαν-γκλον!... «Αλλού αυτά, άπιστε»! Μούγκρισε κάνοντας τον κακόμοιρο τον Τρον να κλ@σει μαλλί – που λέει ο λόγος. Και συμπλήρωσε:

«Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας,
δεν ξαναβάζουν το Σημίτη
κι αν είν’ ο Τζωρτζ αισθηματίας,
δεν τόνε πιάνουν απ’ τη μύτη».

Άστραψε και βρόντηξε και, ξεθυμασμένος πια σαν την ξεβούλωτη στο μπουκάλι της μαυροδάφνη, έστρεψε να φύγει αφήνοντας εντελώς ακάλυφτα τα νώτα του στον Τρον. Κι ο Τρον έβγαλε απ’ το σώβρακό του (μποξεράκι κι ακριβό παρακαλώ) ένα χοντρό αρκεβούζιο και πυροβόλησε:

«Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας,
θα ξαναβάλουν το Σημίτη,
διότι είν’ ο Τζωρτζ αισθηματίας,
και τόνε πιάνουν απ’ τη μύτη»!

Ωστόσο, και είναι είδηση της τελευταίας στιγμής αυτό, τελικά ο κ. Σημίτης δεν συμπεριλήφτηκε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Με τις υγείες σας!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Ελλάδα, η χώρα των μεγάλων που κατατρέχεται από τα μικρά. Μακεδονία - Σκόπια

Έκτακτα, που και που, δημοσιεύουμε και σοβαρά άρθρα.

Έλληνες όπου γης, ήρθε η ώρα του απολογισμού, η ώρα ανάληψης των ευθυνών, η ώρα της Αλήθειας!

Η χώρα μας δεν κατάφερε μέχρι τώρα να λέγεται διεθνώς με τ' όνομά της κι έχει διπλή ονομασία. Μέσα ονομάζεται Ελλάδα, κι έξω Γκρέτσια, Γκρηκ, Γκριέτσι, Γκριέτσιελαντ. Με ποια επιχειρήματα να παλέψει, τώρα, για την ονομασία των Σκοπίων, αφού, εν τω μεταξύ, άφησε να υπάρχει το πρόβλημα επί τόσα χρόνια; Ποιος αδιαφόρησε και το επέτρεψε αυτό; Ο απλός Έλληνας ή αυτοί που κουμαντάρουν τις τύχες του Έθνους;

Στην Ελλάδα γεννήθηκαν Δημοκρατία, Φιλοσοφία, Ελευθερία του ανθρώπινου Πνεύματος και το Ολυμπιακό του «ευ αγωνίζεσθε». Η χώρα μας γέννησε Φειδία, Πραξιτέλη, Σοφοκλή, Όμηρο, Πλάτωνα… Έφτιαξε Ακρόπολη, Αφροδίτη της Μήλου, Ηνίοχο των Δελφών, αστέρι της Βεργίνας και τόσα ακόμη αριστουργήματα. Προβάλλονται όλα αυτά; Αξιώσαμε να μας σέβονται για όλα αυτά, διεθνώς, ή εμείς οι ίδιοι τούς δίνουμε το δικαίωμα να μας βλέπουν ως γραφικά «τσολιαδάκια»;

Έλληνες, ποιοι κρατούν τα φιλοσοφικά κείμενα των προγόνων μας στα μουχλιασμένα συρτάρια; Πόσοι γνωρίζουν πως ο Ερατοσθένης ανακάλυψε την περίμετρο της γης πριν από 3.000 χρόνια, και γιατί δεν το γνωρίζουν; Ποιοι άλλαξαν - χάλασαν την Ελληνική Γλώσσα το 1976; Έτσι, πώς να μας δώσουν σημασία οι ξένοι;

Πού είναι η λεωφόρος Πυθαγόρα, πού είναι οι λεωφόροι Αρχιμήδη, Κάλλας, Μητρόπουλου, Ελύτη, Καζαντζάκη, Χατζηδάκη; Τι πάει να πει "Αχαρνών, Πατησίων, Βουλιαγμένης, Υμηττού, Κηφισίας"; Γιατί στη Ρώμη ο κεντρικός δρόμος λέγεται "Μιχαήλ Αγγέλου"; Γιατί το νέο τους αεροδρόμιο ονομάστηκε "Λεονάρντο ντα Βίντσι"; Γιατί «Σοπέν» το αντίστοιχο της Βαρσοβίας; Όσα κι αν έκανε ο μεγάλος Ελευθέριος Βενιζέλος (τον έχουμε τιμήσει δεόντως, νομίζω), ποιον ξένο ενδιαφέρει αυτό, και γιατί το Αεροδρόμιο των Σπάτων (η πύλη της χώρας από το εξωτερικό) δεν ονομάστηκε "Δαιδάλου και Ικάρου", ώστε να διαιωνίζεται η Ιστορία μας και το όνομα των Ελλήνων, μέσω αυτών που πρώτοι πέταξαν στον ουρανό; Γιατί δεν καταφέραμε η έδρα της Δ.Ο.Ε. να βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία, αντί στη Λοζάννη της Ελβετίας; Ποιος ευθύνεται, και γιατί, που στα χωριά οι σχέσεις των κατοίκων είναι δηλητηριασμένες από τα πολιτικά πάθη; Γιατί φτάσαμε να μην έχουμε ψάλτες στις εκκλησιές των χωριών μας, και πού είναι αυτός που θα βάλει τη Βυζαντινή Μουσική στα Τ.Ε.Ι., ώστε και η παράδοση αυτή να σωθεί, αλλά και πολλοί άνθρωποι να βρουν μια θέση εργασίας;

Η χώρα του Φωτός και του Πολιτισμού προβάλει, σήμερα, μικρά και ασήμαντα, όπως τα ξενόφερτα ριάλιτυ, και η μουσική της Γιουροβίζιον, που έχει υπό την «αιγίδα της» η κρατική τηλεόραση. Όμως, αδέλφια, είναι αυτή η μουσική των Ελλήνων, η μουσική των παιδιών μας; Θεσμοθέτησε η Ε.Τ. ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό ή διεθνή διαγωνισμό με σύγχρονη, μεν, μουσική, που να στηρίζεται στην παράδοση, δε; Ποιον μεγάλο δημιουργό προβάλουν τα κανάλια; Ποιον πνευματικό άνθρωπο; Μόνο ασήμαντοι και μικρούτσικοι. Εκεί μας έφτασαν. Ποτέ, τίποτα, για τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα, το Σωκράτη. Τους ξεχάσαμε… Τι φταίει και υπάρχουν όλ' αυτά τα προβλήματα συνέχεια; Στην πατρίδα μας ξεχωρίζουν οι άριστοι, όπως παλιά, ή έχουν επικρατήσει οι ασήμαντοι και οι ημέτεροι; Είναι σωστό οι εκάστοτε Ηγεσίες Στρατεύματος, Δικαιοσύνης κι Αστυνομίας να είναι κομματικοί; Λειτουργούν οι Νόμοι στην Ελλάδα και, μάλιστα, ισότιμα για όλους;

Πιστεύετε πως είναι άσχετα όλ' αυτά με τη σημερινή πραγματικότητα; Πιστεύετε ότι και σε άλλες χώρες καταπατούνται οι ακτές και τα δάση; Και ποιοι νομιμοποίησαν αυτές τις καταπατήσεις;

Τη μοίρα, αδέλφια μου, τη φτιάχνουμε μόνοι μας. Είχαμε καλό στημόνι, καλό αργαλειό, καλό νήμα. Πρέπει και το χαλί να βγει όμορφο. Γιατί, όμως, δε βγαίνει; Μήπως φταίνε οι υφάντρες;

Αυτοί που μας κυβερνούν, κατά καιρούς, ας απαιτήσουν τον παγκόσμιο σεβασμό για την πατρίδα μας. Οι απανταχού Έλληνες και οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου ας κάνουν ό,τι μπορούν, για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Εμείς οι παλαιότεροι, απ’ όποιο μετερίζι μάς έλαχε, έχουμε ιερή υποχρέωση να παραδώσουμε, στη νέα γενιά, ατόφια: πίστη, σύμβολα του Έθνους, ιδανικά, πολιτισμό μας και ιδέες του, κληρονομιά, παράδοση κι έθιμα, για να μπορέσουν να πορευτούν και οι νέοι μας, κρατημένοι, γερά, από τις ρίζες μας, ώστε να βγάλουν νέα κλαδιά και άνθη.

Έλληνες, αν δεν αποβάλουμε τα σύνδρομα που μας κατατρέχουν (όπως το ρουσφέτι και το βόλεμα των ημετέρων), θα παραμείνουμε μια μικρή χώρα. Αν καταφέρουμε να κάνουμε Εθνική πολιτική στα μεγάλα θέματα, μέσα στη χώρα μας, τότε, μόνο, θα γίνουμε μεγάλοι κι έξω, και θα είμαστε πρωταγωνιστές, δεδομένης και της ωραίας, αλλά, ταυτόχρονα, δύσκολης γεωγραφικής θέσης στην οποία βρισκόμαστε.

Έλληνες, η φυλή μας έχει μεγάλες Αρετές. Γιατί δεν τις αναδεικνύουμε; Ας κοιτάξουμε την Αλήθεια κατάματα, επιτέλους! Και για να μη στεκόμαστε, μόνο, στο παρελθόν, η Ελλάδα πρέπει να προβάλλει βέτο και στο ΝΑΤΟ και σε κάθε άλλο Διεθνή Οργανισμό που θα χρειαστεί, καταθέτοντας και τα απαραίτητα ιστορικά ντοκουμέντα για τη χώρα μας, αλλά και για την περιοχή Σκόπια - Βαρδάρης. Όχι ένα, ακόμα, προτεκτοράτο στη γειτονιά μας. Ας βροντοφωνάζουμε, όλοι μαζί: H ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ, αρνούμενοι κάθε σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή Μακεδονικός –ή -ό. Μα όσο κι αν δεν το θέλουμε, αν πάμε, υποχρεωτικά, σε σύνθετη ονομασία, ακούσατε κανέναν από τους ηγέτες μας να προτείνει, έστω, το όνομα: «Μακεδονία των Σλάβων» ή μιλάνε για «Νέα ή Άνω… Μακεδονία», μόνο;

Νίκος Μπατσικανής

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Τα σχολεία ανοίξανε

Pupil (animation)


Ανοίξανε τα σχολεία! Έξω στους δρόμους γίνεται χαμός τούτη τη στιγμή από παιδιά που, ένα-ένα, δυο-δυο, τρία-τρία μαζί, κατευθύνονται προς τα ετοιμόρροπα κτίρια, με τους παμπάλαιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα στενάχωρα (πολύ μικρά) προαύλια, ένθα σήμερα θα λάβει χώρα ο αγιασμός των μυαλών...

Καλή σχολική χρονιά, παιδιά σάς εύχομαι! Να τραγουδάτε πηγαίνοντας! "Φεγγαράκι μου λαμπρό" κ.λπ. Μα για σταθείτε, να σάς μάθω κι εγώ ένα τραγουδάκι. Ακούστε:

Τον Καραμανλή τον βάλανε
σ' ένα καράβι μούτσο
και ήρθε ένα σκυλόψαρο
και τού 'φαγε το μπούτι!

Αυτό είναι από τα δικά μου μαθητικά χρόνια! (Οι μπαμπάδες σας θα το θυμούνται, αλλά μάλλον δε θα το παραδεχτούν αν ρωτήσετε). Όπως και να 'χει, οι αξίες είναι πάντα διαχρονικές!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

10 Σεπτεμβρίου 2009

Όταν γυρίσουν πίσω τα Πασόκια


Όταν γυρίσουν πίσω τα πασόκια
– το ξέρουν όλοι, πια –
θα πέσουν μονομιάς τα επιτόκια,
μα και το Φ.Π.Α.!

Οι δόσεις θα μικρύνουν των δανείων
– την έκανες, φτωχέ –
κι ο Γιώργος, με την Άντα του πλησίον,
θα σκέφτεται: «Χε, χε»!

Προτού καλά-καλά σταθούν στο θώκο
– το θέλουνε πολύ –
θα φάνε ό,τι στερήθηκαν, με τόκο,
να γίνουν στρογγυλοί!

Ποιος θα τολμά να χύσει τον καφέ του
– και μάλιστα ζεστό! –
να χάνει ο Βαγγελάκης το τουπέ του,
μπροστά στον κάθε αστό;

Όταν γυρίσουν πίσω, με τι τάξη,
αλλά και τι σειρά,
θα δώσουνε στον Κώστα, θεός φυλάξοι,
στρινγκάκι να φορά!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Η γλυκιά Έφη και οι "Δικηγόροι"


Επειδή μας ρωτάτε συνεχώς σχετικά με το αν θα βάλει υποψηφιότητα με τον ΛΑ.Ο.Σ. η γλυκιά Έφη Σαρρή, σας πληροφορούμε πως ναι, θα βάλει. Ο Καρατζαφέρης είναι μεγάλος μανιαμούνιας σε κάτι τέτοια! Χε, χε!...

Απολαύστε, επί τη ευκαιρία, το υπέρλαμπρο άσμα της περί ης ο λόγος αοιδού, "Οι Δικηγόροι". Το άσμα της, απολαύστε! Το άσμα!...

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Ο Γιάννης Κοραντής επικεφαλής στο Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ.


Το ΛΑ.Ο.Σ. έκανε τελικά την επιλογή του! Προς θλίψη των τσιμεντοκολώνων της Ν.Δ. (Δούκας, Τσιτουρίδης, Παυλίδης, Μαγγίνας κ.ά.), τινές εκ των οποίων προσβλέπανε κρυφίως σε αυτή τη θέση, τελικά ένα όνομα μη αναμενόμενο, ο κ. Γιάννης Κοραντής, θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος.

Σε χτεσινές δηλώσεις του ο ικανότατος διπλωμάτης, υπογράμμισε ότι προσχωρεί ολόχαρος στις τάξεις του ΛΑ.Ο.Σ., φέρνοντας μαζί του όλη την πολύτιμη εμπειρία των 36 ετών της διπλωματικής του καριέρας καθώς και τις αδιαμφισβήτητες λαμπρές αρετές του τέως Διευθυντή της Ε.Υ.Π.

Και οι αρετές ενός τέως Διευθυντή της Ε.Υ.Π. είναι πολλές. (Η Ε.Υ.Π., για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι η εθνική μας υπηρεσία κατασκοπείας). Σε αντίθεση λοιπόν με τους προκατόχους του, ο κ. Κοραντής δημιούργησε δική του ξεχωριστή σχολή εισάγοντας πρώτα-πρώτα την καπαρντίνα στο ντύσιμο των κατασκόπων μας:


Spy


Με την καπαρντίνα, οι κατάσκοποί μας έπαψαν πια να κρυώνουν το χειμώνα. Αλλά, δυστυχώς, βγάζανε τη μπέμπελη το καλοκαίρι. Κι έτσι, πάλι παρενέβη σωτήρια ο κ. Γιάννης Κοραντής, ενσωματώνοντας στον εξοπλισμό των κατασκόπων μας το καμουφλαρισμένο βιβλίο-βεντάλια. Πρόκειται για μια κρυφή βεντάλια, με την οποία οι κατάσκοποι κάνουν αέρα για να ξεϊδρώσουν όταν κουράζονται απ' το εξαντλητικό τρέξιμο:


Spy 2


Τι κρίμα όμως! Όλα τα καλά πράγματα στην Ελλάδα διαρκούν λίγο. Και τον Ιούλιο του 2009, ο κ. Κοραντής αντικαταστάθηκε από τον κ. Παπαγγελόπουλο στην ηγεσία της Ε.Υ.Π. Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε αμέσως κάποιες αλλαγές: Φόρεσε κοστούμι στους κατασκόπους και αντικατέστησε το βιβλιο-βεντάλια με μερικά λεπτά χαρτιά Α4, τα οποία σημειωτέον τσαλακώνονται εύκολα... Να, κοιτάξτε την παρακάτω εικόνα και θα καταλάβετε:


Spy 3


Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B