Ads



31 Ιουλίου 2012

Στο κιόσκι της Μπρεξίζας - Μια ενδιαφέρουσα πρόταση εναλλακτικής οικονομίας


Διανύοντας τις τελευταίες μέρες της καλοκαιρινής μας ανάσας – ως γνωστό αύριο, 1η Αυγούστου, έχουμε εδώ στο «Πολιτική Σάτιρα!» την τελετή έναρξης της νέας μας περιόδου – κάναμε μια βραδινή επίσκεψη στην έκθεση βιβλίου της Νέας Μάκρης.

Ο καιρός ζεστός στην παραλία, τα φώτα πολλά, τα κιόσκια των Εκδοτικών Οίκων ανοιχτά περιμένοντας τους επίδοξους αγοραστές! Οι οποίοι (αγοραστές) λόγω της κρίσης, κυριολεκτικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Και η κρίση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, αλλά με την δεύτερη σημασία της φράσης, που θα πει: «Δεν παίζεται»!

Πρώτο-πρώτο κιόσκι – αν ξεκινήσεις από την ανάποδη τελευταίο – η «ΜΠΡΕΞΙΖΑ»!... Εκεί, στο κιόσκι της «ΜΠΡΕΞΙΖΑΣ», συναντήσαμε τον κύριο Αχλάδη! Ο κύριος Αχλάδης, με ιδιαίτερη προθυμία μάς έδειξε τι εστί …αχλάδι. «Τι πουλάτε εσείς εδώ;» τον ρωτήσαμε αυστηρά για να μη φανούμε λιγούρηδες.

«Α, δεν πουλάμε κάτι! Είμαστε οι ΜΠΡΕΞΙΖΑ εμείς, το τοπικό δίκτυο εναλλακτικής οικονομίας».
«Άντε»!... Θαυμάσαμε.
«Αμέ»!... Συμφώνησε.
«Και τι κάνετε, δηλαδή, ακριβώς»;

Ο κύριος Αχλάδης τότε, αντί άλλης απάντησης μάς έδωσε ένα μικρό (μεγέθους Α3) φέιγ-βολάν, το οποίο αναφέρει τα εξής:

ΚΡΙΣΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΝΕΡΓΙΑ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ;
Ναι, υπάρχει


ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ «ΜΠΡΕΞΙΖΑ»

Βιώνουμε όλοι σήμερα μια κατάσταση πολλαπλής κρίσης. Κρίση οικονομική αλλά όχι μόνο. Κρίση επίσης πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική, κρίση εντέλει επικοινωνίας. Τι κάνουμε όμως; Σταυρώνουμε τα χέρια και περιμένουμε να μας σώσουν κάποιοι από “το κακό που μας βρήκε” ή μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό;

Η δική μας απάντηση είναι ότι μπορούμε. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια εναλλακτικής οικονομίας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Μια απόπειρα να διαχειριστούμε την οικονομία, την επικοινωνία και τη ζωή μας ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις που επιβάλλουν οι “αγορές”.

Βρείτε μας εδώ: www.brexiza.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας στο φόρουμ: epikoinonia.brexiza.gr
ή στο e-mail: info@brexiza.gr
Το πρόγραμμα το βρίσκετε εδώ: brexiza.dyndns.org/cyclos.

«Δηλαδή, δηλαδή, κύριε Αχλάδη μου, σύμφωνα με όσα γράφετε στο κείμενο αυτό, φαίνεται ότι ανταλλάσσετε προϊόντα»! Αναφωνήσαμε ένρινα (σαν Εφοριακοί) μόλις διαβάσαμε τα πολύ κατατοπιστικά παραπάνω…
«Το βρήκες, μάγκα μου! Είσαι σαΐνι»! (Ο Αχλάδης δεν μάσησε...).
«Και, για να ’χουμε καλό ρώτημα, κύριε Αχλάδη μου, εσείς τι βγάζετε; Υπάρχει κάποια συνδρομή που θα πρέπει να πληρώσει ο ενδιαφερόμενος»;
«Όχι δα!», έκανε συγκρατημένα θιγμένος ο Αχλάδης. «Εμείς κινούμαστε τελείως αφιλοκερδώς. Δεν πληρώνει κανείς καμία συνδρομή. Το κάνουμε για την ψυχή της μάνας μας»!
«Κι αν εγώ, κύριε Αχλάδη μου, ονομαζόμουνα φέρ’ ειπείν Πεπόνης, θα μπορούσαμε να ανταλλάξουμε και ρόλους, πέρα από προϊόντα, εδώ πέρα»;
«Ε;», σάστισε όψιμα εκείνος…

Πριν προλάβει να βρωμίσει το πράγμα, μαζέψαμε τα μπογαλάκια μας, τον αποχαιρετήσαμε και προχωρήσαμε στα επόμενα κιόσκια. (Στο τελευταίο κιόσκι αγοράσαμε και ένα κεχριμπαρένιο κομπολόγι, μόλις με δέκα ευρώ – λέτε να μας πιάσανε κώτσο;). Αργότερα, στο καλοκαιρινό μας σπιτάκι – το λέμε καλοκαιρινό διότι: α) Μένουμε εκεί το καλοκαίρι. β) Η στέγη μπάζει από παντού – ανοίξαμε το κομπιούτερ μας και τι να δούμε!... Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ!!!

Ναι, λατρεμένες ποθητές αναγνώστριες και αξιότιμοι σοβαροί αναγνώστες μας, γίναμε μέλη του «ΜΠΡΕΞΙΖΑ», του μεγαλύτερου δικτύου ανταλλαγής προϊόντων της Νέας Μάκρης! Η αίτησή μας έτυχε άμεσης αποδοχής!!!

Μια σημαντική λεπτομέρεια: Το ειδοποιητήριο μήνυμα της αποδοχής μας, το έστειλε κάποιος κύριος Παππάς. Ένεκα τούτου, εμείς τώρα αναζητούμε κάποιον κύριο Δεσπότη, προκειμένου να συντάξει και να αποστείλει στον κύριο Παππά την ευχαριστήρια απάντηση εκ μέρους μας. (Επίσης, διευκρινίζουμε ότι ο διάλογος που παραθέσαμε παραπάνω με τον κύριο Αχλάδη είναι απολύτως φανταστικός και εξυπηρετεί απλά τους λογοτεχνικούς σκοπούς μας, παρότι ο ίδιος ο κύριος Αχλάδης είναι υπαρκτό πρόσωπο και με αξιοσημείωτη ευγένεια μάς παρείχε προθυμότατα τις πληροφορίες που τού ζητήσαμε).

Καλή επιτυχία «ΜΠΡΕΞΙΖΑ»!!! Πέρα απ’ το χιούμορ – άλλωστε σατιρικό ιστολόγιο είμαστε – ευχόμαστε να ευοδωθούν οι προσπάθειές σας, γιατί πραγματικά την προσπάθειά σας την έχει ανάγκη ο τόπος (Ανατολική Αττική).


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

29 Ιουλίου 2012

20 ερωτήσεις που ποτέ (μέχρι τώρα) δεν είχαν βρει την απάντησή τους!


Επιμέλεια ανάρτησης: Γρηγόρης Κονιδάρης
  1. Τα περδίκια δεν αρρωσταίνουν ποτέ; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Σαμαράς δεν είναι περδίκι – πήγε στον οφθαλμίατρο).
  2. Πού είναι ο Βρόντος; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Σαμαράς μιλάει στον βρόντο. Άρα ο βρόντος είναι στη Βουλή).
  3. Γιατί λέγονται πολυ-θρόνες, αφού κάθεται μόνο ένας; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η πολύ-θρόνα Κουβέλης-Βενιζέλος-Σαμαράς, χωράει μόνο τον Σαμαρά).
  4. Γιατί λέμε «κοιμάται σαν μωρό», όταν τα μωρά ξυπνούν κάθε δύο ώρες; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ρωτήστε τον πελαργό που φέρνει το μωρό του Σαμαρά – Κεντέρης).
  5. Τα αμπελοφάσουλα παράγουν κρασί ή φασολάδα; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν παράγουν φασολάδα, ο Σαμαράς θα έχει πολλά …αέρια).
  6. Τι σημαίνει κάθομαι όρθιος; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ότι εκφωνεί λόγο ο Σαμαράς).
  7. Τι μέγεθος πρέπει να αποκτήσει το σαγανάκι για να πάψει να αναφέρεται με υποκοριστικό; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ρωτήστε τη γυναίκα του Σαμαρά που είναι μαγείρισσα).
  8. Για ποιο λόγο σιδερώνουν τις πυτζάμες; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η γυναίκα του Σαμαρά ποτέ δεν σιδερώνει τις πυτζάμες του).
  9. Πώς λέγεται η φέτα πριν κοπεί; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κον-φετί από το γάμο του Σαμαρά).
  10. Πόσο καλή φρούρηση έχουν πια αυτά τα πράσα και τους πιάνουν όλους εκεί; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχουν τους ίδιους φρουρούς που έχει και ο Σαμαράς).
  11. Πώς λύνει το πρόβλημα με τα οδοντικά σύμφωνα όποιος μιλάει έξω από τα δόντια; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δείτε προσεκτικά τους διαλόγους του Τσίπρα με τον Σαμαρά).
  12. Γιατί το λένε λευκό κρασί, αφού είναι κίτρινο; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είναι κίτρινο, είναι μπλε – το χρώμα του κόμματος του Σαμαρά).
  13. Υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί το παρδαλό κατσίκι έχει μεγαλύτερη αίσθηση του χιούμορ από τα υπόλοιπα μονόχρωμα; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διότι γελάει κάθε φορά που ακούει τον Σαμαρά).
  14. Υπάρχει λογική απάντηση στην ερώτηση «Γύρισες»; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι. Έχει επιδέσμους στα μάτια του ο Σαμαράς).
  15. Πόσοι κούκοι φέρνουν την άνοιξη; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το σύνολο των βουλευτών της Ν.Δ. συν το ΠΑ.ΣΟ.Κ., συν την ΔΗΜ.ΑΡ. Αν κάποιοι λείπουν, τότε έχουμε «πολιτική άνοιξη»).
  16. Γιατί όταν οι τράπεζες στέλνουν τελευταία ειδοποίηση για μια δόση, στη συνέχεια αθετούν την υπόσχεσή τους και ασχολούνται ξανά μαζί μας; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Σαμαράς πάντως δεν ασχολείται μαζί μας).
  17. Tο @ σε τι ακριβώς μοιάζει με το παπάκι; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στη μύτη του Σαμαρά).
  18. Από τι υλικό είναι φτιαγμένο το πελεκούδι και καίγεται συνέχεια; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από …σαμάρι).
  19. Αυτός που έγραψε τον στίχο «Σαν την παπαρούνα μοιάζεις, όλο χρώματα αλλάζεις» τι ακριβώς είχε πάρει; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μαρί-Χάνα – μια παλιά γκόμενα του Σαμαρά από την Αμερική).
  20. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει τμήμα αισθητικής προσώπου στο ΙΕΚ «ΑΚΜΗ»; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ρωτήστε τον Σημίτη).

Ας είμαστε καλά εμείς, που βρήκαμε όλες τις απαντήσεις.


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Bunga-Bunga


Τα bunga-bunga πάρτι του Μπερλουσκόνι,
τα πήρανε χαμπάρι κάτι γειτόνοι,
μες από φυμέ τζάμια, πίσω από σήτες,
και πήγανε και τα ’παν στους Ασφαλίτες!

«Ρεζίλεψε το κράτος ο Μπερλουσκόνι»,
γράφαν οι εφημερίδες – μελάνι τόνοι,
λέγανε στις Ειδήσεις, Δευτέρες-Τρίτες,
κάτι δημοσιογράφοι, μεγάλες μύτες!

Κι αρχίνησαν οι δίκες του Μπερλουσκόνι
κι έγινε η στρακαστρούκα βαρύ κανόνι,
στους δρόμους διαδηλώναν κάτι πολίτες,
που το ’παιζαν αντάμα: Θύματα, θύτες!

Έλεγχε τηλεοράσεις, ο Μπερλουσκόνι,
αλλά τον πήρε σβάρνα του λαού τ’ αφιόνι,
καθώς καλά κρυμμένοι σαν τρωγλοδύτες,
πράκτορες ήταν ξένοι, κακοί κι αλήτες!

Έτσι, τον ανατρέψαν τον Μπερλουσκόνι
και την παράταξή του την κάναν σκόνη
φέρνοντας κάποιον φίλο στους Τραπεζίτες,
σενιόρες και σενιόροι· και σενιορίτες!


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

28 Ιουλίου 2012

Σε «ροζ» σκάνδαλο μπλέκουν νεαρή πολιτευτή του ΛΑ.Ο.Σ.


Στη δίνη «ροζ» σκανδάλου μπλέκουν στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. Πρόκειται για την πολιτευτή Μελίνα Τσιλιμίγκρα, η οποία παραιτήθηκε και αποχώρησε από το κόμμα.

Η Μελίνα ήταν υπεύθυνη της ΦΟΣ (Φοιτητική Οργάνωση Συναγερμού) Νομικής, μέλος του Δ.Σ. της ΝΕΟΣ και μέλος της Γραμματείας Ιδεολογικού του ΛΑΟΣ.

Το πρώην στέλεχος του κόμματος εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί σε ερωτικές σκηνές σε βίντεο που ανέβηκε σε ιστοσελίδα – πορνό στο διαδίκτυο. Η ίδια αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξή της ενώ στην υπόθεση έχει αναμιχθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αναζητά τους ανθρώπους πίσω από το συγκεκριμένο υλικό.

Η ίδια η Μελίνα Τσιμιλίγκρα έχει προχωρήσει σε μηνύσεις κατά συγκεκριμένης ιστοσελίδας, που ανέβασε το βίντεο.

Η παραίτησή της από το κόμμα ήρθε με επίσημη ανακοίνωσή στο προσωπικό της blog: «Σας πληροφορώ ότι σήμερα αποχωρώ από το κόμμα του ΛΑΟΣ για προσωπικούς, ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους. Για την μετέπειτα πολιτική μου πορεία θα υπάρξει ενημέρωση προσεχώς» έγραψε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η νεαρή πολιτικός έχει γράψει στο προφίλ της στο Facebook ότι έχει γίνει στόχος κακόβουλων και άνανδρων επιθέσεων ενώ για την συγκεκριμένη υπόθεση, είπε χαρακτηριστικά, ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Πηγή: 24h.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εδώ στο «Πολιτική Σάτιρα!», ψάχνουμε μανιωδώς για να βρούμε το επίμαχο βίντεο. Μήπως το είδατε κανείς;


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου απέκλεισαν τη Βούλα από τους Ολυμπιακούς!


«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!».

Τα παραπάνω έγραψε η Βούλα Παπαχρήστου στο Twitter της και εμείς δυσκολευόμαστε ειλικρινά να δούμε πού είναι το ρατσιστικό σχόλιο που τής προσάπτουν.

Η κοπέλα, δεν καταφέρθηκε εναντίον των Αφρικανών – και πώς θα μπορούσε άλλωστε; Οι Αφρικανοί, στη χώρα μας, πέραν του ότι είναι πολύ λίγοι, διακρίνονται για την ευγένεια και την καλοσύνη τους. Αντίθετα, άλλες λαθρομεταναστευτικές ομάδες, και μάλιστα από τον λεγόμενο ανεπτυγμένο κόσμο, επιδεικνύουν έντονη παραβατική συμπεριφορά.

Κρίμα, λοιπόν, και πολύ μεγάλη αδικία, που η πρωταθλήτριά μας, Βούλα Παπαχρήστου, αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες… Αλίμονο, αν δεν μπορεί να αστειευτεί κανείς.

Τόσο πια μυγιάγγιχτοι καταντήσαμε;


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες άρχισαν!

Λάβετε θέσεις...


...μπροστά στη μικρή σας οθόνη!!!


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

27 Ιουλίου 2012

20 χρόνια χωρίς την Τζένη Καρέζη


Γράφει η Μαρία Ψαράκη

Ήταν 27 Ιουλίου 1992 όταν η ταλαντούχα και πολυαγαπημένη ηθοποιός Τζένη Καρέζη, έφυγε από κοντά μας, στο σπίτι της, μετά από μια άνιση, αλλά θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο. Ένα πλάσμα λαμπερό, ταλαντούχο, με παιδεία, άποψη που δε δίσταζε να την εκφράζει με θάρρος, σαφή επιχειρηματολογία και κυρίως με πολιτισμό.

Υπηρέτησε το θέατρο, τη μεγάλη της αγάπη, με απαράμιλλη τέχνη αλλά και τεχνική, μέσα από ένα εξαιρετικά πλούσιο και απαιτητικό ρεπερτόριο, που άφηνε κάθε φορά στην θεατρική Αθήνα το ανεξίτηλο ίχνος μιας σπουδαίας ερμηνείας. Υπηρέτησε όμως και τον κινηματογράφο και μέσα από τις ταινίες της, όπως ακριβώς και μέσα από τις θεατρικές της ερμηνείες, μας άφησε δείγματα ξεχωριστής ευαισθησίας, ερμηνεύοντας και όχι απλώς τραγουδώντας, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Πλέσσα, Καραΐνδρου.

Μια γυναίκα που τα είχε όλα· ταλέντο, πολιτισμό, αγωγή, ήθος, ομορφιά και ευαισθησία. Για όλα αυτά, η παρουσία της παραμένει έντονη ακόμα και τώρα, είκοσι χρόνια μετά. Και, σίγουρα, μέσα στην τόση φτώχεια, κυριολεκτική και μεταφορική, το πέρασμα της από τις ζωές όλων μας θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα, φωτεινό σημάδι και ίχνος άσβηστο, που θα παλεύει με πείσμα και θα νικά τη λησμονιά.

Πηγή: Fimotro


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

25 Ιουλίου 2012

Ύμνος στην ΝΕΤ


Τρεις μαύροι-μαύροι πελεκάνοι,
πάνω στο σύρμα κάθισαν.
Αν φύγαν ή όχι οι Τροϊκάνοι,
βάλε την ΝΕΤ να μάθεις αν.

Πού πήγαν οι δημοσιογράφοι,
αναρωτιέται ο Πάγκαλος.
Πλένουν τα ρούχα τους στη σκάφη
και μένουνε σε bungalows.

Ερήμωσε το κλεινόν άστυ,
σκούριασ’ η πόρτα της Βουλής.
Ο Κασιδιάρης εδικάστη
δυο χρόνια μετ’ αναστολής.

Αχ, τι θα γίνει με τα δάνεια,
η Μέρκελ που μάς δάνεισε;
Είσαι στο Ζούμπερι για μπάνια
και θέλεις να «την κάνεις», ε;

Βγαίνει στο δρόμο για καμάκι
κάθε χαζή τουρίστρια.
Πόσο κοστίζει ένα βαρκάκι,
μια καθετή κι αγκίστρια;

Μόνο στην ΝΕΤ θα δεις Ειδήσεις,
τους άλλους απαράτα τους.
Να ’χεις να φας και να πηδήσεις
κι άσ’ τους να κλαιν τα νιάτα τους.


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

22 Ιουλίου 2012

Απόσπασμα από το βιβλίο που ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου


Σύμφωνα με χτεσινοβραδινό δημοσίευμα του πάντα έγκυρου ιστολογίου Fimotro, ο Γιώργος Παπανδρέου (Γ.Α.Π.) ετοιμάζει βιβλίο για τα έργα και τις ημέρες του ως πρωθυπουργός.

Εμείς - παρόλη την καλοκαιρινή μας ραστώνη - το ψάξαμε το θέμα και εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για τους αναγνώστες μας ένα μικρό απόσπασμα. Πρόκειται για το ποιηματάκι που θα βρείτε στην πρώτη σελίδα του βιβλίου, εάν και εφόσον το αγοράσετε!...

Τίτλος: «ΕΓΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΟΥΤΑ ’ΔΩ»:

Εγώ που γράφω τούτα ’δώ,
κυβέρνησα χωρίς αιδώ!
Δυο χρονάκια πάνω-κάτω,
τούτ’ τον τόπο τον κεφάτο!

Μέσα στον Οίκο τον Λευκό,
έβαλα τζίφρες εν λευκώ!
Και μετέβην στις Βρυξέλλες,
με την Άγκελα για τρέλες!

Μοίρασα φόρους στον λαό,
σαν βασιλιάς και Φαραώ!
Να πληρώνουν στα Πατήσια,
για τα τοκοχρεολύσια!

Να μείνουν στον Κορυδαλλό,
χωρίς μισθούς, παρακαλώ!
Στην Κυψέλη και το Λαύριο,
μέλλον να μην έχουν αύριο!

Ώσπου ένα βράδυ φοβερό,
α, τον κακό τους τον καιρό!
Μ’ έριξαν από τον θρόνο,
πριν τον τρίτο μου τον χρόνο!

Και τι να πεις, και τι να πω,
είχα πολύ καλό σκοπό!
Αν μ’ αφήναν λίγο ακόμα,
χώμα θα ’ταν όλα!... Χώμα!


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

19 Ιουλίου 2012

Έγγραφο φωτιά της Ε.Υ.Π. «καίει» τον Χρυσοχοΐδη

Σκίτσο της Έφης Ξένου από το Βήμα

Πριν από μερικούς μήνες, όπως θα θυμάστε οι περισσότεροι, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε βγει στην τιβί και παραδέχτηκε ενώπιον των εμβρόντητων τηλεθεατών ότι υπέγραψε το Μνημόνιο χωρίς πρώτα να το έχει διαβάσει.

Στη συνέχεια πολύ νερό κύλησε στ’ αυλάκι της πολιτικής μας σκηνής, πολλές ανατροπές επήλθαν με αποτέλεσμα πλέον να έχουμε κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά ωστόσο η υπόθεση εκείνη μοιάζει τελικά να μην ξεχάστηκε από τις επίσημες Αρχές του κράτους. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί διέρρευσε απόρρητο έγγραφο της Ε.Υ.Π., μέσα στο οποίο αναφέρονται μία προς μία όλες οι δικαιολογίες που χρησιμοποίησε ο τέως υπουργός ύστερα από την δημόσια παραδοχή του, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Το έγγραφο το πήραμε στα χέρια μας και εμείς, και σταχυολογούμε παρακάτω μερικές από τις δικαιολογίες του:

  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί η Διαμαντοπούλου δεν έχει τυπώσει ακόμα τα βιβλία.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί είχε τελικό του Champions league.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί περιμένω και το sequel για να τα διαβάσω μαζί.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί είχα δει πρώτα την ταινία.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί τις τσόντες μου αρέσει να τις βλέπω κι όχι να τις διαβάζω.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί δεν θα κόβαμε ούτε cent από τους μισθούς μας… Οπότε δε με αφορούσε.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί δεν είχε glossy paper.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί, πού να σας τα λέω, στα χέρια μου το είχα και μού επιτέθηκε ένα σκιουράκι-νίντζα και μού το πήρε.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί ήθελα να πάει αδιάβαστο.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί περίμενα να οργανώσουμε βραδιά μνημονίου με την Αννούλα και τον Ανδρέα, αλλά δεν ευκαιρούσαν.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί το Mega έλεγε ότι έπρεπε να το υπογράψω.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρόεδρό μου και την εξυπνάδα του.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί ποτέ δεν διαβάζω τα terms and conditions.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί κανένας από τους συναδέλφους μου δεν το διάβασε.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί η γραμματέας μου έχυσε όλον τον καφέ πάνω του και ντράπηκα να ζητήσω άλλο αντίγραφο.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί είμαι μάγκας και πολλά βαρύς.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί μου αρέσουν οι εκπλήξεις.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί μου είπαν ότι δεν έχει Happy End και δεν μπορώ τις στεναχώριες.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί έπεσα σε επεισόδια στην Κηφισίας και με πλάκωσαν – τα σκεπάσματα! Έπιασε;
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί είχε πολλές σελίδες με ψιλά γράμματα.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί πήγαινα για πρωθυπουργός. Αυτά είναι αγγαρείες για συμβούλους.
  • Δε διάβασα το μνημόνιο γιατί έκαναν πολλή φασαρία κάτι αγανακτισμένοι απ’ έξω και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ.

Τι να πει πια κανείς; Λυπούμαστε κατακάρδως…


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

18 Ιουλίου 2012

Η Μέρκελ σε νυχτερινό κέντρο (ανέκδοτο)


Η Μέρκελ πηγαίνει σε γνωστό νυχτερινό κέντρο του Βερολίνου να διασκεδάσει. Κάποια στιγμή σηκώνει το χέρι της για να φωνάξει τον μπάρμαν αφήνοντας να φανεί μια μεγάλη τούφα τρίχες κάτω από τη μασχάλη της. Ένας μεθυσμένος που κάθεται στο μπαρ λέει στον μπάρμαν:

– Κέρασε την μπαλαρίνα ένα ποτό από μένα.

Ο μπάρμαν τον πλησιάζει και τού εξηγεί ότι δεν είναι μπαλαρίνα η καγκελάριος. Αμετάπειστος εκείνος, τού απαντά:

– Μα, μόνο μια μπαλαρίνα μπορεί να σηκώσει τόσο ψηλά το πόδι της.


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

17 Ιουλίου 2012

Την εξουσία εδίψασε η ψυχή του


Την εξουσία εδίψασε η ψυχή του
του Σαμαρά,
πρωθυπουργός να γίνει στη ζωή του
πρώτη φορά.
Γι’ αυτό κι εμείς τού δώσαμε τις ψήφους
πρώτος να βγει,
να μάς μιλά μετά πομπώδους ύφους
απ’ την τιβί.

Και φέραμε στη δεύτερη τη θέση
τους Συριζαίους,
μήπως ο Τσίπρας τίποτα μπορέσει
κατά του χρέους.
Όμως ο Τσίπρας φέρεται ανευθύνως
κι εκ του ασφαλούς,
δημαγωγός ολόιδιος κι εκείνος
σαν τους πολλούς.

Εξ αδρανείας κι από κεκτημένη
ταχύτητα,
στην τρίτη θέση ρίξαμε τον Μπένι
– στ’ αζήτητα.
Αυτός, ευφυώς καμώνεται την νήσσαν
και δε μιλά,
αφού στη φυλακή δεν τόνε κλείσαν,
πάλι καλά.


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

15 Ιουλίου 2012

Οι διακοπές των πολιτικών μας


Απ’ τη γλυκιά Χριστίνα χώρια,
ο Πάγκαλος πήγε στην Κίνα
κι όλα χαρήκαν τα κοκόρια
που κατοικούν στην Ελευσίνα!

Ο Σαμαράς πήγε Βοστώνη
να δει τα μέρη που φοιτούσε,
της Πηνελόπης Δέλτα εγγόνι
που, τι θα τού ’λεγεν αν ζούσε!

Λάτρης αγιάτρευτος του Ωραίου,
ο Γ.Α.Π. μας, πήγε στη Σουμάτρα,
από παλιά στους Παπανδρέου
η χώρα αυτή θυμίζει Πάτρα!

Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε Βιέννη,
για «Κάρμεν» στη Μουζίκ Φερράιν,
ήταν κι η Μέρκελ καλεσμένη,
όμως η Μέρκελ είπε «νάιν»!

Με μια πολύ χοντρή βαλίτσα,
ο Βενιζέλος πήγε Ρώμη,
να τρώει στον Άγιο Μάρκο πίτσα
τώρα που πρόεδρος είν’ ακόμη!

Κουάλα Λουμπούρ πήγε ο Καμμένος
για να τον κάψει λίγο ο ήλιος,
βεβαιώθηκε προηγουμένως
ότι δε θα ’ν’ εκεί ο Αιμίλιος!

Ο συμπαθής Μιχαλολιάκος
πήγε στη Βόρια Κορέα,
να μάθει πώς του μποξ ο σάκος
γίνεται ένας λαός παρέα!

Η Παπαρήγα πήγε Μάλτα,
σ’ ένα Συνέδριο για κομμούνια,
να κάνει τα γνωστά της σάλτα
αμετανόητη από κούνια!

Ο κακομοίρης ο Κουβέλης,
δεν έφυγε για τη Μαδρίτη
κι αν να τον συναντήσεις θέλεις,
πάρ’ τον τηλέφωνο στο σπίτι!


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

13 Ιουλίου 2012

Ο Σαμαράς στον οφθαλμίατρο


Επιμέλεια ανάρτησης: Γρηγόρης Κονιδάρης

ΑΝΕΚΔΟΤΟ 1:

Σαμαράς: Γιατρέ μου, βλέπετε το μάτι μου;
Γιατρός: Εγώ το βλέπω! Αυτό με βλέπει;

ΑΝΕΚΔΟΤΟ 2:

Σαμαράς: Γιατρέ μου, κάθε φορά που πίνω τσάι νιώθω τρομερές σουβλιές στο μάτι μου!
Γιατρός: Το κουταλάκι το βγάζετε;

ΑΝΕΚΔΟΤΟ 3:

Σαμαράς: Γιατρέ μου, βλέπω καφέ και μαύρους κόκκους!
Γιατρός: Λεκέδες είναι. Έπινα καφέ πριν λίγο.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ 4:

Σαμαράς: Γιατρέ μου, μπορώ να έχω και μια δεύτερη γνώμη;
Γιατρός: Βεβαίως! Ελάτε ξανά αύριο.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ 5:

Σαμαράς: Γιατρέ μου, τι κοστίζει να σας πληρώσω;
Γιατρός: 5.000 ευρώ.
Σαμαράς: Τόσα λεφτά για μια κόλλα;
Γιατρός: Ας έβαζες logo στιγμής!...


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

12 Ιουλίου 2012

Η επαναδιαπραγμάτευση …προωθείται


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Στην πλέον αντιφατική εκπομπή του ελληνικού ραδιοφώνου ever, αυτήν του Γιώργου Τράγκα στον σταθμό του Real FM, υποστηρίζεται δια χειλέων του δημοφιλούς παρουσιαστή η άποψη ότι, «θα έπρεπε ΑΜΕΣΑ να είχαμε επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και όχι, όπως κάνουμε τώρα, να περιμένουμε τη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών»…

Άραγε έχει παιδιά ο Γιώργος Τράγκας; Κι αν έχει, πώς τα τάιζε το γάλα τους όταν ήταν μικρά; Με την μπίρια, το ζόρι, δηλαδή; Ή έψαχνε «πλαγίους τρόπους» επιστρατεύοντας όλη τη διπλωματία του και την εξυπνάδα του προς τούτο; Στη ζωή χρειάζεται ευελιξία! Τι γυρεύει από μικροφώνου ο Γιώργος Τράγκας; Μήπως, να τρομοκρατήσουμε τους Ευρωπαίους με τις φωνάρες μας;

Από την άλλη πάλι – για να κάνουμε τον advocatus diaboli λίγο – για ποιον αλήθεια λόγο οι τρεις καμπαλέρος της πολιτικής μας σκηνής (Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης) μοιάζει να κινούνται νωθρά έως αδιάφορα στην αντιμετώπιση της Τρόικας, μεσούντος του θέρους και με τον κόσμο όλο στις παραλίες; Δεν τρέμουν την οργή του λαού μόλις αυτός γυρίσει μαυρισμένος από τα μπάνια του;

Εμείς, την 1η Αυγούστου επιστρέφουμε κανονικά εδώ στο «Πολιτική Σάτιρα!» με φουλ γκάζια. Σύμμαχός μας ο ζεστός καιρός, η απουσία των μεγαλοδημοσιογράφων Τράγκα, Χατζηνικολάου, Τρέμη, Στάη και Σία (Κοσιώνη). Ετοιμάζουμε τα κουβαδάκια μας και τα φτυαράκια μας, για να τους κάνουμε …αμμαλάκες (όπως θα ’λεγε κι ο Σεφέρης στο ποίημά του, «Ινδικό Παραμύθι»). Χε, χε!...

Υπομονή, φίλοι μας αγαπημένοι… Ερχόμαστε!!!


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

8 Ιουλίου 2012

Ελληνικό μυαλό!


Επιμέλεια ανάρτησης: Γρηγόρης Κονιδάρης

Δηµοσιεύθηκε στην εφηµερίδα ΑΙΧΜΗ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ η οποία γράφει ότι το γεγονός είναι πραγµατικό.

Ένας Έλληνας µπαίνει σε µια τράπεζα της Νέας Υόρκης και ζητάει πληροφορίες για ένα δάνειο. Λέει στον υπάλληλο των δανείων ότι θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα λόγω των εορτών των Χριστουγέννων για 2 εßδοµάδες και χρειάζεται να πάρει οπωσδήποτε ένα δάνειο των 5000$.

Ο υπάλληλος του εξηγεί ότι η τράπεζα θα χρειασθεί ένα είδος εξασφάλισης για να του χορηγήσει το δάνειο, έτσι ο Έλληνας ßγάζει από την τσέπη του και αφήνει πάνω στο γραφείο τα κλειδιά από µια ολοκαίνουρια Ferrari, που είναι παρκαρισµένη στην είσοδο της τράπεζας. Αφού πραγµατοποιείται ο έλεγχος από την τράπεζα ότι το αυτοκίνητο είναι όντως στο όνοµα του, µέσα σε 20 λεπτά εγκρίνεται το δάνειο, και ο Έλληνας παίρνει τα χρήµατα και φεύγει. Μόλις φεύγει, ο διευθυντής της τράπεζας και οι υπάλληλοί του ξεκαρδίζονται στα γέλια που ο Έλληνας έßαλε υποθήκη µια Ferrari των $200.000 για να πάρει δάνειο $5.000! Ένας υπάλληλος παίρνει το αυτοκίνητο και το αφήνει στο υπόγειο γκαράζ της τράπεζας. Δυο εßδοµάδες αργότερα ο Έλληνας επιστρέφει, πληρώνει $5.000 και τον τόκο που ανέρχεται στα $15.41, δηλαδή σύνολο $5015.41

Ο υπάλληλος του λέει:

Κύριε είµαστε ευτυχείς που συνεργαστήκατε µε την τράπεζα µας, όλα έγιναν σωστά µόνο που έχουµε µια απορία. Όσο εσείς λείπατε, ελέγξαµε στον υπολογιστή και ßρήκαµε ότι είσαστε δισεκατοµµυριούχος! Το περίεργο είναι ποιος ήταν ο λόγος που πήρατε το δάνειο!

Και ο Έλληνας απαντά:

Πες µου ένα άλλο σηµείο στη Νέα Υόρκη που θα µπορούσε να αφήσει κανείς µια Ferrari µε ασφάλεια για δυο εßδοµάδες πληρώνοντας για παρκινγκ µόνο $15.41!!!

Κόκκαλο ο υπάλληλος…


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

2 Ιουλίου 2012

Εκποίηση βιβλίων στο εμπορικό κέντρο Avenue


Μια εξαιρετική πρόταση για να αγοράσετε φθηνό και ποιοτικό βιβλίο.

Αν μένετε στα βόρεια προάστια της Αθήνας και δεν έχετε ακόμη φύγει για διακοπές, μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο Avenue της λεωφόρου Κηφισίας (εκεί που στεγάζονται τα Carrefour). Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία βιβλίων και, όποιο γούστο κι αν έχετε, σίγουρα πολλά απ’ αυτά θα σας αγγίξουν κι ίσως γίνουν η συντροφιά σας στις ώρες σας της ξεκούρασης, τούτο το παράξενο καλοκαίρι.

Αν και, ως γνωστό, χρήματα δεν περισσεύουν πια στον μέσο Έλληνα, αξίζει να συνεχίσουμε να φροντίζουμε για την πνευματική μας τροφή… Μόνο έτσι θα διατηρήσουμε ό,τι εσώτερο χτίσαμε φέρνοντας τη ζωή μας μέχρι εδώ. Άλλωστε, η διαρκής θέληση για γνώση και μάθηση, ξεχωρίζει τον άνθρωπο από όλα τα υπόλοιπα έμβια όντα του πλανήτη μας. Ένας μεγάλος λατίνος φιλόσοφος έλεγε κάποτε ότι όταν παύουμε να αναζητάμε τη γνώση πεθαίνουμε.

Ας μην εγκαταλείψουμε λοιπόν (και) αυτόν τον αγώνα…


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Τι θέλαμε, τι πήραμε!


Θέλαμε τον Ασεμπίγιο
για να φτιάξει, μωρό μου, την Αθήνα,
μα ’ρθε η Μέρκελ με μαστίγιο
και μας τάραξε στην πείνα!

Τι θέλαμε κι αμάν-αμάν τι πήραμε στο τέλος,
επαίτες για τους φίλους μας, για τους εχθρούς μας γέλως!

Θέλαμε τον Καλατράβα,
για να φτιάξει, μωρό μου, τις μαρκίζες,
μα τον λάκκο μες στη φάβα
μάς τον έσκαψαν οι μίζες!

Τι θέλαμε κι αμάν-αμάν τι πήραμε στο τέλος,
επαίτες για τους φίλους μας, για τους εχθρούς μας γέλως!

Θέλαμε τον Παπανδρέου
για να φτιάξει, μωρό μου, την Ελλάδα,
μα ’χει φάτσαν αρουραίου
κι όλο μπούρδες λέει αράδα!


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

1 Ιουλίου 2012

Μάριο Μπαλοτέλι-Μπέτυ Κουράκου: Love forever


Η πρώην του Ιταλού άσου είναι μια Ελληνίδα

Εκείνος βάζει γκολ στα γήπεδα και η Μπέτυ Κουράκου έβαλε γκολ …στην καρδιά του! Ο λόγος για τον Μάριο Μπαλοτέλι, τον Ιταλό ποδοσφαιριστή, που με τα δύο του εκπληκτικά γκολ έστειλε την Εθνική Ιταλίας στον τελικό του Eurο 2012, συντρίβοντας τη Γερμανία.

Η πρώην του διάσημου ποδοσφαιριστή, η Ελληνίδα Μπέτυ Κουράκου, αποκάλυψε άγνωστες πτυχές του Μάριο.

«Είναι πολύ καλό παιδί, τα media τον έχουν αδικήσει. Ευχάριστος, τσαμπουκάς, άνθρωπος με θετική ενέργεια και ωραίος τρελός», δήλωσε το μοντέλο, ενώ πρόσθεσε πως ο Ιταλός έχει αδυναμία στα ταξίδια, τη μουσική, την μόδα και τα ρούχα.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως η γυναίκα που θα είναι δίπλα του πρέπει να είναι δραστήρια, ενώ παραδέχθηκε πως ακόμα τον αγαπάει και είναι σίγουρη πως και εκείνος την αγαπάει.

Πηγή: Πρώτο Θέμα online


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Τι είναι;


Επιμέλεια ανάρτησης: Χριστίνα Γεραλή

Αν νομίζετε πως αυτό που απεικονίζεται στην φωτογραφία (άνω) είναι παγωτό, κάνετε μεγάλο λάθος. Ανακαλύψτε την σοκαριστική αλήθεια στην συνέχεια.

Πρόκειται για μηχανικά διαχωρισμένο κοτόπουλο που χρησιμοποιείται από τα fast food για chicken nuggets και μπιφτέκια. Επίσης χρησιμοποιείται για επεξεργασμένα προϊόντα κοτόπουλου που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ.

Αφού αφαιρεθούν τα βασικά κομμάτια κρέατος από το κοτόπουλο, όλα τα υπόλοιπα κομμάτια όπως κόκκαλα, εντόσθια κτλ τοποθετούνται σε ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο τα πιέζει και τα πολτοποιεί με αποτέλεσμα την ροζ μάζα που μοιάζει με παγωτό.

Στην συνέχεια και εξαιτίας των βακτηρίων που συγκεντρώνει, το μηχανικά διαχωρισμένο κοτόπουλο πλένεται με αμμωνία. Τέλος, του δίνεται τεχνητά η γεύση κοτόπουλου και βάφεται με συνθετικό χρώμα.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι:





Καλή σας όρεξη!!!


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Ύμνος εις τον Μπαλοτέλι


Γράφει ο Λάκης Γκολάκης

Μπαλοτέλι, Μπαλοτέλι,
ο Κασίγιας δε σε θέλει,
κάνεις πανικό στον Μπόσκε,
μπες στο γήπεδο και βόσκε!

Τ’ αλαβάστρινό σου σώμα,
πόσες γκόμενες σε κώμα
έριξε την Πέμπτη βράδυ
και τη Μέρκελ στο πηγάδι!

Διαμαρτύρονται στην Άρτα,
για την κίτρινη την κάρτα
που ’φαγες στη Βαρσοβία
δίχως κλάματα και βία!

Σε καλούνε στο Λασήθι,
που ’χουν τρόπους, που ’χουν ήθη,
«βρε κοπέλι, come for coffee,
να σε γράψουμε στον ΟΦΗ»!

Μα και στη Θεσσαλονίκη,
να μάς φέρεις, λεν, την νίκη,
κάτι Κίτσες, κάτι Κίτσοι,
σαν του Γιάννη Καλαμίτση!

Μπαλοτέλι, Μπαλοτέλι,
έχεις κι άλλα γκολ, εντέλει
ή θα πάρουνε την κούπα,
οι Ισπανοί, να τρώνε σούπα;


Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B