Ads



30 Σεπτεμβρίου 2013

Αντίο, κουκλίτσα...


Ναι, δεν υπάρχουν λόγια. Σωστά;

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΦΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΑΝΗ

Ο Μάνος Νιφλής με μια Θεά. Τώρα, η Αφροδίτη είναι; Η Άρτεμις; Θα σας γελάσουμε...

Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Με τον Νιφλή και τον Παγάνη
μπροστά πηγαίνει ο Ενικός,
είναι ψαράκια στο τηγάνι
κι ο Χρήστος Μπάρλας, Γενικός!

Πιο πάνω κι απ’ το Χρήστο Μπάρλα,
στέκετ’ ο Νίκος απ’ το Star,
που με τη Μάρα πιάνει πάρλα,
πολύ σοφός το παίζει, γαρ!

Ομού με την τιβί, βεβαίως,
έχουν και μπάντα των Εφ-Εμ,
εκεί να μάς τα πρήζουν έως
όλοι να γίνουμε τοτέμ!

Κι ακούνητοι να τους ακούμε
κι ακούνητοι να λέμε «μπα!»,
να ζούμε και να διαρκούμε
σαν μπαταρίες του μπαμπά!

Με τον Νιφλή και τον Παγάνη
και το κομπιούτερ ανοιχτό,
κάθε βραδάκι κάνω νάνι
και βάζω Τράγκα στις οχτώ!

Τρα-λα-λα-λάααα…

[Χε. χε! Είπαμε να πειράξουμε λίγο και τους φίλους μας].

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Ο ύμνος της Χρυσής Αυγής


Για την όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη πληροφόρησή σας, φίλες και φίλοι, παραθέτουμε εδώ τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής, επίκαιρο όσο ποτέ. Εγέρθητοοο ΟΛΟΙ!!!

Θα τούς γράψουμε κι εμείς έναν Ύμνο. Τι λέτε; Δεν το αξίζουν;

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...


Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΛΕΒΕΝΤΟΝΙΟΥΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Συνέλαβαν λεβεντονιούς,
όλους τους έναν κι έναν,
μοιάζουνε λίγο με νονούς,
μα στη Βουλή μας, μπαίναν!

Μπαίναν σε πείσμα καθενός,
σαν τον Μεϊμαράκη,
αυτός κι αν μοιάζει με νονός,
μαζί με τον Τραγάκη!

Ζούμε σε χρόνους χαλεπούς,
πολλά μπορούν να γίνουν,
μ’ άστεγους και μ’ αλλοδαπούς
τη χώρα παραδίνουν!

Δεν είσαι Μνημονιακός;
Κακό της κεφαλής σου!
Μακρόνησος, Γαύδος και Κως,
προσμένουν… Εξορίσου!

Εκεί να ζεις σε φυλακές,
που χτίζουν οι κρατούντες,
όπως συνέβαινε και χτες,
σ’ όλης της γης τις Χούντες!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Από το ιδιαίτερα πετυχημένο ΝηSOS, του 2008. Συγκλονιστικό τραγούδι, κλιπ γεμάτο συναίσθημα, εξαιρετική ταινία η οποία παρουσιάζει (ξεσκεπάζει) λίγο-πολύ τις κρυφές αμαρτίες όλων μας...

Αφιερωμένο από όλους εμάς εδώ στο «Πολιτική Σάτιρα», στον αρχηγό της Χ.Α. και τους έγκλειστους βουλευτές του.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

29 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Αλήθεια, εσείς νιώθετε μια μελαγχολία τις τελευταίες ώρες; Σάμπως ένα σύννεφο να σκέπασε τον πολιτικό μας ορίζοντα και να απειλούνται ανοιχτά πλέον όλες οι αυτονόητες ελευθερίες και τα κεκτημένα του λαού μας; Αισθάνεστε ότι πολλά συνέβησαν καθ’ υπερβολή: συλλήψεις, διαπομπεύσεις ενδεχόμενων αθώων, υπέρμετρη σκληρότητα από πλευράς των Αρχών;

Οι δημοσιογράφοι δεν γράφουν και δε μάς λένε την αλήθεια. Οι μη γνώστες περί των πολιτικών πραγμάτων μόνο, είναι δυνατό να τους πιστέψουν. Οι δημοσιογράφοι, ποτέ μα ποτέ σ’ ολόκληρη την κοινοβουλευτική πορεία της Χρυσής Αυγής, δεν τούς έδωσαν βήμα, δεν πρόβαλαν τις θέσεις τους, κι όταν το έκαναν, το έκαναν στρεβλά. Π.χ. ο Γιώργος Τράγκας, στον «Ελεύθερο Σκοπευτή» του ΣΚΑΪ, παρουσίασε πραγματικά ακραίες απόψεις στελεχών της Χ.Α. χωρίς όμως να επεκταθεί παράλληλα σε επιστημονικά τεκμήρια, τα οποία μπορεί να επέβαλαν τη στείρωση σε ορισμένες κατηγορίες ψυχικά ασθενών. Και ουκ ολίγοι σοβαροί ψυχίατροι σήμερα, συγκλίνουν προς την παραδοχή που επί το λαϊκότερο θα εκφράζαμε: «Η τρέλα είναι κληρονομική».

Σε ορισμένες (λίγες) επιστημονικά διαγνωσμένες περιπτώσεις, για να είμαστε πιο ακριβείς και να μη γίνει καμιά παρανόηση.

Επίσης, η εκπεφρασμένη λατρεία των στελεχών της Χ.Α. προς τον Χίτλερ, θα μπορούσε να μην αποτείνεται φυσικά προς το άμεσο πρόσωπο του αιμοσταγή σφαγέα Χίτλερ, αλλά με την έννοια ότι «ένας Χίτλερ θα μας σώσει», όπου ως Χίτλερ νοείται ένας Έλληνας φιλόπατρις ηγέτης που τις μεθόδους και μόνο του αληθινού Χίτλερ θα μετέρχεται, αποκλειστικά για το καλό της Ελλάδας. Επιμένουμε, λοιπόν, ότι η Χρυσή Αυγή, πέραν του ότι στερήθηκε από τα Μ.Μ.Ε. του βασικότερου δικαιώματός της να μπορεί να παρουσιάζει ισόχρονα και ισοδύναμα τις απόψεις της σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, παρεξηγήθηκε επίσης στο μέγιστο βαθμό.

Από την άλλη, τι είναι όλα τούτα για τα «Τάγματα Εφόδου»; Υπήρξαν όντως; Υπάρχουν; Ποιοι τα δημιούργησαν; Ευθύνονται τόσο υψηλά ιστάμενα στην ιεραρχία άτομα, όπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος; Βρήκαν στ’ αλήθεια όπλα στο σπίτι του ή τα τοποθέτησε εκεί η Ασφάλεια; (Γίνονται τέτοια στην πολιτική – μην αμφιβάλλετε. Εδώ κοτζάμ Μέρκελ τα ίδια δεν κάνει στους Σαμαρά-Βενιζέλο; Τρέμουν μπροστά της). Νόμιμα οπλοφορεί ο Μιχαλολιάκος; Τον προσάγουν με χειροπέδες στην Ευελπίδων! Δίκαια; Άδικα; Ειλικρινά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε… Μαζί του, προσάγουν τη μισή του κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο νο. 2 τη γλίτωσε. Ο Παππάς. Δεν πρόκειται να παραδοθεί, σάς το λέμε και στοιχηματίζουμε γι’ αυτό μάλιστα. Θα κινείται στην παρανομία από ’δώ και μπρος. Όπως ο Παπανδρέου (ο Ανδρέας) επί Χούντας. Στην νέα Χούντα – τη Χούντα του Σαμαρά… Κι αν τα καταφέρει, θα φύγει έξω. Θα οργανώσει την αντίσταση. Η Χ.Α. απηχεί τις απόψεις μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού. Γιατί να μην κάνει αντίσταση; Εμφύλιο να μην κάνει, ας ευχηθούμε.

Σκέφτηκε άραγε κανείς ότι οι κατηγορίες με τις οποίες προσάγονται τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, μπορεί να είναι κατασκευασμένες; Μάρτυρες-ψευδομάρτυρες; Γεγονότα ανύπαρκτα; Ζημιές που δεν έγιναν ποτέ; Κατανοούν οι κρατούντες ότι με έωλες κατηγορίες είναι αδύνατο να καταδικάσεις τον οποιονδήποτε; Όσο κι αν η Δικαιοσύνη χαλιναγωγείται; Ή μήπως δεν τους νοιάζει αν θα καταδικαστούν τελικά; Μήπως αρκούνται απλά στη δυσφήμησή τους, στην κατασυκοφάντησή τους; Οι δημοσκοπήσεις που έσπευσαν (υπόπτως κατά τη γνώμη μας) να δουν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύουν την απίστευτη κατρακύλα ενός κόμματος που άγγιξε κάποια στιγμή ποσοστά της τάξεως ακόμα και του δεκαπέντε τοις εκατό!

Άρα, οι συκοφαντίες – αν είναι συκοφαντίες κι όχι πραγματικότητα – πιάσανε πολύ γρήγορα τόπο.

Προς το παρόν πάντως, υπάρχει ο κοινός νους να μη χαρακτηριστεί παράνομη η Χρυσή Αυγή ως πολιτικός σχηματισμός. Θα συνεχίσει δηλαδή να υφίσταται νομικά ως κόμμα, αλλά πώς αλήθεια θα λειτουργεί κοινοβουλευτικά; Με υπόδικους τόσους πολλούς βουλευτές της παράταξης αυτής, πώς θα γεμίζουν τα έδρανά της; Μέχρι να διεξαχθούν οι δίκες – και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως οι δίκες αυτές θα καθυστερήσουν πάρα πολύ να φτάσουν στο ακροατήριο – το κόμμα ναι μεν θα υφίσταται αλλά δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Έτσι ακριβώς όπως συμφέρει τον Σαμαρά. Έτσι ακριβώς όπως το θέλει.

Ούτε πεθαμένους τους θέλει, ούτε ζωντανούς.

Άμα πέθαινε η Χρυσή Αυγή, ένα νέο κόμμα θα γεννιόταν από τις στάχτες της. Κι άμα ζωντάνευε, τότε θα ζωντάνευε κανονικά. Το δεκαπέντε τοις εκατό θα καθίστατο πια πολύ μικρό, μπροστά στα νέα ποσοστά που θα κατέγραφε στην ελληνική κοινωνία. Την καταπιεσμένη, την καταφορολογημένη, την κατακλεμμένη ελληνική κοινωνία. Ενώ ημιθανής είναι μια χαρά (!) και βολεύονται οι δικτάτορες και οι δικτατορίσκοι που λυμαίνονται τη χώρα μας και στο τέλος θα μας πεθάνουν όλους.

Αφού μας συλλάβουν πρώτα και εκτίσουμε βαριές ποινές για χρέη που εκ των πραγμάτων θα είναι αδύνατο να τα πληρώσουμε ή, ακόμη-ακόμη, γιατί δεν κρατήσαμε το στόμα μας κλειστό, μόνο και μόνο…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: Τελικά, συνελήφθη και ο Παππάς. Ο Χρήστος Παππάς πήγε μόνος του με ταξί στη Γ.Α.Δ.Α. και παραδόθηκε. Χάσαμε το στοίχημα. Κι αν αποδειχτεί πέραν πάσης αμφισβητήσεως ότι η Χ.Α. είναι όντως μια τρομοκρατική οργάνωση, τότε θα χάσουμε και τα υπόλοιπα στοιχήματα. Αλλά κρατήστε μικρό καλάθι. Η εξουσιομανία του Σαμαρά ώθησε σε αυτές τις συλλήψεις. Με συμβουλάτορες από πίσω τους Γερμανούς, δηλαδή τους επικυρίαρχους της φτωχιάς μας πατρίδας.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

24 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΞΑΠΛΑΡΗ – ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΞΑΠΛΑΡΗ – Τίτλος επεισοδίου: ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

«Αγάπη μου»;
«Μμμ»…
«Αγάπη μου, κοιμάσαι ακόμα»; Η Σούλα μού έχει γυρίσει την πλάτη της και σαν να μην έφτανε αυτό, μού πήρε και τα σεντόνια και τουρτουρίζω γυμνός δίπλα της, εδώ στο κρύο. Γιατί να μην έχουμε φτιάξει ένα σπιτάκι πιο ζεστό; Τα παράθυρα μπάζουν! Τα ταβάνια μπάζουν! Οι πόρτες, αυτές κι αν μπάζουν!... Τούτο δεν είναι σπίτι για χειμώνα. Για να ακριβολογούμε, δεν είναι καν σπίτι για Φθινόπωρο.
«Ννναι! Κοιμάμαιεεε… Μη με ξυπνάς, Τάκη»…
«Αγάπη μου, ΠΡΕΠΕΙ να σε ξυπνήσω. Η ώρα είναι χαράματα. Δε μού είπες να σε ξυπνήσω τα …χαράματα»;
«Ουφ… Σού είπα “χαράματα”, αλλά δεν σού είπα “άγρια χαράματα”»! Διαμαρτυρήθηκε η γυναικούλα μου.

Δαγκώθηκα κι έκανα υπομονή. Άκουσον-άκουσον, σήμερα έχει κανονίσει να πάει εθελόντρια στη διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής και ιδού το αποτέλεσμα: ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ. Θα την παρεξηγήσουν οι άνθρωποι…

Δεν πρόλαβα να αποσώσω την σκέψη μου και η Σούλα πετάχτηκε όρθια. Έτρεξε στον καμπινέ, καμπίνιασε κανονικά. Έτρεξε μετά στην καφετιέρα, καφετέριασε κανονικά. Στάθηκε μπροστά στον καθρέφτη, ξετριχιάστηκε κανονικά – χμ, μήπως θα έπρεπε να την αλλάξω με καμιά Ρωσίδα; Οι Ρωσίδες δεν έχουν τόσες πολλές τρίχες. Αλλά, φοβάμαι πως αν έψαχνα για Ρωσίδα, με τέτοια γκαντεμιά που με δέρνει, καμιά χοντρόκωλη, υπέρβαρη και με βλαχοπροφορά θα μού τύχαινε· άσε καλύτερα…

«Αγάπη μου, μήπως θέλεις να σε συνοδέψω; Να σε πάω με τ’ αυτοκίνητο»;
«Μπα, όχι, σε ευχαριστώ», αποκρίθηκε αφηρημένη εκείνη. «Εδώ πιο κάτω, στην πλατεία, είναι η συγκέντρωση. Μα, για πες μου Τάκη», η αμηχανία στη φωνή της μεγάλωσε, «πού είναι εκείνο το κουζινομάχαιρο; Το μεγάλο ακονισμένο κουζινομάχαιρο… μήπως το είδες πουθενά»;
«Α, το κουζινομάχαιροοο», έκανα αθώα εγώ. «Για ρίξε μια ματιά πάνω στη μαντεμένια σόμπα μας, στο σαλόνι! Χτες καθάριζα τα πρώτα κάστανα του Φθινοπώρου που βούτηξα από το σούπερ-μάρκετ και τα έριξα στη φαρδιά μου τσέπη, ενώ εσύ κοιτούσες δίχως να σε φτάνουν τα λεφτά για ν’ αγοράσεις το ασημένιο τσιμπιδάκι για τις τρίχες σου»…
«Αχ», αναστέναξε η Σούλα… «Ασημένιο μου»… Ένα δάκρυ κύλησε στην άκρη του ματιού της. Του αριστερού – το άλλο έχει καταρράχτη και κλαίει πάντα.

Βλέποντάς τη σε τόσο θλιβερή συναισθηματική κατάσταση, αλλά κυρίως επειδή μ’ έζωσαν τα φίδια όταν ζώστηκε (στη βρακοζώνη της) το ΤΕΡΑΣΤΙΟ κουζινομάχαιρό μας, αποφάσισα να την ακολουθήσω κρυφά για να δω τι θα γίνει. Και, φυσικά, να την προφυλάξω από τις κακοτοπιές. Αν και η Χρυσή Αυγή είναι ένα ΝΟΜΙΜΟ κόμμα, οι βουλευτές της είναι ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ βουλευτές και ποτέ μα ποτέ δεν πίστεψα ότι ο κυρίαρχος λαός μας είναι ποτέ δυνατόν να μην ξέρει τι κάνει, ε;

Προχώρησε με αποφασιστικό βήμα σαν τον Γεώργιο Καραΐσκάκη προς την Πλατεία Κουκακίου. Διέσχισε την οδό Μπέλες, την οδό Ματρόζου και, τσουπ! Έφτασε… Εκεί φάνηκε να παραξενεύεται λίγο. Κανένας Χρυσαυγίτης, πουθενά… Μόνο δυο-τρεις πάγκοι με μικροπωλητές αλλοδαπούς. Οι αλλοδαποί, έχοντας άγνοια κινδύνου, χαμογέλασαν με τα στραβά τους δόντια στη Σούλα, αλλά πέραν τούτου, ουδέν. Η Σούλα ζάρωσε και σιγά-σιγά πήρε μια θλιμμένη όψη σαν τον Νικηταρά τότε που ζητιάνευε στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, βαθύτατα απογοητευμένος διότι αυτή δεν ήταν η Ελλάδα που ελευθέρωσε, μα η Πόρνη της Βαβυλώνας. Στη συνέχεια, η Σούλα φώναξε:

«Κρα, κρα, κρα!
Πού είστε, μικρά;
Πού είστε, μικρά μου;
Και δεν ακούτε το …κρα-κρα μου»;

«Ψιτ, ψιτ!!! Κυρία Μιζερή!... ΕΔΩ!!!», ακούστηκε πίσω της. Η Σούλα έκανε μεταβολή. Πράγματι, κρυμμένος πίσω από κάτι κάδους σκουπιδιών – βρωμοκοπούσε κιόλας, μπλιαχ – ο Νίκος Μιχαλολιάκος, τής έγνεφε με το δάχτυλό του.
«Καλέ, εσείς βρωμάτε ολόκληρος», τσίριξε η Σούλα.
«Σσσστ, πιο σιγά!... Μιλήστε πιο σιγά, κυρία Μιζερή», σφύριξε τρεμουλιαστά ο Ν. Μιχαλολιάκος.
«Χα, χα, μοιάζετε φοβερά σιχαμένος, εεε συγχυσμένος», συνέχισε η Σούλα χαμηλώνοντας πάντως την ένταση της φωνής της. «Τι πάθατε; Τι απέγιναν τα πρωτοπαλίκαρά σας»;
«Τα πρωτοπαλίκαρά μου βρίσκονται ΜΕΣΑ στους κάδους»…
«Α, αυτά βρωμάνε»;
«Όχι, κυρία μου! Κανείς από μας δεν βρωμάει. Τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ βρωμάνε»…
«Κι εγώ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΕΓΑ»… Επέμεινε αθώα η Σούλα.
«Φέρατε το κουζινομάχαιρό σας»;
«Το έχω ζωσμένο στη βρακοζώνη μου, κύριε Γου-Γου* μου». (*Γου-Γου = Γ.Γ., συντομογραφία του Γενικός Γραμματέας).
«Ωραία! Μπορούμε λοιπόν να βγούμε!... Συμπληρώσαμε τον απαιτούμενο αριθμό»!
«Μια στιγμή! Μια στιγμή!», πετάχτηκε ξαφνικά θυμωμένη η Σούλα. «Για εξηγήστε μου και μένα, να καταλάβω, δηλαδή. Σε ποιον απαιτούμενο αριθμό αναφέρεστε»;

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνοφρυώθηκε. «Ακούστε, αγαπητή μου… Ακριβώς απέναντί μας, υπάρχουν τρεις πάγκοι με αλλοδαπούς μικροπωλητές· τους είδατε θαρρώ»…
«Πώς, αμέ! Πρώτους-πρώτους τους είδα». (Μωρέ, γλώσσα η γυναικούλα μου).
«Και σ’ αυτούς τους τρεις πάγκους», συνέχισε με οίστρο ο Γου-Γου της Χ.Α., «υπάρχει ένα άτομο στον καθένα, ήτοι συνολικά τρεις αλλοδαποί»!
«Μάλιστα»… Η Σούλα έδειχνε ανυπόμονη.
«Εμείς, για να τα βάλουμε με έναν αλλοδαπό, πρέπει να είμαστε ΔΕΚΑ. Δηλαδή, δέκα εναντίον ενός».
«Παρακάτω», μούγκρισε η Σούλα βγάζοντας ατμούς απ’ τ’ αφτιά της.
«Όμως, μετρηθήκαμε πριν από λίγο και συνειδητοποιήσαμε με τρόμο ότι ήμασταν είκοσι-εννιά! Μάς έλειπε ένας και, συνεπώς, ο αγώνας θα ήταν φοβερά άνισος, κυρία μου! Τώρα που ήρθατε ΕΣΕΙΣ, συμπληρώσαμε επιτέλους τον μαγικό αριθμό Τριάντα! Πλέον μπορούμε να τα βάλουμε με τους τρεις αλλοδαπούς. Αλλά, αρκετά το ζαλίσαμε το θέμα. ΕΜΠΡΟΣ, ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΟΥ, βγείτε από τους κάδους σας όπου έχετε στριμωχτεί πέντε-πέντε»!

Μπροστά στα έκπληκτα μάτια μου – σημειωτέον ότι εγώ κρυβόμουν στο φημισμένο ψιλικατζίδικο του Μαρκολέφα, στην αρχή της Ματρόζου, κι από κει δεν έχανα στιγμιότυπο – πετάχτηκαν από τους κάδους ο Παππάς, ο Παναγιώταρος, ο Κασιδιάρης, ο Καραϊσκάκης (οι μουστάκες της γυναίκας μου συγκρινόμενες με τις δικές του δεν πιάνουν μία), ο Μιαούλης, ο Λαγός και τ’ άλλα παιδιά!!! Όλοι κραδαίνοντας κουζινομάχαιρα σαν το δικό μας!... Αποφάσισα να υπερασπιστώ τους αλλοδαπούς. Με ξεκούμπωτο το πουκάμισό μου, στάθηκα ανάμεσα στους επιτιθέμενους και τους αμυνόμενους.

«ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΦΑΓΑ, ΚΑΝΑΓΙΕΣ», ούρλιαξα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Οι Χρυσαυγίτες σταμάτησαν στο φτερό!

«Ποιος, ποιος είναι αυτός»; Τραύλισε ο Κασιδιάρης με την έκπληξη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.
«Ο …Ξαπλαρής»! Απάντησε κάποιος άλλος που δεν τον ήξερα.
«Τώρα χρειαζόμαστε άλλους ΔΕΚΑ για να αντιμετωπίσουμε και αυτόν», ακούστηκε η φωνή του Μιχαλολιάκου. «Επιστρέψτε στους κάδους σας, παλικάρια μου»…
Απογοητευμένοι οι Χρυσαυγίτες ξαναχώθηκαν γοργά στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ τους, εκεί όπου στην πραγματικότητα ανήκουν. Η Σούλα έπεσε τρέχοντας στην αγκαλιά μου.
«Ω, αντρούλη μου! Ω, ήρωά μου! Ω, αγαπημένε μου»… Αναφώνησε συγκινημένη.

Καθώς αναχωρούσαμε ανακουφισμένοι για το σπιτάκι μας, είδα ψηλά, στη Βεΐκου, να κατηφορίζουν δυο φορτηγά φουριόζικα του Δήμου με πολλά φτυάρια και μεγάλες καρότσες. ΑΝΤΕ, ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Να τους μαζέψουμε όλους, να ησυχάσουμε. Αρκετά πια… ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.

Δε θα μας κάνουνε Κορέα εδώ…

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

22 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Δεν ήταν ένας ο δολοφόνος,
ήταν πολλοί
κι ας το μαχαίρι κρατούσε μόνος,
κακό σκυλί,
μι’ αγέλη μαύρη με Χίτλερ γόνους
κι όλοι μαζί,
ένα κοπάδι με δολοφόνους
νεοναζί.

Κι όπως κυλούσε στις πλάκες αίμα
τώρα ζεστό,
κάποιος καλούσε: «Λαέ πολέμα
για το Χριστό,
για την πατρίδα, για τη ζωή σας,
τραβήξτε μπρος»,
δεν ήταν ένας ο Παύλος Φύσσας
που ’ναι νεκρός.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ

Κάποτε, κάποτε διαβάζουμε και σοφά λόγια. Το παρακάτω κείμενο το ανέσυρε από το προσωπικό του αρχείο και μάς το στέλνει ο αναγνώστης μας κ. Κουταρέλλης. Είναι πράγματι πολύ επίκαιρο στις μέρες μας:

«Πάντα καταλήγετε εκεί από όπου είχατε αρχίσει. Ποτέ δεν εξελίσσεστε… Ένα εκατομμύριο χρόνια η φυλή των ανθρώπων συνεχίζει τη μονότονη αναπαραγωγή της και την μονότονη επανάληψη των βαρετών της ανοησιών χωρίς κανείς σοφός να μπορεί να μαντέψει το γιατί…

»Κανείς δεν επωφελείται από όλες αυτές τις ανόητες αλλαγές και επαναστάσεις – εκτός από μια χούφτα μονάρχες η οποία περιφρονεί όλους εσάς – που γι’ αυτούς δουλεύετε σαν σκλάβοι, έστω και αν ουσιαστικά ζουν με την ελεημοσύνη τη δική σας… Γι’ αυτούς πολεμάτε και σκοτώνεστε και καμαρώνετε αντί να ντρέπεστε λέγοντας ότι «η πατρίδα δεν έχει υποχρέωση έναντι κανενός» και πως «ό,τι κάνουμε γι’ αυτήν είναι καθήκον», λες και οι άλλοι λαοί δεν αποτελούνται από όντα ανθρώπινα…

»Υποκριτικά αγαπάτε τους ηγέτες ενώ στο βάθος τους μισείτε και αυτοί υποκριτικά παριστάνουν τους ευεργέτες σας… Και πάνω σε αυτά τα θεμέλια κτίστηκαν όλοι οι πολιτισμοί… Η ανθρώπινη φυλή είναι ένα σμάρι προβάτων, την κυβερνάνε οι μειοψηφίες – όχι οι πλειοψηφίες – καταπιέζει τα αισθήματα και τις πεποιθήσεις της και ακολουθεί την χούφτα αρχόντων που κάνει τον περισσότερο θόρυβο, άσχετα αν είναι πάντα λαοπλάνοι… Εσείς έχετε αντιρρήσεις και είστε συνήθως καλόκαρδοι έναντι των συνανθρώπων σας, μα ωστόσο ακολουθείτε ρητά τις εντολές των αρχόντων σας σκοτώνοντας κάποιους από αυτούς (με βαριά καρδιά), αν αυτοί σας διατάξουν να το κάνετε…

»Οι μοναρχίες και οι θρησκείες βασίζονται πάντα στο ελάττωμα που έχουν οι άνθρωποι να τρέφουν καχυποψία για τους γείτονές τους, για λόγους ασφάλειας ή άνεσης… Αυτοί οι θεσμοί πάντα θα υπάρχουν… Πάντα θα σας καταπιέζουν, θα σας προσβάλλουν και θα σας ταπεινώνουν και πάντα θα μείνετε σκλάβοι των μειονοτήτων…

»Δεν υπάρχει δίκαιος πόλεμος… Το να κάνετε πολέμους σάς το επιβάλλουν γιατί είστε μαριονέτες-ανδρείκελα και αν κάποτε κάποιος φέρει αντίρρηση ορθώνοντας το ανάστημά του σε όλον αυτόν τον παραλογισμό, τότε ο φενακισμένος όχλος θα τον λιθοβολήσει οργισμένος και τότε ολόκληρο το έθνος (μαζί με τους παπάδες) θα επαναλάβει την πολεμική ιαχή και θα λιντσάρουν όποιον τίμιο άνθρωπο τολμήσει να ανοίξει το στόμα του… Έπειτα οι ηγέτες θα εφεύρουν φτηνά ψέματα και να προβάλουν στον κόσμο το δήθεν άδικο το οποίο έχει το έθνος στο οποίο εναντιώνονται. Και οι ψευτιές αυτές θα κάνουν τις συνειδήσεις να ησυχάσουν…

»Όλοι θα πειστούν ότι ο πόλεμος είναι δίκαιος… Και θα ευχαριστήσουν το Θεό για τον καλύτερο ύπνο που κέρδισαν μετά από αυτή τη διαδικασία της χοντροκομμένης απάτης».

Μαρκ Τουαίην

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

19 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΟΚΑΡΑ, ΟΛΕ (Ενόψει του ματς με τη Σαχτιόρ)

Γράφει ο Λάκης Γκολάκης

Δικέφαλέ μου, του Βορρά
Σαχτιόρ μη σε φοβίζει,
είναι ψωράλογα βαριά
κι οι κρόταφοί τους, γκρίζοι!
Καμιά δεν έχουν τακτική,
δεν ξέρουνε το τόπι,
πηγαίνουν ’δώ, πηγαίνουν ’κεί,
σαν παίζουν στην Ευρώπη!

(Ρεφρέν)

Εμπρός, λεβέντες της Θεσσαλονίκης,
για να τσεπώσετε το πριμ της νίκης!
Εμπρός, εμπρός, παικταράδες ολκής,
give them a kiss, give them a kiss!

Δικέφαλέ μου, του Βορρά,
χωρίς τους οπαδούς σου,
δυο γκολ θα βάλεις φοβερά
και δε θα ιδρώσει το ους σου!
Φαντάσου να ’χες κι οπαδούς,
θα ’χωνες άλλα δύο
και με τραγούδια στις οδούς
θα ’μοιαζε η πόλη, Ωδείο!

(Ρεφρέν)

Εμπρός, λεβέντες της Θεσσαλονίκης,
για να τσεπώσετε το πριμ της νίκης!
Εμπρός,εμπρός, παικταράδες ολκής,
give them a kiss, give them a kiss!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Η ΣΚΛΑΒΙΑ


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Σκλαβώσανε τους Έλληνες,
οι Έλληνες
και τώρα τ’ όνομά τους τ’ άλλαξαν,
έγινε, οι «ξένοι»,
έγινε, οι «μνημονιακοί»,
ενώ εμείς,
περάσαμε απ’ την άλλη,
εμείς, οι «άλλοι»,
οι «απάτριδες»· αφού πια
την πατρίδα μας,
την πατούν …άλλοι.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

18 Σεπτεμβρίου 2013

Βγήκε ο Καμμένος από το Νοσοκομείο και βρίζει Καψή, Πορτοσάλτε

Ο Πάνος Καμμένος με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια του


Το ένα ολίσθημα μετά το άλλο για τον Πάνο Καμμένο κι απ' ό,τι φαίνεται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το κλείνουνε το μαγαζί... Κρίμα. Ειλικρινά, θα τον στηρίζαμε.

Σημείωση: Ο Άρης Πορτοσάλτε ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή εναντίον του. Πήραμε την κάτω βόλτα, όμορφή μου Παναγιώτα - που λέει το άσμα, δηλαδή...

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ …ΣΚΟΤΩΝΕΙ


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Ζούμε το απίστευτο!... Καζάνι που βράζει η χώρα, οι δρόμοι με τους διαδηλωτές και τις αναμμένες φωτιές θυμίζουν το εξωτικό Αζερμπαϊτζάν, τη Γη της Φωτιάς όπως αποκαλείται, με τους αρχαίους ζωροαστρικούς ναούς του θεού Ήλιου και τους αέναα φλεγόμενους βωμούς.

Με «πεθαμένη» την ψυχολογία τους, οι Έλληνες αντίκρισαν απόψε στα δελτία Ειδήσεων τις πιο απάνθρωπες, τις πιο αποκρουστικές ειδήσεις που θα ήταν ποτέ δυνατόν να φτάσουν στ’ αφτιά τους:

α) Δολοφονία εν ψυχρώ με τρεις μαχαιριές σε κοιλιά θώρακα και καρδιά, 34χρονου μουσικού στο Κερατσίνι, από αγέλη Χρυσαυγιτών (συνελήφθη ο δράστης).

β) Άγριος προπηλακισμός (σχεδόν λυντσάρισμα) του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου και εισαγωγή του στο Νοσοκομείο όπου πριν από λίγο υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία.

γ) Οξυμένα πνεύματα στη Βουλή, ανοίκειες φραστικές επιθέσεις και ακραίες αντιπαραθέσεις. Εθνικός εκνευρισμός και κατάπτωση.

Εικόνες της φλεγόμενης πατρίδας μας κάνουν αυτή τη στιγμή το γύρο του κόσμου, μέσω των ξένων τηλεοράσεων και του διαδικτύου. Σφαζόμαστε μεταξύ μας… Ο εφιάλτης της Βαϊμάρης ήρθε ένα βήμα πιο κοντά, μπήκε στις αυλές των σπιτιών μας.

«Το τέρας που ανάθρεψε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ξέφυγε απ’ τον έλεγχό του και κατατρώει τους πάντες», λένε οι Συριζαίοι! «Εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση με καμιά δολοφονία· όλα έγιναν για το ποδόσφαιρο», φωνάζουν οι Χρυσαυγίτες.

«Λυντσάρετε τον Πάχτα, που έριξε στο νερό σας αρσενικό!», ωρύεται ο Καμμένος στις μάνες της Ιερισσός. Την επόμενη μέρα, βγαίνει στην Τσαπανίδου και μαλλιοτραβιούνται. Τη μεθεπόμενη στον Χατζηνικολάου και δεν αρπάζεται από το σκοινί της σωτηρίας που τού ρίχνει ο πανέξυπνος δημοσιογράφος.

«Εγώ», «εγώ», «εγώ». Έχει το αλάθητο του Πάπα – νομίζει.

Η δολοφονία έγινε ύστερα από εκείνη την παρότρυνσή του. Σύμπτωση; Ύστερα από τον πρώτο «σεισμό». Οι χαλαρές αντιστάσεις της αγέλης εξαερώθηκαν! Κυνηγοί κεφαλών. Πρώτα το αίμα των λαθρομεταναστών, κατόπιν το αίμα των ομοφύλων.

Μυρίστηκαν το αίμα και πλέον ζούνε γι’ αυτό! Λύκοι!... Homo homini lupus. Ο Σαμαράς, νίπτει τας χείρας του. Κι ο Βενιζέλος, το ίδιο. Ο Κουβέλης πρόλαβε και πέρασε στην απέξω. Μπουρδολογεί βέβαια ακόμα, αλλά ποιος τον ακούει; Οι δύο πόλοι. Οι δέκα-δύο.

Επί πόλου όνου εισήλθεν εις Ιερουσαλήμ ο Ιησούς… Κι ο Κώστας ο Καραμανλής βυθισμένος στην (ύποπτη) σιωπή του. Μια αιώνια σιωπή. Πού είναι ο τρίτος πόλος ο σωστός, επιτέλους; Γιατί έχουν φιμώσει έτσι τον λαό; Κάιν, το αίμα του αδελφού σου, βοά προς με…

Τετέλεσται η Ελλάδα που ξέραμε; Η Ελλάδα που αγαπήσαμε; Τετέλεσται, λοιπόν;

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Νίκος Χατζηνικολάου – Μάρα Ζαχαρέα, Πράξη Β’ (Αλαλούμ)

Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Μη σας παραπλανά ο παραπάνω τίτλος («Αλαλούμ»), ήταν ΚΑΛΟ το δελτίο του Star απόψε. Οι κεντρικοί του πρωταγωνιστές παρουσιάστηκαν από λίγο έως πολύ πιο χαλαροί συγκριτικά με το προηγούμενο. Ο δε Νίκος Χατζηνικολάου προτίμησε να μην μεταβεί καν στο τηλεοπτικό στούντιο βγαίνοντας στον «αέρα» από το βολικό του γραφείο στον Real FM.

Παρα-χαλάρωσε ίσως…

Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, βραδιά που παίζει ο Ολυμπιακός (Champions League κόντρα στην Παρί του Ιμπραήμοβιτς και των άλλων παιδιών ή, σωστότερα, σούπερ-παιδιών), ο Νίκος Χατζηνικολάου ΔΕΝ θα μπορούσε να μετακινηθεί εύκολα από τον τόπο του, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΝΟ έχει εισιτήριο για να πάει στο Στάδιο Καραϊσκάκη!... Κάτι που πολύ το υποπτευόμαστε.

Ακούστηκαν και θερμά λόγια, πρώτα για τον Real FM (το ραδιόφωνο του Νίκου Χατζηνικολάου), ότι δηλαδή «αύριο, στον Real FM», είπε ο Χατζηνικολάου, «θα φιλοξενώ εγώ τον Πάνο Καμμένο» και, δυο-τρία λεπτά αργότερα, για την Realnews (την εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου).

Αλαλούμ στο ξεκίνημα του δελτίου! Ο ένας μιλούσε πάνω στον άλλο. Ο Στούπας, σημειωτέον – έχουμε την εντύπωση· μπορεί και όχι, αλλά αυτή την εντύπωση σχηματίσαμε – δεν μίλησε καθόλου! Τον ξεχάσανε τον Στούπα. Οι υπόλοιποι αναλώθηκαν επί ένα τέταρτο της ώρας με το θέμα του «πρωτογενούς πλεονάσματος». Ώσπου ένας απηυδισμένος Σταύρος Λυγερός, τα συνόψισε όλα σε μια φράση:

«Μα, δεν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι πλασματικό! Αν το κράτος πλήρωνε αυτά που χρωστάει σε ιδιώτες, θα είχαμε έλλειμμα και μάλιστα πολύ σημαντικό». Πάπαλα, οι αναλύσεις, οι εξισώσεις, τα διάφορα σενάρια. Σταύρο Λυγερέ, άξιος ο μισθός σου (αν παίρνεις μισθό δηλαδή· και πόσος είναι αυτός ο μισθός τέλος πάντων).

Κατόπιν, η Μάρα Ζαχαρέα, πάντα όμορφη και λαμπερή – κι ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι είναι σύζυγος του πάλαι ποτέ βουλευτή και ευλαβικού προσκυνητή του Αγίου Όρους πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, Θοδωρή Ρουσόπουλου – προχώρησε στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας, τα οποία είχαμε ακούσει και νωρίτερα από το εξαίρετο δελτίο του Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha.

Λέτε να έπεσε καμιά ψιλο-αντιγραφούλα; Λέμε τώρα…

Παραβάλλοντας τον Alpha με το Star, θεωρούμε ότι τα θέματα, α) για τις απεργίες, β) τον Άκη Τσοχατζόπουλο, και γ) ο σχολιασμός για τον Πάνο Καμμένο, παρουσιάστηκαν με καλύτερο τρόπο στο Star. Ενώ το θέμα με τον 19χρονο που πήδηξε από το τρόλεϊ για ένα εισιτήριο, προβλήθηκε καλύτερα στον Alpha. Με την ευκαιρία, επισημαίνουμε ότι, ο Αντώνης Σρόιτερ είναι το «νέο αίμα» της τηλεόρασης κι αν δεν τον φρενάρουν τα συμφέροντα, θα εξελιχθεί σε κορυφαίο anchorman – θυμηθείτε το, αυτό.

Εν κατακλείδι, ΟΛΑ ΚΑΛΑ απόψε, στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Star, παρά την ατμόσφαιρα σχετικής απαξίωσης λόγω της μη αυτοπρόσωπης παρουσίας του Νίκου Χατζηνικολάου, παρά την μη ορθή κατανομή των ρόλων στους υπόλοιπους πρωταγωνιστές (που άλλοι μίλησαν, άλλοι δεν μίλησαν, κάποιος διακόπηκε πριν μάθουμε τι εννοεί – ο Κουβαράς συγκεκριμενα) και μολονότι δεν είδαμε τα εξακάμερα παράθυρα που μάς άρεσαν στην πρώτη εκπομπή – σε πείσμα των πρωινών σχολίων του Γιώργου Τράγκα στο «Εν Αθήναις, κυρίες και κύριοι!!!», εμάς μας άρεσαν τα έξι παράθυρα και τα είχαμε φανταστεί κιόλας να ρολάρουν πάνω σ’ έναν υποτιθέμενο κάθετο ρόδακα με σταθερά τα δύο μεγαλύτερα ένθεν και ένθεν.

Όλα καλά… Όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο: «ΕΔΩ ΠΟΠΗ. ΟΛΑ ΚΑΛΑ!».

Ναι, ναι! Όλα καλά, τοξότες μου, ναΐτες μου (για να μιμηθούμε τον Τράγκα λίγο ακόμα), somos Τηλεόραση Star, Colombia, εεε Ελλάδα… Χατζηνικολάου και σία.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

17 Σεπτεμβρίου 2013

Κριτική για το πρώτο δελτίο Ειδήσεων των Χατζηνικολάου-Ζαχαρέα στο Star

Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Το είδαμε κι αυτό: Η Μάρα Ζαχαρέα κεντρική παρουσιάστρια στο βραδινό δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του Star και ο Νίκος Χατζηνικολάου, κεντρικός σχολιαστής! «Δηλαδή», θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, «μια νέα Τρέμη με έναν νέο Πρετεντέρη»; Και πόσο πολύ τους θύμιζαν, αλήθεια!

Όλα ξεκίνησαν όπως αναμενόταν, για μας που ήρθαμε από αλλού – Alter μεριά ορισμένοι, Real FM κάποιοι άλλοι – αλλά για κείνους που εννοούν να μπαίνουν στη Ραφήνα από το δρόμο της θάλασσας (κι όχι από την κάθετο της Μαραθώνος που σε βγάζει κατευθείαν στην πλατεία), σίγουρα θα αποτέλεσε το αποψινό δελτίο κάτι εντελώς παράδοξο στα μάτια τους. Καμία Πετρούλα, πουθενά. Τίποτα μα τίποτα που να θυμίζει Λιάτσο…

Κι επιπροσθέτως, σάμπως το δελτίο παρασοβάρεψε· δεν νομίζετε;

Αλίμονο, λοιπόν, οι παραδοσιακοί τηλεθεατές του Star έχασαν, αν όχι δια παντός, τουλάχιστον για πάρα πολύ καιρό, το καθιερωμένο οφθαλμόλουτρό τους! Όλο και κάποιο στηθάκι, κάποιο μπουτάκι κ.λπ., για να μην το εκχυδαΐσουμε τώρα, περίμεναν πάντα να δουν στο εν λόγω κανάλι κι αυτό άλλωστε ήτανε και του καναλιού το κέρδος…

Μέχρι σήμερα!

Διότι, ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟ ALTER! Με ολίγον Mega (έως πολύ). Στην κατανομή των ρόλων και τις εναλλαγές των προσώπων, οπωσδήποτε. Και τώρα, το καίριο ερώτημα: Τα κατάφεραν εντέλει ο Νίκος Χατζηνικολάου, η Μάρα Ζαχαρέα και το επιτελείο τους; Κι αν τα κατάφεραν, πόσο τα κατάφεραν; Τι συγκεκριμένο κατάφεραν; Γιατί καταφερτζήδες ΕΙΝΑΙ. Μακράν ημών πάσα αμφιβολία…

Απάντηση:

Κατόρθωμα πρώτο: ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΑΥΓΟΙ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. Γιατί, βρε παιδιά, μια γραφικότατη παράταξη σαν τη Χρυσή Αυγή, να μην αντιμετωπίζεται εξίσου γραφικά; Με χιούμορ; Φερειπείν, εντάξει σπρώξανε τον Δήμαρχο του Μελιγαλά, εντάξει τού τράβηξαν το μικρόφωνο από το στόμα για να μιλήσει ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. Ο «αγωνιστής» Ηλίας Κασιδιάρης. Αντί να προκαλέσει θυμηδία το γεγονός ή να κυκλοφορεί ως ανέκδοτο στις παρέες και να ασχοληθεί αποκλειστικά η αστυνομία μ’ αυτό επιβάλλοντας την έννομη τάξη (εάν διασαλεύτηκε), το σχολιάζουν (!) το κατακρίνουν ή μάλλον το υπερ-κατακρίνουν και με τη μέγιστη σοβαρότητα μάλιστα!

Καλύτερη διαφήμιση για τη Χρυσή Αυγή υπάρχει; Δεν υπάρχει! Ο καταπιεσμένος, καταφορολογημένος, καταληστεμένος λαός δεν νοιάζεται για το (ολοφάνερα) κατακριτέο του πράγματος, μα αρέσκεται εντούτοις να βλέπει τέτοιες σπασμωδικές αντιδράσεις από την καθεστηκυία τάξη, που είτε το θέλουνε είτε όχι, την αντιπροσωπεύουν (και) οι μεγαλοδημοσιογράφοι.

Κατόρθωμα δεύτερο: Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Ναι, όντως, με τα σχόλιά τους, εξαφάνισαν εντελώς από τον πολιτικό χάρτη τον κακομοίρη τον Πάνο Καμμένο και το κόμμα του. Ειδικά εκεί που ονομάτισαν το κόμμα του, από «Ανεξάρτητοι Έλληνες» σε «Ανεξέλεγκτοι Έλληνες», μιλάμε για TO highlight!... Και παίρνει η μπάλα και τον καλό και παλιό φίλο μας, τον Τέρενς Κουίκ!

Αχ, Τέρενς, από απόψε μπορείς πλέον ν’ αρχίσεις να τα μαζεύεις. Σε περιμένει η Αλεξάνδρα στο Kontra για να συνεχίσετε απρόσκοπτα να blogάρετε και μούτζωσ’ την, την πολιτική! Μούτζωσέ τη!...

Ολοκληρώνοντας το σύντομο σημειωμα-κριτική μας για το πρώτο δελτίο των Μάρα Ζαχαρέα-Νίκου Χατζηνικολάου, να τονίσουμε ότι η γενική μας εντύπωση από την πρεμιέρα ήταν κατά τ’ άλλα καλή, έως πολύ καλή, λαμβάνοντας υπόψη τον ανταγωνισμό! (Τα εντελώς σκουπίδια). Σχετικά μικρό, ωστόσο, μας φάνηκε το διάστημα όπου όλο το πάνελ παραμένει συγκεντρωμένο. Στις οχτώμιση περίπου, ύστερα από σύντομο χαιρετισμό της Μάρας, καθώς και με μια μικρή διακοπή δευτερολέπτων για ένα οπτικό σήμα, εξαφανίστηκαν όλοι!!! Κι απόμεινε μόνη της, θυμίζοντας – κατά ανεπιτυχή θεωρούμε τρόπο – τα παλιά. Κι οι τηλεθεατές, οι απ’ αλλού που λέγαμε, βρήκαν την ευκαιρία να την «κάνουν με ελαφρά», για να παραμείνουν οι μέχρι εκείνη τη στιγμή εμβρόντητοι ντόπιοι (Ραφήνα ολέ – βρίσκεις φρέσκα ψαράκια εκεί, μην τα υποτιμάτε) ψαχουλεύοντας στα εναπομείναντα ρεπορτάζ το …μαγιό (έστω μπικίνι), το …μοντέλο (έστω ανορεξικό), το κάτι τέλος πάντων για να έχουν μια δικαιολογία να ξανάρθουν.

Αν και, μάλλον αυτοί, πάνε πια! (Ή θα πάνε, συν τω χρόνω). Όλα παίζονται για τους άλλους. Τους πιο πολλούς – κοπάδι ολόκληρο. Ες αύριον, λοπόν, τα σπουδαία. Εκεί θα κρίνουμε καλύτερα. Που θα ’χουνε και χαλαρώσει!...

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

16 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΔΩ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΝΕ

Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Αφιερωμένο στους Σχολικούς Φύλακες που σήμερα το πρωί έξω από το Υπουργείο έκαναν τον αγώνα τους.

Εδώ σε κυνηγάνε με τις μάνικες,
χωρίς να σε ρωτάνε σε ποιον άνηκες
και χημικά σού ρίχνουν στο κεφάλι σου,
γυρίζουν όλα γύρω, μες στη ζάλη σου.

Εδώ τ’ ασθενοφόρα σε μαζεύουνε,
σαν αδειανό τσουβάλι και σε κλέβουνε,
τον κόπο και το μόχθο σου και τα όνειρα,
σ’ αρπάζουνε τα κτήνη κουτοπόνηρα.

Εδώ ζητάς βοήθεια από τους γείτονες,
δεν έχεις πού να φύγεις να τη γλίτωνες,
«αυτή», λες, «είν’ η χώρα που γεννήθηκα;»,
βαφτίζουν «ηθικά» τα τόσα ανήθικα.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

14 Σεπτεμβρίου 2013

Άρης ο αρχηγός των ατάκτων - Το best seller του Δ. Χαριτόπουλου την Κυριακή με τη Realnews


Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση της Realnews αναμένεται αύριο, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, με προσφορές που όπως θα 'λεγε και ο εκδότης της, Νίκος Χατζηνικολάου, κυριολεκτικά τα σπάνε!...

Οι προσφορές αναλυτικά:

1. ΑΡΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ

Το best seller του Διονύση Χαριτόπουλου. Νέα εμπλουτισμένη έκδοση με τη μεγαλύτερη ιστορική έρευνα που έγινε ποτέ
για τον Άρη Βελουχιώτη σε 4 τόμους. Αυτή την Κυριακή μη χάσετε τον Α’ τόμο.

2. ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ – ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ / Η ΤΡΙΠΛΑ

14 τραγούδια της μεγάλης ερμηνεύτριας σε στίχους του Μανώλη Ρασούλη.

3. REAL ΜΕ

Υιοθετήστε τις πιο hot τάσεις της σεζόν, αποκτήστε την γκαρνταρόμπα των stars, εφοδιάστε το φθινοπωρινό νεσεσέρ σας και μάθετε τα τελευταία νέα της διεθνούς showbiz στον απόλυτο οδηγό μόδας και ομορφιάς.

4. ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (50.000) ΕΥΡΩ

Πέντε επιταγές των 10.000 € η κάθε μία.

5. ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 300 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

20 τυχεροί αναγνώστες κερδίζουν 300 ευρώ για τις αγορές τους από τα σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.

Πηγή: Enikos.gr

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Ο βάτραχος της NASA (που πιάστηκε στα πράσα)


Κατακαημένε βάτραχε, τι σού 'μελλε να πάθεις,
αμέριμνος να περπατάς εις την πλατεία Βάθης
κι ένας μεγάλος πύραυλος που δίπλα σου εκτοξεύτη,
σ' έριξε στο μπαλκόνι του, του Σαμαρά του ψεύτη!!!

Δείτε την είδηση που μάς ενέπνευσε αυτό το δύστυχο δύστιχο...

Υ.Γ.: Εεε, τετράστιχο είναι, αλλά δε γ...ται! Καλημέρα!... Καλημέρα σε όλες και σε όλους! Ξυπνήσαμε καλά σήμερα;

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Η Δ.Τ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ.


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Χάθηκαν της ΕΡΤ οι τόποι
από τ’ αναλογικό
κι είδα ξάφνου τον Προκόπη
με πουκάμισο λευκό!

Η καρδιά μου, τάκα-τούκα,
πήγαινε μπρος στην τιβί
κι είπα: «Πήρανε τον Δούκα,
στην Αγιά Παρασκευή»;

Νόμιζα την ΝΕΤ πως πιάνω,
ω, τι μπέρδεμα φριχτό
κι έτρεξα στον Τρίτο, πάνω,
με τον δέκτη μου ανοιχτό!

«Αχ, καλέ κυρ-Αποστόλη,
γείτονά μου παιχταρά,
μας φουρνίσαν οι διαβόλοι
την τιβί του Σαμαρά»!

Χαμογελαστός εκείνος,
μού πε: «Πάνο μου, μην κλαις,
όταν φύγει αυτό το κτήνος,
στα παιδιά σου θα το λες»!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

13 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ STAR (Επίκαιρο ποίημα)

Αν δεν το πήρατε χαμπάρι,
έχουνε γίνει και κουμπάροι.

Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Τη Δευτέρα, τη Δευτέρα,
στις δεκάξη του μηνός,
η τροφή σου, βρε, θ’ αλλάξει
και δε θα ’ναι πια σανός!

Τη Δευτέρα, θα ξαπλώσεις,
λίγο πριν απ’ τις οχτώ,
στον φαρδύ τον καναπέ σου,
σαν γουρούνι στον μαχτό!

Με το τηλεχειριστήριο,
θα συντονιστείς στο Star,
για τον Χατζηνικολάου
και τη Μάρα, την κορμάρ’!

Μ’ απλωμένη την αρίδα,
τις Ειδήσεις τους θ’ ακούς,
ρεπορτάζ και συνεντεύξεις,
αναλύσεις και κους-κους!

Μα θα λείπει ο Γιώργος Τράγκας,
αχ, κι ο Κώνστας θα ’ν’ απών,
και τον Λυγερό θα βάλουν,
γι’ ασπιρίνη και ντεπόν!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B