Ads



29 Δεκεμβρίου 2013

Ευχές!


Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Κύπρος: Η παρουσία ρωσικού καταδρομικού στην κυπριακή ΑΟΖ «φόβισε» τουρκικό ερευνητικό

Το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Μέγας Πέτρος» θα πάρει μέρος σε κοινή άσκηση με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό στο Αιγαίο


Γράφει ο Δημήτρης Κυπριανού

Στο λιμάνι της Λεμεσού στη Κύπρο έδεσε για ανεφοδιασμό και ξεκούραση του πληρώματος του το πυρηνοκίνητο καταδρομικό του ρωσικού πολεμικού ναυτικού «Μέγας Πέτρος». Το πλοίο στη συνέχεια θα αποπλεύσει για το Αιγαίο όπου θα λάβει μέρος σε κοινή άσκηση με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Στην ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται και άλλα ρωσικά πολεμικά πλοία, κάτι που ανάγκασε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» να αποχωρήσει από τη κυπριακή ΑΟΖ. Η άσκηση με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό θα γίνει εντός του θαλάσσιου χώρου της κυπριακής ΑΟΖ και μεταξύ Κύπρου και Καστελορίζου.

Το «Μέγας Πέτρος» είναι κλάσης Kirov, που είναι η μεγαλύτερη κλάση σκαφών της δύναμης του ρωσικού ναυτικού σήμερα. Το μήκος του σκάφους είναι 252 μέτρα και το πλάτος του 28,5 μέτρα, έχει βύθισμα 9,1 μέτρα και το εκτόπισμα του είναι 28.000 τόνοι.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Γιατί το V40 είναι το πιο ασφαλές αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί;

Σύμφωνα με τις δοκιμές του EURONCAP


Γράφει ο Κώστας Μπιτσικώκος

Ο EURONCAP, έχει δώσει στο V40 την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε άλλο αυτοκίνητο που έχει δοκιμάσει στην ιστορία του (διαβάστε αναλυτικά στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί). Αναλύουμε το γιατί...

Πλησιάζουμε 7.000 km δοκιμής με το πολυτελές μικρομεσαίο οικογενειακό μοντέλο, διάστημα υπεραρκετό για να εκτιμήσουμε όχι μόνο την ασφαλή και ενίοτε sport οδική συμπεριφορά του 5θυρου hatchback, αλλά και την τεχνολογία του, που σχηματίζει μία ατελείωτη λίστα.

Συστήματα που έδωσαν ουσιαστικά στο V40 μία βαθμολογία στα test πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού δοκιμών πρόσκρουσης EURONCAP, την οποία δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν αυτοκίνητα αξίας άνω των 120.000€, όπως για παράδειγμα η νέα S-Class.

Ας δούμε αναλυτικά τα κυριότερα από αυτά τα συστήματα:

Lane Keeping Aid: Βοηθά τον οδηγό να διατηρήσει το αυτοκίνητο στη σωστή λωρίδα κυκλοφορίας. Όταν ο οδηγός δεν ανάψει φλας αλλαγής πορείας και το V40 τείνει να φύγει από τη λωρίδα, τότε το τιμόνι δονείται ενώ ασκείται και αντίθετη ροπή για να επιστρέψει στη θέση του. Το σύστημα είναι ενεργό σε ταχύτητες ανάμεσα σε 65 και 200 km/h.

Blind Spot Information System: Πρόκειται για το σύστημα που ειδοποιεί για οχήματα τα οποία βρίσκονται στα «τυφλά» σημεία των εξωτερικών καθρεπτών. Το BLIS βασίζεται σε ραντάρ και ενημερώνει επίσης τον οδηγό για οχήματα έως 70 m πίσω από το V40, τα οποία πλησιάζουν γρήγορα.

Cross Traffic Alert: Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο σύστημα κατά την αποχώρηση από κάθετες θέσεις στάθμευσης, πχ σε σούπερ μάρκετ. Χρησιμοποιεί τους αισθητήρες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου για να προειδοποιήσει τον οδηγό για διερχόμενα οχήματα όταν αυτός κάνει όπισθεν. Εκτιμήσαμε τη χρησιμότητά του σε παραλίες με συνωστισμό αυτοκινήτων.

Road Sign Information: «Διαβάζει» τις πινακίδες με τα όρια ταχύτητας και τις προειδοποιήσεις, όπως για απαγόρευση προσπέρασης. Τις εμφανίζει άμεσα στον πίνακα οργάνων και έτσι ο οδηγός του V40 γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιο είναι το όριο ταχύτητας στο σημείο που κινείται.

Active High Beam: Σβήνει αυτόματα τα φώτα πορείας (τη λεγόμενη μεγάλη σκάλα) όταν το V40 συναντά αυτοκίνητο που είτε έρχεται από το αντίθετο ρεύμα είτε είναι προπορευόμενο, προκειμένου να μην «τυφλώσει» τον οδηγό του. Το ίδιο συμβαίνει και όταν το Volvo περνά από διασταυρώσεις.

Adaptive Cruise Control – Distance Alert: Το ρυθμιζόμενο cruise control χρησιμοποιεί ραντάρ για να διατηρεί σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Έτσι μειώνει την ταχύτητα όταν το εμπρός αυτοκίνητο φρενάρει και την αυξάνει όταν επιταχύνει.

Pedestrian Detection: Εντοπίζει τους πεζούς που διασχίζουν το δρόμο και αν ο οδηγός δεν αντιδράσει, τότε φρενάρει από μόνο του το V40.

Pedestrian Airbag: Πρόκειται για τον πρώτο αερόσακο προστασίας πεζών, μία καινοτομία της Volvo. Αισθητήρες στον μπροστινό προφυλακτήρα εντοπίζουν την πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε πεζό και αυτόματα το πίσω μέρος του καπό ανασηκώνεται, επιτρέποντας στον αερόσακο να φουσκώσει. Καλύπτει το ένα τρίτο του παρμπρίζ και το κάτω μέρος της πρώτης κολώνας, περιορίζοντας τις πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού.

City Safety: Το εξελιγμένο σύστημα προστασίας από συγκρούσεις μέσα στις πόλεις λειτουργεί πλέον σε ταχύτητες έως 50 km/h. Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει εγκαίρως, το V40 φρενάρει από μόνο του προκειμένου να αποφύγει σύγκρουση με προπορευόμενο ή σταματημένο όχημα.

Park Assist Pilot: Αναλαμβάνει τις μανούβρες του τιμονιού κατά τη στάθμευση σε παράλληλη θέση, ενώ ο οδηγός χειρίζεται το κιβώτιο και το γκάζι-φρένο.


VOLVO V40 T3

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κινητήρας: 1.596 cc
Ισχύς: 150 PS/5.700 rpm
Ροπή: 24,5 kgm/ 1.600 – 4.000 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 210 km/h
Επιτάχυνση 0-100 km: 8,8 sec
Μεικτή κατανάλωση (lt/100 km): 5,3 (εργοστασιακή τιμή)
Εκπομπές CO2: 124 gr/km
Βάρος: 1.474 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.369/1.783/1.420 mm
Χώρος αποσκευών: 335 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 136,40 ευρώ

Τιμή: Από 22.000 ευρώ

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Τώρα πληρώνεις χίλια ευρώ,
για όποιαν απόδειξη δεν κόψεις,
τι κι αν φιλήσεις και σταυρό
στου μαγαζιού σου τις προσόψεις,
μπροστά στους εφοριακούς
που την παράβαση βεβαιώνουν,
το κόστος του προστίμου ακούς
και φίδια ολόμαυρα σε ζώνουν!

(Ρεφρέν)
Τρα-λα, λα-λα, εφοριακοί φίδια!
Τρα-λα, λα-λα, με τσάντες και σακίδια!
Τρα-λα, λα-λα, να πάνε στα τσακίδια!
Τρα-λα, λα-λα, μάς κλ@σανε τ’ αρχ@δια!

Τώρα πληρώνεις χίλια ευρώ,
για όποιαν απόδειξη τούς κρύψεις,
εκείνοι λένε: «Θα σε βρω!»,
τρέχεις να ζήσεις με τους gypsies,
μες σε τσαντίρια και σπηλιές,
μέσα σε γκέτο κι υπονόμους,
τρως βρώμικο ψωμί κι ελιές
για να γλιτώσεις απ’ τους νόμους!

(Ρεφρέν)
Τρα-λα, λα-λα, εφοριακοί φίδια!
Τρα-λα, λα-λα, με τσάντες και σακίδια!
Τρα-λα, λα-λα, να πάνε στα τσακίδια!
Τρα-λα, λα-λα, μάς κλ@σανε τ’ αρχ@δια!

Τώρα πληρώνεις χίλια ευρώ,
για όποιαν απόδειξη σού λείπει,
το ’14 σκεβρό,
βρίσκει τη γη γεμάτη λύπη,
«έξι χρονάκια φθοροποιά
μένουν, να βγούμ’ από το Χρέος»,
αμάν τα ψέματά τους, πια,
κι ο λαός περνά σαν Ναζωραίος!

Δείτε την είδηση που μας ενέπνευσε...

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

28 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΞΑΠΛΑΡΗ - Ο Άη Βασίλης και η ...Βασιλεία


ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΞΑΠΛΑΡΗ – Γράφει ο Παναγιώτης Θ. Τουμάσης
Τίτλος έκτακτου επεισοδίου: Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ Η …ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Στην μνήμη του Γιάννη Καλαμίτση

Τι χαζός που είναι ο Άη Βασίλης τελικά!... Τρεις μέρες πέρασαν από τα Χριστούγεννα, κι αυτός ακόμα να φανεί. Και να πεις ότι τού κλείσαμε την πόρτα; Εντελώς το αντίθετο! Τού την ανοίξαμε διάπλατη, την κάψαμε μάλιστα στο τζάκι λόγω ψύχους, για να μπει σαν κύριος, εεε σαν άγιος ήθελα να πω, να τον καλοδεχτούμε με κουραμπιέδες και μελομακάρονα εγώ κι η Σούλα η γυναικούλα μου, που τόσο λαχταρούμε να μάς φέρει τα δώρα μας επιτέλους, αντί να τα κρατάει εκεί στην Καισαρεία, να τα τοκίζει και να βγάζει κέρδος δι’ ίδιον και μόνον όφελος.

Τρεις μέρες τώρα, λοιπόν, με ένα ραδιοφωνάκι στη διαπασών – το οποίο φυσικά τι άλλο θα έπαιζε από Real FM και «Τεντυμπόηδες των Γιορτών» – και με το τζάκι συνεχώς αναμμένο καίγοντας πρώτα όλα τα τραπέζια και τις καρέκλες μας, για να προχωρήσουμε μετά στις πόρτες τις εσωτερικές του σπιτιού και να καταλήξουμε στο τέλος στην κακόμοιρη την εξώπορτά μας… Ευτυχώς που το σπίτι είναι νοικιασμένο – χρωστάμε μια ντουζίνα ενοίκια, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά βαγγέλιο – και δεν πειράζει τόσο πολύ που το χαλάσαμε, ε; Ίσως να πειράξει βέβαια τον ιδιοκτήτη, αλλά τέτοιος που είναι, καλά να πάθει.

Μεταξύ μας, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι ένας σκληρός Εμπενίζερ Σκρουτζ, που τον ενδιαφέρει μοναχά η περιουσιούλα του και δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για δυο ψυχές (εμάς δηλαδή) που τού κάνουμε την τιμή και την ευχαρίστηση να τον έχουμε προτιμήσει σε μια αγορά κατοικιών όπου όλα ξενοικιάζονται κι όλα ξεπουλιούνται προκειμένου να πληρωθούν χρέη, χρέη κι άλλα χρέη των φτωχών «υπηκόων» της χώρας μας, όπως αποκάλεσε τους πολίτες σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά ο Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Θεοχάρης ονόματι, λες κι έχουμε ακόμα για πολίτευμά μας τη Βασιλεία.

Αχ, τώρα που το μελέτησα, γνώρισα παλιά μια Βασιλεία, ξανθιά, βυζαρού και με στρογγυλούς γλουτούς, ποθητή στο έπακρο, που έτσι και το ήξερε η γυναίκα μου, θα είχαμε πολλές σκηνές ζηλοτυπίας στο κρεβάτι μας. Αλλά φυσικά, δεν το ξέρει, χε, χε! Ούτε κι η Βασιλεία όμως το είχε καταλάβει (άτολμος και δειλός εγώ ων), αλλά κι αυτό, αλλουνού παπά βαγγέλιο είναι επίσης και τα εν οίκω μη εν δήμω, πώς να το κάνουμε; – θα συμφωνήσετε, ευελπιστώ.

«Τζουτζούκο μου», φώναξε η Σούλα από την κρεβατοκάμαρα. «Αγαπούλα μου», ξαναφώναξε στο καπάκι.
«Τι τρέχει, βρε Σούλα; Τώρα δα, δεν σηκωθήκαμε; Θέλεις πάλι να κουκουλωθούμε στο πάπλωμα»;
«Αμέ», νιαούρισε εκείνη.
«Μα, άφησέ με τουλάχιστον να βάλω το κούτσουρο που βαστώ στη φωτιά και θα έρθω αργότερα».
«Ποιο… Ποιο κούτσουρο»; Ενδιαφέρθηκε.
«Από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας! Εσύ δεν μού είπες να το ξεστολίσω και να κάψουμε τον κορμό του»;
«Ε, αφού δεν μάς έμεινε μήτε παλούκι, μωρέ Τάκη μου»…
«Οκέυ, αυτό ακριβώς κάνω! Μείνε ξαπλωμένη στο κέντρο να μού κρατάς το στρώμα ζεστό κι έρχομαι». (Υπολόγισα το αξιοπρεπές της κατά πλάτος εκτόπισμα, εγγύηση για να ζεσταθεί μια σχετικά ικανοποιητική έκταση τετραγωνικών εκατοστών – ή μάλλον μέτρων).
«Βαγιομάτ»!!! (Για βρισιά μοιάζει τούτο εδώ, αλλά ας το αντιπαρέλθω)…
«Νάτο! Ιδού!!! Το έβαλα. Πω, πω!... Άκου το, πώς τσιτσιρίζει»!

Έτρεξα, σαν καλό παιδί, στον νιπτήρα να πλύνω τα χέρια μου. Καλύτερα καθαρά και παγωμένα, παρά ζεστά και μουτζουρωμένα. Μουτζουρωμένα χέρια έχει ο Λιάπης! Ο Τσοχατζόπουλος! Ο Τομπούλογλου (αν τον λέω σωστά). Ο Ρουσό! Ο Ζακ Υβ Κουστώ όταν έπιανε δίχως γάντια τα γιγάντια εκείνα καλαμάρια στο βυθό! Ευθύς κατόπιν, χώθηκα ωραία-ωραία ξανά στα κλινοσκεπάσματα, «δεύτερη ώρα εκπομπής», ειρήσθω εν παρόδω, ανακοίνωσαν οι «Τεντυμπόηδες των Γιορτών», Άκης Παυλόπουλος και Μάνος Νιφλής, κι η Σούλα τσίριξε γιατί στο πρώτο μου άγγιγμα την πάγωσα άθελά μου. «Δεύτερος γύρος αγαπούλες», την παρηγόρησα αμέσως, με τη βαθιά ποθητή φωνή μου, τη φωνή του μυστηρίου …του Γάμου.

«Χο, χο, χο, χοοο»!!! Ακούστηκε ξαφνικά μια ολόιδια με τη δική μου μπάσα φωνή απέξω. Πιο συγκεκριμένα, από τον ουρανό. Και, εν συνεχεία, «γκουχ, γκουχ, γκουχ», ξανακούστηκε πιο βραχνή τώρα: «Φτού πού να πάρει και να σηκώσει, γκουχ, γκουχ, πνίγηκα από την καταραμένη την καπνιά σας, ευλογημένοι!... Καλά, τι καίτε; Μαζούτ»;

«Άγιε Βασίλη», φώναξα πηδώντας σαν αίλουρος από το κρεβάτι. «Εδώ! Εδώ βρισκόμαστε!... Στην κρεβατοκάμαρα».
«Μπα; Χο, χο, χο, χο! Εγώ ποτέ δεν μπαίνω μέσα στις ξένες κρεβατοκάμαρες», απάντησε η φωνή. «Μπαίνω από τις καμινάδες στα σαλόνια των ανθρώπων. Και, όπως είναι λογικό, κανένας άνθρωπος δεν φτιάχνει το τζάκι του στην κρεβατοκάμαρα, για να μην πνιγεί από τις αναθυμιάσεις, όπως πνίγηκα εγώ αυτή τη στιγμή εξαιτίας σου, ελεεινό και τρισάθλιο τέκνο μου»…
«Άγιε Βασίλη, πού είσαι; Δεν σε βλέπω», ρώτησα γεμάτος αγωνία έχοντας κρεμαστεί κυριολεκτικά ο μισός από το παραθυράκι του φεγγίτη.
«Μες στον καπνό και την αθάλη, γκουχ και ξαναγκούχ»!!!
«Πάρ’ το όλο δεξιά», τον καθοδήγησα. «Στοπ, μην τρακάρεις στα κεραμίδια… Κόψε τώρα το τιμόνι ανάποδα!... Καλός είσαι έτσι. Κάνε λίγο ευθεία… Στόπ· τέλεια… Προσγειώσου εκεί· έχει χορτάρι. Εντάξει, δεν γράφουνε· γιορτινές μέρες είναι, σιγά μην πάρεις κλήση. Τράβα χειρόφρενο και βάλε το λεβιέ στην “νεκρά”. Ερχόμαστε· περίμενέ μας»…

«Σούλα, σήκω!... Ήρθε ο Άη Βασίλης. Έλα να κατεβούμε στον κήπο να παραλάβουμε τα δώρα μας».
«Ήρθε επιτέλους ο αχαΐρευτος;», διαμαρτυρήθηκε η Σούλα. «Αλήθεια, τι έκανε τόσες μέρες; Εμείς, τα Χριστούγεννα τον περιμέναμε. Τώρα δέησε»;
«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» θυμοσόφησα εγώ. «Μην αργείς πολύ, γιατί θα το μετανιώσει»!
«Ώστε θα το μετανιώσει κιόλας; Τοκίζει τα δώρα μας, παίρνει τους τόκους σε λογαριασμό του στην Ελβετία και μού λες ότι θα μάς βγει κι από πάνω, ο άπληστος»;
«Ωχ, ωχ», βόγκηξα… Αν η γυναικούλα μου τού πάει κόντρα, συλλογίστηκα, ενδέχεται να σηκωθεί και να φύγει χωρίς να μάς χαρίσει τίποτα. «Αγάπη μου, άσε καλύτερα. Θα πάω μόνος μου και θα τού πω ότι είσαι λίγο άρρωστη, εεε, να! Πονάει το κεφάλι σου και δε θέλεις σεξ κι άλλες τέτοιες δικαιολογίες που λέτε εσείς οι γυναίκες συχνά. Θα με πιστέψει, στ’ ορκίζομαι. Εντάξει, μωρό μου»;
«Εντάξει! Πήγαινε. Από τον Άη Βασίλη δεν κινδυνεύω να σε ξελογιάσει. Δεν είναι αυτός, σαν την πατσαβούρα τη Βασιλεία»…
«Τη Βασιλεία», γούρλωσα τα μάτια μου άναυδος. «Πώς την ξέρεις εσύ τη Βασιλεία»;
«Τη Βασιλεία να μην ξέρω εγώ; Είχε έρθει μια νύχτα στο σπίτι και σε ζήτησε. Εσύ έλειπες και μού τα είπε όλα, χαρτί και καλαμάρι»!
«Όλα; Ποια όλα»; (Το …τίποτα;).
«Πόσο ερωτευμένη ήταν μαζί σου»… Αμάν, αμάν!...
«Και… και… τι άλλο»; Τραύλισα δαγκωμένος από απέραντο πόθο.
«Κι ότι σε ήθελε να σε παντρευτεί, αλλιώς θα πεθάνει»…
«Τι… Τι… τής απάντησες»;
«Την έδιωξα κακήν-κακώς. Αν αληθεύει ότι “θα πέθαινε χωρίς εσένα”, τώρα ασφαλώς θα βρίσκεται στα θυμαράκια. Αλλά, έννοια σου, δεν πεθαίνουν αυτές»!!!

Αχ, Βασιλεία μου! Βασιλειούλα μουουου!!! Μπιπ-μπιπ-μπιπ. Ο Άη Βασίλης κορνάρει από τον κήπο. «Τι θα γίνει; Θα ’ρθείτε, καμιά φορά; Γκουχ-γκουχ!... Έχω και άλλους να επισκεφθώ. Το παρακάνατε»!...
«Έρχομαι, Άγιε μου Βασίλη, έρχομαι»… Πετάχτηκα έξω βιαστικά. Το έκληθρο του Άη Βασίλη βρισκόταν παρκαρισμένο πάνω στο γκαζόν, το οποίο γκαζόν είχε σκεπαστεί με χιόνι, ενώ το χιόνι είχε μια καφετιά απόχρωση από τις στάχτες του τζακιού μας που έκαιγε συνεχώς και οι στάχτες του τζακιού μας, επίσης, είχαν σκεπάσει και τη λευκή γενειάδα του Άη Βασίλη και αντί για γέρος έμοιαζε με νέο, με μαύρα γένια και πρόσωπο αγριωπό.

«Καλώς μάς ήρθες, Άγιε μου Βασίλη», τον καλωσόρισα.
«Ποιος Άγιος Βασίλης και κουραφέξαλα;» έκανε εξαγριωμένος εκείνος. «Εγώ, δεν είμαι ο Άγιος Βασίλης»!
«Μπα; Και ποιος είστε καλέ; Ο Γιάννης Στουρνάρας»;
«Όχι!... Είμαι ο άντρας της Βασιλείας! Πρόσεξε καλά, κακομοίρη μου!... Μην ξαναενοχλήσεις τη γυναίκα μου, γιατί θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα! Κατάλαβες»;

Οπωσδήποτε… Και πολύ καλά, μάλιστα.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

23 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΛΙΑΠΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Ο Λιάπης κάνει τον Κινέζο
κι εγώ με πάθος Joker παίζω,
δεν έχω δίπλα μου Κινέζα,
οι φόροι μ’ έχουν ρίξει τέζα!

Εκεί μακριά στη Μαλαισία,
’τοιμάζει off shore, «Λιάπης & Σία»,
μήπως και δε γυρίσει πάλι,
στων τροχονόμων την αγκάλη!

Να τον αναζητούν εις μάτην
για να πληρώσει την δεκάτην,
από τα περισσά του πλούτη,
απαρνηθείς τη χώρα ετούτη!

Απαρνηθείς τις Ελληνίδες,
τα μπρόκολα, τις λαχανίδες
και τρώγων κόκκινα πιπέρια,
με τα chop-sticks και με τα χέρια!

Θα κάνει σκι στην παραλία,
των jelly-fish εκείνος λεία,
με Μαλαισιανά κορίτσια
γυμνόστηθα, γεμάτα βίτσια!

Δείτε την είδηση που μας ενέπνευσε...

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

17 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ STOP


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Γιατί δεν έκανες το STOP,
κατακαημένε Λιάπη,
θες με τους μπάτσους σορολόπ,
τριαντάφυλλα κι αγάπη;

Θέλεις στα χέρια να φοράς,
πανέμορφα βραχιόλια,
πώς να σε σώσει ο Σαμαράς
κι η πεθερά σου η δόλια;

Ξάφνου, γυρεύουνε πολλοί
να σε κατασπαράξουν,
στον πισινό σου μιαν ουλή
με νύχια να χαράξουν.

Ούτε ξεχάσανε ποτέ,
όσοι σού σκάβουν λάκκο,
ότι μιλούσες, μέσω ΟΤΕ,
με τον Χριστοφοράκο.

Δύσκολα χρόνια για υπουργούς,
ιδίως για τους τέως,
τους πιάνουνε σαν τους σαργούς,
ποιος θα ’ν’ ο τελευταίος;

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Ο ΛΙΑΠΗΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Ο Λιάπης το καλό παιδί
και τ’ άξιο παλικάρι,
βγήκε στους δρόμους επειδή
το ’χε καιρό παρκάρει
το Τουαρέγκ του τ’ ακριβό
σε κάποιαν αποθήκη
(δεν είναι δα και Ντεσεβώ
και νόμιμα τού ανήκει),
για να δουλέψει μια σταλιά
η δόλια η μπαταρία,
ας το ξε-δήλωσε, παλιά,
από την Εφορία.

Ας το ξε-δήλωσε, μωρές,
και πια δεν τα πληρώνει
τα τέλη του, τις εισφορές,
γι’ αυτό και καμαρώνει,
μα κάπου-κάπου κι ευαγώς
καθόλου δε διστάζει,
γιατί σαν πρώην Υπουργός
κανείς δεν τον πειράζει,
να τ’ οδηγεί στις γειτονιές,
να το τσουλά τω όντι,
να κάνει τον γαμπρό στις νιες,
στις γριές τον μπαγαπόντη.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

12 Δεκεμβρίου 2013

Ο Τζίμης Πανούσης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο


Ανοιχτή πρόσκληση στους αναγνώστες μας!

Είστε προσκεκλημένοι άπαντες, σήμερα το απόγευμα στις 19:00 στο κεντρικό βιβλιοπωλείο του Χαλανδρίου, ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ, για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του νέου βιβλίου του φίλου μας, Τζίμη Πανούση, με τίτλο: «Magic Baf - Ο τυφώνας Τζέφρυ: Τα έργα και οι ημέρες του "παιδιού από τη Μινεσότα με τα υπέροχα σπασμένα Ελληνικά"».

Guest star ο Γιωργάκης! (Θα απουσιάζει, βέβαια, λόγω των επιτυχημένων σεμιναρίων του στο Harvard).

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου


Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε ο γνωστός εφοπλιστής Κίκος Μαρτίνος, καθώς πριν από λίγο - και συγκεκριμένα στις 15:30 - άγνωστοι προσπάθησαν να τον απαγάγουν.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο γιος του Ανδρέα Μαρτίνου και σύζυγος της Μαρίνας Λιβανού, ακολουθεί καθημερινώς μια συγκεκριμένη διαδρομή. Πηγαίνει δύο φορές την ημέρα από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας «Μινέρβα» στη Βούλα, στο Καβόυρι για φαγητό.

Κατά τη διάρκεια αυτής διαδρομής, κοντά στα γραφεία της εταιρείας, τον σταμάτησαν δύο οχήματα. Το ένα, ένα βαν MITSUBISHI του έκλεισε το δρόμο από μπροστά και το άλλο, ένα ΙΧ CITROEN από πίσω. Ο ίδιος, που επέβαινε σε ένα AUDI QUATRO, με αστραπιαίες κινήσεις κατάφερε να εμβολίσει το πίσω όχημα και να διαφύγει. Στη συνέχεια ο εφοπλιστής ανέπτυξε ταχύτητα και έφτασε στα γραφεία της ναυτιλιακής του εταιρείας, απ’ όπου και ενημέρωσε την αστυνομία για το συμβάν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Κίκος Μαρτίνος είπε στις αρχές ότι τρία άτομα τα οποία έφεραν βαρύ οπλισμό, τον σημάδεψαν, χωρίς όμως να πυροβολήσουν. Παράλληλα, με ένα άλλο αντικείμενο προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι του οδηγού με σκοπό να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο του για τον απαγάγουν. Ο εφοπλιστής όμως δεν έχασε την ψυχραιμία του και κατάφερε να διαφύγει και να βγει με την όπισθεν στην πίσω πλευρά της εταιρείας. Εκεί πηδώντας έναν μανδρότοιχο μπήκε στο κτίριο .

Αυτή την ώρα, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην Αττική για τον εντοπισμό των δραστών ενώ τα δύο αυτοκίνητα εντοπίστηκαν καμένα.

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο που εμβόλισε ο εφοπλιστής άρπαξε αμέσως φωτιά και έγινε στάχτη στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών και Αιόλου στη Βούλα, ενώ το βαν βρέθηκε καμένο στη Βάρη στην οδό Αθηναΐδος.

Οι αρχές αναζητούν το μέσο διαφυγής των δραστών και αυτή την ώρα έχουν στηθεί μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Πηγή: Enikos.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Χα, χα, τα σαχλοκούδουνα! Νόμιζαν πως θα μπορούσαν να κλείσουν με ένα Citroenάκι ολόκληρο Audi quatro! Ο Μαρτίνος αποδείχτηκε πιο μάγκας βέβαια!... Μπράβο του. Βλέπετε, τα λεφτά δεν είναι ακριβώς τυφλά. Πάνε και στις ικανότητες. Γκέκε;

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

5 Δεκεμβρίου 2013

Κωνσταντίνος, παρακαλώ!


Ε, να μην πάρουμε και ένα καρεδάκι από το δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel που βάζει τις ειδήσεις πραγματικά στη σωστή τους διάσταση;

Κωνσταντίνος λοιπόν ο Κολοκοτρώνης και όχι Γιώργος! Α, ρε αθάνατε Παναγιώταρε. Καλά που δεν τον είπες και Παναγιώτη!

Θου, Κύριε, φυλακή τω στόματί μας...


Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

«Σέξι» ατύχημα στο Dancing With The Stars Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ)


Μία άκρως «αποκαλυπτική» εμφάνιση έκανε η διαγωνιζόμενη Ιωάννα Πολυνείκη στην κυπριακή εκδοχή του Dancing With The Stars.

Το λευκό φόρεμά της ολοφάνερα δεν εφάρμοζε κοντά και το ατύχημα έμοιαζε… προδιαγεγραμμένο. Και λίγο αργότερα συνέβη. Πάνω σε μια στροφή η ράντα υποχώρησε και το στήθος της διαγωνιζομένης «βγήκε στη φόρα».

Λίγο αργότερα με χιούμορ η Πολυνείκη έλεγε από το Green Room: «Τυχεροί όσοι είδαν, ό,τι είδαν»!

Πηγή: PARASKHNIO

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ: Αυτά είναι. Τα βλέπετε τι συμβαίνει στις χώρες των Μνημονίων και της Τρόικας. Από την αφαγία, ούτε τα ρούχα δεν μάς κάνουν πια.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ


Μα, Κωνσταντίνος, φυσικά!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

4 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ


Σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο από την στιγμή που ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής πληροφορείται την απόρριψη της αίτησής του.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

3 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Μπάζουν οι τοίχοι μας
από τις τρύπες,
«γαμώ την τύχη μας»,
χτες βράδυ μού είπες,
εγώ, διαβάζοντας
εφημερίδα,
πως πάνω στάζ’ ο οντάς,
τάχα δεν είδα.

Στο παλιομάγκαλο
κάθεσαι πλάι
κι ακούς τον Πάγκαλο
να σού μιλάει,
ποσώς δεν νοιάζεσαι
για να τον κλείσεις,
δηλητηριάζεσαι
με τις Ειδήσεις.

Κι όλο καμώνομαι
πως ζούμε φίνα
και σού μπουκώνω με
φιλιά την πείνα,
τούτους τους θάνατους
ποιοι τους αντέχουν,
πουλάν τη μάνα τους
κι ό,τι κι αν έχουν.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Πώς να ξεσηκωθούμε, βρε Χάρρυ;


Αφού μας έχουνε τσακίσει!... Το άλλο με τον ...Κολοκοτρώνη, το ξέρεις;

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B