Ads



30 Σεπτεμβρίου 2014

Η βουβαμάρα του ΕΝΦΙΑ


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Είναι απόγευμα Τρίτης, αλλά έχει απλωθεί μια βουβαμάρα παντού – ίσως θα το έχετε προσέξει. Μοιάζει σαν Κυριακή, με ελάχιστο κόσμο στους δρόμους κι αυτοί οι ελάχιστοι μιλούν ελάχιστα, θορυβούν ελάχιστα, ανασαίνουν ελάχιστα.

Αισθάνεσαι γιορτινά, μα με τη διάθεση της μελαγχολίας και όχι του γλεντιού. Σάμπως να ετοιμάζεται κάποιου είδους τελετή αρχαίων ιερέων, τα ταμ-ταμ θα ηχήσουν σε λίγο καλώντας σε, σε σύναξη μεγάλη του χωριού. Νιώθεις ανήμπορος να αντιδράσεις, επιζητείς τον εξαγνισμό σου με οποιαδήποτε θυσία…

«Μαζί τα φάγαμε», έρχεται στο μυαλό σου η ιστορική φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου. Εκεί πατούν οι πολιτικοί μας, εκεί αποβλέπουν. Στις ενοχές σου από τον καιρό που η Ελλάδα «έδενε τα σκυλιά με τα λουκάνικα».

«Έχετε προσέξει», είπα σε μια εξαιρετική κυρία στο ταμείο του σούπερ-μάρκετ, «ότι έχει πέσει μα βουβαμάρα ολόγυρά μας»; «Ναι», μού απάντησε, «το ίδιο σκέφτηκα και ’γώ. Γιατί άραγε»;

«Μα, γιατί έχουμε πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Να, γιατί»… Με κοίταξε αινιγματικά. Ένας νεαρός στην ουρά κι αυτός με κοίταξε. Μήπως, αναρωτήθηκα, είμαι ο μόνος που το πιστεύω αυτό; Λέξη δε βγήκε περισσότερη από τα στόματά τους.

Αν φτιάξεις γλυκό σήμερα, θα είναι σαν γλυκό της Κυριακής. Αν βγεις μια βόλτα, θα είναι σαν ένας περίπατος στο δασάκι. Αν κοιτάξεις τον ουρανό, θα είναι φθινοπωρινός. Αν ψάξεις τις τσέπες σου, θα είναι άδειες. Μάλλον συμφώνησαν, ας μην το είπαν. Η βουβαμάρα σκέπασε κι αυτούς.

Και μένα…

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Την απειλούσε στο Twitter ότι θα τη βιάσει


Πολίτης απειλούσε στο τουίτερ την βρετανίδα βουλευτίνα Στέλλα Κρίσι, ότι θα τη βιάσει και μάλιστα κανόνιζε και την ημερομηνία τέλεσης της πράξης του αυτής.

Η όμορφη και νέα πολιτικός δεν έχασε την ψυχραιμία της και προχώρησε αρχικά στην αναδημοσίευση των μηνυμάτων του διεστραμμένου θαυμαστή της, ενώ στη συνέχεια τον κατήγγειλε στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί και να προφυλακισθεί.

Ήταν τόσο θρασύτατος δε, που την προέτρεψε στο τέλος να τον καταγγείλει (αν τολμάει)! Όπερ και εγένετο φυσικά. Χα, χα, ούτε ψύλλος στον κόρφο του, τώρα!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

29 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ…


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Βγήκαν προς ψηφοφόρων άγρα
ο Τσίπρας με τους Συριζαίους,
ο δόλιος Κιμ έχει ποδάγρα,
ο Δίας in English είναι Zeus!

Ακόμα ο «Σήφης» αλωνίζει,
στην παραλία του Ρεθύμνου,
καημένη Κρήτη, take it easy,
στις νότες του Εθνικού μας Ύμνου!

Ο Νίκος Χατζηνικολάου,
πετά «καρέκλες» και «κουτάλες»
και ’γώ διαβάζου και γελάου,
είμαι ζηλιάρης über alles!

Ποδήλατο για να κερδίσεις
στέλνεις ένα SMS στον Real
και στρώνεσαι να δεις Ειδήσεις
στην ΝΕΡΙΤ, με ύφος υπερφίαλ’!

Ω! Πού τραβάμε, τέλος πάντων,
λες με κομμένη την ανάσα,
ο Σαμαράς δεν μοιάζει σαν τον
Καραμανλή με την Νατάσσα!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Η πρώτη διαφημιστική πινακίδα της ιστοσελίδας μας, στο Αεροδρόμιο


Πώ, πω!... Αέρα θα πάρουν τα μυαλά μας, τώρα!!! Η πρώτη διαφημιστική πινακίδα της Πολιτικής Σάτιρας είναι γεγονός!... Βρίσκεται στο πάρκινγκ του Ελευθέριος Βενιζέλος, του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας!... Άντε και εις άλλα με υγεία... Δυναμώνουμε τη φωνή μας για να ακουγόμαστε καθαρότερα!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

ΟΤΑΝ ΓΚΟΛ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΜΠΑΙΝΕΙ

Ρετρό διάθεση σήμερα. Ωραίο μουστάκι ο Νικολάκης, ε;

Γράφει ο Λάκης Γκολάκης

Όταν γκολ στα δίχτυα μπαίνει,
πανηγυρισμοί κι επαίνοι,
οι ζητωκραυγές της μάζης,
πόσο σε δονούν θαυμάζεις,
από μαθητής στην Έκτη,
λάτρευες τον κάθε παίκτη
που ’χε μαστοριά στην ντρίπλα
κι όλα σάρωνε τα κύπ’λλα,
στο χορτάρι των γηπέδων,
σαν Κωνσταντουδάκης Φαίδων
και σαν Γιάννης Διακογιάννης
τον ρεπόρτερ παριστάνεις,
πας για σέντερ φορ στη Ρόμα
που ’χει μάνατζερ τον Ρώμα,
πας γι’ αμυντικός στη Λάτσιο,
που ’χει αφεντικό τον Λάτσιο,
πας για μπαλαντέρ στη Σάντος
με προπονητή τον Σάντος,
για πορτιέρο πας στην Τσέλσι,
μα δεν έχουνε τη θέλ’ση,
πας και στον Μελισσανίδη
να σε βγάλει στο σανίδι,
το πρωτάθλημα στη Βήτα
πώς καθυστερεί, για κοίτα,
δάκτυλος του Μαρινάκη,
να διαλύσει το ΑΕΚάκι,
τζίφος και στον «Ενωσίτη»,
για δοκίμασε στη …Σίτυ!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

28 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ…


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Σ’ άγριες μας μπλέξαν ιστορίες,
κι αχ!... Τι θα πράξουμε; Σωρείες
μεθόδους παραθέτω αγράφους
στις παρακάτω παραγράφους:
Πολιτικούς Οσίες Μαρίες,
να ρίξουμε στους καρχαρίες,
ρεπόρτερ και δημοσιογράφους,
να θάψουμε μέσα στους τάφους.
Να κλείσουμε τις Εφορίες
με διαδηλώσεις και πορείες,
να συγκινήσουμε ζωγράφους
καπνίζοντες τσιγάρα «μπάφους».
Όλες ν’ αλώσουμε τις Τροίες,
πού μάς υψώσαν οι φατρίες,
από αέρος κι από εδάφους
κι εντός να μείνουμε του σκάφους.
Μόνο έτσι, κύριοι και κυρίες,
εμείς, των πάντων οι παρίες,
θα διώξουμε τους τραγελάφους,
γκριζαρισμένοι στους κροτάφους.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Χονδροειδείς αλήθειες 1

Μήτρογλου: «Ανάσταση! Επέστρεψε ο Καραγκούνης στην Εθνική!...»

Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Κοιτάξτε να δείτε, φίλες και φίλοι, λατρεμένες αναγνώστριες της ιστοσελίδας μας οίκαδε και σεβάσμιοι αναγνώστες μας, οι χονδροειδείς αλήθειες υπάρχουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας – άλλο αν εμείς δεν τις βλέπουμε ή απαξιούμε να τις δούμε. Φερειπείν, σού λέει ο άλλος: «Έχεις μεγάλη μύτη». Κι εσύ καγχάζεις, «χα, χα, χα, χαριτωμένα που τα λέτε»!...

Ωστόσο, έχεις μεγάλη μύτη – εδώ είναι η πλάκα! Απλά, δεν το βλέπεις, δεν το παρατηρείς στον καθρέφτη, συνήθισες από μικρός να βλέπεις άλλα χαρίσματα πάνω σου, που σού τα είπαν οι γονείς σου πιθανότατα, όπως: «Μην κλαις παιδάκι μου, δεν είσαι κεφάλας», ενώ ταυτόχρονα σού χαϊδεύανε το τεράστιο κεφάλι σου με απλωτές κινήσεις του χεριού τους, σάμπως να κολυμπούν στην ανοιχτή θάλασσα.

Α, τώρα που είπαμε για θάλασσα, κλάφ’ τα Χαράλαμπε… (Ο Χαράλαμπος είναι από τους πιο παλιούς μας αναγνώστες και κάθε πρωί μάς στέλνει μήνυμα με την «καλημέρα» του). Κρύωσε ο καιρός, βρέχει κατά τόπους – εκείνος ο κουνιστός μετεωρολόγος του Παπαγιάννη τα ’λεγε, μα πού να τον πιστέψεις έτσι που σού χαμογελάει στον φακό, ε; Φτύνεις τον κόρφο σου!...

Μια χονδροειδής αλήθεια η οποία στο άψε-σβήσε έρχεται στο μυαλό όλων μας είναι ότι, ο Σαμαράς τα σκάτωσε! Χτες είχανε γενέθλια οι, κατ’ ευφημισμόν, Νεοδημοκράτες όλου του κόσμου. «ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ», γράφανε τα πλακάτ, έξω από το Μέγαρο (όχι της Μουσικής· της Χαλκιδικής, χε, χε). Σιγά μην ενωθούνε. Εδώ δεν ενωθήκανε οι άλλοι… Οι μετεωρολόγοι, καλέ!

Τα σκάτωσε ο Σαμαράς, ο Καμμένος εξαφανίστηκε, ο Κουβέλης το αυτό (ditto, dear Kouvelis), η Χρυσή Αυγή θεριεύει και μεγεθύνεται με τους Μιχαλολιάκο-Παππά αναβράζοντες στα κελιά τους, ωσάν τα αναβράζοντα δισκία του Ντεπόν! Κι ο Τσίπρας, προοδεύει. Όσο προοδεύει ο Τσίπρας, τόσο και λιγοστεύει τις υποσχέσεις του. Λέει:

«Σήμερα τάζουμε αυτά. Αύριο θα τάζουμε αυτά, μείον έντεκα τοις εκατό. Μεθαύριο το ποσοστό αυξάνει, τα δε ταζόμενα απομειούνται και η ευθύνη εσένα βαρύνει, λαέ επιπόλαιε, διότι άργησες να μας ψηφίσεις και λοιπά, και λοιπά»… Μπούρδες!... Νομίζει ότι είναι Μάγος και θα τα καταφέρει καλύτερα εκεί που Ραχόηδες την πατήσανε· εκεί που Ολάντηδες σιωπήσανε· εκεί που Σαρκοζήδες τα κονομήσανε και τώρα θέλουν να την ξαναβγούνε «σωτήρες», στους Γάλλους ερωτιδείς!...

Α, ναι, υπάρχει έκλυση ηθών στη Γαλλία. Στις παραλίες αλλάζουν ενώπιον του κοινού! Κατάργησαν τα αποδυτήρια. Ενώ εμείς εδώ, μέχρι και κάτι γριές-πατσουλές τυλίγονται σφιχτά-σφιχτά την πετσέτα τους μπας και φανερωθούνε τα …κάλλη τους! Έλλειψη είχαμε, νομίζουν… Όνειρο των ενθάδε ερωτιδέων, να πολιτογραφηθούν Γάλλοι. Είναι κι αυτές οι Γαλλίδες, μπουκιά και συχώριο, παιδάκι μου!

Μεταξύ μας, τι μακακία έκανε ο Σαρκοζής να παντρευτεί Ιταλίδα!...

Λοιπόν, για να ξεμπερδεύουμε με τις χονδροειδείς αλήθειες, σήμερα πρωινό της Κυριακής με την Ρίαλ Νιουζ στα περίπτερα όλης της χώρας («σήμερον κρεμάται επί περιπτέρου η Ρίαλ Νιουζ», λένε οι ύμνοι της Εκκλ… εεε Κηφισίας, έναντι του δάσους Συγγρού), θα πούμε την τελευταία χονδροειδή μας αλήθεια, την μεγαλύτερη όλων, που έχει να κάνει με τον Γιώργο Τράγκα. Ο Γιώργος Τράγκας, κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, είναι ένας… (και εδώ τελείωσε το μελάνι της γραφομηχανής μας)…

Γεια χαραντάν! Την επόμενη Κυριακή, τα σπουδαία!... ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΕΟ!!!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

27 Σεπτεμβρίου 2014

Τα άχρηστα άλλα κανάλια και η ΝΕΡΙΤ


Σάββατο βράδυ, τέλος του μήνα, κόσμος πολύς κλεισμένος στο σπίτι χωρίς λεφτά ούτε για σουβλατζίδικο. Είναι κι η κρίση, βλέπετε... Μα τα κανάλια, τα άχρηστα κανάλια, κανένα δεν έχει καλό πρόγραμμα. Μόνο σαχλαμάρες, να αναρωτιέσαι αμείλικτα για τη χρησιμότητα της τηλεόρασης. Αυτοί οι καναλάρχες καθόλου δεν αγαπάνε το έργο τους - το μισούνε!

Κάποτε είχαμε τον Παπαδόπουλο στον Alpha, μια καλή παρηγοριά ήταν αυτό για εκείνους που γλεντούσαν και τώρα πια δεν γλεντάνε. Είτε λόγω γήρατος, είτε λόγω έλλειψης χρημάτων. Κι όταν καθηλώνεσαι αναγκαστικά στην πολυθρόνα σου, γυρεύεις την ψευδαίσθηση ότι γλεντάς, έτσι δεν είναι; Να νιώσεις πως βγήκες και συ, βρε παιδί μου, πήγες κάπου. Μέχρι, λοιπόν, να ξανάρθει ο Παπαδόπουλος, ιδού η αχρεία και γελοία ΝΕΡΙΤ, η δοτή κρατική - που να της βγουν τα μάτια - τηλεόραση του Σαμαρά, ξεχωρίζει!

Η ΝΕΡΙΤ προσφέρει τη μαγική και τόσο απλή συνταγή, που όλοι οι υπόλοιποι από γιγιαντιαία βλακεία τους (τι άλλο να υποθέσουμε;) αγνοούν συστηματικά. Ένα τραπέζι, τέλειο τραπέζι με κόσμο που διασκεδάζει και συνομιλεί, και ένα στούντιο, τέλειο στούντιο ακριβώς απέναντι από το τραπέζι. Και η Ρίκα Βαγιάνη, πανέμπειρη και εξυπνότατη, μαζί με τον εξαίρετο καλλιτέχνη (πάνω απ' όλα ο άνθρωπος είναι άπαιχτος καλλιτέχνης) αυτόν το Καπουτζίδη - κάπως έτσι δε λέγεται;

Η ΝΕΡΙΤ τους έσβησε όλους, γιατί είναι ο εαυτός της. Και, ίσως-ίσως, γιατί κάτι (τέτοιες) φορές τον γράφει και τον Σαμαρά, και τον Τσίπρα. Αμήν...

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Διαλέξαμε μια αθώα εικόνα, για να μην προκαλέσουμε κιόλας...

Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Έχουμε στην Ελλάδα πείνες,
μα κοίτα και στις Φιλιππίνες,
τρομοκρατία, σφαγές κι επίσης,
οι αποκεφαλισμοί της ΙΣΙΣ.

Ω, τι λαός ονειροπόλης,
μιλά για πόλεις κι Αμφιπόλεις,
για νεκροφάνειες και τα τοιαύτα,
κακούργα κοινωνία, κλάφ’ τα.

Γενέθλια η Νέα Δημοκρατία,
με τους δεξιούς, αστεία-αστεία,
ενώ τούς γ@μησε τη μάνα,
όλοι να ζούνε σε νιρβάνα.

Πιάσαν δεν πιάσανε το Σήφη;
Εμείς πληρώνουμε την νύφη,
εκβιαστές κι εκβιασμένοι,
από την Μέρκελ βιασμένοι.

Οι Βάτραχοι τ’ Αριστοφάνους,
ταιριάζουνε στους Τροϊκάνους,
που συνεχώς αλλάζουν ρόλους
και μας ξεσκίζουνε τους κ@@@ς.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

21 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ 7 ΚΑΥΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

Ζητούν αλλαγές σε φορολογικό, ασφαλιστικό, εργασιακά και εκπλήρωση των προαπαιτούμενων


Από την Κυριακάτικη Realnews

Στενεύουν τα πολιτικά και χρονικά περιθώρια της κυβέρνησης, καθώς καλείται από την τρόικα να κλείσει επτά καυτά θέματα άμεσα, προκειμένου να αποκτήσει, εφόσον η επικείμενη αξιολόγηση από τους εκπροσώπους των δανειστών είναι θετική, τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης για την ελάφρυνση του χρέους. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των δανειστών, πριν καν πατήσουν το πόδι τους στην Αθήνα (αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας), υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι οι αποφάσεις από την ελληνική πλευρά πρέπει να ληφθούν «εδώ και τώρα» και εντός του Οκτωβρίου να υπάρξει ο εφαρμοστικός νόμος στις επτά καυτές διαρθρωτικές αλλαγές.

Υπό αυτή την πίεση, το οικονομικό επιτελείο πρέπει να δείξει απτά – και όχι θεωρητικά – αποτελέσματα στο μέτωπο της φοροδιαφυγής. Η Τρόικα διαμηνύει ότι δεν έχει γίνει τίποτα με τη λίστα Λαγκάρντ, ούτε με τη λίστα όσων έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό από το 2009 και μετά.

Ομαδικές απολύσεις

Το δεύτερο θέμα είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ασφαλιστικό, ενώ την ατζέντα συμπληρώνουν οι τομές που απαιτούνται στα εργασιακά, με αιχμή τις ομαδικές απολύσεις και την αλλαγή των κανόνων που διέπουν την κήρυξη απεργιών αλλά και τη λειτουργία των συνδικάτων. Ακολουθεί το κρίσιμο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, όπου η τρόικα επιμένει στην άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από 1ης Ιανουαρίου 2015 για όσους δεν πληρώνουν. Τεράστιο πρόβλημα εντοπίζουν οι δανειστές και στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ απέτυχε. Στο μέτωπο της ενέργειας, η τρόικα ζητεί από την κυβέρνηση να νομοθετήσει ότι δεν θα υπάρξουν νομικά και άλλα προβλήματα με την πώληση της «μικρής» ΔΕΗ. Τέλος, ζητεί δεσμεύσεις για την ψήφιση των νόμων για τα δάση και τον αιγιαλό, που εκκρεμούν εδώ και μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στη Realnews που κυκλοφορεί…

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Η Μάιλι Σάιρους προσέβαλε τα χρηστά ήθη των Μεξικανών

Αχ, αυτή η Μάιλι Σάιρους! Πραγματοποίησε η κοπέλα μια συναυλία στο Μεξικό, όπου, όπως έκανε εδώ η Λαίδη Γκάγκα, τυλίχτηκε τη σημαία της χώρας που την φιλοξενούσε. Αλλά ατυχώς για την ίδια δεν είχε την τύχη της δικής μας Λαίδης, καθώς πρόσβαλε, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο των τοπικών Αρχών, τα χρηστά ήθη της μεξικανικής κοινωνίας!

Πιο συγκεκριμένα, όταν έσκυψε λίγο η καψερή (σαν να προσπαθεί να μαζέψει το σαπούνι που της έπεσε στο ντους), πήγαν από πίσω της δυο καλόπαιδα της μπάντας της και κάνοντας τη σημαία μαστίγιο την χτυπούσαν προκλητικά στους γλουτούς! Μια-δυο-τρεις βουρδουλιές, ήταν αρκετές για να ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων και να προσαχθεί νυχτιάτικα, μετά το τέλος της συναυλίας της, η καλλιτέχνιδα στο Τμήμα για να δώσει εξηγήσεις.


Αφέθηκε ελεύθερη με την καταβολή χρηματικής εγγύησης και, πλέον, τη βρώμικη δουλειά αναμένεται να την τελειώσουν οι Αμερικανοί και οι Μεξικανοί δικηγόροι, ένθεν και ένθεν των εμπλεκομένων πλευρών.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ - Κρητική κομπανία και ...Γιώργος Αυτιάς


Το τραγούδι για το χαράτσι και τον ΕΝΦΙΑ, της κεφάτης κομπανίας από το Ηράκλειο Κρήτης, παρουσίασε πριν από λίγο στην πρωινή του εκπομπή ο Γιώργος Αυτιάς!

Εμ, βέβαια! Αφού κι αυτός συμμετέχει στο κλιπάκι (με τον τρόπο του, φυσικά). Δικαιούται ποσοστά, χε, χε!... Απολαύστε το.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

20 Σεπτεμβρίου 2014

Η ράμπα για τα Α.ΜΕ.Α. στην Νέα Μάκρη, σήμερα


Η ράμπα για τα Α.ΜΕ.Α. στην Νέα Μάκρη, λειτούργησε υποδειγματικά και φέτος προσφέροντας τη χαρά του θαλάσσιου μπάνιου σε εκατοντάδες καθηλωμένους στο αναπηρικό καροτσάκι συνανθρώπους μας.

Ορισμένοι, λόγω επαγγελματικών συμφερόντων, είχαν προσπαθήσει, στην αρχή του φετινού καλοκαιριού, να απομακρύνουν την ράμπα αυτή από την παραλία της Νέας Μάκρης. Και παραλίγο θα το κατάφερναν, αν δεν ξεσηκωνόταν στο πλευρό των αναπήρων η τοπική κοινωνία και δεν ευαισθητοποιούνταν σύσσωμα τα Μ.Μ.Ε. Χάρη στα εκτεταμένα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων, καθώς και χάρη στην επιμονή και πάλη πολλών απλών ανθρώπων της διπλανής πόρτας, νικήθηκαν κατά κράτος τα συμφέροντα και η κακότητα εκείνων που έχουν μάθει να θυσιάζουν τον συνάνθρωπό τους για το προσωπικό τους κέρδος.

Σήμερα επισκεφθήκαμε κι εμείς την ράμπα για τα Α.ΜΕ.Α., με διακριτικότητα, χωρίς να ενοχλήσουμε κάποιον από τους λίγους εναπομείναντες χρήστες της, δεδομένου ότι μπήκαμε πια για τα καλά στο φθινόπωρο και η μαγεύτρα θάλασσα γίνεται πιο κρύα και λιγότερο ποθητή. Διακρίναμε μια θλίψη στην ατμόσφαιρα, τη θλίψη του «αντίο», αλλά και την χαρούμενη προσμονή ότι, «θα τα πούμε ξανά του χρόνου». Και αναρωτηθήκαμε:

Γιατί άραγε αυτοί οι άνθρωποι να στερηθούν το αυτονόητο; Γιατί θα πρέπει πάντα να έχουν συνοδό και όχι να εξυπηρετούνται μόνοι τους; Η εν λόγω μπάρα, τούτη τη δυνατότητα προσφέρει. Και αντί να μας στενοχωρεί η ύπαρξή της, θα έπρεπε να μας στενοχωρεί που είναι τόσο ΣΠΑΝΙΑ η ύπαρξή της... Κάθε πενήντα μέτρα τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχει μία. Το οφείλουμε σε αυτούς. Το οφείλουμε όμως πρώτιστα στον εαυτό μας.


Σαν να είμαστε εμείς αυτοί...

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

ΕΙΔΕΣ ΤΗ ΛΑΙΔΗ ΓΚΑΓΚΑ;


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Είδες τη Λαίδη Γκάγκα;
Την είδες; Την είδες;
Με το βρακί το τάνγκα,
να ορμά στις σανίδες;

Την είδες μες στα πλήθη;
Στο Ο.Α.Κ.Α.; Στο Ο.Α.Κ.Α.;
Προτεταμένα στήθη,
τι πλάκα! Τι πλάκα!

Άκουσες τα τραγούδια;
Τον στίχο; Τον στίχο;
Τρώω πασατέμπο φλούδια
και βήχω! Και βήχω!

Ντύθηκε τη σημαία!
Σημαία! Σημαία!
Σίγουρα θα την πάρουν
γι’ Α.Μ.Ε.Α.! Γι’ Α.Μ.Ε.Α.!

Είδες τη Λαίδη Γκάγκα;
Τον κώλο; Το μπούτι;
Μάς μάζεψε τα φράγκα,
ετούτη! Ετούτη!...

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

19 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΘΡΥΛIΚΟ ΠΟΝΥ...


Το «μικρό Pony», το αυτοκίνητο που οι Γερμανοί εγκωμίασαν ως το πολυχρηστικό όχημα της οικονομίας, οι Γάλλοι ως έκφραση της κλασικής φινέτσας και της απλότητας και οι Έλληνες ως «εθνικό όχημα» με τη σφραγίδα της Citroen, είναι έτοιμο να ξαναγράψει ιστορία στην αγορά των τεσσάρων τροχών.

Το θρυλικό Pony, το δημιούργημα της Θεσσαλονικιώτικης οικογένειας Κοντογούρη που μεσουρανούσε προ δεκαετιών στην Ελλάδα και ειδικά στα λαϊκά στρώματα, προσφέροντας αξιόπιστη λύση στις καθημερινές μεταφορικές ανάγκες είναι ένα στάδιο πριν τη διαδικασία παραγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Pony βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης τύπου από το ΕΒΕΤΑΜ, το πολυτεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων.

Εάν όλα πάνε καλά, ο φάκελος θα μεταβιβαστεί στο υπουργείο Μεταφορών και το όχημα θα υποβληθεί στις προβλεπόμενες από το κράτος διαδικασίες για την τελική του έγκριση. Είμαστε στην τελική ευθεία» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της NAMCO, χωρίς ωστόσο να επιθυμούν να πουν περισσότερα.

Διαβάστε περισσότερα στο ιστολόγιο FIMOTRO...

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας Ελλάδος (Υ.ΑΝ.Ε), ο Γιώργος Τράγκας υπεβλήθη το καλοκαίρι σε επέμβαση λοβοτομής εγκεφάλου!

Το σχετικό έγγραφο διέρρευσε – είτε από λάθος κάποιου υπαλλήλου, είτε επί χρήμασι – σε μερίδα του τύπου και ήδη γίνεται χαμός στις μεγαλύτερες ιστοσελίδες, ενώ καυτές αποκαλύψεις πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο τις επόμενες μέρες.

Στο πλευρό του Γιώργου Τράγκα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο κρεβάτι του πόνου, δεν στεκόταν η γυναίκα του, Μαρία, από την οποίαν άλλωστε το όλο θέμα κρατήθηκε μυστικό, μα ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, επαναλαμβάνοντάς του συνεχώς στ’ αφτί: «Ζήτω η Νέα Δημοκρατία»!

Όταν ο Γιώργος Τράγκας άνοιξε τα μάτια του, δεκάξι ώρες μετά τη λοβοτομή, το πρώτο πράγμα που είπε στον Αντώνη Σαμαρά ήταν: «Φέρε μου ένα μικρόφωνο εδώ, να ξεσκίσω τον Τσίπρα»!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

50 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Πενήντα χρόνια αν είχα γάμου,
θα φώναζα να ’ρθεί κοντά μου,
κάποιον καλό συμβολαιογράφο,
να κάνω, πριν να μπω στον τάφο,
τη μοιρασιά στους κληρονόμους,
ο χάρος μη με βρει στους δρόμους
και ξαφνικά πάω καλιά μου,
με μια μπουγάτσα στην κοιλιά μου,
θα ’λεγα και στη σύζυγό μου,
«το ίδιο και συ πράξε, μωρό μου»
και θα μοιράζαμε τα πάντα,
αφού θα φύγουμε για πάντα,
αντί σαν βλάκας κι επιπόλαιος
να τρέχω εγώ στη Μητροπόλεως,
να διοργανώνω πανηγύρια,
πληρώνοντας τριάντα αργύρια,
ως έσχατη γιορτή μιας ζήσης,
που, λαέ, δεν έλαχες να ζήσεις!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B