Ads



30 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΕ ΧΡΥΣΟ

Χωρίς να το δηλώσουν στη φορολογική τους δήλωση


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Θ. Τουμάσης

Δείτε στις κάτωθι φωτογραφίες, φίλες και φίλοι, ποίοι είναι τούτοι! Τώρα, αν αναρωτιέστε πώς το μάθαμε εμείς; Ε, «χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει». Παρατηρήστε πολύ προσεκτικά τα ονόματά τους και θα καταλάβετε.

Ο κ. Χρυσόγονος Κώστας, ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Η κ. Χρυσοβελώνη Μαρίνα, βουλευτής ΑΝ.ΕΛ.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης Μιχάλης, βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ο κ. Χρυσόγελος Νίκος, των Οικολόγων-Πράσινων
Ο κ. Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, της Χ.Α.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

28 Ιουνίου 2015

Σ’ ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΝΕΡΑ


Γράφει ο Παναγιώτης Θ. Τουμάσης

Σ’ αχαρτογράφητα νερά,
πάμε με κέφι και χαρά,
δίχως Μνημόνιο μυριστό
και Τράπεζες χωρίς ρευστό.

Έλα, ELA, πάρε μας
και μες στην αγκαλιά της Μέρκελ βάλε μας.

Η βάρκα μας η κουρελού,
γι’ Ανατολάς έβαλε πλου,
κουτσά-στραβά, φυρί-φυρί
κι η μάμα-Μόσχα καρτερεί.

Έλα, ELA, πάρε μας
και μες στην αγκαλιά της Μέρκελ βάλε μας.

Δε θα γυρίσουμε ποτέ,
μα θα τα λέμε μέσω Ο.Τ.Ε.,
πάντοτε τέτοιαν εποχή,
θα ’χουμ’ επέτειο και γιορτή.

Έλα, ELA, πάρε μας
και μες στην αγκαλιά της Μέρκελ βάλε μας.

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


Γράφει ο Παναγιώτης Θ. Τουμάσης

Πρώτη αλήθεια: Οι Ευρωπαίοι Ηγέτες, είτε λόγω προσωπικής τους μετριότητας και δειλίας είτε λόγω εξωγενών «οδηγιών» (π.χ. των Αμερικανών) και πιέσεων εντασσόμενων στο εν γένει γεωπολιτικό παιχνίδι της αναβίωσης του γνωστού μας από παλιά Ψυχρού Πολέμου, επέλεξαν να κρυφτούν σαν τρομαγμένες γυναικούλες πίσω από τους Θεσμούς αποφεύγοντας να προτάξουν με παρρησία και σθένος την ισχυρή και επιβεβλημένη, στις επικρατούσες πέριξ των ευρωπαϊκών συνόρων συνθήκες, πολιτική τους βούληση ώστε να απαλλαγεί οριστικά και αμετάκλητα η Ελλάδα από την κινούμενη άμμο ενός δυσθεώρητου και άσωτου χρέους για το οποίο η ίδια ελάχιστη έως καθόλου, αντικειμενικά, ευθύνη φέρει, πράγμα που θα συντελούσε στο να χαλυβδωθεί και να σφυρηλατηθεί αραγώς άπαξ και δια παντός η ενότητα καθώς και η εύρυθμη και ισότιμη λειτουργία της Ε.Ε., ιδιαιτέρως δε της άκρως ευαίσθητης σε τέτοια διχαστικά θέματα Ευρωζώνης.

Δεύτερη αλήθεια: Οι Θεσμοί, με τη σειρά τους, εθελοτυφλώντας και εν πλήρη επιγνώσει περί των σοβαρότατων συνεπειών και των οδυνηρών αποτελεσμάτων στη σοβούσα εν Ελλάδι παράλογη ανθρωπιστική κρίση με τους νεόπτωχους, τους νεοάστεγους, τις εκατόμβες των νεκρών (αυτοκτονίες, αδυναμία προσπορισμού φαρμάκων και άρα επιδείνωση των ασθενειών με την εν πολλοίς πρόωρα θανατηφόρο τους κατάληξη, πείνα και ανείπωτη δυστυχία πολυπληθών οικογενειών, οικογενειών παντελώς ανυποψίαστων και, κατά το μάλλον ή ήττον, ευημερουσών το πρότερον), προτίμησαν να διαιωνίσουν την ίδια, απαράλλαχτη και ανάλγητη τακτική τους και τις εντελώς ίδιες, απαράλλαχτες, ανάλγητες απαιτήσεις τους, όπως επί των ημερών Χαρδούβελη και εκείθεν επιδιώκοντας έτσι την ολοσχερή ταπείνωση των Ελλήνων (δια της άρτι εκλεγμένης κυβέρνησής τους) ομού με την αυθαίρετη (=πραξικοπηματική) καταστολή της Δημοκρατίας, τι οξύμωρο!, στη χώρα ακριβώς που γέννησε και διέδωσε τη Δημοκρατία στον κόσμο ολόκληρο.

Τρίτη αλήθεια: Οι Ευρωπαίοι Ηγέτες και οι Θεσμοί τους, εν αγαστή συμπνοία, πλην κακοεργούντες και δόλια συμπεριφερόμενοι, ουδέποτε κατέθεσαν επισήμως υπογεγραμμένες τις θέσεις τους προς την Ελληνική πλευρά, κατά τη μακρά (επί πεντάμηνο) διάρκεια των προ ολίγων ωρών διακοπεισών (ενδεχομένως για προσωρινά) διαπραγματεύσεων, μολονότι στο τέλος διετύπωσαν σαφές Τελεσίγραφο και τούτο μαρτυρείται από πλήθος δημοσιευμάτων του Τύπου, ντόπιου και ξένου, καθώς και από τις αυτοπρόσωπες δηλώσεις τους ότι, έχουν πει την τελευταία τους λέξη (αυτό κι αν ΕΙΝΑΙ Τελεσίγραφο). Θυμίζουμε επιπροσθέτως τα: «Take it or leave it» και «the game is over» των κ.κ. Ντάισελμπλουμ και Τουσκ αντίστοιχα. Με την τακτική τους αυτή νόμιζαν (ευτυχώς όμως, μόνο ΝΟΜΙΖΑΝ, γι’ αυτό και αιφνιδιάστηκαν) ότι δεν είχαν παραχωρήσει στερεό έδαφος στην Ελληνική πλευρά προκειμένου η τελευταία να προχωρήσει σε Δημοψήφισμα και, πράγματι, το Δημοψήφισμα στο οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε, επί σαθρού εδάφους εδράζεται, διότι χτες το μεσημέρι και ευρισκόμενης εν εξελίξει της δραματικής συνεδρίασης μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, έσπευσαν να δηλώσουν ότι, «δεν είχαμε πει την τελευταία μας λέξη και όλα μπορούσαν να αλλάξουν». Αμ, δε! Δεν μπορούσε να αλλάξει το παραμικρό, έχουν γνώση οι φύλακες – εν προκειμένω οι πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι ξέρουν πως άμα σού διαρρήξουν το αυτοκίνητο, θα πεις ότι είχες μέσα λίρες.

Τέταρτη αλήθεια: Η Αντιπολίτευση στην Ελλάδα – Αξιωματική και μη – συμπεριφέρεται, πράττει και παρατάσσεται απέναντι, ως Ευρωπαίος εταίρος της χώρας μας και δανειστής, αντί να συμπλέει τούτες τις εξόχως κρίσιμες στιγμές και να έχει γίνει μια γροθιά μαζί με την ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζοντας τους δανειστές. Η Αντιπολίτευση στην Ελλάδα: α) Δεν αποδέχεται πως η αποτυχία των διαπραγματεύσεων οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στους εταίρους μας και δανειστές, διότι «μουλάρωσαν» (λόγω των προαναφερθέντων λόγων) και διότι εκφράζουν έμπρακτα και με ακραία τιμωρητικό στον υπερθετικό βαθμό τρόπο την απαρέσκειά τους στον Αλέξη Τσίπρα και την αριστερή κυβέρνηση στη χώρα μας. β) Δεν δέχεται ούτε καν να σταθεί κριτικά μπροστά στο εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο οι ευρωπαίοι εταίροι μας και δανειστές να εξυπηρετούν συμφέροντα ευρύτερου γεωπολιτικού δυναμικού, το οποίο αυτό δυναμικό επιτάσσει την πλήρη καθυπόταξη της Ελλάδας και την ες αεί εξάρτησή της, ούτως ώστε ούτε ουσιαστική κυριαρχία να ασκεί επί των εδαφών της αλλά ούτε και ανεξάρτητη πολιτική πορεία να μπορεί να χαράζει, στρεφόμενη φερειπείν προς τους Ρώσους, τα οπλικά τους συστήματα, το εμπόριο και τους αγωγούς τους και, έχοντας συμπληρωθεί το ξεδόντιασμά της, κάποια στιγμή (και πολύ σύντομα μάλιστα), να έρθουν εδώ οι αμερικανικοί πύραυλοι για να συμπληρώσουν το καρέ. γ) Εθελοτυφλεί απέναντι στη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Ναι, κυρίες και κύριοι, και μ’ αυτό το συμπέρασμα το άρθρο τούτο εδώ κλείνει (προς το παρόν), η Αντιπολίτευση στην Ελλάδα δεκάρα δεν δίνει εάν το τεράστιο, το απίστευτο, το αδικαιολόγητο, παράνομο και τοκογλυφικό χρέος μας είναι βιώσιμο ή όχι. Αρκεί, μέσα στις τσέπες τους να συνεχίσουν να έχουν ευρώ – κι ας είναι ματωμένα, κι ας είναι βγαλμένα ακόμη και μέσα από τον τάφο όλων μας…

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΠ!


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Διαπραγματεύσεις στοπ, διαπραγματεύσεις στοπ,
οι πιστωτές, μας χόρεψαν τόσον καιρό χιπ-χοπ!

Ο Τσίπρας κάνει μπλουμ, ο Τσίπρας κάνει μπλουμ,
την Μέρκελ και τον Σόιμπλε και τον Νταϊσελμπλούμ!

Μη φοβηθείς λαέ, μη φοβηθείς λαέ,
ο Βαρουφάκης έκανε μεγάλη την Π.Α.Ε.!

Την άλλη Κυριακή, την άλλη Κυριακή,
δε θα μάς μείνει σώβρακο, κυλότα και βρακί!

Περήφανοι ξανά, περήφανοι ξανά,
θα πάρουμε τα πέλαγα, τους δρόμους, τα βουνά!

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

26 Ιουνίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΕΚΒΙΕΜ


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Έχουμε μια στον πάτο τρύπα,
ο Ολάντ τα βάζει με τις Η.Π.Α.
κι ως να μάς πουν την «ώρα Ελλάδος»,
αδειάζει από το γάλα ο κάδος.

Διαπραγματεύσεις δίχως τέλος,
είμαστ’ εχθρός ή κράτος-μέλος,
«ρίξε τους σε βαθύ φαράγγι»,
λέει η Κριστίν Λαγκάρντ στον Ντράγκι.

Πάνε να μας δολοφονήσουν,
Καραμανλή, σε μι’ άκρη να ήσουν,
η Μέρκελ κάνει φουλ της Ντάμας
κι όλοι τραβιούντ’ από κοντά μας.

Τον κάθε εγχώριο προδότη,
τόνε δωροδοκούν με ζλότυ,
να στήσει μηχανορραφία,
μες στου Μαξίμου τα γραφεία.

Ποιος τους Θεσμούς θα τιθασέψει,
το ’χω συνέχεια στη σκέψη,
σφυρίζουνε σαν τα κουνούπια,
«αίμα ζεστό, του Τσίπρα τού ’πια».

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Η ΚΑΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Θ. Τουμάσης

Έχουμε μια καλή κυβέρνηση στην Ελλάδα, αυτό είναι δεδομένο.

Τούτος ακριβώς είναι και ο λόγος που εμείς στο «Πολιτική Σάτιρα», προβήκαμε εδώ και λίγους μήνες σε προσωρινή αναστολή των καθηκόντων μας, πλην όμως δεν το ρίξαμε, όχι, στην τεμπελιά. Διότι φυτέψαμε, κυρίες και κύριοι. Ναι, φυτέψαμε τον αγρό του «Πολιτική Σάτιρα», ο οποίος αγρός τοποθετείται στην Νέα Μάκρη του αρχι-δημάρχου Ψινάκη. (Σε απόρρητη τοποθεσία, βέβαια, για να μην τον ανιχνεύουν οι Τζιχαντιστές).

Μαζί, λοιπόν, με τις μελιτζάνες μας, με τα κολοκυθάκια μας και με τις ντοματούλες μας που τώρα άρχισαν να κοκκινίζουν, παρακολουθούμε είτε μέσω ραδιοφώνου αδιαλείπτως είτε στην τηλεόρασή μας το βράδυ, αραγμένοι κατάκοποι κι ευτυχισμένοι από τον καθημερινό μας μόχθο με την τσάπα μας και με το σκαλιστήρι μας, τις Ειδήσεις της Ε.Ρ.Τ., άρτι επανακάμψασας, κάπως υποτονικής μέχρι ώρας, αλλά θα φτιάξει.

Και τι λένε οι Ειδήσεις; «Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις», «Τουσκ: The game is over», «Μητρόπουλος: Η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δε θα ψηφίσουμε μια τέτοια συμφωνία ακόμα κι αν μας τη φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή» και τα λοιπά, και τα λοιπά. Ποτέ άλλοτε, εν μέσω μάλιστα θέρους, η αδρεναλίνη ενός λαού δεν ανέβηκε τόσο. Φαίνεται πως τον είδανε μικρό τον Τσίπρα και τον …χειρίζονται.

Δείτε τι τού κάνανε: α) Τον βάλανε να εισπνεύσει ενεργό άνθρακα (εισπνοή που σε τελειώνει εντός 24ώρου) και κατόπιν κράδαιναν μπροστά του το σακουλάκι με το αντίδοτο (ναι, υπάρχει αντίδοτο που αν το εισπνεύσεις εγκαίρως, δεν παθαίνεις τίποτα). «Θα υπογράψεις», τού λέγανε, «ή καπούτ, πιτσιρίκο»; Ευτυχώς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε μαζί του ένα άλλο σακουλάκι με αντίδοτο κι έσωσε την παρτίδα.

β) Τον πότισαν μαριχουάνα. Η παρασκευή της μαριχουάνας, ως γνωστόν, γίνεται από τις παπαρούνες. Όμως, δεν τον έπιασε η μαριχουάνα, επειδή ο Αλέξης, όταν ήταν μικρός, έπεσε μέσα σε μια μαρμίτα γεμάτη με παπαρούνες και, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, εκεί γνώρισε και την καλή του. Η πολλή του συνάφεια με τις παπαρούνες τον έκαναν να έχει ανοσία στο συγκεκριμένο ναρκωτικό (και στην καλή του, χε, χε).

Τέλος, γ) Τού έκαναν τον Ορό της Αληθείας. Ωστόσο, και πάλι οι προσπάθειές τους (σ.σ. των δανειστών μας) έπεσαν στο κενό, καθώς λύθηκε η γλώσσα του (σ.σ. του Αλέξη) και τούς ανέφερε ένα προς ένα όλα τα στατιστικά στοιχεία της δυστυχίας της χώρας μας. Τα ποσοστά των ανέργων, των ανασφάλιστων, των μη εχόντων περάσει από Κ.Τ.Ε.Ο. (είναι να τα λέμε τώρα;) των αιτούντων δωρεάν σίτισης, ρεύματος, λουτροκαμπινέ.

Αντιστάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και είναι προς τιμή του και καμάρι του, ο λαός σύμπας ανασαίνει με ανακούφιση, οι πλούσιοι σήκωσαν τα λεφτά τους και κοιμούνται πάνω τους, οι φτωχοί εξισώθηκαν (τραπεζικά) με τους πλούσιους, πι-χι πηγαίνεις να καταθέσεις στην Τράπεζα ένα πενηντάρικο και κάνεις ειδική συμφωνία με τον διευθυντή για το επιτόκιο, οι Ρώσοι ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν την πρώτη τους Βάση στη Σούδα.

Εμ, τι; Μόνο στη Σιβηρία θα γειτνιάζουν με τους Αμερικανούς; Τώρα θα γειτνιάζουν και στη Σούδα. Σε απέναντι-απέναντι οικόπεδα. Εκεί, να δείτε κηπευτικά που θα φυτέψουνε. Τα δικά μας (της «Πολιτικής Σάτιρας») ωχριούν μπροστά στα δικά τους. Αλλά, πολλά είπαμε. Ξεχάσαμε να βάλουμε και κοτούλες. Να έχουμε τα αυγά μας φρέσκα κι όχι να τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μας με τα αυγά του εμπορίου. Έλεος, πια!

Τι άλλο θ’ ακούσουμε…

Get our toolbar!

Δείτε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B