Ads



8 Δεκεμβρίου 2012

Α. Φώσκολος: «600 δισ. φυσικός πλούτος στο υπέδαφος νοτίως της Κρήτης»


Ο υποθαλάσσιος πλούτος της χώρας μας, έγινε αντικείμενο συζήτησης σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά κεντρίζοντας το ενδιαφέρον πολλών τηλεθεατών οι οποίοι έστειλαν πλήθος SMS στον σταθμό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Α. Φώσκολο, ο οποίος παρενέβη μέσω Skype: «Έχει χαρτογραφηθεί από τους επιστήμονες μια έκταση όσο δύο Ελλάδες στερεοποιημένου φυσικού αερίου στον βυθό του Λιβυκού πελάγους, εντός των ορίων της δικής μας δικαιοδοσίας. Το συγκεκριμένο κοίτασμα δεν είναι άμεσα αξιοποιήσιμο, δεδομένου ότι απαιτείται αναβάθμιση της υπάρχουσας τεχνολογίας – και ήδη εργάζονται Αμερικανοί και Ιάπωνες προς τούτο – αλλά γίνεται τέτοια πρόοδος ώστε πολύ σύντομα θα καταστεί εφικτή η εξόρυξη».

Και συνέχισε ο Α. Φώσκολος: «Παρόλα αυτά, τούτη τη στιγμή έχουν εντοπιστεί στην ίδια περιοχή άλλα κοιτάσματα, μικρότερα μεν του αρχικού αλλά άμεσα αξιοποιήσιμα με την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία, τα οποία εφόσον τα εκμεταλλευτούμε, μπορούμε να γίνουμε ο αποκλειστικός τροφοδότης της Ε.Ε. σε φυσικό αέριο, για τα επόμενα 30 χρόνια»!...


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ας σπεύσουμε να εκμεταλλευτούμε τα μικρά κοιτάσματα τώρα - μήπως και καταφέρουμε να ξεχρεώσουμε, τέλος πάντων - και με τη σειρά τους τα μεγάλα αργότερα... (Αν μας αφήσουν).

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B