Ads



5 Μαΐου 2012

Πάνος Καμμένος: Ένας Ανεξάρτητος Έλληνας


Γράφει ο Παναγιώτης Θ. Τουμάσης

«Κοπέλες απ’ το Δίστομο, φέρτε νερό και ξύδι
κι απάνω στη φοράδα σου δεμένος σταυρωτά
σύρε για κείνο το στερνό στην Κόρντοβα ταξίδι
μέσα απ’ τα διψασμένα της χωράφια τ’ ανοιχτά»…

Νίκος Καββαδίας

Ο Νίκος Καββαδίας, στους παραπάνω στίχους του για τον Λόρκα, αναφέρεται στις κοπέλες απ’ το Δίστομο επειδή εκείνες – περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλον – έχουν το δικαίωμα, αλλά και την ατελεύτητη ιστορική υποχρέωση, να τιμωρήσουν όπως τούς αξίζει τους Ούννους κατακτητές για τις ακατονόμαστες πράξεις τους! Αυτός είναι, πιστεύουμε, και ο λόγος που ο Πάνος Καμμένος, Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σαν άλλος Λόρκα, με την αγάπη του για την πατρίδα να ξεχειλίζει μέσα του, διάλεξε να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία στο Δίστομο… Ο συμβολισμός είναι σαφής.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε με το πουλμανάκι των Ανεξάρτητων Ελλήνων τις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Μάθαινα στο Twitter, μέσω του δημοσιογράφου Τέρενς Κουίκ, και νυν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, πως «ο Πάνος βρίσκεται στην τάδε πόλη, στο δείνα χωριό, από βορρά σε νότο, δύση, ανατολή». Στο μεταξύ, στην Αθήνα – κέντρο των αποφάσεων, κρυφών και φανερών – στήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός ανάσχεσης του δυναμικού ρεύματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Από Καζάκη μέχρι Λιάτσο και από Σαμαρά μέχρι Βενιζέλο, η εκστρατεία σπίλωσης του ονόματός του δεν είχε προηγούμενο.

«Λεφτά μού έταξε», είπε ο ένας. «Συνεργάστηκε με χουντικούς», έκανε ο άλλος. «Εκφοβίζει τα πλοία με ελληνική σημαία», φώναξε ένας τρίτος. «Μας καταξόδεψε όταν ήταν υπουργός, χρησιμοποιώντας στρατιωτικά ελικόπτερα για να μεταβαίνει σε απομακρυσμένα νησιά», επαναλάβανε όλοι μαζί. ΨΕΜΑΤΑ!!! Όλα είναι ΨΕΜΑΤΑ!!!

Ποιος υπουργός δεν θα χρησιμοποιούσε στρατιωτικό ελικόπτερο για να μεταβεί, στα πλαίσια των υπουργικών καθηκόντων του πάντα, σε ένα νησί που ούτε συγκοινωνία έχει, και αποκλεισμένο λόγω καιρικών συνθηκών είναι; Ειδικά για το Αιγαίο τίθεται ακόμα και ζήτημα ασφάλειας των μετακινήσεων VIP. Κι αν κάποιος χουντικός πριν από δεκαετίες συναντήθηκε ή όχι μαζί του; ’Χέστη η φοράδα στ’ αλώνι! Ο καθένας μπορεί εν αγνοία του να συναντηθεί με δολοφόνο και ν’ ανταλλάξει χειραψία με χέρι αιματοβαμμένο που, δευτερόλεπτα πριν, κρατούσε μαχαίρι! Τέλος, το «λεφτά μού έταξε», ενός πλέον αναξιόπιστου ανθρώπου, αναξιόπιστο είναι… Διάλεξε ώρα και στιγμή για να κάνει ζημιά. Αμ, δε!

Όσο για το «εκφοβίζει τα πλοία με ελληνική σημαία», πώς θα γίνει δηλαδή; Για να μην εκφοβίζει τα πλοία με ελληνική σημαία πρέπει να κλείσει το στόμα του και να μην επισημάνει δημόσια τους κινδύνους; Ο κίνδυνος να κατασχεθούν πλοία με ελληνική σημαία είναι δυστυχώς υπαρκτός!!! Να το «ράψει» ο Καμμένος; Χα, αυτό θυμίζει ένα σκωπτικό δικό μου ποίημα που λέει τα εξής:

Ο καπετάνιος είναι καρδιακός,
πώς να τού πεις πως πέσαμε σε βράχο,
απέχει τόσα μίλια ακόμα η Κως,
βουλιάζουμε κι εγώ χαμένα τα ’χω.

Μού δείχνουν με το δάχτυλο, «σιωπή»,
το πλήρωμα, μαζί με το λοστρόμο,
πώς μεγαλώνει στα ίσαλα η οπή,
δαγκώνομαι, τρελαίνομαι απ’ τον τρόμο.

Και να σκεφτείς, αν στέλναμε το ΣΟΣ,
σίγουρα θα μας σώζαν άλλα πλοία,
λένε πως είμαι βλάκας και μισός,
μα κρύβουν την αλήθεια από δειλία.


Ο Πάνος Καμμένος δεν κρύβει καμιά αλήθεια από δειλία. Βγαίνει θαρρετά και τα λέει όλα! Τούς τάζει Γουδί και πολύ καλά κάνει. Πήγαν και ξεπούλησαν τη χώρα, παραδώσανε τα κλειδιά σε ξένες δυνάμεις που κανιβαλίζουνε την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης και θα τους αφήσουμε ατιμώρητους; Στον πόλεμο, αν κάνεις πίσω, η σφαίρα που θα σε βρει στην πλάτη, θα είναι του λοχία σου! Πρέπει να δικαστούν οι προδότες. Έχει δίκιο ο Πάνος! ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΩ. Επιτέλους, ας μη μασάμε τα λόγια μας. Αρκετά! Όχι άλλες αυτοκτονίες. ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ…

Ζητώ συγνώμη που άνοιξα την καρδιά μου... Δεν θέλω με κανέναν τρόπο να σας επηρεάσω... Απλά μοιράστηκα μαζί σας κάτι που πιστεύω σωστό. Αν κάνω λάθος, συγχωρέστε με...

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B