Ads



9 Ιουνίου 2012

Ισπανικός πυρετός «καίει» την Ευρώπη


Στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές χωρών της Ε.Ε.

Προς το παρόν, πάντως, η Μαδρίτη διαψεύδει τις πληροφορίες ότι θα προσφύγει στο μηχανισμό.

Σύμφωνα με μελέτη του Δ.Ν.Τ., η οποία δημοσιοποιήθηκε εκτάκτως σε πρώτη φάση οι ισπανικές τράπεζες θα χρειαστούν 40 δισ. ευρώ για να σωθούν.

Στη μελέτη του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπογράμμισε ότι οι «έλεγχοι αντοχής» που πραγματοποίησε δεν περιλαμβάνουν τα επιπλέον κεφάλαια που χρειάζεται η χώρα για την κάλυψη του κόστους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και κάλυψης των απωλειών τους από μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Στέλεχος του Δ.Ν.Τ. είπε ότι αυτό το ποσό θα πρέπει είναι έως 2 φορές μεγαλύτερο, ώστε οι αγορές να πειστούν πως η Μαδρίτη μπορεί να αντεπεξέλθει. Στην περίπτωση της Ισπανίας, τα πρόσθετα κεφάλαια αυτά θα αυξήσουν το μέγεθος του ποσού που θα απαιτηθεί για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος στα περίπου 80 δισ. ευρώ, αν και το Ταμείο δεν έκανε εκτιμήσεις για το ακριβές ύψος του στην έκθεσή του.

Πηγή: ellispoint

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B