Ads



14 Οκτωβρίου 2012

Αφιέρωμα της ΕΤ-1 στη δεκαετία του ’40


Ήδη από την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου ξεκίνησε το εικοσαήμερο θεματικό αφιέρωμα της ΕΤ-1 στη δεκαετία του ’40.

Πρόκειται για μια μεγάλη ενότητα εκπομπών (με περισσότερες από 230 ώρες προγράμματος), η οποία περιλαμβάνει ελληνικά και ευρωπαϊκά ντοκιμαντέρ, διεθνείς συμπαραγωγές, ελληνικές και ξένες σειρές εποχής, κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, καθώς και σπάνια ιστορικά ντοκουμέντα τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά, και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου που θα διαρκέσει το αφιέρωμα, τις απογευματινές και βραδινές ώρες, συνεχόμενα από 17:00 έως 02:00 μετά τα μεσάνυχτα, η έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το έπος του '40, η Κατοχή, η Εθνική Αντίσταση, η Απελευθέρωση και ο Εμφύλιος, θα έρχονται στη μικρή μας οθόνη ζωντανεύοντας στιγμές που οι περισσότεροι δεν έχουμε ζήσει.

Αξιέπαινη πράγματι είναι η πρωτοβουλία της κρατικής τηλεόρασης, η οποία άλλωστε μας έχει συνηθίσει σε ποιοτικά προγράμματα (με πολύ πρόσφατο παράδειγμα το πολύωρο αφιέρωμα στην Σμύρνη του ’22). Ωστόσο, μια απορία παραμένει: Γιατί τώρα; Ο λαός μας βρίσκεται σε εθνική κατάθλιψη.

Αν ένα απογευματάκι βάλουμε ΕΤ-1 και παρακολουθήσουμε επί λίγες έστω ώρες το πρόγραμμα αυτό, θα πέσει εντελώς η ψυχολογία μας… Μήπως θα ήταν προτιμότερα λίγα μπουζούκια του Ζαμπέτα;

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B