Ads



3 Οκτωβρίου 2012

Βαρυσήμαντη συνέντευξη του κ. Τέρενς Κουίκ, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων


Αποκλειστική συνέντευξη στα ιστολόγιά μας, παραχώρησε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Τέρενς Κουίκ.

Πρόκειται για συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, όπου μιλά για τα εσωκομματικά ζητήματα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως π.χ. για τον συντονισμό των Επιτροπών σε όλη τη χώρα, επεκτείνεται στους κομματικούς αντιπάλους (ήτοι, Χρυσή Αυγή και όχι μόνο), αντιπάλους όμως στα χαρτιά μιας και στην πράξη με αυτούς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ειδοποιές διαφορές οι οποίες δεν επιτρέπουν τη σύγκριση, συνεχίζει με την τρέχουσα εντός της χώρας κατάσταση εστιάζοντας και στην αδιευκρίνιστη στάση του Προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη σχετικά με το αν θα παραιτηθεί ή όχι και στη συνέχεια περνά στα εξωτερικά ζητήματα με θέσεις εθνικές περί Α.Ο.Ζ κ.λπ.

Καταλήγει λέγοντας πως αυτή η κυβέρνηση (η κυβέρνηση Σαμαρά) κουβαλά πάνω της όλα τα κακά της μοίρας της και δηλώνει σίγουρος ότι δεν θα μακροημερεύσει, ενώ κάνει λόγο και για το αντίστοιχο παράδειγμα της Αργεντινής...

Εννοείται πως δράττεται της ευκαιρίας σε κάποια στιγμή της κουβέντας μας, προκειμένου να επαναλάβει τις γνωστές θέσεις του Κόμματός του περί καταγγελίας του Μνημονίου, διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων, καθώς και να προβάλει τις πρωτοπορειακές ιδέες και λύσεις που μόνο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν και προτείνουν...

Διότι, βλέπουμε όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και στις δύσκολες ερωτήσεις να απαντούν με ένα γελοιοδέστατο "έλα ντε"... (Συνέβη στο ραδιόφωνο από εκπρόσωπο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και δη σε εκπομπή του Νικου Χατζηνικολάου).

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ. ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: (Μπορείτε να μετακινείτε το κείμενο πάνω-κάτω με την δεξιά εσωτερική μπάρα κύλισης ή με το ροδάκι του ποντικιού σας).


    1) Κύριε Κουίκ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα νεοπαγές κόμμα που ενώ ξεκίνησε με ιδιαίτερες φιλοδοξίες, οι διαδοχικές δημοσκοπήσεις δεν έχουν αναλόγως ευοίωνα ανοδικά αποτελέσματα. Eκτιμάτε πως έχετε φτάσει στην οροφή της εκλογικής σας δυνατότητος;

    Απ: Η πολιτική δεν είναι σπριντ των 100 ή των 200 μέτρων. Είναι μαραθώνιος. Άρα δεν είναι σωστό για ένα Κίνημα με τόσο μικρή διάρκεια ζωής να λένε κάποιοι ότι «έπιασε οροφή». Θα πρέπει να σταθμίσετε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν σταθερά στα εκλογικά αποτελέσματα της 17ης Ιουνίου, χωρίς πτώση και μάλιστα με πολύ ικανοποιητικό βαθμό δημοφιλίας του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου.

    Σας διαβεβαιώ ότι η πολλή δουλειά που κάνουμε όλοι οι Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μέσα στο Κοινοβούλιο και την οποία δυστυχώς δεν προβάλλουν τα επίσημα ΜΜΕ, θα έχει εν καιρώ εξαιρετικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, η συστηματικότερη οργάνωση των Συντονιστικών μας Επιτροπών σε όλη την Ελλάδα θα βοηθήσει πολύ ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

    2) Σε τι διαφέρετε από τη Χρυσή Αυγή που και το κόμμα αυτό διεκδικεί τμήμα του εθνικιστικού ακροατηρίου;

    Απ: Λυπάμαι αν δεν αντιλαμβάνεστε τις ουσιαστικότατες διαφορές μεταξύ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του οποιουδήποτε άλλου κόμματος μέσα στη Βουλή. Πόσο μάλλον με τη Χρυσή Αυγή.

    Κατ’ αρχήν για μας οι έννοιες Πατρίδα και Έθνος δεν μπορούν να αποτελούν αποκλειστικότητα κανενός, υπενθυμίζοντάς σας ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα πατριωτικό, αστικό και λαϊκό Κίνημα και πάνω απ’ όλα Αντιμνημονιακό. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ξαναπάρουμε πίσω την πατρίδα μας, την εθνική της κυριαρχία, που η κυβέρνηση Παπανδρέου, μετέπειτα η κυβέρνηση Παπαδήμου και τώρα η συγκυβέρνηση Σαμαρά έχει εκχωρήσει στους τοκογλύφους δανειστές μας.

    3) Ποια κόμματα θεωρείτε συγγενέστερα του δικού σας και εκτιμάτε πως είναι εφικτή μια μεταξύ σας συνεργασία;

    Απ: Δεν έχουμε συγγένεια με κανέναν. Ασφαλώς όλοι προερχόμαστε από κάποιους πολιτικούς χώρους, αλλά έχουμε ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι αυτό το καινούριο που σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολιτευτικής περιόδου. Δεν μας αφορούν ούτε οι γαλάζιες, ούτε οι πράσινες, ούτε οι ροζ, ούτε οι κόκκινες ή οποιουδήποτε άλλου χρώματος πολυκατοικίες. Ταμπέλες δεν χωράνε σε εμάς. Έμβλημά μας είναι ο γλάρος. Και ο γλάρος δεν «φυλακίζεται» σε κανένα οίκημα και πολύ περισσότερο σε αυτά που οδήγησαν την Ελλάδα στη νέα μεταπολεμική καταστροφή της.

    4) Πρόσφατα ο Πρόεδρος της Βουλής βρέθηκε στο μάτι ενός κυκλώνα που εμπεριείχε κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μετά τον ορυμαγδό των αμφισβητήσεων της διακομματικής του αποδοχής, θεωρείτε πως μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του σώματος όπως αρμόζει και επιβάλλεται στο τρίτο τη τάξει θεσμικό πρόσωπο του κοινοβουλευτικού μας συστήματος;

    Απ: Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε μία πολύ σημαντική δήλωση στην Ολομέλεια της Βουλής, μόλις ξέσπασε αυτή η υπόθεση. Είπε συγκεκριμένα ότι ούτε Συνταγματικά ούτε από τους Κανονισμούς της Βουλής προβλέπονται οι μεσοβέζικες αποφάσεις, σε ό,τι αφορά στην εκτέλεση των προεδρικών του καθηκόντων του στη Βουλή, που ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Του διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να είναι «ωσεί παρών». Μέχρι στιγμής ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του ισχυριζόμενος ότι εκτελεί όλα τα καθήκοντά του εκτός από το… να ανεβαίνει στην έδρα του Προεδρείου της Βουλής!

    5) Ποιά είναι τα τρία σημαντικότερα προβλήματα που οφείλει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση;

    Απ: Μακάρι να ήταν τρία, εκτός από τα…τρία κακά της μοίρας της! Δεν υπάρχει τίποτα όρθιο πια σε αυτόν τόπο. Υγεία, Παιδεία, ανεργία, συντάξεις, μισθοί, λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα, συρρίκνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, ύφεση, υπερχρεωμένα νοικοκυριά σε τράπεζες και σε Εφορίες… Ο κατάλογος είναι ατελείωτος από μία πολιτική Μνημονίων και τοκογλυφικών δανεισμών που έχει εξοντώσει την πατρίδα μας.

    Το μόνο που μπορεί να μας γλυτώσει είναι η μονομερής καταγγελία των μνημονίων, η απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Σαμαρά και η επανασύνταξη των δυνάμεών μας με βάση την Εθνική Αντιπρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπου μιλάμε για ΑΟΖ, για διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, για μείωση ΦΠΑ και φορολογικών συντελεστών, για Εθνικό Ταμείο Ληξιπρόθεσμων Οφειλών κλπ.

    6) Ακούστηκε πως υπάρχει διαγκωνισμός φιλοδοξιών στο κόμμα σας ανάμεσα σε προβεβλημένα στελέχη που διεκδικούν μεγαλύτερη προβολή και συμμετοχή ενώ κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει τον κ. Καμμένο υπερβολικά συγκεντρωτικό που αποφασίζει για όλα μόνος. Πόσο αληθές λίγο ή περισσότερο είναι αυτό;

    Απ: Αντί για άλλη απάντηση προτιμώ να σας καταγράψω τα εξής στατιστικά δεδομένα και που αφορούν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ:

    Μέσα σε ένα μήνα έχουμε κάνει δύο επίσημες συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό την Προεδρεία του Πάνου Καμμένου, δύο συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του Κινήματος υπό την Προεδρεία του Πάνου Καμμένου και αλλεπάλληλες συναντήσεις του Πάνου Καμμένου με δεκάδες εκπροσώπους Φορέων του συνδικαλισμού, επαγγελματικών και παραγωγικών τάξεων στις οποίες απαρέγκλιτα συμμετείχαν και συμμετέχουν οι θεσμικά επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι επικεφαλής των αντίστοιχων Γραμματειών του Κινήματος, όπως και οι αρμόδιοι Τομεάρχες Βουλευτές.

    Θα προσθέσω και τις άτυπες συναντήσεις που έχουν καθημερινά τόσο ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσο και εγώ ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος όσο και οι Αναπληρωτές μου, όσο και ομάδες Βουλευτών με τον Πρόεδρο Πάνο Καμμένο στο γραφείο του στη Βουλή που είναι μεσοτοιχία με τα γραφεία της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας.

    Και για να κλείσω την απάντησή μου, αυτά που γράφω τώρα τα γράφω έχοντας πριν από δύο ώρες τελειώσει μία από τις προγραμματισμένες κάθε εβδομάδα συσκέψεις υπό τον Πάνο Καμμένο για τον προγραμματισμό δράσης τόσο στις Επιτροπές της Βουλής, όσο και στην Ολομέλεια.

    Ελπίζω να σας έλυσα πολλές απορίες.

    7) Πόσο νομίζετε πως θα μακροημερεύσει η κυβέρνηση και γιατί;

    Απ: Δεν νομίζω ότι θα προλάβει να βγάλει το χειμώνα. Το πολύ μέχρι το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο θα πρέπει υπό το βάρος της κοινωνικής αντίδρασης να έχει καταρρεύσει η συγκυβέρνηση της Τρόικας εσωτερικού. Θα είναι το αποτέλεσμα των μέτρων που θα ψηφίσουν με κάποιες λίγες απώλειες οι Βουλευτές των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σε συνδυασμό με το επερχόμενο νέο κούρεμα, της αύξησης της ύφεσης και της ανεργίας και ενδεχομένως της αναγκαιότητας για τρίτο μνημόνιο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η πτώχευση εντός ευρώ θα σκάσει στα χέρια του Σαμαρά όπως έγινε και με το Ντε Λα Ρούα στην Αργεντινή.

    8) Χαρακτηρίζετε επιτυχημένη τη μέχρι τώρα κυβερνητική πορεία και γιατί;

    Απ: Πλάκα μου κάνετε; Είναι επιτυχημένη μόνο για τους τοκογλύφους του συστήματος Μέρκελ…

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B