Ads



5 Οκτωβρίου 2012

Την Τρίτη έρχεται η Μέρκελ στην Ελλάδα


Την προσεχή Τρίτη (9 Οκτωβρίου) η καγγελάριος όλων των Γερμανιών, Άγκελα Μέρκελ, θα επισκεφθεί τη χώρα μας, ύστερα από ξαφνική απόφασή της, σήμερα το πρωί.

Εννοείται πως δεν θα περίμενε καμιά πρόσκληση ασφαλώς από τον Έλληνα ομόλογό της, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να μεταβεί στο εδώ προτεκτοράτο της. Αυτό έλειπε, άλλωστε... Ύστερα από τις καθιερωμένες φανφάρες στο αεροδρόμιο - που πάντα την κουράζουν και τις σιχαίνεται, αλλά τι να κάνει, καλό είναι να μη δυσαρεστεί τους ιθαγενείς - θα κουβεντιάσει για λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου με τον τρομοκρατημένο και έτοιμο να δεχτεί όλους της τους όρους πρωθυπουργό μας και κατόπιν θα αναχωρήσει για Ζάκυνθο, προκειμένου να αλλάξει μερικούς στίχους από τον Ύμνον εις την Ελευθερίαν, επί τόπου στο άγαλμα του Διονυσίου Σολωμού.

Πιο συγκεκριμενα:

Η κυριότερη αλλαγή που προτείνει αφορά στον στίχο: «Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή», ο οποίος θα γίνει: «Η Ελλάδα θα προκόψει αν δανείζεται σερί». Επίσης, ο στίχος: «Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά», θα γίνει: «Απ' τα κόκαλα βγαλμένη του Αντώνη Σαμαρά», για να τον καλοπιάσει μην τυχόν και ξυπνήσει ξαφνικά, αλλά μπααα, πού να ξυπνήσει αυτός! Τέλος, ο στίχος: «Χαίρε, ω, χαίρε, Ελευθεριά», θα γίνει: «Αντίο και να μάς γράφεις, Ελευθεριά».

Καλώς να 'ρθείς, Μέρκελ μας! Οι Ζακυνθινοί σε περιμένουνε!...

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B