Ads



5 Οκτωβρίου 2012

Τα μάτια σας δεκατρία


Γράφει ο Θέμος Αναστασιάδης

Να πούμε την μαύρη αλήθεια, πολύ πιο σοβαρό είναι το ότι τα τουρκικά πολεμικά έχουν κάνει... ακτοπλοϊκή γραμμή το Σούνιο-Τζια και το ότι οι πιλότοι μας δεν περιπολούν στο Αιγαίο, λόγω περικοπών, απ' το ότι οι απεργοί του Σκαραμαγκά μπουκάρουν με τον τσαμπουκά μέσα στο Πεντάγωνο.

Ναι, Ο.Κ. συμβολίζει την απόλυτη κατάλυση της Πολιτείας, είναι αδιανόητο το πιο προστατευόμενο υποτίθεται κτίριο να βρίσκεται στο έλεος μαινόμενων εργατοπατέρων, είναι τραγική η εικόνα στρατηγών που κανονικά θα 'πρεπε είτε να διατάξουν πυρ κατά διαδηλωτών, είτε – το φυσιολογικότερο – να αυτοπυροβοληθούν ή να παραιτηθούν! Όχι να καλούν την... ΕΛ.ΑΣ. να προστατέψει τις Ένοπλες Δυνάμεις!

Ολα αυτά θα 'ταν όντως πρωτόγνωρα σ' οποιοδήποτε κανονικό κράτος της Ευρώπης ή της Αφρικής, αλλά ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, όπου αν θέλουμε να το δούμε βαθύτερα, ζούμε καρέ-καρέ την κατάρρευση χώρας και κοινωνίας ανεξάρτητα από τις διάφορες εκφράσεις της. Απ' την μια οι λιστο-μαχίες με το απερίγραπτο και ύποπτο πινγκ-πονγκ τέως και νυν «αρμοδίων» που δημοσίως τσάκισαν κάθε φορολογούμενο και διαπόμπευαν... ταβερνιάρηδες, ενώ προστάτευαν ως κόρη οφθαλμού τα «μεγάλα ψάρια». Σαν να μην έφθανε ο γενικός διασυρμός βγήκε ο μέχρι χθες «παραιτημένος» πρόεδρος της Βουλής να διαβεβαιώσει ότι αυτός θα δώσει την λύση διαφάνειας. Φοβερό τάιμινγκ.

Απ' την άλλη οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά που ξεχνούν να μας πουν ότι πληρώνονται (ή μάλλον θα 'πρεπε να χουν πληρωθεί) «χαριστικά», με βάση ένα ειδικό καθεστώς που έγινε «φωτογραφικά» για πάρτη τους, με τα βάρη να πέφτουν στον Έλληνα φορολογούμενο. (Αφού τα ναυπηγεία έτσι κι αλλιώς υπολειτουργούν). Την ίδια ώρα που μπούκαραν στο Πεντάγωνο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προειδοποιούσε απ' την Σαλαμίνα, όποιον... ξένο επιβουλεύεται τα σύνορά μας! Στο βάθος ανθόκηπος οι πολιτικοί αρχηγοί ν' αναζητούν ακόμη τα μέτρα, να δίνουν ηρωικές μάχες με την Τρόικα για τα ίδια και τα ίδια θέματα. Κι ενώ οι ξένοι επιμένουν να μας σώσουν, λόγω διεθνούς συγκυρίας, εδώ να γίνεται το σώσε.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται άσχετα μεταξύ τους, δείτε τα από μια απόσταση και μπορεί να βγάλετε το νόημα. Άπαντες έχουν σαλτάρει και κάνουν ό,τι τους γουστάρει. Άλλοι μοιράζουν λίστες, άλλοι σηκώνουν ψηλά τα χέρια, άλλοι πουλάνε τρέλα, γιατί τους κόψαν τους μισθούς. Κι αυτοί που προσπαθούν να κυβερνήσουν κι οι άλλοι που θέλουν – ποιος να τους κατηγορήσει; – να επιβιώσουν.

Αυτό που προβλέπαμε ότι θα γινόταν γίνεται. Βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου. Έθνος μονόφθαλμον, μονόφθαλμων. Καλά περνάμε ε; Αν αποφασίσουμε να αυτοκτονήσουμε παίζοντας την τυφλόμυγα Ο.Κ. Αν όμως επιθυμούμε να σωθεί τελευταία στιγμή έστω η Ελλάδα, με υποθήκες έστω για το μέλλον μας κ.λπ., κ.λπ., θα πρέπει να κόψουμε τις εικόνες του «μπάχαλου» που αποστέλλουμε διεθνώς.

Αλλιώς, πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι φανταζόμαστε θα δερνόμαστε όλοι μεταξύ μας, θα λυντσάρονται άνθρωποι για το παραμικρό στα Media αλλά ίσως και στους δρόμους, και θα 'χουμε μεταμορφωθεί άπαντες σε ένα απέραντο τσίρκο. Όχι γέλωτος, αλλά αίματος...

Η εκτροπή άρχισε. Τα μάτια σας δεκατέσσερα πριν γίνουν δεκατρία, δώδεκα, δύο, ένα…

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B