Ads



28 Δεκεμβρίου 2012

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης Παπακωνσταντίνου – Λίστας Λαγκάρντ


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Μαύρα τα μαντάτα για τον Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήδη απέστειλε δικό του άνθρωπο στη Γαλλία – εξουσιοδοτημένο υπό του ιδίου του τέως υπουργού (sic) – προκειμένου να ζητήσει από το Γραφείο της Κριστίν Λαγκάρντ, μια τρίτη βερσιόν της περιβόητης λίστας.

Μπορούμε κάλλιστα να φανταστούμε τι θα σκέφτονται οι Γάλλοι για όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας τούτες τις ώρες:

«Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες»!...

Στο μεταξύ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε να «αναθεματίσει» με τον πλέον εύγλωττο τρόπο τον πρώην συνεργάτη του και προκάτοχό του στο υπουργείο των Οικονομικών (διαγράφοντάς τον από το κόμμα και προτείνοντας την άμεση σύσταση προανακριτικής επιτροπής), ενώ προσπαθεί τώρα να τού φορτώσει επιπροσθέτως και κάθε ευθύνη για την δημοσκοπική καταβύθιση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ωστόσο, το γεγονός ότι και ο ίδιος (ο Βενιζέλος) κρατούσε την, έστω παραποιημένη, λίστα μέσα στο συρτάρι του γραφείου του επί πολύν καιρό, δεν μπορεί εύκολα να παραγνωριστεί.

Καθίσταται, λοιπόν, πασίδηλο και για τον πιο απλοϊκό παρατηρητή, ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σύνθετο φαινόμενο παράνομης ή ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα πράξης…

Επίσης, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, με τον οποίο προβλέπεται παραγραφή του αδικήματος κάποιου υπουργού εάν έχουν παρέλθει δύο κοινοβουλευτικές θητείες της Βουλής των Ελλήνων, φαίνεται ότι καλύπτει τυπικά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δεδομένου ότι ακριβώς αυτό συμβαίνει. (Παρότι η μία εκ των δύο παρελθουσών θητειών ήταν μόλις μίας ημέρας)… Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει πολιτική δήλωση ότι το νομικό κώλυμα θα παρακαμφθεί δια πολιτικής απόφασης.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που όντως ΔΕΝ παρακαμφθεί, τότε:

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα κηρυχθεί «αθώος λόγω παραγραφής», εκτός και εάν οι δύο εξαδέλφες του – που συγκάλυψε σβήνοντας, κατά πάσα πιθανότητα ο ίδιος, τα ονόματά τους από την λίστα – έχουν υποπέσει στο αδίκημα της φοροδιαφυγής ή σε κάποια άλλη παρανομία συνδεόμενη με τις επίμαχες καταθέσεις τους σε Τράπεζα του εξωτερικού (Ελβετία)…

Διότι πλέον θα πρόκειται για διαρκές αδίκημα το οποίο δεν υπόκειται επ' ουδενί στις διατάξεις περί παραγραφής.

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B