Ads



3 Ιουλίου 2014

Έφεση για την ποινή στον Σουάρες από την Ουρουγουάη


Για το δάγκωμα στον Κιελίνι

Οι κυρώσεις, ωστόσο, δεν αποτελούν εμπόδιο για τυχόν μεταγραφή του, ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA.

Έφεση κατά της ποινής που επιβλήθηκε στον Λουίς Σουάρεζ για το δάγκωμα στον Τζιόρτζιο Κιελίνι υπέβαλε η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης.

Η ποινή του αποκλεισμού 9 αγωνιστικών με την Εθνική Ομάδα και τεσσάρων μηνών μακριά από τα γήπεδα, πάντως, δεν σημαίνει ότι ο Σουάρες δεν μπορεί να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για τυχόν μεταγραφή του.

«Ο παίχτης δεν μπορεί να έχει καμία δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο, αλλά μια ιατρική εξέταση για μεταγραφή, ναι η ποινή δεν συνδέεται με το δικαίωμά του αυτό» διευκρίνισε ο επικεφαλής της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA Κλαούντιο Σούλσερ.

Ο Σούλσερ χαρακτήρισε την υπόθεση «πολύ σοβαρή» και υποστήριξε ότι οι κυρώσεις δεν είχαν σκοπό να αποτελέσουν παράδειγμα αλλά να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Η αυστηρότητα της ποινής, είναι μεν λογική επειδή τιμωρεί ασυνήθιστη, και χρήζουσα ενδεχομένως ψυχιατρικής διερεύνησης, συμπεριφορά (δάγκωμα), γεγονός που προσβάλλει κατάφωρα την ευγένεια του αθλητικού ιδεώδους το οποίο θα έπρεπε να πρεσβεύει και το ποδόσφαιρο, από την άλλη όμως μεριά υπάρχει ο κίνδυνος ν' αρχίσουν να τιμωρούνται με την ίδια αυστηρότητα στο μέλλον και ορισμένες παρεμφερείς συμπεριφορές, όπως φτύσιμο, γρατζούνισμα, μέχρι ίσως-ίσως και το (ειρωνικό) φιλί! Και τότε, ποιος θα είναι ο αρμόδιος να κρίνει ποιες συμπεριφορές είναι όντως τόσο επιλήψιμες ώστε να επιβάλλεται η εφαρμογή της αυστηρότατης των ποινών; Υπεισέρχεται, λοιπόν, η ηθικολογία στα γήπεδα και τους αγωνιστικούς χώρους κι άμα συμβεί αυτό, ουκ ολίγες φορές θα βαφτίζονται ανήθικα και πράγματα παιδαριώδη, τυχαία ή και εντελώς αθώα, επί σκοπώ φυσικά λήψης μεροληπτικών και άδικων αποφάσεων κατά αντιπάλων προς πλήρη εξωαγωνιστική εξουδετέρωση αυτών...

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B