Ads



26 Ιουνίου 2015

Η ΚΑΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Θ. Τουμάσης

Έχουμε μια καλή κυβέρνηση στην Ελλάδα, αυτό είναι δεδομένο.

Τούτος ακριβώς είναι και ο λόγος που εμείς στο «Πολιτική Σάτιρα», προβήκαμε εδώ και λίγους μήνες σε προσωρινή αναστολή των καθηκόντων μας, πλην όμως δεν το ρίξαμε, όχι, στην τεμπελιά. Διότι φυτέψαμε, κυρίες και κύριοι. Ναι, φυτέψαμε τον αγρό του «Πολιτική Σάτιρα», ο οποίος αγρός τοποθετείται στην Νέα Μάκρη του αρχι-δημάρχου Ψινάκη. (Σε απόρρητη τοποθεσία, βέβαια, για να μην τον ανιχνεύουν οι Τζιχαντιστές).

Μαζί, λοιπόν, με τις μελιτζάνες μας, με τα κολοκυθάκια μας και με τις ντοματούλες μας που τώρα άρχισαν να κοκκινίζουν, παρακολουθούμε είτε μέσω ραδιοφώνου αδιαλείπτως είτε στην τηλεόρασή μας το βράδυ, αραγμένοι κατάκοποι κι ευτυχισμένοι από τον καθημερινό μας μόχθο με την τσάπα μας και με το σκαλιστήρι μας, τις Ειδήσεις της Ε.Ρ.Τ., άρτι επανακάμψασας, κάπως υποτονικής μέχρι ώρας, αλλά θα φτιάξει.

Και τι λένε οι Ειδήσεις; «Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις», «Τουσκ: The game is over», «Μητρόπουλος: Η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δε θα ψηφίσουμε μια τέτοια συμφωνία ακόμα κι αν μας τη φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή» και τα λοιπά, και τα λοιπά. Ποτέ άλλοτε, εν μέσω μάλιστα θέρους, η αδρεναλίνη ενός λαού δεν ανέβηκε τόσο. Φαίνεται πως τον είδανε μικρό τον Τσίπρα και τον …χειρίζονται.

Δείτε τι τού κάνανε: α) Τον βάλανε να εισπνεύσει ενεργό άνθρακα (εισπνοή που σε τελειώνει εντός 24ώρου) και κατόπιν κράδαιναν μπροστά του το σακουλάκι με το αντίδοτο (ναι, υπάρχει αντίδοτο που αν το εισπνεύσεις εγκαίρως, δεν παθαίνεις τίποτα). «Θα υπογράψεις», τού λέγανε, «ή καπούτ, πιτσιρίκο»; Ευτυχώς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε μαζί του ένα άλλο σακουλάκι με αντίδοτο κι έσωσε την παρτίδα.

β) Τον πότισαν μαριχουάνα. Η παρασκευή της μαριχουάνας, ως γνωστόν, γίνεται από τις παπαρούνες. Όμως, δεν τον έπιασε η μαριχουάνα, επειδή ο Αλέξης, όταν ήταν μικρός, έπεσε μέσα σε μια μαρμίτα γεμάτη με παπαρούνες και, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, εκεί γνώρισε και την καλή του. Η πολλή του συνάφεια με τις παπαρούνες τον έκαναν να έχει ανοσία στο συγκεκριμένο ναρκωτικό (και στην καλή του, χε, χε).

Τέλος, γ) Τού έκαναν τον Ορό της Αληθείας. Ωστόσο, και πάλι οι προσπάθειές τους (σ.σ. των δανειστών μας) έπεσαν στο κενό, καθώς λύθηκε η γλώσσα του (σ.σ. του Αλέξη) και τούς ανέφερε ένα προς ένα όλα τα στατιστικά στοιχεία της δυστυχίας της χώρας μας. Τα ποσοστά των ανέργων, των ανασφάλιστων, των μη εχόντων περάσει από Κ.Τ.Ε.Ο. (είναι να τα λέμε τώρα;) των αιτούντων δωρεάν σίτισης, ρεύματος, λουτροκαμπινέ.

Αντιστάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και είναι προς τιμή του και καμάρι του, ο λαός σύμπας ανασαίνει με ανακούφιση, οι πλούσιοι σήκωσαν τα λεφτά τους και κοιμούνται πάνω τους, οι φτωχοί εξισώθηκαν (τραπεζικά) με τους πλούσιους, πι-χι πηγαίνεις να καταθέσεις στην Τράπεζα ένα πενηντάρικο και κάνεις ειδική συμφωνία με τον διευθυντή για το επιτόκιο, οι Ρώσοι ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν την πρώτη τους Βάση στη Σούδα.

Εμ, τι; Μόνο στη Σιβηρία θα γειτνιάζουν με τους Αμερικανούς; Τώρα θα γειτνιάζουν και στη Σούδα. Σε απέναντι-απέναντι οικόπεδα. Εκεί, να δείτε κηπευτικά που θα φυτέψουνε. Τα δικά μας (της «Πολιτικής Σάτιρας») ωχριούν μπροστά στα δικά τους. Αλλά, πολλά είπαμε. Ξεχάσαμε να βάλουμε και κοτούλες. Να έχουμε τα αυγά μας φρέσκα κι όχι να τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μας με τα αυγά του εμπορίου. Έλεος, πια!

Τι άλλο θ’ ακούσουμε…

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B