Ads



21 Αυγούστου 2012

Λάστα Αρκαδίας - Ένα ξεχασμένο χωριό...

Το καφενείο στη Λάστα Αρκαδίας

Το ορεινό χωριό Λάστα, στην ορεινή Αρκαδία, έχει πέντε-έξι σπίτια όλα κι όλα, μια βρύση με δροσερό τρεχούμενο νερό, ένα Δημοτικό Σχολείο, ένα μνημείο πεσόντων αγωνιστών, καθώς και ένα καφενείο του οποίου η θεμελίωση χρονολογείται το 1836…


Εκείνο που δεν έχει σίγουρα, είναι …λαθρομετανάστες. Διότι, εάν είχε λαθρομετανάστες, τότε δεν θα έβλεπες την παρακάτω πινακίδα κολλημένη στον τοίχο του καφενείου, αλλά ούτε και θα έβρισκες τόσα τοπικά γλυκίσματα, που μπορούσες να γευτείς εντελώς δωρεάν, στα ράφια του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί μας, καλοσυνάτοι μουσαφιραίοι,

Αυτό το γραφικό μαγαζάκι το φτιάξαμε με μεράκι και γούστο για να φιλεύεστε και να ξαποσταίνετε όλοι εσείς. Λόγω του ότι δεν υπάρχει κάποιος να σας τρατάρει, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε μόνοι σας και να γευτείτε το φίλεμά μας σαν στο σπιτικό σας. Μετά τη χρήση των σκευών παρακαλούμε να τα τοποθετείτε όπως τα βρήκατε, ώστε να τα βρουν και οι επόμενοι από εσάς. Να διατηρείτε την καθαριότητα εσωτερικά και εξωτερικά του χώρου. Ζητήστε από τους κατοίκους να σας διηγηθούν την ιστορία της ωραίας μας Λάστας.

Είμαι σίγουρος ότι θα τηρήσετε τα παραπάνω με σχολαστικότητα και σεβασμό.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς
Ο πρόεδρος της Ενώσεως Λασταίων

ΔΗΜ. ΚΑΓΙΟΥΛΗΣ

Το καφενείο ονομάζεται «Άι Γιώργης» (πάνω-πάνω φωτό). Κατοίκους, εμείς δεν συναντήσαμε, χτες τ’ απόγευμα που ήμασταν εκεί. Βρήκαμε, ωστόσο, μια παρέα άλλους περιηγητές, οι οποίοι μάς είπαν πως διασταυρώθηκαν μόλις πριν από λίγα λεπτά με κάποια ηλικιωμένη γυναίκα που όταν τους είδε φώναξε:

«Άντρα μου, έλα εδώ, να δεις ανθρώπους»!...

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B