Ads



18 Οκτωβρίου 2012

Συνωμοσίες Εξουσίας - Borgen (Απλά, ΔΕΝ βλέπεται)


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Ύστερα από πολλή σκέψη - επειδή δεν μού αρέσει να αναλώνω τον χρόνο μου στην τηλεόραση - και έχοντας από πριν προσέξει όλα τα τρέιλερ των νέων προγραμμάτων της ΝΕΤ, αποφάσισα να παρακολουθώ ένα σήριαλ. Το Borgen - Συνωμοσίες Εξουσίας...

Απόψε λοιπόν, τη στιγμή που γράφονται τούτες οι αράδες, προβάλλεται το πρώτο επεισόδιο. Κάθισα αναπαυτικά στην πολυθρόνα μου, ακούμπησα στο τραπεζάκι ένα αχνιστό βουνίσιο τσάι (πικρο χωρίς ζάχαρη) και ετοιμάστηκα για την τηλεοπτική μου - έτσι νόμιζα - πανδαισία.

Φευ, όμως!... Το σήριαλ αυτό, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ!

Δεν με αγγίζει. Δείχνει πολιτικούς, ίντριγκες, έρωτες - της Παναγιάς τα μάτια έχουν ανακατέψει εκεί μέσα. Και δεν με αγγίζει γιατί λείπει κάτι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η αλήθεια... Εκείνοι οι άνθρωποι που μάς παρουσιάζουν, είναι καρικατούρες που επιθυμούν να κυβερνήσουν έναν τόπο - τον τόπο τους - με το να καλλωπίζονται, να σενιαρίζονται, να χτενίζονται και να βάφονται. Μιλώντας συνεχώς για το προφίλ τους.

Για τον λαό τους, δεν μιλούν! Παρουσιάζουν τον λαό τους σαν μια άβουλη μάζα, που αν βγουν όμορφοι-ες στο γυαλί, θα κερδίσουν την ψήφο του κι αν όχι, θα την χάσουν! Αν η κάμερα πάρει τα σωστά πλάνα. Αν τα μαλλιά τους τα κουνά λοξά τ' αγέρι... Πόνεσε η ψυχή μου να βλέπω τέτοιες αηδίες...

Εντάξει, δεν είναι τούρκικο, είναι δανέζικο, αλλά τι διαφορά κάνει; Σήμερα, δεν με ενδιαφέρει - κι ούτε και κανέναν Έλληνα ενδιαφέρει - αν θα είναι κούκλος ο τάδε ή καλλονή η δείνα υποψήφια! Πολύ καλύτερα να 'χουνε ανασκουμπωμένα τα μανίκια! Μα να ξέρουν να κυβερνούν... Να ξέρουν να διοικούν έναν λαό οδηγώντας τους πολίτες στην ευημερία και συντονίζοντάς τους σωστά και μεθοδικά για να το πετύχουν αυτό.

Ωριμάσαμε, εδώ στην Ελλάδα. Και ωριμάσαμε απότομα! Ξυπνήσαμε από ένα παραμύθι και πέσαμε ακριβώς στη δίνη ενός απίστευτου εφιάλτη. Ποιος νοιάζεται για Borgen - στο θεό σας, εκεί στην ΝΕΤ.

Κι αν μ' ακούτε κιόλας...

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B