Ads



17 Σεπτεμβρίου 2009

Πάρτε το επίδομα, για να σάς κάνει κούκου!


Είναι γνωστό πως, στις μέρες μας, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, σε πολλούς άνεργους άντρες δεν κάνει πια κούκου - με άλλα λόγια, δεν το λέει η περδικούλα τους!... Κουρελιασμένοι ψυχικά οι καημενούληδες, σέρνονται εδώ κι εκεί αναζητώντας μάταια επαγγελματική αποκατάσταση και αντί για ρόπαλο και λεοντή - σύμβολα διαχρονικά της ανδρικής ρώμης -, φέρουν μόλις ένα φύλλο συκής στα επίμαχα σημεία τους. Όμως ένα πράγμα τούς λέμε. Ότι, όχι, δεν πρέπει να απελπίζονται!... Ούτε να χάνουν το κουράγιο τους! Διότι υπάρχει, και μάλιστα από το 2003, η ενδεδειγμένη γι' αυτούς συνταγή: Χωρίς άλλη χρονοτριβή, ας σπεύσουν τώρα, να κάνουν μια αίτηση στον Ο.Α.Ε.Δ. της γειτονιάς τους, προκειμένου να τούς χορηγηθεί, κατόπιν φυσικά εμπεριστατωμένων γραφειοκρατικών διαδικασιών και λεπτομερειών αφαντάστων, το σωτήριο επίδομα των μακροχρονίως ανέργων!

Του επιδόματος αυτού, η σοφή προκήρυξη χρονολογείται από το έτος 2003 ως είπομεν, και θα τη βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού, υπό τον σύνδεσμο: http://www.oaed.gr/Pages/SN_83.pg.

Αναφέρει στο ξεκίνημά του τα εξής, το εν λόγω εκείνο υπερενδιαφέρον κείμενο:

"Με το άρθρο 27 του Ν.3016/2002 καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης επιδόματος στους μακροχρόνια άνεργους με δαπάνη που θα καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατ’ εξουσιοδότηση του παραπάνω Νόμου εκδόθηκε η υπ’αριθμ. 31092/4.7.03 ΚΥΑ και η υπ’ αριθμ. 31217/8.4.03 ΚΥΑ η οποία δημοσιεύτηκε στις 14/4/03.Η χορήγηση του ανωτέρω επιδόματος έγινε προκείμενου να υποβοηθηθεί η ένταξη των μακροχρονίως ανέργων στην αγορά εργασίας, να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τους, να προληφθεί η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός και να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή".

Φίλοι μας, εσείς οι ανωνύμως ενδιαφερόμενοι και οι θαυμάζοντες την πρόνοια τούτου του κράτους που το πατούμε και μας πατεί, δεν θα παρατηρήσατε ασφαλώς εις το ανωτέρω απόσπασμα ότι έως την σήμερον ημέραν, μήτε κατά διάνοιαν έχει αναπροσαρμοστεί το χορηγούμενο ιλιγγιώδες ποσόν των διακοσίων ευρώ (#200,00#). Και δεν θα το παρατηρήσατε, επειδή δεν αναγράφεται εδώ, αλλά παρακάτω στο κείμενο και θα το δείτε μόνο αν επισκεφθείτε την προαναφερθείσα διεύθυνση στο διαδίκτυο! Χε, χε, εμείς εδώ κάνουμε άθλια προπαγάνδα, κι έτσι δεν το αναφέραμε - σε αντίθεση πάντα με τα εξαίρετα κρατικά μας κανάλια, τα οποία τα λένε όλα, τρα-λα-ρα, τρα-λα-ρο, και βρίσκουν φίνο τον καιρό!...

Διακόσια ευρώ!... Διακοσια ευρώ!... Οέο!!!

Πάρτε διακόσια για να σάς κάνει κούκου μέχρι τα εκατό!... Το λύσατε το πρόβλημά σας, μια κι έξω... Στη φωτογραφία επάνω είστε εσείς, περήφανοι πλέον και αποκαταστημένοι, και στη φωτοτυπία κάτω είμαι εγώ - τρόπον τινά -, ο γράφων και ξεγράφων, ο φυσών και ξεφυσών και αμαρτία εξομολογουμένη, αμαρτία εστίν!...


Πολ Σάτιρος
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B