Ads



14 Σεπτεμβρίου 2009

Είδηση της τελευταίας στιγμής

Σήμερα το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος της Υπερορθόδοξης Εκκλησίας, κ. Ιερόδουλος, επισκέφτηκε διαδοχικά στα εκλογικά τους κέντρα, τους κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να τούς θέσει υπόψη ότι, όποιος εκ των δύο λάβει την εντολή του λαού, θα ενισχυθεί μετά τις εκλογές, από την Εκκλησία του, με το ποσό των διακοσίων δις ευρώ!

Το παραπάνω ποσό είναι πολύ σημαντικό διότι θα συμβάλει στη σχεδόν ολική απόσβεση των χρεών της χώρας μας, έναντι των ευρωπαίων εταίρων μας. Παρόλα αυτά, ο κ. Ιερόδουλος, ούτε στην Ρηγίλλης, αλλά ούτε και στη Χαριλάου Τρικούπη, προέβη σε δηλώσεις. Εκ των εκπροσώπων τύπου των δύο κομμάτων, ο κ. Κουμουτσάκος αρκέστηκε μόνο να πει: "Οψόμεθα", ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου: "Προκοψόμεθα".

Το μεν "οψόμεθα", σημαίνει ότι, "εφόσον δεν θα εκλεγούμε εμείς, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι", το δε "προκοψόμεθα" ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως: Κατά Ευάγγελον, "θα φάμε καλά", κατά Γιωργάκην, "πονηρός ο μπαγάσας". Τούτο το τελευταίο παίρνει νόημα και υφή, αν αναλογιστούμε πως, έτσι κι αλλιώς, ο Γιωργάκης λογαριάζει να βγάλει από τη μύτη ξύγκι του αγαπητού κ. Ιερόδουλου.

Και θα τον κάνει άγιο με το ζόρι! Βοήθειά μας!....

Animated Jesus 0

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B