Ads



18 Δεκεμβρίου 2009

Αποκαλυπτικό Δελτίο - Σημαντικές ειδήσεις και ανθρωπιά

apokalyptiko


Πάντα δυναμικό και ανθρώπινο το Αποκαλυπτικό Δελτίο στην τηλεόραση του Extra 3, πρόβαλε κι απόψε τα καίρια ζητήματα της κοινωνίας μας. Στην άνω φωτογραφία, βλέπετε τον Γιάννη Παπαγιάννη εν μέσω ενός οδοκαθαριστή και ενός επιχειρηματία.

Ο έγκριτος παρουσιαστής στάθηκε στα προβλήματα και των δύο, με το ίδιο ενδιαφέρον και χωρίς να τους διαχωρίζει. Και, στη συζήτηση μαζί τους, έθιξε το τεράστιο θέμα της επαπειλούμενης διαρροής ελληνικών κεφαλαίων προς ξένες τράπεζες.

Η διαρροή αυτή θα συμβεί, εάν η κυβέρνηση επιμείνει, πέραν του πόθεν έσχες, στην υψηλή φορολόγηση των ιδιωτικών καταθέσεων και εάν οι τράπεζες δεν αυξήσουν παράλληλα τα επιτόκιά τους.

Στην Κύπρο το τραπεζικό σύστημα είναι πιο δελεαστικό για τους καταθέτες και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι, για καταθέσεις ύψους 100.000 ευρώ, το επιτόκιο βρίσκεται στο 4 τοις εκατό, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ανέρχεται έως και 5,5 τοις εκατό!

Κλείνοντας αυτό το σύντομο σημείωμα, θα προσθέσουμε ότι στο Αποκαλυπτικό Δελτίο και απόψε, όπως και πολλές προηγούμενες φορές, τα σκάνδαλα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη κατά το πρόσφατο παρελθόν, δεν αγνοήθηκαν ούτε ξεχάστηκαν. Κι ένα παράθυρο ελπίδας για κάθαρση, διαφαίνεται ύστερα από τη συμφωνία Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Παπανδρέου, να αποκαλυφθούν επιτέλους οι υπεύθυνοι.

Πολιτική Σάτιρα!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B