Ads



29 Ιανουαρίου 2012

Ο κ. Ροντούλης και τα ...γομάρια


Ως γνωστό, ο κ. Ροντούλης, παρότι αποκάλεσε τους υπουργούς και βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε ομιλία του στη Βουλή «ψεύτες, απατεώνες και γομάρια», στη συνέχεια επελέγη για τη θέση του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων. Όμως, όπως φαίνεται, η ατυχής φράση του θα τον ακολουθεί για αρκετό καιρό με μάλλον περίεργες παρενέργειες. Δείτε τι τού συνέβη στην πρόσφατη περιοδεία του στο Μαλί της Αφρικής:

Ο κ. Ροντούλης την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στο Μαλί της Αφρικής, προσκεκλημένος του πατέρα Σεραφείμ ο οποίος είναι επικεφαλής της εκεί ελληνορθόδοξης ιεραποστολής… Κάποια στιγμή τον μετέφεραν σ’ ένα χωριουδάκι έξω απ’ την πρωτεύουσα για να συναντηθεί με παιδιά του Μαλί που φοιτούν στο Ελληνικό Σχολείο της Αρχιεπισκοπής προκειμένου να μάθουν τη γλώσσα, τη θρησκεία και τον πολιτισμό μας.

«Παιδιά, ξέρετε τι είναι λιοντάρι»; Ρώτησε ο κ. Ροντούλης τα παιδιά…
«Αμέεε», απάντησαν εκείνα πρόθυμα. «Λιοντάρι είναι ένα ζώο σαν γομάρι, αλλά με πιο μεγάλο και τριχωτό κεφάλι»!
«Α», έκανε συνοφρυωμένος ο κ. Ροντούλης σκεπτόμενος ίσως πως τον δουλεύουν. «Και …κροκόδειλος; Ξέρετε τι είναι κροκόδειλος»;
«Βεβαίως», φώναξαν όλα μαζί τα παιδιά. «Κροκόδειλος είναι ένα ζώο σαν γομάρι, αλλά με πιο μακρουλό σώμα και πολύ-πολύ μεγάλα δόντια»!...
«Πω, πω», μούγκρισε, ιδιαίτερα θυμωμένος τώρα ο κ. Ροντούλης. Έψαξε, έψαξε να βρει λοιπόν ένα άλλο ζώο, που να μην μοιάζει καθόλου με γομάρι, για να δει τι θα τού πούνε τα παλιόπαιδα.
«Παιδιά, ξέρετε τι είναι …κροταλίας»;
«Βεβαίως και ξέρουμε! Κροταλίας είναι ένα πουλί από γομάρι, χωρίς το γομάρι»!...

Πάπαλα ο κ. Ροντούλης μας…

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B