Ads



25 Απριλίου 2012

Αλ Τσαντίρι Book - Βιβλίο του Λάκη Λαζόπουλου


Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Πρόκειται για ΤΟ βιβλίο! Ποτέ άλλοτε μια σατιρική εκπομπή - και μάλιστα τόσο πετυχημένη - δεν έγινε βιβλίο! Ο Λάκης Λαζόπουλος δήλωσε:

«Η σάτιρα έχει την αθωότητα του παιδιού που δεν υπολογίζει τις συνέπειες. Αν αρχίσω να κάνω σκόντο σ’ αυτή την αθωότητα, δεν θα κάνω σάτιρα αλλά δελτίο ειδήσεων. Η σάτιρα δεν είναι βασισμένη στις ισορροπίες αλλά στην ανισορροπία. Το χιούμορ είναι φυσικά δημοφιλέστερο από την εξουσία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη δύναμη από εκείνην: δεν αποφασίζει για τις ζωές των ανθρώπων, ενώ η εξουσία αποφασίζει, και μάλιστα συχνά αποφασίζει άδικα. Το χιούμορ είναι σαν να κοιτάς τον ουρανό. Όποιος κι αν είσαι, αν κοιτάξεις ψηλά, την ίδια ανάταση σου δημιουργεί. Οι άνθρωποι νιώθουν λύτρωση όταν ακούνε δυνατά την ίδια τους τη σκέψη. Μια ελεύθερη σατιρική εκπομπή ξεφοβίζει τον κόσμο. Και μόνο μια κοινωνία που δεν φοβάται μπορεί να δημιουργήσει».

Εμείς τι να σχολιάσουμε; Μέσα σε λίγες αράδες, ο Λάκης είπε τόσα πολλά. Τελικά, γίνεται φιλόσοφος εκείνος που φοβάται το νερό...

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B