Ads



8 Μαΐου 2012

Τρία πιθανά σενάρια για Συγκυβέρνηση


Σενάριο 1: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ. Ήδη διατυπώθηκε ανοιχτή πρόταση Σαμαρά-Βενιζέλου προς Τσίπρα: «Κάνε Κυβέρνηση και εμείς θα σε στηρίξουμε δια της ανοχής μας».

Αν ο Αλέξης Τσίπρας αποδεχτεί την πρόταση, θα γίνει πρωθυπουργός και θα αρχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμά του για απόσχιση από το Μνημόνιο. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες θα αρχίσει η φθορά του. Οι Ευρωπαίοι, με την ψυχολογική αβάντα των Σαμαρά-Βενιζέλου, θα στέκονται πεισματικά αμετακίνητοι στις θέσεις τους και είναι απορίας άξιο πώς οι Σαμαράς-Βενιζέλος, ενώ το γνωρίζουν τούτο το παιχνιδάκι, ρίχνουν εσκεμμένα τον Τσίπρα σε αντεθνική παγίδα… Καθώς ο Τσίπρας θα προσκρούσει συνεχώς σε βράχο, οι Σαμαράς-Βενιζέλος θα τον σχολιάζουν και θα τον λοιδορούν, για να τον φθείρουν ακόμα περισσότερο. Κι όταν το φρούτο ωριμάσει (δηλαδή, όταν ο Τσίπρας αποτύχει πλήρως), θα τού τραβήξουν το χαλί και, πάπαλα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σενάριο 2: ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΠΟΣΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ. Ως γνωστό, στο κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες, του Πάνου Καμμένου, υπάρχουν βουλευτές (ευτυχώς λίγοι) οι οποίοι έχουν ταχθεί στο πρόσφατο παρελθόν – και μάλιστα υπό πολύ χαλαρές προϋποθέσεις – υπέρ της επανένωσης με την Ν.Δ.

Αν οι εν λόγω «χαλαροί» βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποσχιστούν από το κόμμα με το οποίο εκλέχτηκαν και δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια τέτοια συγκυβέρνηση (Σαμαρά-Βενιζέλου), τότε το πολιτικό μόρφωμα που θα προκύψει είναι αφενός βιώσιμο, αφετέρου όμως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με του λαού την απόφαση. Θα το τολμήσουν; Όπως και να ’χει πάντως, η τυχόν αποσκίρτησή τους από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν αναμένεται να κλονίσει σοβαρά το κόμμα του Πάνου Καμμένου, ούτε να τού προκαλέσει ρωγμές, διότι τώρα σχηματοποιείται και ως εκ τούτου δεν έχει αγκυλώσεις. Αντίθετα μάλιστα, θα το ξεσκαρτάρει και θα τού παράσχει τον απαιτούμενο χρόνο «επώασης», προκειμένου να αυξήσει δυναμικά το ποσοστό του στις επόμενες Εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

Σενάριο 3: ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τον αστάθμητο παράγοντα που ακούει στο όνομα Φώτης Κουβέλης. Στον πιο αδύναμο κρίκο της προκύπτουσας Βουλής…

Ο Φώτης Κουβέλης τρέμει το ενδεχόμενο νέων Εκλογών, γιατί δεν αισθάνεται σίγουρος αν θα ξαναπάρει τα ποσοστά του ή αν οι ψηφοφόροι του «μετακομίσουν» στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Έτσι, οι τελευταίες δηλώσεις του εμπεριέχουν το στοιχείο της αμφιβολίας καθώς και τη διάθεση διαπραγμάτευσης («για το καλό της χώρας»). Ταυτόχρονα, η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα τού προσφέρουν υπουργεία, ίσως και πρωθυπουργία. Απίθανο φαντάζει βέβαια το ενδεχόμενο να επανέλθει ο Παπαδήμος, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής των τριών… Έτσι, να δούμε τον Φώτη Κουβέλη πρωθυπουργό είναι πολύ-πολύ πιθανό… Όλα θα παιχτούν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, όταν την διερευνητική εντολή θα την έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Θα το κάνουν «με βαριά καρδιά» για να μας σώσουν…

Για να σώσουν ΕΣΕΝΑ, κακόμοιρε λαέ!... Και μην κοιτάς τι ψήφισες. Δεν πεινάς! Δεν διψάς! Δεν υποφέρεις!

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B