Ads



5 Ιουνίου 2012

Η Ισπανία κοντά σε ευρωπαϊκή βοήθεια, η Κύπρος λυγίζει


Η μεγάλη βρετανική εφημερίδα, The Telegraph, στο οικονομικό της έντυπο, έχει κεντρικό τίτλο σήμερα: «Η Ισπανία βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν από την προσφυγή της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, η Κύπρος λυγίζει».

Και συνεχίζει:

Το κυβερνών κόμμα στην Ισπανία (σ.πολ.σατ.: του αχώνευτου Ραχόι, που είπε ό,τι είπε για τους ανέργους…) άρχισε να «σπάει» εκπέμποντας για πρώτη φορά το μήνυμα ότι η χώρα ενδέχεται να προσφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης προκειμένου να διασώσει το τραπεζικό της σύστημα.

«Μια ανεξέλεγκτη κατάρρευση, ασφαλώς και δε θα φέρει την Αποκάλυψη», δηλώνει ο José María Beneyto, εισηγητής εξωτερικής πολιτικής στο Ισπανικό Κοινοβούλιο. «Μπορούμε να ζήσουμε με αυτό. Ωστόσο, αντί να παρακολουθούμε χωρίς αντίδραση την τρελή κούρσα των spreads και των ομολόγων, είναι προτιμότερο να αναζητήσουμε μια διαφυγή»!

Ο κ. Benyeto παραδέχεται ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, με τον τρόπο που θα υποδείξει η Τρόικα των αξιωματούχων της Ε.Ε., της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Δ.Ν.Τ. (σ.πολ.σατ.: εννοεί την δικιά μας Τρόικα, με τον Τόμσεν και τ’ άλλα παιδιά). «Η Πορτογαλία, αλλά και η Ιρλανδία, καταναλώνουν από το παθητικό τους για να κρατηθούν ζωντανές», καταλήγει.

Κλυδωνισμοί σημειώνονται και στην Κύπρο, η οποία επίσης εισέρχεται ολοταχώς στην κρίση, ενώ ο πρόεδρός της, Δημήτρης Χριστόφιας, μιλά για πιθανή προσφυγή της χώρας του στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης διότι δεν κατάφερε να μην επηρεαστεί από την μεγάλη κατάρρευση της Ελλάδας…

Διαβάστε περισσότερα…

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B