Ads



3 Αυγούστου 2012

Χωρίς «κόκκινες γραμμές» οι συζητήσεις με την τρόικα

«Κλειδώνει» την Κυριακή το πακέτο των μέτρων 11,5 δισ. για τη διετία 2013-2014


Εκκρεμούν τα ισοδύναμα για το 2012

Σε θετικό κλίμα ξεκίνησαν χθες οι συζητήσεις με την τρόικα για την οριστικοποίηση του πακέτου των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, καθώς και για τα ισοδύναμα που προτάθηκαν από το οικονομικό επιτελείο για να μη θιγούν τα ειδικά μισθολόγια, αλλά και η πρόταση για την καταβολή φόρων με πολλές δόσεις.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση και στη συνέχεια η τρόικα θα αποχωρήσει για να επιστρέψει με στόχο την ολοκλήρωση του πακέτου έως το Σεπτέμβριο, ούτως ώστε να συντάξει την έκθεσή της, που είναι απαραίτητη για την επόμενη δόση των 31 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες γίνονται από μηδενική βάση και χωρίς να υπάρχουν «κόκκινες γραμμές».

Έγινε εκτεταμένη συζήτηση για το θέμα της εκτέλεσης του εφετινού προϋπολογισμού, όπου βασική εκκρεμότητα είναι τα δημοσιονομικά ισοδύναμα που έχει προτείνει η κυβέρνηση, ώστε να μην προχωρήσουν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Στη συνάντηση δεν εξετάστηκε το ζήτημα του ομολόγου των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που λήγει στις 20 Αυγούστου και το οποίο κατέχει η ΕΚΤ, αλλά ούτε και το θέμα των ταμειακών διαθεσίμων. Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της ύφεσης και αποφασίστηκε να αναθεωρηθούν οι μακροοικονομικές προβλέψεις.

Πηγή: Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B