Ads



15 Αυγούστου 2012

Το δώρο του Πάνου Καμμένου για την γιορτή του (Ανέκδοτο)


Ο Πάνος Καμμένος, σήμερα που γιορτάζει κάλεσε την Τρόικα στο γραφείο του. Σκέφτηκε ότι, λόγω της γιορτής του, είναι μια καλή ευκαιρία να ζητήσει από την Τρόικα να σταματήσει να απαιτεί νέους φόρους από την Ελλάδα και να δώσει επιτέλους το πράσινο φως για την εκταμίευση του επόμενου δανείου…

– Κύριοι της Τρόικας, είπε ο Πάνος Καμμένος, θέλω να σταματήσετε τις πιέσεις και να δώσετε αμέσως την δόση που δικαιούμαστε.

Οι τροϊκανοί τον ρώτησαν αν πιστεύει ότι δικαιούται η Ελλάδα αυτό το δώρο.

– Φυσικά! απάντησε ο Πάνος Καμμένος.

Η Τρόικα κάλεσε τότε στον Πάνο Καμμένο να ανοίξει τον υπολογιστή του και να δει στα αρχεία του το τι έλεγε προεκλογικά όλους αυτούς τους μήνες για την Τρόικα και το Μνημόνιο. «Και μετά», του είπε ο επικεφαλής της Τρόικας, κάποιος ξανθοτρίχης ονόματι Τόμσεν, «γράψε ένα γράμμα στην Άγκελα Μέρκελ και εξήγησέ της γιατί πιστεύεις ότι δικαιούστε το δάνειο»!

Ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε την Τρόικα για την συμβουλή και τούς πέρασε στο διπλανό δωμάτιο να περιμένουν. Κατόπιν, έκρινε πως δεν χρειάζεται να ανοίξει το κομπιούτερ του, διότι θυμόταν πολύ καλά τι έλεγε προεκλογικά και πόσο λαύρος ήταν κατά του Μνημονίου. Απλά, πήρε χαρτί και μολύβι μπροστά του και άρχισε να γράφει:

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΟ

«Αγαπητή Μέρκελ,

Σε αγαπώ πολύ-πολύ. Θέλω να εκταμιεύσεις την επόμενη δόση του δανείου, καθώς επίσης να εμποδίσεις την Τρόικα να απαιτεί νέα μέτρα.

Σε ευχαριστώ,
Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος».

Ο Πάνος Καμμένος όμως, ήξερε ότι αυτά που έγραψε δεν ήταν αλήθεια. Δεν αγαπούσε μάλιστα καθόλου μα καθόλου την Καγκελάριο όλων των Γερμανιών. Έτσι, έσκισε το πρώτο γράμμα και ξανάρχισε:

ΓΡΑΜΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ

«Αγαπητή Μέρκελ,

Μπορεί να σ’ έχω πικράνει στο παρελθόν, αλλά τώρα σε αγαπώ πολύ-πολύ. Θέλω να εκταμιεύσεις την επόμενη δόση του δανείου, καθώς επίσης να εμποδίσεις την Τρόικα να απαιτεί νέα μέτρα.

Σε ευχαριστώ,
Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος».

Ήξερε όμως ότι ούτε αυτό ήταν αλήθεια, διότι εξακολουθούσε να την μισεί φοβερά αυτήν την «γκιόσα του Βερολίνου» (κατά Τράγκαν, ε;). Έτσι, έσκισε κι αυτό το γράμμα και άρχισε ξανά:

ΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΤΟ

«Αγαπητή Μέρκελ,

Μπορεί να μην σε αγαπώ, αλλά σού υπόσχομαι ότι στο εξής θα προσέχω την συμπεριφορά μου απέναντί σου και θα γίνω καλό παιδί. Θέλω να εκταμιεύσεις την επόμενη δόση του δανείου, καθώς επίσης να εμποδίσεις την Τρόικα να απαιτεί νέα μέτρα.

Σε ευχαριστώ,
Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος».

Ο Πάνος Καμμένος ήξερε ωστόσο, ότι ακόμη κι αυτό το γράμμα δεν θα έφερνε το πολυπόθητο οκέυ της Μέρκελ… Τώρα πια ανησύχησε. Πήγε στο διπλανό δωμάτιο όπου τον περίμενε η Τρόικα και τούς είπε ότι ήθελε να πάνε όλοι μαζί στην εκκλησία. Οι τροϊκανοί σκέφτηκαν ότι το «κόλπο» τους είχε πιάσει, μιας και είδαν τον Πάνο Καμμένο να είναι σκεφτικός και λυπημένος.

– Πάμε! Γιατί όχι; έκαναν πρόθυμα και σηκώθηκαν από τον καναπέ τους.

Ο Πάνος Καμμένος τους πήγε στην εκκλησία της γειτονιάς. Μπήκε μέσα, βρήκε τον παπά και τού ψιθύρισε στ’ αυτί ότι αυτοί οι τρεις είναι άθεοι και χρειάζονται κατηχητικό! Ο παπάς φρίκαρε!... Πήρε μια μεγάλη αλυσίδα, τους έδεσε και τους κράτησε εκεί. «Να τους ελευθερώσεις μόνο όταν σιγουρευτείς ότι έγιναν ξανά πιστοί», προέτρεψε τον παπά ο Πάνος Καμμένος φεύγοντας.

Επέστρεψε γρήγορα στο γραφείο του, κάθισε στο τραπέζι και πήρε μολύβι και χαρτί...

ΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ

«Μέρκελ,

Έχω στα χέρια μου την Τρόικα. Αν θέλεις να την ξαναδείς, θέλω να εκταμιεύσεις την επόμενη δόση του δανείου, καθώς επίσης να εμποδίσεις την Τρόικα να απαιτεί νέα μέτρα.

(Υπογραφή) Ξέρεις ποιος…».

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B