Ads



29 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Αλήθεια, εσείς νιώθετε μια μελαγχολία τις τελευταίες ώρες; Σάμπως ένα σύννεφο να σκέπασε τον πολιτικό μας ορίζοντα και να απειλούνται ανοιχτά πλέον όλες οι αυτονόητες ελευθερίες και τα κεκτημένα του λαού μας; Αισθάνεστε ότι πολλά συνέβησαν καθ’ υπερβολή: συλλήψεις, διαπομπεύσεις ενδεχόμενων αθώων, υπέρμετρη σκληρότητα από πλευράς των Αρχών;

Οι δημοσιογράφοι δεν γράφουν και δε μάς λένε την αλήθεια. Οι μη γνώστες περί των πολιτικών πραγμάτων μόνο, είναι δυνατό να τους πιστέψουν. Οι δημοσιογράφοι, ποτέ μα ποτέ σ’ ολόκληρη την κοινοβουλευτική πορεία της Χρυσής Αυγής, δεν τούς έδωσαν βήμα, δεν πρόβαλαν τις θέσεις τους, κι όταν το έκαναν, το έκαναν στρεβλά. Π.χ. ο Γιώργος Τράγκας, στον «Ελεύθερο Σκοπευτή» του ΣΚΑΪ, παρουσίασε πραγματικά ακραίες απόψεις στελεχών της Χ.Α. χωρίς όμως να επεκταθεί παράλληλα σε επιστημονικά τεκμήρια, τα οποία μπορεί να επέβαλαν τη στείρωση σε ορισμένες κατηγορίες ψυχικά ασθενών. Και ουκ ολίγοι σοβαροί ψυχίατροι σήμερα, συγκλίνουν προς την παραδοχή που επί το λαϊκότερο θα εκφράζαμε: «Η τρέλα είναι κληρονομική».

Σε ορισμένες (λίγες) επιστημονικά διαγνωσμένες περιπτώσεις, για να είμαστε πιο ακριβείς και να μη γίνει καμιά παρανόηση.

Επίσης, η εκπεφρασμένη λατρεία των στελεχών της Χ.Α. προς τον Χίτλερ, θα μπορούσε να μην αποτείνεται φυσικά προς το άμεσο πρόσωπο του αιμοσταγή σφαγέα Χίτλερ, αλλά με την έννοια ότι «ένας Χίτλερ θα μας σώσει», όπου ως Χίτλερ νοείται ένας Έλληνας φιλόπατρις ηγέτης που τις μεθόδους και μόνο του αληθινού Χίτλερ θα μετέρχεται, αποκλειστικά για το καλό της Ελλάδας. Επιμένουμε, λοιπόν, ότι η Χρυσή Αυγή, πέραν του ότι στερήθηκε από τα Μ.Μ.Ε. του βασικότερου δικαιώματός της να μπορεί να παρουσιάζει ισόχρονα και ισοδύναμα τις απόψεις της σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, παρεξηγήθηκε επίσης στο μέγιστο βαθμό.

Από την άλλη, τι είναι όλα τούτα για τα «Τάγματα Εφόδου»; Υπήρξαν όντως; Υπάρχουν; Ποιοι τα δημιούργησαν; Ευθύνονται τόσο υψηλά ιστάμενα στην ιεραρχία άτομα, όπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος; Βρήκαν στ’ αλήθεια όπλα στο σπίτι του ή τα τοποθέτησε εκεί η Ασφάλεια; (Γίνονται τέτοια στην πολιτική – μην αμφιβάλλετε. Εδώ κοτζάμ Μέρκελ τα ίδια δεν κάνει στους Σαμαρά-Βενιζέλο; Τρέμουν μπροστά της). Νόμιμα οπλοφορεί ο Μιχαλολιάκος; Τον προσάγουν με χειροπέδες στην Ευελπίδων! Δίκαια; Άδικα; Ειλικρινά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε… Μαζί του, προσάγουν τη μισή του κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο νο. 2 τη γλίτωσε. Ο Παππάς. Δεν πρόκειται να παραδοθεί, σάς το λέμε και στοιχηματίζουμε γι’ αυτό μάλιστα. Θα κινείται στην παρανομία από ’δώ και μπρος. Όπως ο Παπανδρέου (ο Ανδρέας) επί Χούντας. Στην νέα Χούντα – τη Χούντα του Σαμαρά… Κι αν τα καταφέρει, θα φύγει έξω. Θα οργανώσει την αντίσταση. Η Χ.Α. απηχεί τις απόψεις μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού. Γιατί να μην κάνει αντίσταση; Εμφύλιο να μην κάνει, ας ευχηθούμε.

Σκέφτηκε άραγε κανείς ότι οι κατηγορίες με τις οποίες προσάγονται τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, μπορεί να είναι κατασκευασμένες; Μάρτυρες-ψευδομάρτυρες; Γεγονότα ανύπαρκτα; Ζημιές που δεν έγιναν ποτέ; Κατανοούν οι κρατούντες ότι με έωλες κατηγορίες είναι αδύνατο να καταδικάσεις τον οποιονδήποτε; Όσο κι αν η Δικαιοσύνη χαλιναγωγείται; Ή μήπως δεν τους νοιάζει αν θα καταδικαστούν τελικά; Μήπως αρκούνται απλά στη δυσφήμησή τους, στην κατασυκοφάντησή τους; Οι δημοσκοπήσεις που έσπευσαν (υπόπτως κατά τη γνώμη μας) να δουν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύουν την απίστευτη κατρακύλα ενός κόμματος που άγγιξε κάποια στιγμή ποσοστά της τάξεως ακόμα και του δεκαπέντε τοις εκατό!

Άρα, οι συκοφαντίες – αν είναι συκοφαντίες κι όχι πραγματικότητα – πιάσανε πολύ γρήγορα τόπο.

Προς το παρόν πάντως, υπάρχει ο κοινός νους να μη χαρακτηριστεί παράνομη η Χρυσή Αυγή ως πολιτικός σχηματισμός. Θα συνεχίσει δηλαδή να υφίσταται νομικά ως κόμμα, αλλά πώς αλήθεια θα λειτουργεί κοινοβουλευτικά; Με υπόδικους τόσους πολλούς βουλευτές της παράταξης αυτής, πώς θα γεμίζουν τα έδρανά της; Μέχρι να διεξαχθούν οι δίκες – και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως οι δίκες αυτές θα καθυστερήσουν πάρα πολύ να φτάσουν στο ακροατήριο – το κόμμα ναι μεν θα υφίσταται αλλά δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Έτσι ακριβώς όπως συμφέρει τον Σαμαρά. Έτσι ακριβώς όπως το θέλει.

Ούτε πεθαμένους τους θέλει, ούτε ζωντανούς.

Άμα πέθαινε η Χρυσή Αυγή, ένα νέο κόμμα θα γεννιόταν από τις στάχτες της. Κι άμα ζωντάνευε, τότε θα ζωντάνευε κανονικά. Το δεκαπέντε τοις εκατό θα καθίστατο πια πολύ μικρό, μπροστά στα νέα ποσοστά που θα κατέγραφε στην ελληνική κοινωνία. Την καταπιεσμένη, την καταφορολογημένη, την κατακλεμμένη ελληνική κοινωνία. Ενώ ημιθανής είναι μια χαρά (!) και βολεύονται οι δικτάτορες και οι δικτατορίσκοι που λυμαίνονται τη χώρα μας και στο τέλος θα μας πεθάνουν όλους.

Αφού μας συλλάβουν πρώτα και εκτίσουμε βαριές ποινές για χρέη που εκ των πραγμάτων θα είναι αδύνατο να τα πληρώσουμε ή, ακόμη-ακόμη, γιατί δεν κρατήσαμε το στόμα μας κλειστό, μόνο και μόνο…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: Τελικά, συνελήφθη και ο Παππάς. Ο Χρήστος Παππάς πήγε μόνος του με ταξί στη Γ.Α.Δ.Α. και παραδόθηκε. Χάσαμε το στοίχημα. Κι αν αποδειχτεί πέραν πάσης αμφισβητήσεως ότι η Χ.Α. είναι όντως μια τρομοκρατική οργάνωση, τότε θα χάσουμε και τα υπόλοιπα στοιχήματα. Αλλά κρατήστε μικρό καλάθι. Η εξουσιομανία του Σαμαρά ώθησε σε αυτές τις συλλήψεις. Με συμβουλάτορες από πίσω τους Γερμανούς, δηλαδή τους επικυρίαρχους της φτωχιάς μας πατρίδας.

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B