Ads



21 Μαρτίου 2013

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Μπορεί η κυβέρνησή μας, εδώ στην Ελλάδα, να «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου» έχοντας ουσιαστικά εγκαταλείψει την Κύπρο αβοήθητη, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο στον κάθε απλό Έλληνα και Ελληνίδα και γνωρίζουμε πως, πολλές και πολλοί, τούτο το βράδυ μείναμε ξάγρυπνοι αναζητώντας μια λύση για την μαρτυρική μεγαλόνησο…

Λοιπόν, η λύση υπάρχει! Ναι, καλά διαβάσατε. Σχηματοποιήσαμε παρακάτω τις ενέργειες στις οποίες κατά σειρά πρέπει να προβεί η Κυπριακή κυβέρνηση, προκειμένου να αντεπεξέλθει πλήρως από τον φοβερό πόλεμο τον οποίον δέχεται.

Πιο συγκεκριμένα:

Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ:
  • 17 δισ. ευρώ, για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών της. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ολόκληρο το ετήσιο Α.Ε.Π. της μεγαλονήσου.
  • Να μην φύγουν οι καταθέσεις ντόπιων και ξένων (κυρίως των Ρώσων), οι οποίες υπερβαίνουν κατά τέσσερις (4) φορές το κυπριακό Α.Ε.Π.
Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
  • Να τιτλοποιήσει μέρος του αναμενόμενου ενεργειακού της πλούτου από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στην Α.Ο.Ζ. της. Κατά τη γνώμη μας, αρκεί μόλις ένα ελάχιστο 5% από τα αναμενόμενα κρατικά έσοδα εκμετάλλευσης ενός έτους για να υπερκαλύψει το σύνολο του Α.Ε.Π. της Κύπρου!
  • Να χορηγήσει τους τίτλους αυτούς σε όλους τους ιδιώτες καταθέτες-μεγαλοκαταθέτες των Κυπριακών Τραπεζών κατά το ποσοστό των καταθέσεων καθενός, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση – και το δέλεαρ, αν προτιμάτε – ότι οι τελευταίοι, αν δεν αυξήσουν, τουλάχιστον δεν θα αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους.
  • Να τιτλοποιήσει ένα ακόμα μέρος του μελλοντικού ενεργειακού της πλούτου, δηλαδή άλλο ένα 5% και να το διαθέσει στο εξωτερικό. Δηλαδή, να ανοιχτεί ειδικός λογαριασμός «Βοήθειας προς την Κύπρο», όπου οι ξένοι καταθέτες θα τοποθετούν τα χρήματά τους με μελλοντικό αντίκρισμα, το οποίο, φυσικά, εμπεριέχει το ρίσκο να μην αποδώσουν τα κοιτάσματα το αναμενόμενο κέρδος. Αλλά παγκοσμίως οι ιδιώτες επενδυτές, ως γνωστό, συχνά δέχονται να επωμιστούν παρόμοια – ή και πιο επισφαλή (π.χ. Αθλητικό Στοίχημα) – ρίσκα, ενώ ταυτόχρονα η πράξη τους, ως πράξη αλληλεγγύης προς την Κύπρο θα λογίζεται…
Αν συμφωνείτε με τα παραπάνω, διαδώστε το παρόν άρθρο! Συμβάλετε κι εσείς, με όσες δυνάμεις διαθέτετε, να φτάσει το ταχύτερο στ’ αφτιά της Κυπριακής Κυβέρνησης και των αξιοπρεπέστατων ομολογουμένως βουλευτών όλων των κομμάτων η πρότασή μας αυτή.


Επειδή, κάποιοι ξενυχτούν για την Κύπρο...

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B