Ads



31 Αυγούστου 2012

Με ένα υπέροχο «μπλε φεγγάρι», μας αποχαιρετά το φετινό καλοκαίρι...


Γεια χαρά, θα πούμε σήμερα σε ένα ακόμα ζεστό καλοκαίρι!

Και σαν επιστέγασμα, το πιο υπέροχο «μπλε» φεγγάρι θα φιγουράρει για πάρτη μας στον ουρανό. Διότι, φίλες και φίλοι, σήμερα, Παρασκευή 31 Αυγούστου, θα ζήσουμε ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο. Ο λόγος, για τη δεύτερη πανσέληνο του Αυγούστου.

Το φαινόμενο των δυο πανσελήνων μέσα σε ένα μήνα δεν είναι, βλέπετε, και τόσο σύνηθες. Συμβαίνει κάθε δυόμισι χρόνια και γι’ αυτό, το δεύτερο φεγγάρι που πραγματοποιείται στον ίδιο μήνα, ονομάζεται «μπλε» φεγγάρι.

Η δεύτερη πανσέληνος τον ίδιο μήνα αποκαλείται μπλε, όχι μόνο επειδή είναι ασυνήθιστη αλλά επειδή - μια φορά κι έναν καιρό - ήταν πραγματικά μπλε. Και όχι για μια νύχτα, αλλά για χρόνια. Οι άνθρωποι άνοιγαν τα παραθύρια τους και το μπλε φως ξεχυνόταν στην κάμαρά τους. Τα παιδιά ξαπλωμένα στα κρεβατάκια τους μαγεύονταν κι ονειρεύονταν διαστημόπλοια και μικρά μπλε ανθρωπάκια… Αχ, όλα κάποτε ήταν αλλιώς…

Δεν υπήρχε η Μέρκελ και ο Ολάντ! Δεν υπήρχε καν το ευρώ!... Δεν υπήρχαν οι Σόιμπλε και Ρέσλερ… Κι εμείς, ήμασταν μικρά παιδιά, χαριτωμένα.

Απόψε οι αρχαιολογικοί χώροι (και ο Παρθενώνας, φυσικά) θα είναι ανοιχτά για το κοινό όλη την νύχτα, προκειμένου οι «ρομαντικοί της σελήνης» να απολαύσουν την πανσέληνο …αρχαιοπρεπώς. Αν πάτε στην Ακρόπολη, μην παραλείψετε να έρθετε και στο δικό μας περίπτερο – ναι, η «Πολιτική Σάτιρα!» έστησε περίπτερο εκεί και σας περιμένει.

Θα βρισκόμαστε στον προαύλιο χώρο έξω από το Ηρώδειο!... Κερνάμε λουκουμάκι και νερό!... («Ένα φράγκο και τα δυο»)!... Τσιγκολελέτα, τσιγκολελέτα!

Λένε πως, με την πανσέληνο, μερικοί χάνουν εντελώς τα μυαλά τους. Μην τους πιστεύετε. Πάρτε το ταίρι σας και βγείτε άφοβα έξω!... Αγνοήστε τις κακές γλώσσες: «Πω, πω, τι φάλαινα έχει αυτός!» ή, «αμάν, τι κιτρινιάρη παίρνει ετούτη!» και άλλα εμπριμέ! Χαϊδευτείτε, φιληθείτε δημόσια, γεμίστε με ερωτική ενέργεια!...

Τσιγκολελέτα!...

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B