Ads



4 Οκτωβρίου 2012

Δύο ακόμα ερωτήσεις για τον Τέρενς Κουίκ


Χτες, είχαμε τη χαρά στο «Πολιτική Σάτιρα!», να φιλοξενήσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη (διαβάστε την ολόκληρη, ΕΔΩ…) του καλού μας φίλου και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Τέρενς Κουίκ.

Η συνέντευξη αυτή περιελάμβανε οχτώ ερωτήσεις επί όλων σχεδόν των ζητημάτων που απασχολούν την κοινή γνώμη στις μέρες μας, στις οποίες ο κ. Κουίκ είχε την καλωσύνη να απαντήσει ευθέως και χωρίς περιστροφές. Ωστόσο, θεωρούμε πως απομένουν άλλες δύο ερωτήσεις να τού κάνουμε, ώστε να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός δέκα! (Δέκα ήταν οι Εντολές του Θεού στον Μωυσή, δέκα είναι και το άριστα στο πανεπιστήμιο του Harvard όπου διδάσκει από φέτος ο Γιώργος Παπανδρέου).

Υποβάλλουμε, λοιπόν, τις δύο εναπομείνασες ερωτήσεις σήμερα και τις απαντήσεις – εφόσον, φυσικά, ο φίλος μας βρει το χρόνο για να ασχοληθεί – θα τις δημοσιεύσουμε την προσεχή Κυριακή (7 Οκτωβρίου), αμέσως μετά το χρονογράφημα του Τάκη Ξαπλαρή… (Το χρονογράφημα θα αναρτηθεί περίπου στις 10:00 πμ. – ξανά ο μαγικός αριθμός!!! – και οι απαντήσεις του κ. Κουίκ στις 11:00 πμ. ακριβώς).

1η ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύετε ότι στη διεθνή πολιτική σκηνή παίζεται ένα παιχνίδι από πλευράς των Ευρωπαίων σε βάρος του Δ.Ν.Τ.; Δηλαδή, μήπως τεχνηέντως εξωθείται το Δ.Ν.Τ. σε αποχώρηση, δεδομένου ότι αν υποχωρήσει τώρα στο ζήτημα της Ελλάδας και αποδεχθεί την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας – παρά την ελλιπή από πλευράς μας εκπλήρωση των όρων της αρχικής συμφωνίας – στη συνέχεια θα βρεθεί προ δεδικασμένου όσον αφορά το θέμα της Ισπανίας, και θα αδυνατεί εκεί να ανταποκριθεί στα τεράστια ποσά που πλέον θα απαιτούνται;

2η ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύετε ότι τα θαλάσσια σύνορά μας με την Τουρκία είναι απολύτως αποσαφηνισμένα; Εάν ζητηθεί, φερ’ ειπείν, από το Υπουργείο Εξωτερικών ένας χάρτης με τις ακριβείς θέσεις των θαλάσσιων συνόρων μας, αυτός μπορεί να παρασχεθεί; Οι Τούρκοι συμφωνούν; Ή μήπως οι Τούρκοι διαθέτουν άλλον χάρτη με διαφορετικά θαλάσσια σύνορα; Και, αν πράγματι υπάρχει ασάφεια αναφορικά με τα θαλάσσια σύνορα, πώς εξαγγέλλετε ότι θα οριοθετήσετε Α.Ο.Ζ. στο Αιγαίο, δίχως να υποβάλετε τη χώρα μας στον κίνδυνο μιας ελληνοτουρκικής πολεμικής αναμέτρησης;

Εδώ σε θέλουμε, φίλε μας, κ. Κουίκ και εδώ θα σε κρίνουμε…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Τέρενς Κουίκ! Δεν πέρασε λίγη ώρα από τη δημοσίευση της παρούσας ανάρτησης και μας τηλεφώνησε ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόσκλησή μας - μόνο που επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ξάνθη και συνεχώς ταξιδεύει μεταξύ Ξάνθης-Αθήνας-Ξάνθης, ενώ θα απουσιάσει και στο εξωτερικό λίγες ημέρες για το Συνέδριο του ΟΑΣΕ, αδυνατεί μέχρι την Κυριακή να μάς παρέχει τις απαντήσεις στα 2 ερωτήματα που θέσαμε (διότι ο χρόνος του είναι εξαιρετικά πιεσμένος). Υποσχέθηκε ωστόσο ότι θα έχουμε τις απαντήσεις του την επόμενη εβδομάδα! Τον ευχαριστούμε θερμά!!!

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B