Ads



28 Φεβρουαρίου 2013

Φυλακές Κορυδαλλού: Η VIP πτέρυγα των επωνύμων


Σε VIP club έχει μετατραπεί η 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, αφού εκεί κρατούνται οι επώνυμοι της υψηλής κοινωνίας.

Αμέσως μόλις κάποιος ανοίξει τη μεγάλη σιδερένια πόρτα που οδηγεί στον προθάλαμο της πτέρυγας αντιλαμβάνεται ότι εκεί δεν κρατούνται …απλοί θνητοί, αλλά άνθρωποι που κάποτε περπατούσαν στα κοσμοπολίτικα σοκάκια της Μυκόνου, που έπαιρναν το γεύμα τους στα πιο ακριβά εστιατόρια και η προσωπική και επαγγελματική τους ζωή γέμιζε τις σελίδες περιοδικών και εφημερίδων και τον τηλεοπτικό χρόνο των καναλιών.

Πλέον οι ίδιοι βρίσκονται προφυλακισμένοι για διάφορα αδικήματα και προσπαθούν να συνυπάρξουν αρμονικά στα ίδια κελιά. Παίζουν επιτραπέζια, παρακολουθούν τηλεόραση, απολαμβάνουν τον καφέ τους στο καφενείο των φυλακών, καθαρίζουν την εκκλησία, παραγγέλνουν απέξω σουβλάκια, πίτσες και κινέζικο και απολαμβάνουν τα ανέκδοτα του «Big Mak».

Στην 6η πτέρυγα βρίσκονται προφυλακισμένοι, μεταξύ άλλων, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο ξάδερφός του Νίκος Ζήγρας, ο Μάκης Ψωμιάδης και ο γιος του Σταύρος, ο Λάκης Γαβαλάς, ο Κώστας Γιαννίκος, ο Γιάννης Σμπώκος, ο Γιώργος Σαχπατζίδης και μέχρι τον θάνατό του πριν από λίγες μέρες, ο τελευταίος χουντικός πραξικοπηματίας Νικόλαος Ντερτιλής.

Η VIP πτέρυγα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους άλλους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος, όπου επικρατεί η βρόμα και το αδιαχώρητο. Είναι αρκετά πιο καθαρή, περιποιημένη, ενώ οι επώνυμοι κρατούμενοι δεν βρίσκονται στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον. Αντιθέτως, φιλοξενούνται μόνο δύο με τρία άτομα σε κάθε κελί. Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις…

Το ημερήσιο πρόγραμμα των κρατουμένων ξεκινάει τυπικά στις 7:15 το πρωί, όταν ανοίγουν τα κελιά. Κάνουν τη βόλτα τους στους κοινόχρηστους χώρους, πίνουν τον καφέ τους, τηλεφωνούν σε συγγενείς και φίλους. Τα κελιά ξανακλειδώνουν για ένα τρίωρο μετά τις 12:00 το μεσημέρι και πάλι το βράδυ μετά τις 21:00.

Όλους όμως τους συνδέει μια λαχτάρα: Να φτάσει η ημέρα του επισκεπτηρίου προκειμένου να συναντήσουν από κοντά τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην 6η πτέρυγα είχε μεταφερθεί και ο Βασίλης Μηλιώνης, ο πρώην ιδιοκτήτης της Hellas Power και λάτρης της καλής ζωής. Όμως, φάνηκε ότι αντιμετωπίζει κάποια ψυχολογικά προβλήματα κι έτσι εγκατέλειψε την πτέρυγα των επωνύμων και εγκαταστάθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών.

Ο προνομιούχος Άκης

Όπως αποκάλυψε σωφρονιστικός υπάλληλος, «ο Ακης Τσοχατζόπουλος απολαμβάνει μόνος του το κελί του. Το έχει στολίσει με διάφορα προσωπικά αντικείμενα και αφίσες, ενώ διαθέτει και τηλεόραση. Πρόκειται για το ίδιο κελί όπου βρισκόταν προφυλακισμένος ο Εφραίμ. Επίσης, προαυλίζεται στη “δική” του αυλή και δεν συμμετέχει σε παρέες».

Πηγή: Madata.gr

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B