Ads



25 Οκτωβρίου 2013

Τι απέγιναν Nerit.Gr και EDT.Gr;


Η ύποπτη βιασύνη του Σαμαρά (και των περί αυτόν) και η πρεμούρα του να φτιάξει τηλεόραση αντικαθιστώντας την Ε.Ρ.Τ., οδήγησαν στην παράλειψη από μεριάς των νέων φορέων, Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. και Ε.Δ.Τ., να κατοχυρώσουν τα ονόματά τους στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα ισάριθμοι ιδιώτες να τούς τα πάρουν μέσα από τα χέρια.

Συγκεκριμένα, είδαμε μέσα στον μήνα Ιούνιο να ανεβαίνει από το Troktiko.eu η ιστοσελίδα Nerit.gr, ενώ μετά από λίγο καιρό ακολούθησε και η EDT.gr, άλλου νόμιμου ιδιοκτήτη αυτή. Αμφότερες οι ιστοσελίδες περιλάμβαναν και ζωντανή αναμετάδοση της ελεύθερης πλέον Ε.Ρ.Τ. η οποία εκπέμπει ανεμπόδιστη και χωρίς διακοπή στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, παρά την νόμιμη απόκτηση των δικαιωμάτων όσον αφορά στα ονόματα των άνω ιστοσελίδων, παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες ότι το σήμα και των δύο έχει πέσει! Δηλαδή, αν πληκτρολογήσετε τις διευθύνσεις τους, αντί να μεταβείτε σ' αυτές θα αναδρομολογηθείτε στην κεντρική σελίδα εύρεσης του περιηγητή σας.

Πώς αλήθεια συμβαίνει αυτό; Ποιος (κυβερνητικός;) παράγοντας έβαλε δάκτυλο σε έναν χώρο - τον ηλεκτρονικό - που μέχρι σήμερα προάγει την ανθρώπινη σκέψη και την ελευθερία του λόγου; Και πώς η επίσημη Google αποδέχτηκε - αν αποδέχτηκε και δεν συμβαίνει τίποτα άλλο - μια τέτοια παρέμβαση, άκρως επικίνδυνη για τη Δημοκρατία;

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B