Ads



28 Ιανουαρίου 2014

Συγκλονιστικό: Βούλιαξε ο Μύρτος!

Ο Μύρτος μετά τον σεισμό

Η πιο φημισμένη παραλία της Κεφαλονιάς και μία από τις καλύτερες του κόσμου, κυριολεκτικά εξαφανίστηκε ύστερα από τον μεγάλο σεισμό 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ!

Οι μετασεισμοί καλά κρατούν, μετρώντας αυτή τη στιγμή τον αριθμό των 111, και όλοι φοβούνται μήπως επαναληφθεί η τραγωδία του 1953 αν τις επόμενες μέρες επακολουθήσει, όπως είχε τότε συμβεί, δεύτερος κύριος σεισμός. Τα περισσότερα σπίτια πάντως, άντεξαν θαυμαστά, ενώ τα λίγα που κατέρρευσαν κράτησαν ευτυχώς μέχρι να εκκενωθούν με ασφάλεια, έχοντας συμβάλλει προς τούτο η άρτια αντισεισμική θωράκιση του νησιού. Κανείς, φυσικά, δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί αν οι ήδη ταλαιπωρημένοι δομικοί σκελετοί καταπονηθούν περισσότερο, δεδομένων και των σοβαρών ζημιών που ήδη καταμετρούνται, γι' αυτό οι ειδικοί εφιστούν την ιδιαίτερη προσοχή των κατοίκων.

Ωστόσο, η σοβαρότερη επίπτωση, η οποία τείνει αυτή τη στιγμή να παραγνωρίζεται, είναι η διαφαινόμενη καταστροφή του Μύρτου. Ως γνωστό, οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες της Κεφαλονιάς επισκέπτονται το νησί όχι τόσο για τα προϊστορικά σπήλαιά της ή τις φυσικές της ομορφιές (συμπεριλαμβανομένων και των τοπικών γλυκών, όπως μάντολες), όσο για την συγκεκριμένη παραλία. Το επανενεργοποιημένο σχίσμα του Χάρακα, μήκους 60 χιλιομέτρων στη βόρεια ακτογραμμή, περνά ακριβώς κάτω από τα μέχρι πριν λίγο καταγάλανα και πλέον καφετιά νερά, του κόλπου του Μύρτου. Μοιάζει να μάτωσε η θάλασσα στο σημείο εκείνο... Η δε ακτή, με τα τέλεια λειασμένα βότσαλά της που πάνω τους ξάπλωνες σαν στο καλύτερο στρώμα, βούλιαξε ολόκληρη μέσα στη θάλασσα.

Τα δυο πλοία που σήμερα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις κλίνες τους στους σεισμόπληκτους Κεφαλονίτες, αύριο θα μεταφέρουν άραγε ξανά τους πολυπληθείς τουρίστες από την Πάτρα και την Κυλλήνη ή θα επέλθει τουριστικός μαρασμός στον πολυμήχανο τοπικό πληθυσμό;

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B