Ads



26 Μαΐου 2014

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – Μια αποτίμηση


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Ο σοφός λαός μίλησε πάλι! Είναι τόσο σοφός αυτός ο λαός, ώστε συνήθως δε μιλάει, αλλά όταν αποφασίσει να μιλήσει, τού δίνει και καταλαβαίνει!... Θυμίζει λίγο την παλιά διαφήμιση του Ο.Π.Α.Π.:

«Το παιδί μίλησε»!... Ανακοινώνει η μαμά.
«Μπα; Και τι είπε»; Ρωτάει ο μπαμπάς.
«ΠΡΟ.ΠΟ.»! Απαντά εκείνη…

Εν προκειμένω, ο λαός αποφάνθηκε: «ΙΣΟΠΑΛΙΑ»…

Και βλέπουμε να βγαίνουνε στα τηλεοπτικά παράθυρα, όλα μας τα φιλαράκια, που τα ψηφίσαμε ή δεν τα ψηφίσαμε, οι Σαμαράδες, οι Τσίπρηδες, οι Κουβελαίοι (τούτοι εξαφανίστηκαν καλέ), οι Καμμεναίοι (αυτωνών τούς κόψαμε το τρίτο τους το μακρύτερο) κι άλλοι τινές, επιμένοντας καθείς από μεριάς του ότι, κερδίσανε παρά την καταγεγραμμένη πτώση τους, παρόλο τον χαμένο τους τσαμπουκά.

Ναι, ναι! Και τώρα που αναφέραμε «τσαμπουκά», αλήθεια τι απέγινε εκείνος ο παλιός Πάνος Καμμένος ο φωνασκών και απειλών θεούς και δαίμονες στα προεκλογικά μπαλκόνια των προηγούμενων Εκλογών; Κακοκουρεμένος μάς παρουσιάστηκε φέτος και πολύ-πολύ πεσμένος συγκριτικά με τις γνωστές επιδόσεις του!

Στον αντίποδα, ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος καμωνόταν ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν, ακόμη ψάχνει κάτω απ’ τις καρέκλες και τα τραπέζια των εκλογικών τμημάτων όλης της χώρας για να βρει πού …παραπέσανε τα ψηφαλάκια του!...

Η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται η μεγάλη κερδισμένη της αναμέτρησης! Τι κι αν είναι Ναζί (οι ίδιοι – για να είμαστε δίκαιοι – ισχυρίζονται πως δεν είναι Ναζί κι ότι ο χαρακτηρισμός αυτός αποτελεί λάσπη των αντιπάλων τους), τι κι αν υμνούνε τον Χίτλερ; (Ξανά για τη δικαιοσύνη του άρθρου μας, υπενθυμίζουμε πως, και ο Φίλιππος ο Μακεδόνας και εν συνεχεία ο Μέγας Αλέξανδρος, στην εποχή τους, λογίζονταν το ίδιο ολέθριοι όπως ο Χίτλερ, από τους Αθηναίους – διαβάστε τους Λόγους του Δημοσθένη). Η Χρυσή Αυγή, καταφανώς και πέραν πάσης αμφισβητήσεως, σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά της!

Αχ, αυτό το μήνυμα του Μιχαλολιάκου (του Νίκου) μέσα από τη φυλακή. Το διαβάζει ο Ηλίας Κασιδιάρης με τι οίστρο!... Κι είναι ατελείωτο το άτιμο. Χτες βράδυ, ούτε ο Νίκος Χατζηνικολάου – ο πιο μετριοπαθής απ’ όλους τους δημοσιογράφους – δεν άντεξε να αφήσει να παίξει ολόκληρο… Τουλάχιστον ένας στους δέκα συμπατριώτες μας, ψήφισε Χρυσή Αυγή.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τέλος, ξεπέρασε την Νέα Δημοκρατία κατά τρεισήμισι ποσοστιαίες μονάδες! Ο εστίν μεθερμηνευόμενον, πενήντα εδρούλες bonus, αν είχαμε Κοινοβουλευτικές Εκλογές! Βέβαια, δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει (γι’ αυτό είπαμε ΙΣΟΠΑΛΙΑ, στην αρχή), αλλά από τα σιγανά …Ποτάμια να φοβάσαι. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ονειρεύτηκε να γίνει ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων και, δυστυχώς ή ευτυχώς, στην περίπτωσή του, το όνειρό του εκπληρώθηκε…

Ένα όνειρο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους των μεγαλοεπιχειρηματιών και εκπροσώπων του Κεφαλαίου στη χώρα μας, οι οποίοι πάντοτε είχαν το χάρισμα να «βλέπουν μακριά». Ο δοτός τους, είναι το ανάχωμα της άκρατης Αριστεράς! Ο δοτός τους, είναι ο καλός τους. Θα αποδειχθεί, άραγε, και ο κάλος τους;

Δει δείξαι…

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B