Ads



20 Ιουλίου 2014

Έγκριση για το QUANT e-Sportlimousine (Φοβερή είδηση!)

Πινακίδα και άρα άδεια κυκλοφορίας για τη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη εξασφάλισε το ηλεκτρικό supercar από το Λίχτενσταϊν, το QUANT e-Sportlimousine. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο που είχε κάνει πρεμιέρα τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη, εξετάστηκε ενδελεχώς από τον οργανισμό πιστοποίησης TUV Sud στο Μόναχο, ο οποίος έδωσε στη συνέχεια την έγκρισή του.


Γράφει ο Κώστας Μπιτσικώκος

Ο Nunzio La Vecchia, εφευρέτης και ιδρυτής της nanoFLOWCELL AG με έδρα το Βαντούζ, παρέλαβε την πινακίδα κυκλοφορίας με στοιχεία ROD-Q-2014.

«Είναι μία ιστορική στιγμή όχι μόνο για την εταιρεία μας, αλλά ίσως και για την ηλεκτροκίνηση. Για πρώτη φορά ένα όχημα με την τεχνολογία flow-cell θα εμφανιστεί στους δρόμους της Γερμανίας. Είμαστε περήφανοι για ό,τι καταφέραμε αλλά βρισκόμαστε στην αρχή του ταξιδιού μας», σχολίασε ο La Vecchia, που στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με την Koenigsegg.

Το εσωτερικό του υπεραυτοκινήτου!

Αυτή την περίοδο οι τεχνικοί της nanoFLOWCELL AG εργάζονται πάνω στην τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, ώστε να ομολογκαριστεί και να φθάσει στη γραμμή παραγωγής. Το τετραθέσιο QUANT e-Sportlimousine έχει μήκος 5,25 m. και φέρει 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό. Η συνδυαστική τους ισχύς ξεπερνά τα 900 PS, χαρίζοντας στο ηλεκτρικό πρωτότυπο επιδόσεις τόσο εξωπραγματικές όσο η εξωτερική εμφάνιση και το εσωτερικό του: 0-100 km/h σε 2,8 sec, τελική ταχύτητα άνω των 350 km/h! Την ίδια ώρα η αυτονομία υπερβαίνει τα 600 km.

Η τεχνολογία αποθήκευσης και εκμετάλλευσης ενέργειας flow-cell είχε πατενταριστεί από τη NASA το 1976. Περισσότερα σχετικά με το QUANT e-Sportlimousine μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B