Ads



3 Νοεμβρίου 2014

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ στην Κύπρο! Η Ελλάδα προετοιμάζεται για πόλεμο! Ο Αντώνης Σαμαράς συναντά τον Κώστα Καραμανλή και συζητούν για τον Ερντογάν και για το πώς σκέφτεται. Αμφότεροι έχουν συναντήσει τον Τούρκο ηγέτη στο παρελθόν και τον γνωρίζουν αρκετά καλά. Ποιες τάσεις κυριαρχούν μες στο κεφάλι του και ποιες οι αληθινές του βλέψεις; Επιχείρησαν, λοιπόν, οι δύο άντρες στην μεταξύ τους συζήτηση μια προσέγγιση στην ψυχοσύνθεσή του τουλάχιστον και όλα τ’ άλλα που γράφτηκαν ή ειπώθηκαν σε φυλλάδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα ότι αναλώθηκαν σε προεδρολογίες, μπουρδολογίες, εκλογές και τα τοιαύτα, δεν ευσταθούν και μάλιστα καθόλου. Ο Κώστας Καραμανλής έχει δηλώσει με τον πλέον αμετάκλητο τρόπο ότι θα στηρίξει τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά μέχρι κεραίας, όποιες κι αν είναι αυτές. Δεν χρειαζόταν, συνεπώς, καμία περαιτέρω κουβέντα επί των εσωτερικών ζητημάτων.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ συστηματικά, στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. Αφενός για να σπάσουμε τα νεύρα των Τούρκων και αφετέρου για να μην εκβιάσουμε τις εξελίξεις πιο γρήγορα απ’ ό,τι θα μπορούσαμε να τις αντιμετωπίσουμε. Στο περιθώριο, ενεργούμε πυρετωδώς κάνοντας ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό στα διάφορα διπλωματικά Φόρα για να ελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ξένες δυνάμεις προς το μέρος μας. Τα δίκαιά μας είναι προφανή, αλλά όχι τόσο προφανή όσο λογικά μάς επιτρέπεται να ελπίζουμε, δεδομένων των τεράστιων συμφερόντων που παίζονται στην περιοχή! Οι Αμερικανοί, φερειπείν, πώς είναι δυνατόν να υποστηρίξουν άνευ σοβαρών ανταλλαγμάτων την νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου, ενώ παρουσιάζεται γι’ αυτούς μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκομίσουν μεγάλα οφέλη, ίσως-ίσως και να βάλουν στο χέρι το 50% του συνόλου των κυπριακών κοιτασμάτων, όπως άλλωστε η σε απόγνωση ευρισκόμενη κυβέρνηση της Λευκωσίας είναι έτοιμη να δεχτεί.

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΙΣΧΥΟΣ, άραγε, Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου; Και μαζί τους και η Ελλάδα επικουρικά στην αρχή – για να τηρηθούν τα (όποια) προσχήματα, προκειμένου να μην παράσχουμε στην Τουρκία καμιά δικαιολογία για αντίποινα στο Αιγαίο. Διακυβεύεται, κυρίως, η ασφάλεια των νησιών μας! Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι, από έναν μέτριας ισχύος βομβαρδισμό και μόνο, θα θρηνήσουμε χιλιάδες θύματα. Επιβάλλεται, λοιπόν, να κινηθούμε έξυπνα, μεθοδικά, συστηματικά. Παράτολμες αποφάσεις, ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέα εθνική τραγωδία και μάλιστα σε καιρό χαλεπό γενικότερα για τη χώρα μας. Ή τριπλέτα αυτή ισχύος θα λειτουργήσει ή θα δυναμιτιστεί εν τη γενέσει της από τις Μεγάλες Δυνάμεις και θα καπελωθεί σαν να μην υφίσταται πλέον; Ή και θα διαλυθεί ολοσχερώς από ξενόβαλτες έριδες (προσοχή, μυστικοί πράκτορες εν δράσει) μεταβαλλόμενη σε ηφαίστειο, εν τέλει, έτοιμο να εκραγεί πάνω στα δικά μας κεφάλια;

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, αυτό είναι γεγονός. Ό,τι κι αν κάνεις στο διπλωματικό επίπεδο, είναι υποτονικό και πεθαίνει. Η δύναμη των όπλων, όπως αποδεικνύεται ιστορικά, είναι η μόνη λύση. Συνεπώς, καλό είναι να τον κάνουμε οικεία θελήσει αυτόν τον πόλεμο εμείς οι ίδιοι, παρά να συρθούμε σ’ αυτόν αργότερα και αφού θα έχουν ήδη δημιουργηθεί τετελεσμένα. Εμπρός, Έλληνες, κάντε επιστράτευση, ο γράφων ανυπομονεί να αναλάβει ξανά την θέση του στα Βατερά της Μυτιλήνης, ως πολυβολητής, παρά τα 52 του χρόνια. Όλοι μαζί πρέπει τώρα να κλείσουμε μια και καλή το στόμα των προκλητικών Τούρκων και να γκρεμίσουμε το καινούργιο και απαστράπτον παλάτι του Τούρκου επίδοξου Σουλτάνου, όχι του Σουλεϊμάν, μα του Ταγίπ Ερντογάν, του κυριολεκτικά υπερφίαλου!

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B