Ads



29 Δεκεμβρίου 2014

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Norman Atlantic


Η επικρατέστερη εκδοχή για το πώς προκλήθηκε η φωτιά στο οχηματαγωγό Νόρμαν Ατλάντικ της γραμμής Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα, είναι σύμφωνα με τα σημερινά online δημοσιεύματα ελληνικών και ιταλικών εφημερίδων, η εξής:

Λαθρεπιβάτες (παράνομοι μετανάστες στις πλείστες των περιπτώσεων) οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο πλοίο κρυφά από το λιμάνι της Πάτρας και παρέμεναν κατά την διάρκεια του πλου μέσα στον χώρο των οχημάτων, κάποια στιγμή άναψαν γκαζάκι ή καμινέτο, πιθανότατα για να ζεσταθούν. Από απροσεξία δική τους ή, ίσως ακόμα και από την έκρηξη της φιάλης, η φωτιά μεταδόθηκε σε φορτία με εύφλεκτα υλικά και στη συνέχεια εξαπλώθηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε ολόκληρο το πλοίο.

Σημειώνουμε πως ήδη εντοπίστηκαν ανάμεσα στους διασωθέντες δύο λαθρεπιβάτες. Είναι δε, γνωστό ότι οι άνθρωποι αυτοί συχνότατα ρισκάρουν και την ίδια τους τη ζωή με το να κρεμιούνται κάτω από τις νταλίκες ή να κρύβονται μέσα σε ντεπόζιτα γεμάτα αναθυμιάσεις κ.λπ. προκειμένου να καταφέρουν κατ' αυτόν τον τρόπο να ταξιδέψουν από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της Ε.Ε.

Get our toolbar!
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B