Ads



19 Δεκεμβρίου 2018

Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ – Κίνδυνοι για το μέλλον


Γράφει ο Παναγιώτης Θ. Τουμάσης

Έχασε την ψυχραιμία του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!.. Χτες το βράδυ, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ομιλών από του βήματος, εξεμάνη κυριολεκτικά κατά «ατακτούντων» βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α...

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, ενώ εκφωνούσε τον λόγο του, ενοχλήθηκε από τη φασαρία ενός ή περισσοτέρων βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης, σε βαθμό μάλιστα να τούς υποδείξει αυταρχικά και εκτός εαυτού, «βγείτε έξω». Αμέσως παρενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Βούτσης, υπενθυμίζοντας στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι, «σε αυτήν την αίθουσα Πρόεδρος είμαι εγώ και, αν θα αποβληθεί κάποιος, εγώ θα το αποφασίσω»!

Ήταν τόσο το μένος του κ. Μητσοτάκη, που ούτε τον Πρόεδρο της Βουλής δεν σεβάστηκε εκείνη την στιγμή, παρά άρχισε μαζί του εριστική στιχομυθία. Στιχομυθία που, τελικώς, καταρράκωσε το κύρος του και τον ενέπλεξε στον φαύλο κύκλο μιας ατελείωτης όξυνσης. Πέραν, λοιπόν, από αυτό καθαυτό το γεγονός, το οποίο είναι άκρως προσβλητικό προς τον θεσμό της κοινοβουλευτικής τάξης και του κοινοβουλευτικού εθιμικού (= ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων είναι ο ανώτατος άρχων και η εξουσία του υπερβαίνει την εξουσία οιουδήποτε αρχηγού κόμματος, και αυτού ακόμα του πρωθυπουργού της χώρας), πέραν τούτου, αναρωτιόμαστε:

Σε περίπτωση μελλοντικής παρόμοιας κατάστασης, σε κάποιο άλλο συνέδριο αλλού, όπου θα βρίσκονται και ξένοι πρωθυπουργοί, ξένοι διπλωμάτες και πολιτικοί και, ενδεχομένως θα διακυβεύονται τα δικά μας δίκαια, θα καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης – σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός, βέβαια – να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να υπερασπιστεί τις θέσεις της πατρίδας μας με τον σωστό τρόπο;

Ρητορικό ερώτημα, θα πουν ορισμένοι... Ωστόσο, ψήφοι για την Ν.Δ. χάθηκαν αστραπιαία χτες το βράδυ, ψήφοι ώριμων πολιτών, πολιτών που δεν φανατίζονται και, όταν ψηφίζουν και δεν ρίχνουν λευκό (λευκό θα τούς άξιζε όλων!), γνωρίζουν άριστα τι και γιατί το ψηφίζουν.

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B