Ads



16 Οκτωβρίου 2009

Η Ντόρα και ο ...λαϊκισμός (Πολιτικό σχόλιο)

Dora Mpakogianni (animated)

Η γρανιτένια-Ντόρα Μπακογιάννη, υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, δίνει συνέντευξη αυτή τη στιγμή στον τηλεοπτικό σταθμό "Αντένα", στην εκπομπή των Παπαδάκη-Λιαρέλη "Καλημέρα Ελλάδα". Και τα λέει καλά! Είναι άνετη, μετρημένη και προσέχει να μην οξύνει τις αντιθέσεις - μυωπικά μάλιστα αρκετές φορές δεν τις βλέπει καν!

Μόνο που, παρά τη μεγάλη της προσοχή, διέπραξε κι ένα κλασικό λάθος. Είπε: "Ξέρετε, δεν πρέπει να γινόμαστε λαϊκιστές. Για παράδειγμα, το λιμάνι και το τι διαδραματίζεται τούτες τις μέρες εκεί, εξαιτίας των προεκλογικών υποσχέσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έταξε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. λαγούς με πετραχήλια στους λιμενεργάτες και τώρα οι τελευταίοι έχουν ξεσηκωθεί ρίχνοντας τη χώρα σε διπλωματική περιπέτεια με τους Κινέζους".

Επίσης χτες, ο Πάνος Καμμένος, πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, και είπε πως, "τη συμφωνία με τους Κινέζους, δεν την υπέγραψαν δυο εταιρίες, αλλά δυο κράτη: Η Κίνα και η Ελλάδα. Και οι υπογραφές είναι των δύο πρωθυπουργών, συνεπώς χρειάζεται να είμαστε πιο προσεκτικοί", κατέληξε. Προς τιμή του ALTER και του εξαιρετικού Νίκου Χατζηνικολάου, αυτή η δήλωση δεν σχολιάστηκε στο πόδι, κατόπιν.

Όμως εμείς τώρα θα σχολιάσουμε και την Ντόρα Μπακογιάννη, και τον Πάνο Καμμένο. Και θα τονίσουμε προς όλες τις πλευρές ότι η συμφωνία με τους Κινέζους μπορεί κάλλιστα να επαναδιαπραγματευτεί. Αλλά μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί υπό έναν πολύ σημαντικό διττό όρο: Είτε να περιέχει κινδύνους εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, είτε κινδύνους εργασιακής ανωμαλίας των ελλήνων εργαζομένων. Σε περίπτωση που συμβαίνει κάτι τέτοιο, όχι μόνο επιβάλλεται επαναδιαπραγμάτευση, αλλά είναι δυνατόν ακόμα και να ακυρωθεί η σύμβαση στο σύνολό της.

Και ας ωρύονται οι φίλοι μας οι Κινέζοι, τους οποίους ο λαός στην Ελλάδα - λόγω παράλληλων πολιτισμών - συμπαθεί ιδιαίτερα.

Παναγιώτης Θ. Τουμάσης
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B