Ads



13 Νοεμβρίου 2009

Πέθανε η Αλίκη Καραμανλή


"Πέθανε προ μιας ώρας περίπου, η Αλίκη Καραμανλή, μητέρα του Κώστα Καραμανλή", ανακοίνωσε από την πρωινή του εκπομπή ο Γιώργος Αυτιάς, που πάει για δήμαρχος, τρομάρα του. (Τέτοια μόρφωση, τέτοιο λέγειν, τέτοια φάτσα).

Αυτά για τον Αυτιά, αλλά για την καημένη την Αλίκη Καραμανλή έχουμε να πούμε τούτο: Την επομένη των εκλογών, όπου έχασε με συντριπτική διαφορά ο γιος της, εισήχθη στο νοσοκομείο με καρδιακό πρόβλημα και ίσως κι εγκεφαλικό. Να ήταν από τη στενοχώρια της ή να πρόκειται για σύμπτωση; Κανένας δεν ξέρει...

Εκείνο που ξέρω όμως εγώ, είναι ότι τα πολλά πλούτη δε δημιουργούν κορεσμό ποτέ. Το αντίθετο μάλιστα! Δημιουργούν "αχορτασιά"! Βουλημία για περισσότερα. Δεν τής αρκούσε πιθανόν της μακαρίτισσας ό,τι ως τώρα πέτυχε ο Κώστας της. Ήθελε κι άλλα - γι' αυτό στενοχωρήθηκε...

Να δείτε που κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τον μπαμπά της Ντόρας, σε περίπτωση που η κοράκλα του δεν κερδίσει το Σαμαρά. Θα φύγει σαν πουλάκι. Αχ, ευαίσθητοι, ακόρεστοι άνθρωποι. Κι έξω, στο κρύο, κάποιος δεν έχει ούτε να φτιάξει ένα δόντι που τον πονάει. Κάποιος βγάζει πιστωτική κάρτα, μόνο και μόνο για να μην υπάρχουν μέρες του μήνα που να ψάχνει στα καρότσια των σούπερ-μάρκετ για ένα ευρώ. Και μόλις το βρίσκει πηγαίνει να πάρει λίγο ψωμί ή αβγά για να περάσουν οι μέρες, ώσπου να ξαναπληρωθεί τον γελοίο μισθό του, το γελοίο βοήθημά του, τα γελοία όλα!

Ας πάνε στο καλό! Δε χορταίνουν αυτοί! Σιγά μην κλάψω... Η δική μου η μάνα τρέμει μην αρρωστήσει και "τι θα κάνουμε τότε";;; Όλο αυτό μονολογεί και λέει. Η άλλη στενοχωρήθηκε. Μωρέ, κι εγώ στενοχωρήθηκα.

Αιωνία της η μνήμη.

Πολ Σάτιρος
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B