Ads



7 Οκτωβρίου 2010

Τα τρικ του Γιωργάκη


Οργιάζουν οι φήμες τον τελευταίο καιρό ότι, ο Γιωργάκης ο πρωθυπουργός μας, σχεδιάζει για τις αμέσως προσεχείς ημέρες μια σειρά από έξυπνα επικοινωνιακά τρικ, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική η εικόνα του στον ελληνικό λαό. Διότι έχει πραγματικά ανάγκη, ενόψει εκλογών, να παρουσιαστεί με ανανεωμένο πρόσωπο, είτε α) σαν παραμελημένος, ώστε να προκαλέσει τη συμπάθειά μας, είτε β) σαν υπερπατριώτης ώστε να μάς ξυπνήσει τα εθνικά μας συναισθήματα, είτε γ) σαν χαρισματικός ηγέτης που ελέω Θεού θα σώσει την Ελλάδα…

Ας δούμε αναλυτικά τις τρεις τούτες κατηγορίες, καθώς και τα ευρηματικά μέσα που με τη βοήθεια του επιτελείου του ετοιμάζεται πυρετωδώς να μετέλθει:

α) Να φανεί σαν παραμελημένος:

Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Πρωτοστάτης των προσπαθειών η Άντα, η πολύ μέτρια σε εμφάνιση σύζυγός του, η οποία έχει κυριολεκτικά αλώσει το συρτάρι του με τις κάλτσες και μ’ έναν διακορευτή (το μηχάνημα καλέ που δημιουργεί τρύπες), δεν άφησε κάλτσα για κάλτσα που να μην την κάνει σουρωτήρι!... Στη συνέχεια, θα οργανωθεί μια εντελώς κατευθυνόμενη συνέντευξη στην εκπομπή του αγαθού Πρετεντέρη (εκεινού καλέ που παίρνει το σοβρακό του, εεε σοβαρό του στο Mega, κάθε βράδυ και λέει μπούρδ… εεε μπουρδουκλούμ πράγματα τα οποία πολλοί ακούνε και λίγοι καταλαβαίνουν) και σ’ αυτή τη φτιαχτή συνέντευξη, ο σκηνοθέτης, τσουπ, θα πάρει δήθεν τυχαία πλάνα από την τρύπια κάλτσα του Γιωργάκη μας!... Στη συνέχεια, θα βγουν οι μοιρολογίστρες τύπου Σπυράκι, Πετούρι, Μακρύ, να πουν ότι «παραμελεί η Άντα τον σύζυγό της, δεν τού μπαλώνει τις κάλτσες» και άλλα τέτοια εμπριμέ ή μάλλον …αγγλικά, με την άπταιστη μάλιστα προφορά της λούμπεν νομενκλατούρας, κατοικοεδρευούσης στον αριθμό 10 της Downing Street, G.B., ενταύθα.

β) Να φανεί σαν υπερπατριώτης:

Εδώ τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα. Χρειάζονται καταρχάς πάρα μα πάρα πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, αεροπλάνα-αεροδρόμια-χειραψίες-εθιμοτυπίες-συναντήσεις-συνεντεύξεις-ξενοδοχεία-παλλακές (στη ζούλα)-Άντα μπλιαχ (για το βράδυ)-ξανά εθιμοτυπίες-ξανά χειραψίες-ξανά αεροδρόμια-ξανά αεροπλάνα-ξανά Ελλάδα, ξανά μπλιαχ… «Η χώρα μου τα καταφέρνει μια χαρά! Λεφτά υπάρχουν», λέει και ξαναλέει στους ξένους ηγέτες, λάλιασε η γλώσσα του, του πρωθυπουργού μας και, σύμφωνα με τους επιεικέστερους υπολογισμούς, χρειάζεται να πραγματοποιήσει συνολικά 666 ταξίδια για να συμπληρώσει τον μίνιμουμ απαιτούμενο αριθμό που θα τον αναδείξει σε υπερπατριώτη, σε ηγέτη ολκής ο οποίος κόπτεται τα μάλα για εμάς τους πληβείους κι ότι φυσικά δεν μας βλέπει καθόλου σαν πληβείους ούτε σαν ξεζουμισμένες αγελάδες (λόγω των φόρων καλέ, πού ζεις;) και αν εμείς παρόλα αυτά νιώθουμε έτσι, πρόβλημά μας! Α, μια μικρή λεπτομέρεια: Όπως στην περίπτωση άλφα, του Πρετεντέρη, οι ξένοι ηγέτες πολλά ακούνε από το στόμα του και λίγα καταλαβαίνουν.

(Άγαλμα θα σού κάνω Πρετεντέρη, μού φτιάχνεις το ευθυμογράφημα)…

γ) Να φανεί σαν χαρισματικός ηγέτης:

Εδώ είναι τα παλούκια. Πρέπει, σύμφωνα με το επιτελείο του, να επικαλείται συνεχώς στους λόγους και στις συνεντεύξεις του έναν συγκεκριμένο χαρισματικό ηγέτη του παρελθόντος, τον Ανδρέα Παπανδρέου (ο οποίος κατά ευτυχή γι’ αυτόν, ατυχή για εμάς, σύμπτωση, τυγχάνει και πατέρας του, τέρας του, τέρας του) και μάλιστα, να τον επικαλεστεί συνολικά 665 φορές. Προσοχή, όμως: Αν τού ξεφύγει και τον επικαλεστεί 666 φορές, τότε θα δημιουργηθεί μείζον θέμα διότι δεν θα φανεί πλέον σαν ελέω Θεού χαρισματικός ηγέτης, αλλά σαν ελέω Αντίχριστου, κι αυτό οι παπάδες (ναι, υπάρχουν και παπάδες στο επιτελείο του) δεν το θέλουν!... Εκείνος που κρατά το λογαριασμό πόσες φορές θα αναφερθεί στο εν λόγω όνομα, είναι, ποιος άλλος; Ο Πρετεντέρης!

(Πρετεντέρηηη, έλα το απόγευμα για κέρασμα αγόρι μου, στο κοκορετσο-σουβλατζίδικο του Μιχάλη, Καραγεώργη και Σερβίας γωνία)!

Αυτά, σε γενικές γραμμές, αγαπητοί αναγνώστες και λατρεμένες αναγνώστριες, είναι τα τρικ του Γιωργάκη, που αναμένεται να τα δούμε προσεχώς και τα διαβάσατε πρώτοι εσείς και καλυτερότεροι, χάρη σε μας και στον … (εεε, ας μην τον επαναλάβουμε και τον ερεθίσουμε στο τέλος). Και εις άλλα με υγεία, οέο!... Φιδάκιααα…

Πολ Σάτιρος
comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B