Ads



28 Απριλίου 2012

Real Money: «Κρύβουν τα μέτρα-σοκ του Ιουνίου»


Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ένθετο Real Money της εφημερίδας Real News που κυκλοφορεί αύριο, η Κυβέρνηση αποκρύπτει από τους πολίτες τα νέα μέτρα που έρχονται τον Ιούνιο κατ’ επιταγή της Τρόικα, ήτοι: μεγαλύτερες περικοπές μισθών και συντάξεων, καταργήσεις σχεδόν όλων των επιδομάτων και περαιτέρω πτωχοποίηση της κοινωνίας μας.

Τονίζει η εφημερίδα ότι επίκεινται, «50.000 απολύσεις και άρση μονιμότητας στο Δημόσιο», κι ότι επίσης κόβονται «οι διπλές συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας».

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Καταιγισμός μέτρων, τα οποία κρατούνται επιμελώς κρυφά λόγω των Εκλογών, προετοιμάζει η Κυβέρνηση με την Τρόικα και την ομάδα δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ.

Το νέο κύμα, ύψους 11,7 δις ευρώ, θα εξαπολυθεί τον Ιούνιο και περιλαμβάνει περικοπή διπλών συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, κατάργηση των προνοιακών παροχών, απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, περιστολή αποζημιώσεων και επικουρικών συντάξεων και άρση της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα.

Οι κρατικές δαπάνες που προτείνονται για δραστική περιστολή, «φωτογραφίζονται» στην έκθεση του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), η οποία συντάχθηκε κατ’ εντολήν της Κυβέρνησης και αναμένεται να αποσταλεί στον υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, μέσα στην εβδομάδα.

Το ΚΕΠΕ καταγράφει τις πιθανές εστίες νέων περικοπών, με στόχο να εξοικονομηθούν δαπάνες ύψους 11,7 δις ευρώ τη διετία 2013-2014. Ενδεικτικές είναι οι επισημάνσεις της έκθεσης πως «τα τελευταία 10 χρόνια ο Προϋπολογισμός διέθεσε 150 δις ευρώ για την επιδότηση των συντάξεων», χωρίς ωστόσο να αναφέρεται ότι τα ποσά αυτά δόθηκαν στα Ταμεία, στο πλαίσιο της νομοθετημένης υποχρέωσης του Κράτους να συμμετέχει στην τριμερή χρηματοδότηση.

Στο προσχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, γίνεται αναφορά σε εξοικονόμηση 1,5% του ΑΕΠ (αντιστοιχεί σε μέτρα 3,3 δις ευρώ) από περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, 1% του ΑΕΠ (περίπου 2,1 δις ευρώ) από τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και 3% του ΑΕΠ (δηλαδή 6,3 δις ευρώ) από τη γενική κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Ακόμη και αν δοθεί παράταση ενός ακόμη χρόνου στην προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας, όπως αφήνεται να διαφανεί από τις Βρυξέλλες, η συμφωνία για το νέο πακέτο μέτρων δεν πρόκειται να αλλάξει.

Περισσότερα στην Real News… Αποκαλυπτική και έγκυρη όπως πάντα. Προλάβετε πριν εξαντληθεί!

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B