Ads



18 Μαΐου 2012

Σενάρια επιστροφής στη Δραχμή


Φουντώνουν τα σενάρια για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Το κλίμα στην Ευρώπη για την Ελλάδα είναι αρνητικό και εν μέσω αυτή της αβεβαιότητας, αυξάνονται οι διαρροές από ανώνυμες πηγές σε διεθνή Μ.Μ.Ε.

Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλούμενο πηγή που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, αναφέρει ότι η βρετανική εταιρεία De La Rue έχει εκπονήσει εναλλακτικά σχέδια προκειμένου να τυπώσει δραχμές σε περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη.

H πηγή είπε στο Reuters ότι η De La Rue, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής εθνικών νομισμάτων, χρειάζεται να ανταποκριθεί και να είναι προετοιμασμένη σε περίπτωση επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή.

Σύμφωνα με το Reuters, μια έξοδος από το ευρώ θα πυροδοτήσει μεγάλη ζήτηση σε δραχμές και δεδομένου ότι οι εκτυπωτικές εταιρείες της Ελλάδας θα έχουν φόρτο εργασίας, εταιρείες όπως η De La Rue μπορούν να κληθούν να βοηθήσουν. «Θα είναι ένα τεράστιο έργο το οποίο θα κάνουν οι ελληνικές εκτυπωτικές, όμως μάλλον θα χρειαστεί επιπλέον ποσότητα νομισμάτων που θα τυπωθεί από εταιρείες του εξωτερικού και η De La Rue μπορεί να είναι ανάμεσά τους», αναφέρει η πηγή.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εμπορίου, Karel De Gucht, ότι Κομισιόν και Ε.Κ.Τ. επεξεργάζονται ένα σενάριο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Πηγή: Enikos.gr

Σχόλιο δικό μας: Το παραπάνω δημοσίευμα του Reuters εντάσσεται σε ένα γενικευμένο πλέον σχέδιο κατατρομοκράτησης της ελληνικής κοινής γνώμης, το οποίο εκτυλίσσεται καθημερινά ενόψει των Εκλογών του Ιουνίου. Αλλά, ο ελληνικός λαός απέδειξε (και θα αποδείξει ξανά, όσες φορές χρειαστεί) ότι ούτε δειλός είναι ούτε και μασάει …ταραμά!

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B