Ads



10 Μαΐου 2012

Έκδοση του Ελληνικού Ευρώ - Μια απάντηση στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή


Γράφει ο Παναγιώτης Τουμάσης

Σήμερα, πολλοί βιώνουμε έναν πραγματικό εφιάλτη… Άνθρωποι αναζητούν την τροφή τους στα σκουπίδια. Καθημερινές αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους. Στον αντίποδα, κάποιοι πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι τις διεθνείς συγκυρίες και ποντάρουνε στον χαμό μας… Τι πήγε λάθος, τι όχι, ή κι αν εθνικοί λόγοι επιβάλλουν τη μη παραδοχή του όποιου λάθους, ωστόσο, η κατάσταση αυτή διαψεύδει τους όποιους πανηγυρίζοντες για τα κατορθώματά τους πολιτικούς…

Και όμως, η ολοένα και επιδεινούμενη πορεία της χώρας μας, μπορεί να ανασχεθεί! Η λύση είναι μοναδική, κι όλο και περισσότεροι τείνουν πια να το καταλαβαίνουν: να τυπώσουμε το Ελληνικό Ευρώ! Τόσο απλό.

Το ελληνικό ευρώ θα έχει ισοτιμία 1:1 με το ευρώ και, αρχικά – στο ξεκίνημά του δηλαδή – θα προορίζεται για εσωτερική χρήση… Το ελληνικό ευρώ θα συμπληρώνει κατά ένα μικρό και αυστηρά καθορισμένο ποσοστό, τους μισθούς, τις συντάξεις κ.λπ., ισχύοντας ταυτόχρονα κατά το ίδιο ποσοστό και για όλες τις εμπορικές-επιχειρηματικές συναλλαγές εντός της ελληνικής επικράτειας...

Τρία πράγματα θα συμβούν τότε:
  1. Η Ενωμένη Ευρώπη θα παραπέμψει αυτόματα την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
  2. Θα μειωθεί σταδιακά και θα εκμηδενιστεί κατόπιν, το έλλειμμα στην Εθνική μας Οικονομία, δεδομένου ότι θα καλύπτουμε αυτό το έλλειμμα τυπώνοντας το δικό μας χρήμα.
  3. Οι ξένοι (εταιρίες, επιχειρήσεις, εισαγωγείς-εξαγωγείς, επενδυτές και ιδιώτες) οι οποίοι έχουν δούναι και λαβείν με τη χώρα μας, θα υποχρεωθούν να χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους, κατά το ισχύον ποσοστό, μαζί με το κανονικό ευρώ, και το ελληνικό ευρώ. (Συνεπώς, θα πρέπει και να το βρίσκουν).
Ας δούμε όμως τα παραπάνω χωριστά:

1) ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΕΙ. Η κατηγορία: Τυπώσατε αυθαίρετα δικό σας χρήμα και δυναμιτίζετε την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταστρατηγείτε την ισότητα των λαών και μετέρχεστε δόλια μέσα για να μην πληρώσετε το χρέος σας. Είστε, κοινώς, «μπαταχτσήδες».

Η υπερασπιστική γραμμή:

α) Η ισότητα των λαών της Ευρώπης δυναμιτίζεται από τις ζώνες των φτωχών και τις ζώνες των πλουσίων. Στην ίδια γειτονιά ζούνε οι άνθρωποι και πάλι παύουν να αισθάνονται ενωμένοι όταν υπάρχουν ταξικές ανισότητες τόσο μάλιστα μεγάλες όσον αυτές που εσείς ζητείτε – και εν πολλοίς έχετε ήδη κατορθώσει – να μάς επιβάλετε. Κατανοούμε ότι το κάνετε για να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί, αλλά έτσι υποσκάπτονται δυστυχώς τα θεμέλια της ισότητας και της κοινής μοίρας των λαών, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποβεί εν τέλει βαθιά διχασμένη και σαφώς ανομοιογενής, πράγμα που θα εξυπηρετεί αλλότρια προς τα ιδεώδη μας συμφέροντα…

β) Τυπώσαμε δικό μας νόμισμα με την αβάντα ότι και η Αγγλία έχει δικό της νόμισμα και μπορεί να το πληθωρεί ελεύθερα. Αν κριθούμε ένοχοι, να καθίσει στο ίδιο «σκαμνί» και η Αγγλία.

γ) Το ελληνικό ευρώ προορίζεται μόνο για εσωτερική, εντός δηλαδή του δικού μας κυρίαρχου κράτους χρήση. Το γεγονός ότι επιβάλλουμε τη χρήση του και στους υπόλοιπους ευρωπαίους, ιδιώτες, οργανισμούς, εταιρίες, ακόμη και νομικά πρόσωπα κάθε δικαίου, οι οποίοι έχουν δούναι και λαβείν με τη χώρα μας, ενισχύει και ουδόλως καταλύει την έννοια της ισότητας.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να είναι καταδικαστική, πλην όμως, ενδεχομένως, θα επιχειρήσουν να μάς θέσουν στοχευμένες προϋποθέσεις και περιορισμούς που θα εμποδίζουν ουσιαστικά τις συναλλαγές με ελληνικό ευρώ, όπως π.χ. ημερομηνία λήξης ισχύος των ελληνικών τραπεζογραμματίων και έκδοσή τους σε περιορισμένο αριθμό. Όμως αυτά αντιμετωπίζονται σε δεύτερο βαθμό μέσα από τον επαναπροσδιορισμό ή μάλλον την ορθή ερμηνεία της έννοιας «κυρίαρχο κράτος». Και το «κυρίαρχο κράτος» κατά τη διεθνή νομολογία, προστατεύεται από όλες τις διακρατικές συμβάσεις και συμφωνίες.

2) ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο να πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους, σάμπως να είμαστε υποτελείς ξένου κράτους. Και σκεφτείτε ότι, αυτό το υποθετικό ξένο κράτος-κατακτητής, δεν πολέμησε εναντίον μας, δεν μάτωσε ρουθούνι εχθρού, δεν κατανάλωσε μία οβίδα! Οι Έλληνες όμως δεν αντέχουν άλλο και αυτό φαίνεται! Θα πρέπει με κάποιον τρόπο να μην αισθανόμαστε ότι γίναμε «Βουλγαρία». Κι αν κάποιοι ισχυριστούν ότι κάτι τέτοιο αποβαίνει σε βάρος του τουρισμού, τότε ΑΣ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ! Οι τουρίστες ας πληρώνουν αποκλειστικά σε ευρώ της Ε.Ε. (μας συμφέρει), ενώ τη διαφορά θα την καταβάλλει το κράτος στους καταστηματάρχες (και γενικά στους συναλλασσόμενους). Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο τουρισμός μας θα αυξηθεί, διότι τελικά οι τιμές που οι ξένοι θα πληρώνουν, θα είναι οι χαμηλότερες της αγοράς!

3) ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΥΡΩ. Οι ξένοι εισαγωγείς, εταιρίες κ.λπ., θα πρέπει να δεχτούν την πληρωμή τους και σε ελληνικά ευρώ (κατά το ισχύον ποσοστό), κάτι που ουσιαστικά θα σημάνει την μείωση της τιμής των προϊόντων τους. Άλλωστε, και σήμερα αναγκάζονται έτσι κι αλλιώς να το κάνουν αυτό (π.χ. τα ξένα σούπερ-μάρκετ ήδη μειώνουν τις τιμές τους) αν και λογιστικά οι τιμές θα συμπληρώνονται στο ακέραιο με ελληνικά ευρώ! Θα βρεθούν, λοιπόν, ωραία-ωραία, οι ξένοι επιχειρηματίες αυτοί να έχουν στα χέρια τους ένα σημαντικό μερίδιο ελληνικών ευρώ. Και τι θα τα κάνουν τα ελληνικά ευρώ, αφού στις χώρες τους δεν θα μπορούν να τα επενδύσουν; Θα τα επενδύσουν στη χώρα μας! Θα αρχίσουν λοιπόν να έρχονται και τέτοιου είδους επενδύσεις στη χώρα μας. Μικρές στην αρχή, αλλά με ολοταχώς επιταχυνόμενους ρυθμούς επιχειρηματικής ανέλιξης και τεχνολογικής αναβάθμισης.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το έλλειμμα στον κρατικό μας προϋπολογισμό θα γίνει πλεόνασμα σε σχετικά σύντομο χρονικά διάστημα. Πρακτικά θα υπάρξουν εμπόδια όμως θα ξεπεραστούν, δεδομένου ότι οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και όλοι οι άλλοι λαοί συμπάσχουν με μας και βλέποντας ότι στην Ελλάδα κάτι πάει να γίνει, θα αρχίσουν να υιοθετούν τις μεθόδους μας! Δηλαδή, θα τυπώσουν κι εκείνοι το δικό τους εσωτερικό χρήμα ακολουθώντας πιστά – ή και βελτιώνοντας – την ελληνική πεπατημένη…

Δύο ακόμα επισημάνσεις:

I. Αν η Ενωμένη Ευρώπη σταματήσει την εγγράφως και ρητώς συμφωνημένη δανειοδότηση της χώρας μας δίχως να προσφύγει καν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τότε θα προσφύγουμε ΕΜΕΙΣ, όχι πλέον ως κατηγορούμενοι, παρά ως υπερασπιστές των αποφάσεών μας και με την ίδια που περιγράψαμε δικαστική γραμμή. Και θα ζητήσουμε και ασφαλιστικά μέτρα για όποια δική μας ζημία ή κίνδυνο, καθώς επίσης και την προσωρινή συνέχιση των ισχυουσών συμφωνιών. Έτσι, μάλλον θα καταλάβουν κι εκείνοι καλά, τι υπογράψανε…

II. Αναφέραμε ότι οι τουρίστες δεν θα πληρώνουν σε ελληνικά ευρώ όταν θα έρχονται για τουρισμό στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που προκύψουν απρόβλεπτες από την παρούσα μελέτη δυσκολίες, τότε θα μπορούσε να ισχύει μόνο κατά τις τουριστικές περιόδους, δηλαδή Χριστούγεννα, Πάσχα και Καλοκαίρι, καθώς και σε ειδικές προκαθορισμένες περιπτώσεις. Τον υπόλοιπο καιρό θα πληρώνουν κανονικά και προς τούτο θα λειτουργούν κατά τόπους εντός της ελληνικής επικράτειας οργανωμένα κρατικά ανταλλακτήρια.

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B