Ads



4 Μαΐου 2012

Real Money: «Μάχη τραπεζών για 20 δις ευρώ»


Με πρωτοσέλιδο τον παραπάνω τίτλο και λεζάντα: «Προσφέρουν υψηλά επιτόκια μέχρι το τέλος του 2012, για να επιστρέψουν στον γκισέ καταθέσεις από τα σεντούκια και την Ελβετία», κυκλοφορεί αύριο Σάββατο (εκτάκτως λόγω Εκλογών) η Real Money, ένθετη στην πάντα δυναμική Real News.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Στο στοίχημα της επιστροφής καταθέσεων τουλάχιστον 20 δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2012, υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική οικονομία θα επιδείξει σταθερότητα, ποντάρουν τις δυνάμεις τους οι ελληνικές τράπεζες, με «γλυκαντικό» στην προσπάθεια προσέλκυσης των καταθετών τα ελκυστικά επιτόκια. Τα πρώτα σημάδια του τελευταίου διμήνου είναι ενθαρρυντικά, καθώς στα τραπεζικά γκισέ επέστρεψαν αποταμιεύσεις 4 δις ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους φυλάσσονταν στα σεντούκια και ως έναν μικρό βαθμό επέστρεψαν από ξένες τράπεζες – κυρίως κυπριακές. Τα επιτόκια που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες κατά μέσο όρο κυμαίνονται μεταξύ 3%-5% για ποσά από 30.000 μέχρι 200.000 ευρώ (ίσως και υψηλότερα ανάλογα με τη διαπραγμάτευση πελάτη-τράπεζας) και φθάνουν ακόμη και το 6,5% για ποσά άνω των 500.000 ευρώ.

Η …επιστροφή στις τράπεζες ξεκίνησε μετά την 8η Μαρτίου, όταν ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) και, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, εμφανίζει σταθερή θετική πορεία έως και σήμερα. «Η τάση αναμένεται εκτός απροόπτου να συνεχισθεί. Τα χρήματα που βρίσκονται στα σπίτια και στα σεντούκια εκτιμώνται στα 12 δις ευρώ, άρα είναι εφικτό μέχρι το τέλος του έτους να γυρίσουν κι άλλα» τονίζει στην Real Money διευθύνων σύμβουλος ιδιωτικής τράπεζας. Υπάρχει όμως κι ένα άλλο ισχυρό ως προς τα ποσά που διαθέτει μέτωπο καταθετών, αυτό των μεγάλων πελατών, στους οποίους εντάσσονται φυσικά πρόσωπα, επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, τα «βαριά πορτοφόλια» δείχνουν ένα καταρχήν ενδιαφέρον, απαιτούν όμως βεβαιότητες, ωστόσο είναι εφικτό μέχρι το τέλος του 2012 να επιστρέψουν περίπου 8 δις ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα αύριο στην εφημερίδα, την οποία τονίζουμε για μια ακόμα φορά, καλό είναι να προμηθευτείτε πρωί, γιατί μετά μπορεί να μην τη βρίσκετε!

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B