Ads



18 Μαΐου 2012

Προειδοποιεί την Ευρώπη ο Τσίπρας μέσω της Wall Street Journal


«Οι ευρωπαίοι δεν πρέπει να σταματήσουν τη χρηματοδότηση για το δικό τους συμφέρον», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Ρίχνει το γάντι» στους ευρωπαίους εταίρους του ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την Wall Street Journal υποστηρίζοντας ότι μία κατάρρευση της Ελλάδας θα συμπαρασύρει όλη την ευρωζώνη. Σε πρωτοσέλιδη συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα, με τον τίτλο: «Επιθετικό μήνυμα από την Ελλάδα», ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεωρεί ότι οι πιθανότητες να σταματήσει η Ευρώπη τη χρηματοδότηση της Ελλάδας είναι μικρές, αλλά σε περίπτωση που το κάνει, τότε και η Ελλάδα θα σταματήσει να πληρώνει τα χρέη της.

«Προτεραιότητά μας είναι να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι, για το δικό τους συμφέρον, η χρηματοδότηση (σ.σ. προς την Ελλάδα) δεν πρέπει να σταματήσει». Η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς πράξεις (προφανώς αναφέρεται στην καταγγελία του μνημονίου), τόνισε ο κ. Τσίπρας, «αλλά αν προχωρήσουν αυτοί σε μονομερείς πράξεις, με άλλα λόγια να σταματήσουν τη χρηματοδότησή μας, τότε θα αναγκαστούμε κι εμείς να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους πιστωτές μας, να πάμε σε στάση πληρωμών», προειδοποίησε.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι αν οι πιέσεις προς την Ελλάδα κλιμακωθούν, η χώρα είναι σε θέση να τα καταφέρει μόνη της. Αν δεν πληρώσει το χρέος της η Ελλάδα θα έχει τα απαιτούμενα χρήματα για να πληρώσει μισθωτούς και συνταξιούχους, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, προτείνοντας περικοπές των αμυντικών δαπανών, πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής των πλουσίων.

Πηγή: Fimotro

comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Πολιτική Σάτιρα στο F/B